Trucuri/idei pentru a face economii
Raspunsuri - Pagina 2
sunnyday07 spune:
Citat: |
Si, scuze ,inca ceva: cum conduci economic? Am mai auzit asta insa nu pricep(mi-a spus un prieten care nu locuieste in Romania ca l-a picat la exam auto pentru ca "nu a condus economic" insa nu mi-a picat exact atunci fisa sa-l intreb") |
Condus economic inseamna sa nu accelerezi brusc (pierzi bucuria de a pleca primul de la semafor ), sa franezi cat mai putin (sau deloc ) si sa nu depasesti o anumita viteza la mersul la drum lung.
Daca ai computer de bord la masina incearca sa-l lasi pe "consumul instantaneu" si urmareste diferentele (plecat normal de pe loc vs. plecat in tromba de pe loc, rulat pe autostrada cu 110 km/h vs. 140km/h).
ioanadara spune:
Am priceput.Merci mult.O grija in plus frate si cu chestia asta.Numai ca e cam greu acum cred sa mi schimb obiceiurile.Ar fi trebuit cred de la inceput condus asa.
sunnyday07 spune:
storc si eu tuburile de paste (le-as pune si pe o linie de tren daca as putea ) |
Am vazut o tehnica impecabila de stors tuburi la coafeza mea cand imi pregatea vopseaua pentru par - a pus tubul pe masa si a "rulat" spatele unui pieptan pe toata lungimea tubului.
Totusi mi-a greu sa cred ca dintr-un tub de crema de maini poti recupera 25%. Si mai important mi se pare faptul ca produsele cosmetice au un anume termen de valabilitate in anume conditii. Cremele din "tub" nu rezista in cutii cu capac decat poate 1 zi.
sunnyday07 spune:
citat din mesajul lui ioanadara Am priceput.Merci mult.O grija in plus frate si cu chestia asta.Numai ca e cam greu acum cred sa mi schimb obiceiurile.Ar fi trebuit cred de la inceput condus asa. |
Asta-i teoria. Tu singura hotarasti daca merita sa conduci "economic" sau sa ajungi mai repede acasa.
Ramonika spune:
da, condusul economic inseamna sa nu tii masina nici supraturata, nici subturata, sa o mai scoti pe liber la vale
Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki
buli spune:
citat din mesajul lui ioanadara Ramonika, esti tare.Rad singura.Abia astept sa vina barbate-miu sa-i citesc ce ai scris.De cate ori o sa imi spuna ca sunt cheltuitoare o sa-i spun: asa vrei sa fiu? Spune tu.O sa-i treaca in mod sigur. |
sa stii ca sotului tau s-ar putea sa-i placa de Ramonika daca o vede - ca-i dragutza!
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
Ramonika spune:
buli -
Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki
Claudi@ spune:
Mai poti conduce economic schimband intr-o viteza mai mare decat normal. (30km h esti normal intr-a 2-a, schimbi in a 3-a)
Si pe mine m-ar interesa de ce pui otet sau bicarbonat in masina de spalat vase.
de www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=47a82b5dea7c19b5ab80ea&source=category&category_id=all" target="_blank">Tony , www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=429b4df014c3faeb7eb9ff&source=category&category_id=23" target="_blank">Nunta
Poze
ioanadara spune:
Da mai dar nu se strica masina daca esti intr-o viteza mai mare decat ar trebui?Mai repede acasa eu nu ajung orice as face pentru ca oricum conduc cam ca un melc.
O alta metoda de a economisi ar fi obisnuinta de a cumpara haine sau obiecte casnice, de ex. la reduceri.Mie una nu prea imi reuseste dar stiu persoane care economisesc mult asa.
eunice78 spune:
Ce am facut eu pana acum:
- mi-am luat ultimele costume la reduceri (50%)
- am anulat toate cardurile inclusiv cele de depozit (la care platea anual cca 70 Ron - 35 pt getsiune, 35 pt digipass) si mai platea si comision cand imi scoteam banii, deci nu era nici o afacere- si pe ale mele si ale sotzului. Mai am doar cadru de salariu
- am reziliat contractul pentru internetul nelimitat pentru care il aveam (chiar ca de fitze) pentru perioada cat ma duceam la socrii sau in alte locuri fara net.
- inca cercetez cum sa reduc costurile la alimente, unde cheltuim ff mult, desi nu cumparam mancare gatita sau de la restaurant ci mancam strict ce gatesc eu. Dar gatesc la 2 zile.
Nu am facut economii la dus..pentru mine un dus prelung sau o baie fierbinte reprezinta "momentul" meu, in care ma relaxez. Stiu ca nu e eco sau nici pro criza..da barem atat sa fac si eu pentru mine. Asa ca la asta, deocamdata nu renunt.
- nu mai bag masina de spalat decat atunci cand se aduna de un plin.
Altceva acum nu stiu sa zic.
Eni, mama de baietzi - Petru (14.08.2003) si Toma (29.09.2006)