Gradinita 210 - epidemie de SCARLATINA !!!
Raspunsuri - Pagina 2
dia48 spune:
Multumesc mult ChrisDun !!!Sper sa am noroc cu inscrierea.Mai spune-mi te rog citi sunt un grupa mare si dc. fac ceva limba engleza? 
mamamirunei spune:
Si la Gradinita 46 sunt cazuri de scarlatina si de varicela. A fost un caz de scarlatina acum o luna si nu au anuntat nimic. A mea fetita a facut scarlatina. Acum 2 zile le-a luat exudat la ceilalti copii din grupa si la cativa le-a iesit streptococul.
Dar Sanepidul nu l-au anuntat. Medicul de la spital (unde am fost internate) mi-a spus ca sunt obligati sa anunte Sanepidul, la fel si medicul pediatru.
loryi1974 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ChrisDun Cristina, merci Ai idee cu ce frecventa se face exudat faringian in gradinita ? Am o colega de serviciu ai carui baieti sunt la o gradinita particulara, li se face exudat de cateva ori pe an tuturor copiilor, si alte ori asistenta roaga parintii sa mearga cu copilul la un exudat ( de rutina, nu din cauza unor imbolnaviri in gradinita). O alta colega de serviciu are bb de cateva luni, iar in gradinita unde sunt baietii ei este epidemie de varsat de vant. Nimeni nu s-a obosit s-o previna, acum ambii baieti sunt bolnavi, si ea sta cu frica-n san sa nu faca si cea mica ![]() Pe mine m-a deranjat extrem de tare ca nici directoarea, nici educatoarele nu au anuntat nimic. In fond, daca o pot tine acasa, prefer sa fac asa, decat sa ii complic viata cu antibiotice. ![]() Christina |
Dupa fiecare vacanta exudt nazal si faringian -la noi la gradi.
ChrisDun spune:
dia, scuze, am uitat sa precizez: 30 in grupa
Dar nu vin mereu toti. Media cred ca e la vreo 20. Dar saptamanile trecute au tot fost 5-9 in grupa, si nu stiam eu de ce 
loryi1974, merci de info 
mamamirunei, las' ca anunt eu Sanepidul
Merci de informatii si multa sanatate ! 
ChrisDun spune:
Inteleg ca acest topcic a fost citit chiar de domnisoara director
, drept urmare avem anunt ! 
Contrar lipsei de actiune acuzate acum doi ani - sugerez a se citi si topicul la care am facut referire : gradinita 210 – scarlatina, si pe care in mod gresit l-am plasat in anul 2005, in loc de 2007 – acum a fost produs un anunt in atentia tuturor parintilor, care a fost afisat nedatat, continand o lista cu 10 copii... din gradinita... Nu se stie de la ce grupa(e)
.
Textul anuntului suna cam asa:
Absent streptococ coagul. + streptococ beta hemol.
Rezultatele exudatelor faringiene recoltate de cabinetul medical [cand?] sunt negative.
Absent streptococ beta hemolitic.
Nu exista niciun caz de scarlatina
in gradinita depistat de laboratorul SANEPID.
Asistent Toma Marilena
2 stampile:
1. cabinet medical scolar nr 17 spitalul universitar de urgenta dr Craila Liliana Gabriela
2. gradinita de copii nr 210 Min Educatiei si Invatamantului Bucuresti Sector 6
Cu alte cuvinte, avem o dezmintire oficiala. Oare nu era normal sa existe de la inceput o informare in acest sens ? Oare de ce in Romania, la 20 de ani de la caderea dictaturii, nu se fac lucruri care in occident sunt firesti si de la sine intelese ? Trag speranta ca vom primi si un punct de vedere oficial, deschis si transparent chiar aici, pe forum.
ellej spune:
Si la gradi a noastra au fost 3 cazuri de scarlatina, la alta grupa. Au chemat Sanepidul, daca cica aia vin doar de la 9 cazuri in sus
- ati mai auzit asa ceva? Daca erau 8, totul era ok, daca sunt 9, vine Sanepidul?
Sper totusi sa nu ia boala.
Mare e gradina lui Dumnezeu si multe animale sunt in ea :)