Teatru gratuit
Imi cer scuze celor care au deschis acest subiect cu gandul la un spectacol de teatru....
Teatru gratuit am facut eu azi pe strada. Teatru gratuit. Este sentimentul unui cetatean care rabda de ani de zile o situatie si azi nu a mai rabdat. Culmea, nu mai aveam decat vreo 6 luni de rabdat. Dar mi-a sarit tandara. Veti spune ca am avut dreptate. Dar eu chiar am sentimentul ca am facut teatru gratuit....
De ani de zile umblu cu carucioare prin oras, a fost un an cand am folosit chiar carucior de gemeni. De ani de zile ocolesc pe unde pot, uneori pe carosabil, masinile parcate pe trotuar. Intr-o vreme am facut cateva poze cu intentia de a le trimite undeva, la politie sau la un ziar, dar pana am ajuns acasa am uitat si cand mi-am amintit am considerat ca am altceva mai bun de facut.
De un an si jumatate imi iau copilul de la gradi, de pe calea Dorobanti. Merg cu carutul, cu fratele lui mai mic. Cand trec prin fata fostului hotel Dorobanti trebuie sa gasesc un mod de a ma strecura fiindca intotdeauna este parcat pe trotuar cel putin un taxi. Uneori trec pe langa el, uneori trec pe carosabil, uneori prin parcarea hotelului. Azi mi s-a parut ca am loc sa ma strecor pe langa taxiul oprit. Cand ma strecuram printre taxi si scari am atins masina cu carutul. Soferul a sarit din masina si a tipat la mine: "Nesimtito, nu poti sa treci cu carutul pe scari?!" "Ceeee! Dupa ce ca ati parcat ilegal?!" "Proasto, masina asta costa bani." Pur si simplu nu am mai putut. "Sun la politie!" "Suna unde vrei!" Da, oameni buni, aceasta este esenta, este adevarul. "Suna unde vrei." Si maine masinile vor fi din nou acolo....
Am sunat. La 112. Mi-au dat politia locala. Si mi-au spus ca vin. Si am stat....Si am stat...Dar, trebuia sa-mi iau copilul de la gradi. Asta e o problema, eu am treaba, am o gramada de alte lucruri de facut decat sa fac ordine in orasul asta....M-am dus la gradi. Cand m-am intors, venise politia. Dar nu politia rutiera. Si intre timp venisera si inca vreo 4 taximetristi. Cand am inceput sa spun care e problema au inceput sa spuna toti ca nu e adevarat, nu mi-a vorbit nimeni urat, ei erau toti acolo (!), ba eu am vorbit urat si "putem sa va dam in judecata". Politia imi spune ca nu are ce face, nu am martori ca mi-a vorbit urat. "Dar are voie sa parcheze asa?" "Stiti noi nu ne ocupam de asta, politia rutiera..." "Si nu puteti chema politia rutiera?" Cheama politia rutiera. Asteptam. Micul meu incepe sa se agite in carucior, cel mare ma intreaba "Mami, cand plecam de aici?" Taximetristii fac presiuni in diferite feluri "Haideti, doamna, duceti copiii in parc, ce stati pe strada?!" (Pai, cam asa imi vine sa fac si asa voi face data viitoare...)"Ce, ati plecat de acasa asa, sa faceti rau?! Stiti ca raul se intoarce..." Ma enerveaza. Cred ca daca soferul ar fi venit la mine si mi-ar fi spus "Imi cer scuze, am fost nervos si imi pare rau ca am oprit masina asa..." as fi plecat. Dar ma enerveaza. Pe de alta parte copiii se agita tot mai mult.
In sfarsit, vine politia rutiera...Zice ca il va amenda pentru parcare ilegala. Si plec.
Si am sentimentul ca am facut circ fara rost. Totul a durat vreo ora si jumatate, mi se pare ca mai bine ma ocupam cu altceva in timpul asta. Stiu ca maine taxiurile aceleiasi firme vor fi parcate acolo. Zic ca au contract cu hotelul. Pe marginea trotuarului sunt stalpi dar chiar in fata scarilor hotelului stalpii sunt taiati. Cine a pus stalpii? Primaria, probabil. Cine i-a taiat? Cui ii pasa? Pe ce bani au fost montati stalpii care au fost taiati?
E treaba mea? Da, este treaba noastra, a tuturor. Poate toti ar trebui sa ne implicam...Dar mie mi se pare ca m-am implicat degeaba, m-am certat pe strada cu mitocanii, nu mi-a placut deloc. Copiii s-au plictisit si....nu cred ca am rezolvat nimic...
Raspunsuri
LoraG76 spune:
Eu am zis odata ca am zgariat masini din cauza asta, ca a trebuit sa trec eu cu carutul cu copilul pe strada pentru ca ei sa-si tina masinile parcate pe tot trotuarul si mi-au sarit mame de aici, de pe forum, in cap, ca masina aia costa bani si am facut o rautate. Dar viata noastra costa ceva?
Lora, mami de Iustina
(Niciodata sa nu spui niciodata!)
buli spune:
bravo!
ideal ar fi sa cheme in fiecare zi cineva politia pt astfel de treburi.
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
mariamunteanu spune:
Fomalhauti, esti un om cu bun-simt care traieste intr-o jungla po****ta de bipezi dintre care multi nu-si merita titlul de oameni.
pt. verticalitate si curajul de a intreprinde ceva !
Maria
Ramonika spune:
eu voiam sa zic exact ce a zis Lora.
cu vorba buna nu se poate, cu politia nu se poate, cu zgarietura te razbuni oarecum, insa tot vor parca acolo.
daca chemi politia uneori nici nu iau amenda, ci doar avertisment. daca te prinde ca ii zgarii masina, sa vezi ce de-a parale tre sa scoti din buzunar ca sa i-o repari.
tara lui Papura-Voda
Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki
olympia spune:
Ba eu zic ca ai facut bine, macar te-ai racorit. Asta daca nu cumva te-ai enervat si mai rau, oricum bravo tie ca ti-ai consumat timp si nervi pentru ceva ce altii ignora, sau tolereaza, indura pe tacute! Mitocanul ala de sofer chiar s-a temut de si-a chemat colegii...avea nevoie de intariri in fata unei femei cu doi copii. Macar ca i-ai creat o problemutza si un pic de emotie si tot ai o satisfactie.
Sa le fie rusine si lor si politiei si alora de la hotel! Asta e piramida coruptiei din sistem si a legilor facute pentru a fi incalcate din start!!!
De-ar da criza peste ei toti, ca ceva mai tare, dar "civilizat" nu pot sa le urez acu'!!!
Pene colorate... cate putin din toate!
ni-na spune:
Nu pot decat sa iti dau o floricica ca ai avut curajul sa ii infrunti.....doamne,a chemat inca 4 colegi sa te intimideze...halal mascul.
Rufus spune:
Eu zic ca n-ai facut degeaba circul. Daca te gandesti ca n-ai rezolvat nimic (ca asa este!) sau ca mai bine faceai altceva in timpul ala (curat adevar!), probabil ca ai dreptate, dar, totusi, subconstientul nostru ne spune ca nu traim in jungla si ca exista dreptate pe lumea asta. Si atunci, avem nevoie sa refulam. Dupa, ne simtim naspa, pentru ca iesirea din pielea noastra normala, de zi cu zi, oameni cumpatati, cerebrali, ne apasa; dar, pe de alta parte, in ziua aia, macar un om nu ne-a calcat in picioare.
Exemplu: zilele trecute, in trafic, la semafor. Trei benzi, eu pe cea de la axul drumului, incadrat sa o fac la stanga. Cand se pleaca, de pe stanga (cred ca de pe o straduta laterala) forteaza unul intrarea pe sens; il las, ce sa fac? Dar in acelasi timp, din dreapta, altul vrea sa intre pe banda mea. Nu poate, din cauza celui pe care l-am lasat eu sa mearga, da sa intre peste mine, claxonand. Nu poate, trecem intersectia, eu o iau la stanga, el dupa mine. Gesticuland. Si baga semnalul acela sonor al Politiei (nu sirena, celalalt). Dupa 50 m se opreste la o benzinarie. E...pai ma opresc si eu, ma dau jos si ma duc la el...un amarat! De unde ai tu sonorul ala pe masina? Care sonor? Ala al Politiei. Pai n-am asa ceva...si atunci am inceput...se facuse mic, lumea se stransese...m-am racorit, am plecat. Ma gandeam: ce naiba mi-a venit? Ce-am castigat? Nu stiu sigur, dar ala cred ca, macar pentru o scurta perioada, se mai gandeste cum claxoneaza...cine stie peste cine da?
Este treaba noastra sa ne implicam. Daca-i jungla, macar sa fie pentru toti.
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
Gargoyle spune:
Felicitari, Fomalhauti!
Ai facut mai mult decat multi... cu siguranta mai mult decat mine... ce bine ar fi daca am face toti!!!
Eu ma multumesc sa ii injur in barba cand parcheaza absolut oriunde si sa le promit o zgarietura babana. Cred ca e un blestem sa fii cu carucior, tricicleta sau, mai rau, in carut (cel putin in Bucuresti).
Stiu ca nu-s locuri de parcare, dar cand eu tre sa o iau pe carosabil pe unde vajaie masinile fiindca vre-un smecher cu jeepul cat vaporul s-a pus pe trotuar... (mi se intampla constant in drum spre Herastrau, in fata la Eurohotel).
Eu nu iau atitudine... am incasat-o la propriu de "civilizatul" barbat roman (no offence pentru marea majoritate care-s fara ghilimele)cand l-am atentionat pentru ceva. M-am fript o data, de 2 ori, asa ca prefer sa fiu lasa.
Mami de pisicuta (28.06.2006)
"De ce mergi la servici?" "Ca sa castig banuti." "De ce?" "Ca sa luam mancare si haine si jucarii." "De ce?" "Ca sa cresti mare si sanatoasa si fericita." "De ce?" "Ca sa poti merge la gradinita si la scoala si intr-o buna zi sa te trezesti si tu de dimineata in fiecare zi si sa mergi la servici."
arturicii spune:
Fomalhauti
-ptr mine jobul ideal ar fi sa fiu angajata la primarie si sa umblu pe strazi sa tai tichete de amenda ptr toti cei ce parcheaza pe trotuar/trecere de pietoni (dar amenda din aceea care sa doara si daca nu o platesti in 30 de zile sa iti suspende si masina si carnetul (si sa ai de dat examen dupa aia!)
-si banii adunati sa mearga catre copilasii care au mare nevoie de ei
-am si eu carnet de vreo 12 ani si circul zilnic cu masina dar nu am nesimtirea sa parchez unde nu trebuie; eu prefer sa las masina unde e voie sa parchez si sa merg pe jos/cu metroul/...; si asta si daca sunt doar eu si daca sunt cu copii si daca ninge si daca ploua
-poate sa zica cine ce o vrea ca nu sunt locuri de parcare in orase suficiente ptr toate masinile dar de aici pana la a bloca trotuarul/trecerea de pietoni/intrarea in bloc ....nu exista scuza pentru asa ceva
p.s.
*si eu as zgaria (asta pana dau eu de jobul de care v-am zis) toate masinile parcate aiurea;
*am avut si noi de circulat cu carucior de gemeni..
Fania spune:
Perfect adevarat sloganul lui Badea: " Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul"!
Fomalhauti
[poze]