sarcina si bolile autoimune
Raspunsuri - Pagina 8
iepumic spune:
Salutare fetelor. Vad ca ati fost harnicute.
georgia, si acum cum te simti? Ai reusit sa tii vreun tratament care sa te faca sa te simti bine?
OneFineDay, poti lua seleniul, zic eu, rau nu are ce sa-ti faca. Mai ales ca tu nu faci tratament pentru tiroida. Oricum, mi se pare interesanta diferenta de abordare a problemei intre medicii romani si cei din Suedia. Eu pot sa-ti spun ca nici mie la stadiul in care ma aflu nu mi-ar fi dat doctorii tratament pentru ca, ziceau ei, voiau sa mai lase tiroida sa lucreze singura o vreme. Insa cand am spus magicul "vreau bebe" atunci ambii medici au zis "ok, atunci facem un tratament usor, fiindca exista risc sa nu se prinda sau de avort spontan". Si intamplator amandoi au avut aceeasi interpretare. Plus alte cunostinte care au aceeasi tiroidita autoimuna si, mergand la medici diferiti, au primit totusi Euthyrox. Eu tind sa cred ca dr. romani nu bat campii pentru ca intr-adevar am constatat o scadere a progesteronului in cazul meu, corelata cu cresterea TSH. Si am inceput de asemenea sa imi dau seama cand doza de Euthyrox e prea mica....in perioadele cand TSH e prea mare ma simt rupta de oboseala, nu sunt cu adevarat treaza si vivace nici un moment din zi, indiferent cat as dormi noaptea si cate cafele as bea.
Ah..si ultimele noutati...mi-au descoperit pulsul extrem de mic la medicina muncii (aprox 45-47 batai/minut), mi-au facut EKG de 2 ori ca sa se convinga ca nu este o greseala..iar dermatologul mi-a dat analize pentru fier, vitamina B12 si testosteron pentru a vedea cum stau cu anemia si un tratament impotriva caderii parului (imi cade foarte rau in ultima vreme).
Azi la 3 ma duc la endocrinolog (altul decat cel de pana acum) sa mai vad o parere.
[]bkittyescu[/b], as vrea sa te ajut dar nu am cunostinte prea multe in Timisoara. Insa o sa intreb la forumul de Ingineri, am 2 colege acolo din TM.
Iepumic 
Noi pozici cu Iepi-Mici
CONCEDIU 2007
All's Well That Ends Well.
OneFineDay spune:
Iepumic asa este, intr-adevar FOARTE ciudat. Eu sunt de 10 ani in Suedia si iti zic cu mana pe inima nu am incredere in sistemul lor medical de doi bani. Sunt foarte restrictivi si nu te trateaza pana in ulmilul moment ..cand poate e prea tarziu. Eu m-am hotarat sa le-arat ca sunt romanca
si am luat problema in mainile proprii am facut plangeri peste plangeri si sa vedem daca o sa dea rezultat. Problema cea mai mare este ca nici endocrinologii privati la care am fost nu vor sa-mi dea tratament.
Nu stii, Euthyroxul se ia pe reteta in Romania sau nu? Ca o rog pe soacra-mea sa-l ia in cazul asta. Am primit seleniu din Ro si am inceput sa iau . Sa vedem daca o sa fie vreun rezultat.
Kittescu nu stiu din pacate pe nimeni...DAR si pe mine ma intereseaza ca socrii stau in Timisoara si la o adica trag o fuga si eu....
cu drag!
maddutz spune:
am povestit cu prietena mea din baia mare, cea cu seleniul. deci...a luat 6 luni seleniu dupa care si-a refacut anticorpii antitiroida: ii scazusera de aproape 4 ori. asta in cazul ei...
kittyescu spune:
Salutare,
Multumesc frumos pentru sprijin.
Eu nu stiam nimic de faza cu seleniul. Nu mi-a zis nimic de asta endocrinologul :-( E prima data cand aud. M-am hotarat ca dupa Paste sa mai caut inca un endocrinolog.Uff... asa m-am saturat. E asa de aiurea ca nu poti avea incredere 100% intr-un doctor, si ca daca e sa consulti 5 doctori se obtin 5 pareri diferite. Asa m-am saturat de pierderea asta de vreme...
Din pacate asta e.
Va
si va doresc Paste fericit! Sa dea Dumnezeu sa fim cu toate sanatoase si sa ne putem implini cel mai mare vis al nostru:
iepumic spune:
Hristos A Inviat, dragele mele! Sper ca Iepurasul a avut grija de voi si ati primit multe vesti bune!
OneFineDay, mie nu mi-a cerut nimeni reteta cand am cumparat Euthyrox. Asa ca se poate cumpara. Insa, te intreb eu, ce doza stii tu sa iti iei? Eu iti recomand sa nu te joci cu lucrurile astea. Poate ar fi bine sa iei legatura cu doctorita mea si sa vorbesti cu ea prin telefon sau mail...exista posibilitatea sa ii trimiti analizele prin fax si sa iti dea un tratament...si cred ca poti sa platesti intr-un cont sau ceva. Ia in considerare varianta asta...sau ma rog, orice alt medic din Romania. Dar nu lua Euthyrox dupa ureche!
maddutz, dar ce concentratie avea Seleniul pe care l-a luat prietena ta? Poti sa o intrebi?
Iepumic 
Noi pozici cu Iepi-Mici
CONCEDIU 2007
OneFineDay spune:
iepumic, merci mult de raspuns si de gandurile tale grijulii si calde. O sa iau in considerare sfatul tau, ce doctorita ai tu? ce bine e sa stiu ca va am pe voi aici, mai ales ca disperarea e mareeeeeeeeee.
In iulie mergem in austria si facem IMSI si tot ce se mai poate si o da vedem ce o sa fie. nu o sa iau nimic pana atunci, in Austia sper sa-mi dea ceva, inca nu am stabilit 100% cu doctorii de acolo. a facut careva dintre voi ceva tratament in Austria???
Mi s-a spus ca mi se va da chiar si IVIg injectabil(acea imunoglobina de care ziceati si voi) dar habar nu am de ce costuri e vorba. In USA e foarte scump, ajunge la 3000 $ pe injectie. astept raspuns de la ei, sa-mi zica cat o sa ma coste. voi aveti idee cam cat ar putea fi?
danny1 spune:
Onefineday,eu am citit ca e cateva sute de euro o fiola, dar se face una la cateva saptamani.si eu tre sa ma interesez cum pot face rost de ea aici.cred ca e cel mai bun tratament pt anticorpi.
mami de
Amira, premiata cu argint la concursul de dans
iepumic spune:
OneFineDay, o sa-ti dau pe PM datele doctoritei mele, sa citesti putin despre ea.
Iepumic 
Noi pozici cu Iepi-Mici
CONCEDIU 2007
OneFineDay spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui danny1 Onefineday,eu am citit ca e cateva sute de euro o fiola, dar se face una la cateva saptamani.si eu tre sa ma interesez cum pot face rost de ea aici.cred ca e cel mai bun tratament pt anticorpi. mami de Amira, premiata cu argint la concursul de dans |
merci de raspuns danny! inca nu am primit raspuns in leg cu IVIg si costuri. nu am gasit nici pe net. Astept....
din cate am gasit eu doar in USA este foarte obisnuit sa se dea IVIG. AstiA aici in Suedia nici nu au auzit de asa ceva. Nu o sa va vina sa credeti, dar in toata Suedia asta cu 9 miliane de locuitori sunt doar 2 medici endocrinoligi cu cabinet privat. restul lucreaza in clinicile de stat. Si astia 2 sunt asa de ocupati ca nu iau pacienti noi. Va vine sa credeti? deci tot in tarisoara mea scumpa tre' sa ma tratez ;-)
OneFineDay spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui iepumic OneFineDay, o sa-ti dau pe PM datele doctoritei mele, sa citesti putin despre ea. Iepumic ![]() Noi pozici cu Iepi-Mici CONCEDIU 2007 All's Well That Ends Well. |
Iepumic, nu am primit nimic pe PM? M-as bucura mult daca ai putea sa-mi dai datele ei, am intr-adevar nevoie.
cu drag!