Mamici antistres si licurici de ian-feb 2009 (139)
Raspunsuri - Pagina 17
Porumbita spune:
crisspy pompa manuala e apa de ploaie... am si eu tot avent; dar dc nu o aveam pe cea electrica in veci nu cred ca produceam lapte...
CADIA spune:
Porumbita
Cu pompa manuala, intr-adevar o iei razna![]()
Claudia, mamica de puiutz Clara Maria cu falcutze incluse.
ttenzika spune:
[pk
asa e
]
| Citat: |
| citat din mesajul lui CADIA Porumb ita![]() Cu pompa manuala, intr-adevar o iei razna Claudia, mamica de puiutz Clara Maria cu falcutze incluse. |
mamica de Alecsandra
poze:http://picasaweb.google.com/ttenzika/BebeAlecsandra02#
Ciufik spune:
neata
!
Felicitari Iulia! Bine ai venit Carla!
Sarbatoritii de azi:
Maria Teodora de Oxigen!
Vlad Mihai de Bebelusi
Luis de yashi!
Alexandru Ioan de Ingrid!
Micola
fii tare! Cum zicea si Porumbita, pune-l la san dupa pauza, ca se mai face laptic! Sigur ai lapte dc tasneste lapicul din sani si uzi tricourile. Daca bebe da din picioare si se inroseste si scapa sfarcul din gura e posibil sa il doara burtica. Andrei asa facea si mai face cateodata. Dc storci sanul, iese ceva laptic? Dc da, inseamna ca ai lapte. Lasa bebe la acelasi san mai mult si nu-l forta sa stea un anumit timp, ca se enerveaza. Nu mai vrea, pune-l in patut, ca iti garantez ca dc nu e satul in 5 min urla. Il iei si il pui iar la san si tot asa. Dc pentru linistea ta ii da formula, cum zicea Alina, mulge-te, chiar dc nu iese nimic, imediat cum ai linistit bebe, pt ca numai asa se formeaza mai mult laptic, altfel treptat cantitatea scade.
Bebeii au pusee de crestere, in care ar sta non-stop la san sau ii doare burtica si asa se calmeaza unii dintre ei...asta nu inseamna ca nu s-au saturat, ci e placerea lor sa stea numai la san, spre disperarea noastra
.
Ledi - ce mai faceti> Cum mai e Davidutzu'?
A mea odrasla are un program...adoarme imediat dupa baita,pe la 22 sau 23, doarme 30-40 min dupa care se trezeste si se pune pe urlat, nu se calmeaza decat cu tzatzi si mai adoarme pe la 1 sau 2, se trezeste pe la 5, papa si pe urma doarme pana la 10. Papa si adoarme pana la 14-15 dupa care treaz pana seara la baita - ne jucam, mancam, ne plimbam prin casa(eventual mai adoarme dc ies afara cu el, cum intru in casa se trezeste
). Vreau si eu sa adoarma dupa baita
. Am vointa, nu?![]()
Andreea si Andrei
miereamara spune:
Mai, aseara erau pozele Iulie pe gmail. Le-am vazut eu. Are o minunatie de fetita.
www.onetruemedia.com/shared?p=7ed153bfbb67814c5b3058" target="_blank">
An amazing journey
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
www.eklipsse.net/gallery/" target="_blank">FineArt gallery
Alina1976 spune:
Buna fetele,
Hai sa va spun despre noi. Aseara am fost la DR cu Sabina. Am facut vaccinurile obligatorii si pe cele optionale de m-am speriat cati bani am dat. I-a dat pe gurita vaccinul contra Rotavirus.
Apoi a cantarit-o si a masurat-o. A luat 1300g in primele 2 luni si mi-e zis ca e bine, nu exceptional, dar OK (sa nu ne facem nici o problema a zis). In schimb are 57cm si a zis ca este peste medie ![]()
Fontanela este cam mica si a zis ca sa-i dau doar o picatura de Vigantol. Isi tine capul foarte bine pt varsta ei (de fapt il tine drept cam tot timpul fara sa il mai sustinem) si este foarte atenta in jurul ei.
Acum, ceva imp legat de alaptat (Micola, Crisspy...si care mai aveti probleme legate de alaptat). Pt ca greutatea nu a fost super si pt ca se pare ca am lapte destul de mult, mi-a zis sa o pun la un san si sa tin sanul foarfeca cu doua degete cand il bag in gurita ei si sa incerc sa apas in ritmul in care suge. La varsta ei ar trebui sa suga maxim.20 min la un san. Ce sta peste este cam degeaba ca nu prea mai trage lapte si mai mult aer. A zis ca bebe papa eficient daca aud eu cum inghite laptele. daca nu mai aud sa o schimb la celalalt san. A mai zis ca ar trebui sa cam pape la 3 ore acum ca s-a marit si ca daca a supt bine la o masa si plange iar peste 30 min sau o ora nu inseamna ca ii este foame!! Sa nu ma reped iar cu sanul! Sa-i dau suzi, sa ma joc cu ea, pt ca a inceput sa aiba si alte dorinte
...de socializare. Daca dupa alaptat ii dau biberon si il papa NU INSEAMNA ca ii este inca foame! A zis ca simte lichid-ul cum se scurge pe gat si instinctiv in inghite mai ales ca ei sunt lacomi acum! DECI, atentie MICOLA! Nu ii mai da formula dupa alaptat daca se respecta ce am zis eu mai sus! bebe il ia INSTINCTIV si atat!!! Legat de biberon...eu cam incepusem sa exagerez si se pare ca si Sabina incepuse sa prefere bibele...mi-a zis Dr sa nu-i mai dau decat rar pt ca de la biberon ii vine lapticul mult mai usor iar la san trebuie sa traga cateva min bune pana vine lapticul. Nu stiam de ce cam incepuse iar sa planga la san...acum stiu. A, si mi-a dat sa-i dau Calciu 10 zile.
SABINA-MARIA
(29 decembrie 2008)
ANA-ISABELA
(9 octombrie 2006)
Mami de printesa ANA
Mami de printesa SABINA
cristi_2003 spune:
wrap am luat de la nandu.ro da carol nu vrea sa stea in el
Cristina, mama fericita de Stefan Carol (29.12.2008)
http://b1.lilypie.com/hQRfp2.png
http://s288.photobucket.com/albums/ll162/cristi_2003/CAROL/
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wJzzMkE/weight.png
Alina1976 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui micola Cu ce sa-i dau completarea ca sa nu renunte la san? Merge cu canita cu buza sau cu lingurita? Incep sa regret ca l-am trecut pe completare, sper sa renunt repede la ea...Ca laptele meu inca e destul, tasneste din sani, ma ud pe tricouri...nu o fi consitent de nu a luat in geutate? si v-am zis ca dupa ce se usureaza sanul incepe sa dea din picioare si sa se agite cu sfarcul in gura, il lasa, apoi il cauta..De dimineata i-am dat doar san..doarme deja de 3 opre, desi si inainte dormea.. Iau inca Elevit, am inceput sa iau si Pronatal, si Spirulina + ceaiuri de chimen, fenicul, anason, bere, compot de ananas...chiar am facut totul ca sa nu-i dau completare, dar daca nu ia in greutate... ![]() ![]() ![]() Si ziceam ca nu ma mai stresez ![]() ![]() dar daca e lapte la san? offff, greu mai e ![]() ![]() ![]() de Alex 21.01.2009 ! Doamne ajuta-ne sa crestem mari si sanatosi! ! ! |
MICOLA, NU EXISTA lapte de mama care sa nu fie consistent!!! Sa nu crezi daca iti spune cineva asa ceva! Bebe nu ia bine in greutate din cauza unor greseli de alaptare! Asa am patit si eu...adica Sabina a luat bine dar nu exceptional. Acum stiu si de ce (vezi mesajul meu anterior). NU II DA lapte praf!! E pacat ca tu ai lapte mult daca spui ca se uda si hainele. Asa e si la mine. Fa asa: da-i un san maxim 10 min (sa fi atenta sa auzi cum inghite), apoi pune-l la celalalt inca 10 min (si la fel sa auzi ca inghite) Daca el papa 20-25 min in continuu este perfect! Si daca iti doarme 2-3 ore dupa inseamna ca a papat FF bine! De ce ii mai dai si lapte praf?? Nu e cazul! O sa-ti creasca bine luna asta...o sa vezi.
Asa cum am spus mai sus, el ia si bibe dupa san dar nu neparat ca ii este foame, este instinctiv pt sa simt un lichid pe gat (laptele) si il inghite...fie el lapte praf, fie lapte de san.
bebelusul tau merita tot ce-i mai bun, are dreptul la laptele tau care este aur pt el. Nu renunta!
SABINA-MARIA
(29 decembrie 2008)
ANA-ISABELA
(9 octombrie 2006)Mami de printesa ANA
Mami de printesa SABINA
Alina1976 spune:

IULIA, FELICITARI!!!!!!!!! Sa-ti traiasca printesica!

Fetelor, eu zic sa fie asta ultimul capitol aici si sa trecem la Clubul Scutecelor!
Eu zic sa facem asa cu predarea stefetei! Sa compunem un text si sa-l punem si aici la noi ca ultim mesaj si la fetele de la martie-aprilie.
Apoi mergem si deschidem capitol nou care se va numi "Mamici si licurici de ianuarie-februarie 2009"
Ce ziceti? facem asa? ma pun sa compun? Se mai baga cineva cu talent la compuneri!? ![]()
CADIA, varf de crestere este la anumite perioade de timp pe parcursul primelor luni si care dureaza cam 2-3 zile. In aceste zile bebelusul cere mai mult lapte ca de obicei si este mai agitat. Trebuie sa stii care sunt perioadele ca sa nu te grabesti sa crezi ca este altceva si sa-i bagi lapte praf ca "nu se mai satura D'omle copilul
" daca nu ma insel primul varf este intre 3-4 sapt...
SABINA-MARIA
(29 decembrie 2008)
ANA-ISABELA
(9 octombrie 2006)
Mami de printesa ANA
Mami de printesa SABINA
flowerbee spune:
Subscriu la cele afirmate de Alina. Noi am patit-o cu laptele praf, nu vreau sa imi mai amintesc. E adevarat ca bebe ia mai greu in greutate fiind alaptat exclusiv la san, insa cata vreme e in grafic, e ok. Noi avem 6 saptamani si am luat 1 kg. Dr e multumita pt ca nici noi, parintii, nu suntem niste "mari".
Alina, tie in fisa de externare ti-au scris si pierderea fiziologica sau doar greutatea la externare? Noua doar greutatea la externare, ca se pare ca la nastere pierderea e de 10% iar 2900 ar fi prea mult.
Ai fost la Cobac
Bee
Mamica de fetita dulce ALEXIA - MARIA
Doamne, ai grija de noi si de copiii nostri!

de
Alex 21.01.2009
! Doamne ajuta-ne sa crestem mari si sanatosi!