gradinita 210 - scarlatina
In gradinita 210 in cursul saptamanii 2-09.02.2007 au fost depistate doua cazuri de scarlatina.Noi am avut fetita in vacanta... Nu stiam nimic.
Luni dimineata (12.02.2007) era liniste in gradinita. niciun anunt, o asistenta ii astepta pe copii la usa si ii controla in gurita!(eram incantata ca s-au hotarat sa nu mai primeasca copii raciti in gradinita). Educatoarea foarte linistita. Nu a spus nimic mamicilor.
Era normal ca educatoarea sa-mi spuna dimineata, macar ca fapt divers, ca in gradinita sunt doua cazuri de scarlatina?
Am aflat seara, cand mi-am luat copilul, normal ca de la alte mamici, la vestiar.
Directoarei ii se pare normal sa nu anunte - pentru 1-2 cazuri ce rost are sa intre parintii in panica.
Asa ca, nu intrati in panica! In gradinita 210 din Drumul Taberei este un caz (ei treaca de la noi , doua cazuri) de scarlatina!
Raspunsuri
Anuska spune:
Nu anunta de obicei pt ca cica: "e bine sa faca bolile copilariei la gradinita!"... Cel putin asta a fost explicatia pe care am primit-o eu cand era epidemie de varicela la gradinita fetei mele celei mari in 2004, cand eu eram insarcinata cu cel de-al 2-lea copil! Asta pt ca m-am dus sa fac scandal at cand a facut fata si eu n-am fost anuntata, gravida fiind stiti riscul....... Asistenta avand mai mult tupeul (at cand i-am spus ca ea ca si cadru medical ar trebui sa stie ce se poate intampla cu fatul si at ar fi trebuit sa mi se zica, fiind totusi un caz special) sa-mi raspunda ca n-a stiut ca-s gravida, ca cica a crezut ca asa sunt eu mai grasa.... ori sa confunzi o gravida in 20 de sapt cu o femeie cu burta.......
Dar asta e politica in gradinite!
Poze la intoarcerea cu Teo(bb2) acasa
De la botezul Teodorei
Din parcul Tineretului, dar si cu altii
Povestea nasterii Anei
Povestea nasterii Teodorei(bb2)
Cristina_C spune:
Normal ar fi sa scrie un anunt pe care sa-l vada toti parintii. La noi asa se procedeaza si nu intra nimeni in panica. Ca parinte ai dreptul sa tii si apoi sa hotarasti daca iti trimiti sau nu copilul la gradinita in peroada critica.
Anuska, asistenta aia chiar ca-i nesimtita sa-ti vorbeasca asa!
Si, Flavia, asistenta de la gradinita voastra se uita doar in gat, fara sa faca exudat? La scalatina este streptooc si asta se vede doar la exudat.
Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...
Anuska spune:
Ehe-he, am avut show mare at cu ea!
A avut un tupeu fantastic, insa i-am taiat din elan cand i-am spus ca o dau in judecata daca descopar ca trebuie sa avortez sau daca copilul are ceva la nastere! Cert e ca dupa faza asta ma evita constant!
Noroc ca n-a fost nici-o problema, ca am avut destui anticorpi ca sa protejeze sarcina, pt ca eu n-am facut varicela....
Si eu am spus at ca parintii au dreptul de a fi anuntati in astfel de cazuri si apoi ei decid ce fac cu copilasul, insa ma repet, asa e in sistemul de invatamant de stat!
Poze la intoarcerea cu Teo(bb2) acasa
De la botezul Teodorei
Din parcul Tineretului, dar si cu altii
Povestea nasterii Anei
Povestea nasterii Teodorei(bb2)
AlinaCan spune:
Chiar ca tupeu cat casa si comportament ceausist cand se ascundea si cenzura totul ca sa nu intre lumea in panica.SI pana la urma tot a intrat.:)
Am vrut sa va intreb daca voi platiti gradinita pe perioadele cat tineti copilul acasa ca e bolnav?
Cristina_C spune:
Asa este, gratiela, nu e boala a copilariei (gen oreion, rujeola) si nici nu exista vaccin pentru ea.
Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...
flavia5 spune:
nu este o boala a copilariei, dar era normal sa-mi spuna educatoarea, macar ca fapt divers, nu sa aud de la mamici in vestiar. Asa cum ma anunta ca trebuie sa particip la fondul clasei sau pentru nu stiu ce cadou, tot asa trebuia sa-mi spuna ca au fost cazuri de scarlatina sau orice altceva.Si nu neaparat pe mine, pe toti parintii. Cel putin asa mi se pare normal. Iar de asistenta ce sa spun, asa tria copii! Se uita in gura lor cu o lanterna! Asa ca...
Asa ca, am scris mai mult pentru parintii ce au copii la gradinita 210 si ii rog cand afla ca se intampla ceva "neimportant" in gradinita 210 sa scrie pe forum.
Cristina_C spune:
Fara discutie ca trebuia sa spuna. Nu e boala a copilariei dar e contagioasa! Aici se anunta si cand sunt paduchi in gradinita.
Cristina,
mama lui
Cresc...
mogaida spune:
Citat: |
citat din mesajul lui flavia5 In gradinita 210 in cursul saptamanii 2-09.02.2007 au fost depistate doua cazuri de scarlatina.Noi am avut fetita in vacanta... Nu stiam nimic. Luni dimineata (12.02.2007) era liniste in gradinita. niciun anunt, o asistenta ii astepta pe copii la usa si ii controla in gurita!(eram incantata ca s-au hotarat sa nu mai primeasca copii raciti in gradinita). Educatoarea foarte linistita. Nu a spus nimic mamicilor. Era normal ca educatoarea sa-mi spuna dimineata, macar ca fapt divers, ca in gradinita sunt doua cazuri de scarlatina? Am aflat seara, cand mi-am luat copilul, normal ca de la alte mamici, la vestiar. Nu este prima data cand se intampla lucrul acesta. Si eu am baiatul acolo si in decembrie in grupa lui a fost un caz si am aflat dupa 1 saptamana.Nimic nu ne mai surprinde intr-o tara in care nu exista nici o regula de bun simt si raspundere. Ideea e ca de 3 saptamani incercam sa ne punem pe picioare cu tusea, era pe cale sa se insanatoseasca si l-am dus 2 zile la dradi, acum stam iar cu medicamente acasa. Directoarei ii se pare normal sa nu anunte - pentru 1-2 cazuri ce rost are sa intre parintii in panica. Asa ca, nu intrati in panica! In gradinita 210 din Drumul Taberei este un caz (ei treaca de la noi , doua cazuri) de scarlatina! |