INSEMINARE [34]

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cosicel spune:

Profa - e prea curand sa faci beta-hcg, rezultatul e influentat la greu de pregnyl. Teoretic, se elimina cate 1000ui/zi, deci nici maine nu e asa fidel, dar... inteleg prin ce treci. Sincera sa fiu, cel mai greu tb sa fie sa stii ca exista si sa nu poti ajuta cu nimic!
Dar cand ai facut inseminarea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns profa spune:

cosi,nu am facut inseminare,am facut doar stimulare cu Puregon,am intrat pe la voi ca tot cam acelasi tratament il faceti si voi,si de stimulare,si de sustinere.Am facut Pregnylul joi,seara,in 19 februarie.Daca socotesc 36 de ore,ovulatia ar cam fi trb.sa fie cam sambata dupa-masa,pe 21 feb.Prima dozare de bhcg am facut-o miercuri, 4 martie,la 11 zile de la ovulatie,si a fost 13,83,iar peste 2 zile a fost 25,67.
Am gasit o postare,la FIV-cap.20,o lista cu valori ale bhcg ,valori minime,medii si maxime,incepand cu ziua 14 de la ET.ET-ul se face cam la 2 zile dupa punctie,nu?Deci se poate socoti cam la 2 zile dupa ovulatie?Val.minima in ziua 14 era 17,medie 47.As putea considera ca in ziua 13,la mine 25,67 ar fi aproapre de val. medie.Sau mi-ar placea mie sa consider...
Acum imi pare rau ca am facut Pregnyl,ca altfel puteam sa-mi repet azi hcg si macar stiam o treaba...asa mai stau cu stress si maine,iar maine daca-l fac o sa ma gandesc ca a fost influenta Pregnylului,si o sa-l mai fac peste 2 zile,si o sa ma tacanesc de tot!Insa la mine,la fiecare sarcina,semnul ca e ok a fost faptul ca aveam sanii tari si durerosi.Acum sunt f.putin durerosi(cred ca de la Utrogestan),si uneori sunt mai tari,alteori sunt ca de vata.De aceea am indoieli ca e de bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cosicel spune:

Profa - inainte de toate, hai sa clarificam niste lucruri.
E evident ca-i sarcina, pestru ca orice valoare mai mare de 5 a beta-hcg e considerata sarcina, dar o sarcina confirmata e cea de peste 25ui.
Apoi, e drept c-ai facut pregnyl, dar acesta iti garanteaza ca in maxim 36 de ore se vor sparge foliculii, insa daca sunt la valori destul de maricele (peste 19mm) este f posibil sa se sparga mai repede. Deci, ce calculezi tu e aproximativ, e foarte probabil sa fi ovulat pana duminica, insa acum nu e important, esential e ca beta-hcg arata o sarcina. Din cate stiu eu, pregnylul se elimina in maxim 10 zile, si cum ai facut anliza in z11, nu se mai pune problema ca valoarea e influentata de injectie.

Valorile la beta le gasesti si la noi pe forum, pe prima pagina, si banuiesc ca-s peste tot la fel. E mai greu sa compari cu ET de la fiv, gandeste-te ca in mod normal, conceptia are loc cand ai ovulat si gigelul s-a intalnit cu ovulul in trompe, lucru care la fiv e sarit. Asa ca tu iti poti calcula momentul adaugand o zi de la pregnyl. Nu stiu daca valoarea tb sa se dubleze neaparat la fix 48 de ore, pe net am gasit ca se poate intampla si la 72 de ore, si ca de fapt, la 48 s-ar mari cam cu 60%, dar sunt sigura ca asta difera de la persoana la persoana.

Sper sa nu te fi bulversat, nu pretind c-as fi enciclopedie ambulanta, dar pe langa beta, ar cam tb sa faci si progester si estradiol, si valorile lor ar putea sa te ajute putin sa-ti dai seama. Progesteronul se mareste cu 1-2ui la cateva zile in cazul sarcinii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

fetelor, peste vreo 2 saptamani va pot da 4 fiole de pregnyl, daca e cineva interesata ( atat mai am). Le luasem pt mine, nu mai am nevoie, sunt la frigider. Le dau cu 25 RON / fiola, expira 08.2009. Sg conditie e sa va deplasati voi sa le luati ( zona Titan). Cine le vrea, sa-mi dea pm, ca sa stiu pt atunci sa va anunt.

Bafta multa.

Cosicel te pup si iti tin pumnii.

Mami de fetita si de baietel 39 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaconda2 spune:

Lady , ti-am dat pm

9 +

bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria-ileana spune:

Buna, fetele

Sunt tare trista azi... Am facut prima ecografie transvaginala (ziua 9 de CM) dupa un tratament cu 4 injectii Menopur si 3 tablete Clostibegyt iar rezultatul e cam naspa ... endometru tristratificat de 9 mm, OD= 1 folicul de 10/8 mm, OS=1 folicul(chist???)de 17/21mm. OFFF!

Mi-a dat sa continui inca 3 zile cu cate o tableta de Clostibegyt pe zi. Joi ma duc la a doua ecografie ca sa vedem ce se mai intampla.

Va rog fetelor, spuneti-mi, am ceva sanse sa ajung sa fac inseminarea avand in vedere ceea ce am scris mai sus (10 mm e cam mititel, nu?). A mai facut cineva chisturi dupa stimulare ovariana? Mentionez ca am ovare polichistice de multi ani.

P.S. Stie cineva daca trebuie sa pastrez fiolele de Gonasi(echivalentul Pregnilului) la frigider, sau cum ??? Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lady__Cooper spune:

Citat:
citat din mesajul lui Eseea

fetelor, peste vreo 2 saptamani va pot da 4 fiole de pregnyl, daca e cineva interesata ( atat mai am). Le luasem pt mine, nu mai am nevoie, sunt la frigider. Le dau cu 25 RON / fiola, expira 08.2009. Sg conditie e sa va deplasati voi sa le luati ( zona Titan). Cine le vrea, sa-mi dea pm, ca sa stiu pt atunci sa va anunt.

Bafta multa.

Cosicel te pup si iti tin pumnii.

Mami de fetita si de baietel 39 +

ma intereseaza pe mine cele 4 fiole (desi am nevoie de mai multe), am vrut sa-ti scriu pe pm dar cica nu accepti mesaje private... poate imi scrii tu datele ca sa te pot contacta
merci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Myiia spune:

Buna fetelor!

Poate va mai aduceti aminte de mine, am scris acum cateva zile pentru ca urmeaza sa fac o inseminare, cel mai probabil saptamana aceasta dupa stimulare cu Menopur. Dupa echo de azi am endometru de 9mm, 4 foliculi pe OS intre 16-11mm si unul pe OD de 11/16mm. Nasol si ca am sotzul racit si doctorul i-a dat antibiotice pe care inca nu le ia, ca sa nu afecteze alergatorii...

Ideea e ca umblu bezmetica dupa niste Pregnyl si nu gasesc nicicum. Am nevoie de doua fiole, stiti cumva pe cineva care are?
Ufff, de ce trebuie sa fie atat de greu??...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria-ileana spune:

Draga Myiia,

Din pacate, Pregnyl nu se mai gaseste de cateva luni in nicio farmacie, pe nicaieri.

Intreaba-l pe medicul tau la care faci IA, el sigur te poate indruma. Toate spitalele sau clinicile in care se face IA, sunt dotate cu asa ceva (ex. Giulesti, Medsana). Eu asa l/am obtinut.

Sa-ti ajute DD cu inseminarea si sa faci sanatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns profa spune:

Cosi,am fost azi la ginecolog,mi-a scris reteta pt.progesteron inj.din Ungaria,dimineata merge sotul meu sa ia,si m-a intrebat cat am bhcg azi.I-am zis ca nu l-am mai facut,ca-mi spusese sa-l fac maine,si i-am reamintit ca am facut vineri Pregnyl.A zis ca pot sa-l fac linistita,ca influenta nu exista(?!?).Asa C m-am dus fuga la Bioclinica pe la 17,30,le-am rugat pe fetele de-acolo sa imi dea rexultatul azi,am vazut eu ca nu prea aveau de lucru,la 19 aveam buletinul.Bhcg e 88,de la 25,dupa 3 zile iar progesteronul e 28,de la 20,tot dupa 3 zile.La ora aia nu l-am mai gasit pe dr,am mai dat o fuga la cabinet,dar plecase,ca am vrut sa-l mai intreb.Nu mi se pare f.mare cresterea,e adevarat ca s-a dublat,dar nu e f.mare.Si progesteronul,imi amintesc ca la prima sarcina,pe care am pierdut-o pe la 7 sapt.era peste 40,dar ,e adevrat,cam prin sapt.5-6.Eu azi sunt in ziua 28 de la CM.A 2-a zi dupa pregnyl,nu avea cum sa se intample fecundarea,ca n-am "muncit",doar dupa 2 zile am inceput
Maine nu,dar poimaine am sa fac din nou bhcg,si atunci o sa fiu mai linistita.
Ce nu am apucat sa-l intreb pe dr. e:bhcg are val.mica din cauza ca progesteronul e mic,si asta din cauza ca ovarele au o pb,sau embrionul are o pb,si de aia bhcg si progesteronul sunt mici.Mie imi e clar ca data trecuta progesteronul a scazut dramatic,cate 2 unit.pe zi,pana la 8,si nu am inteles inac mecanismul,cine pe cine influenteaza.
Oricum,inca 2 zile de vraiste....Cosi,multumesc mult pentru tot!
maria-[red]ileana[/red],eu am tinut la frigider si Pregnylul,si Puregonul(echivalentul Gonalului)

Mergi la inceput