Trucuri/idei pentru a face economii
Raspunsuri - Pagina 3
philip spune:
inca una:
cumpar mereu haine la reduceri mai ales cand nu mai sunt de sezon, adica iarna car si vara sanie. de exemplu, ieri, am cumparat seturi de caciula si manusi pt iarna viitoare pt baietii mei pt ca erau super ieftine.
philip
27weeksbabyboy
mommyandreea
violeta69 spune:
la noi,adica in Romania,cand se fac reduceri la magazine tot nu te poti apropia...pt ca de fapt acela ar tb sa fie pretul initial(cel redus)
-eu fac lista de cumparaturi,dar tot mai iau si'n plus...asa ca nu stiu unde e economia
-pasta de dinti,cremele parca mai merge....dar tot ma indoiesc ca fac economie
-masina nu am(adica am-dar nu am inca carnet ..asa ca merg cu transportul in comun ...
-rufe spal 1 data pe saptamana deci ...
-mancare pt la serviciu imi iau de casa
-gatesc,ca la noi semipreparate nu se practica
si ma gandeam ca daca nu as mai fuma s-ar vedea imediat economia,dar asta e deocamdata doar la stadiul de ...dorinta
Alaturi de EMMA
Alaturi de SONIA
si MIHAITA are nevoie de noi,BLOGUL LUI MIHAITA
si nu in ultimul rand donu'Bodo
Vio ,mamica lui MIHNEA viitor "descoperitor" de infinit
Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!
musetto spune:
Citat: |
citat din mesajul lui philip inca una: cumpar mereu haine la reduceri mai ales cand nu mai sunt de sezon, adica iarna car si vara sanie. de exemplu, ieri, am cumparat seturi de caciula si manusi pt iarna viitoare pt baietii mei pt ca erau super ieftine. philip 27weeksbabyboy mommyandreea |
Asa fac si eu cu unele haine si cu decoratiile de Craciun, le iau dupa Anul Nou si sunt foarte ieftine (cel putin 80% off din pretul initial).
corinadana spune:
Lilian o mica corectie- inainte(poate si acum) coafezele mai puneau apa in sampon nu ptr alte motive decat financiare, sa l lungeasca cat puteau si sa l incaseze asemenea...
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
nona_denis spune:
Apropo de sampoane, acum vreo doua saptamani am facut curatenie pe la baie si cum in ultimul timp am schimbat mai multe sampoane, imi ramasesera mai multe sticle cu cate putin sampon. Asa ca le-am amestecat pe toate intr-o sticla ( am pus si cate un pic de apa in sticle sa le clatesc sa nu ramana nimic )cu gandul sa-l folosesc pe post de gel de dus, sau macar la spalat ceva ca tot sta pe acolo degeaba. Cum il pusesem intr-o sticla identica cu cea a samponului pe care il folosesc, am incurcat-o si cand m-am spalat la cap, m-am spalat cu amestecul-minune (de fapt l-am observat de cand l-am pus in palma, dar am zis ca n-o fi foc sa-l incerc, oricum mai multa matreata ca acum nu am cum sa fac ) Si ce credeti? Am un par stralucitor si frumos ! Spalat cu amestec de 4 sampoane!!!!
Pacat ca mai am numai putin din el Vedeti, mie economia-mi face bine!
Mami de Denisache
Rufus spune:
Eu am (re)descoperit piata. Pana nu demult, hipermarket scria pe mine. Pana am ajuns in piata...si am cam renuntat la hipermarket.
De obicei, merg la Obor. Nu e un mediu pitoresc, asa ca merg, de obicei, singur.
Criza, criza, dar, cand vad ca pot lua mere cu 2-2,5 lei, portocale cu 1,5-2,5 lei, mandarine 1,5-2,5 lei, ananas-3 lei, rosii 2,5-3 lei, ardei-4-5 lei, legume si verdeata cu cativa lei -o plasa intreaga, parca zic ca merita sa mergi prin lumea aia pestrita.
Plus carne, mezeluri, branzeturi, peste...
La genul (si cantitatea) mea de cumparaturi, economia dupa o astfel de targuiala este de 40%, aproximativ.
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
Lillian spune:
Eu nu stiu exact motivele coafezelor, cu atat mai putin inainte de '89, nu mergeam la coafor atunci. Cine mi-a spus acest sfat nu se scuza in vreun fel, ca eu oricum nu stiu ce aveau ele in sticla. Eu fac asta de mult timp pt ca mi se intinde altfel samponul pe par, se limpezeste mai usor si se spala mai bine, "scartaie" parul altfel.
Pun bicarbonatul de sodiu si otetul in masina de vase pt a fi mai eficiente, mai ales la limpezire.
Ma bucura mesajele voastre, vad ca suntem pe drumul cel bun!
lisaelisa spune:
Eu pregatesc din timp o lista si mergem toti 3 la cumparaturi in hypermarket.
Dar ce cumparam in urma cu un an cu 150 lei, acum cumpar cu 300 lei pe putin.
Poate ca ar fi mai rentabil sa incep sa-mi fac aprovizionarea din piete.
Alte economii : nu fumez, nu beau mai mult de o cana de cafea pe zi, nu dau ultimii bani pe cine stie ce mofturi.
lisaelisa
mami de ingeras dragalas
nona_denis spune:
Are cineva idee ce se poate folosi in loc de Calgon, pentru masina de spalat rufe, ca-i tare scump....?
Mami de Denisache
roxx26 spune:
Sincer, pana cum noi nu am fost foarte afectati de criza in mod fundamental. Dar am decis sa devenim putin mai echilibrati in cheltuieli si consum, nu neaparat din cauza crizei. Si anume:
- adun uleiul de la gatit inrtr-o sticla, nu il mai arunc la chiuveta;
- am inceput sa folosesc(destul de timid deocamdata) pungile reutilizabile, fara sa mai arunc banii pe cele de unica folosinta;
- as vrea sa reciclez si hartie, dar nu prea am spatiu si nici timp sa o car undeva (pentru a fi ridicata de la domiciliu, trebuie sa ai minim 30-35 kg sau ceva de genul asta).
Asta din zona "eco"...
In rest:
- nu mai merg la cumparaturi fara lista; intelegerea cu sotul este sa cumparam maxim 3 produse care nu sunt pe lista, cu conditia ca acestea sa nu depaseasca 100 lei..pana acum merge si se vede diferenta;
- incerc sa nu mai cumpar inutilitati;
- nu mai ating cardurile de credit (inca nu am hotarat sa le inchid..pe principiul uneori prost "nu se stie niciodata";
- incerc sa reduc consumul de curent si de gaz;
- si inca ceva care poate parea ciudat...am inceput sa ma uit pe preturile de pe produse; sincer, pana recent habar n-aveam cat costa o paine sau un ou sau un kg de cartofi...