Alaptatul-Help Line-(11)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mary_celine spune:

Aalina, poti sa mai maninci dimineata fulgi de ovaz cu lapte si un pic de unt adaugi zahar dupa gust si sa vezi ce de laptica o sa ai si e foarte bun pentru sanatate, mai poti sa maninci brinzica de vaci cu smintina eu iti spun din propriile experiente ca e super!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Nu poti sa faci decat sa incerci in continuare sa o pui la san foarte des si parca mai zicea Ama, mai ales ca e weekend, sa te pui cu ea in pat si sa stai cu sanii expusi la dispozitia ei sa simta si mirosul de lapte si poate revine la sentimente mai bune. Daca mai esti nevoita sa ii dai lapte mai bine cu lingurita. Sper sa treceti cu bine peste asta. La o prietena a mea a durat problema vreu doua saptamani, timp in care s-a muls si ii dadea cu lingurita.

Ani de Stefana (23.01.2008)
Stefi
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Fetelor va rog sa imi spuneti cum trebuie tinut bebe dupa alaptare ??

Eu alaptez exclusiv lasan, in pozitia sezand si dupa ce bebelina termina de supt sau ia o pauza o tin vertical sprijinita cu capul ei pe umarul meu si obat pe spate ca sa ragaie; uneori ragaie alteori tuseste (cred ca se ineaca cu laptele cand trage cu pofta)

E corect cum procedez ?? sau trebuie tinut la orizontala mai mult ??

De multe ori dupa ce o pun in pat da afara surplusul uneori putin alteori cu jet

Multumesc

Mamica fericita de Alexandra (03.03.09)

www.flickr.com/photos/31088780@N05/?saved=1" target="_blank">Suntem trei muschetari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Am sa scriu aici povestea mea cu alaptatul la cererea unei mamici de la alt subiect la care ar fi fost off-topic.

"M-am hotarat sa scriu aici povestea mea cea complicata, in speranta ca o sa fie de ajutor cuiva.
Am nascut-o pe Katja prin cezariana la 38 de saptamani din cauza unor probleme cu placenta. Am avut-o langa mine de la inceput si i-am dat sa suga la cerere in cele doua zile cat am stat in spital. Era destul de plangacioasa dar ma gandeam ca asa e firesc. Apoi am venit acasa si au urmat inca doua zile in cate situatia s-a agravat foarte mult. Adica fiica-mea plangea aproape intr-una si ziua si noaptea, adormea putin, statea la san si plangea iar. Eu eram la capatul tuturor rabdarilor. Atunci m-am gandit ca poate nu are forta sa suga destul si l-am trimis pe sotz sa cumpere o pompa de san ca sa scot laptele meu si sa i-l dau cu biberonul. Nici nu ma gandeam ca o sa devenim nedespartite timp de 4 luni! A cumparat-o, eu am inceput sa o folosesc si...dupa 5 minute luuungi, din san s-a prelins o picatura de colostru. Si gata. Atunci am realizat ca eu nu aveam lapte DELOC si copilul meu nu mancase nimic timp de 4 zile.
Prin urmare, l-am trimis iarasi pe sot sa cumpere cel mai adaptat lapte praf si doua biberoane, ca sa hranesc copilul pana imi vine laptele. Primii 30ml au fost magici... Katja a baut si a adormit super-satisfacuta. Dupa 3 ore s-a trezit, a mai baut 60ml si a adormit la loc imediat.
Intre timp eu mulgeam cu pompa cam la doua ore ca sa stimulez sanul sa priceapa si el ca e nevoie de lapte si inca foarte urgent. Noaptea dormeam cu totii si Katja sugea sanul desi nu era mare lucru in el inca.
Laptele a venit dupa inca vreo 4 zile, dupa straduinte asidue: puneam copilul la san, puneam pompa, iar iar si iar...intre timp ea bea din biberon lapte praf.
Dupa ce a venit laptele , am inceput sa o alaptez cu adevarat. Dupa ce sugea ii dadeam si completare cu lapte praf pentru ca stiam ca lapte nu este inca destul. Indiferent de supturile ei, eu ma mulgeam in continuare la doua ore ca sa stimulez productia. Deja mesele ei incepusera sa arate asa : supt pana golea sanii, completare cu laptele meu pe care il stransesem intre timp si apoi, daca mai era cazul, lapte praf.
A durat 4 luni sa fac lapte indeajuns pentru ea , astfel incat sa bea numai de la san si sa refuze total biberonul. Am alaptat-o un an si jumatate.Sunt convinsa ca a durat atat de mult din cauza stresului meu.

La Serghei situatia s-a repetat, dar eu eram relaxata de tot,deja stiam lectia si prin urmare totul a durat mai putin de 5 saptamani. Si pe al l-am alaptat tot un an si jumatate.

De ce am scris toate astea? Pentru ca eu cred ca exista in continuare niste mituri foarte grave printre mamicile care vor sa alapteze, care ajung sa impiedice alaptarea mai degraba. Si am mai multe prietene care au patit asa. Si altele care au putut alapta al doilea copil fara probleme dupa ce le-am spus si ce cred eu si care a fost experienta mea.

Mitul nr. 1. ar fi ca biberonul este interzis, ca bebelusul va prefera biberonul daca il are vreodata ca alternativa si nu va mai dori sa suga la san.


Eu cred ,de fapt, ca lucrurile stau asa: mamicile care ofera copiilor biberon (in completare) nu isi stimuleaza corect (sau deloc) si lactatia in acelasi timp. Prin urmare organismul produce mai putin lapte si copilul in mod firesc ajunge sa prefere biberonul de unde ii curge destul decat sanul de la care ramane infometat.
Ideea ca din biberon curge mai mult si din san mai putin este gresita. Dintr-un san plin curge mult mai mult si mai usor decat din orice fel de biberon. Ganditi-va numai cate canele fine prin care curge laptele are un mamelon si ca biberonul are numai unul. Unele mame care au alaptat stiu foarte bine ca uneori, mai ales cand e foarte mic, copilul se si ineaca din cauza cantitatii de lapte care vine din san si pe care nu o poate inghiti imediat.
Pe scurt: un copil care are de ales intre sanul mamei care e plin de lapte si un biberon, va alege intotdeauna sanul mamei.
Si in acest context am sa va spun si povestea unei mame care din cauza unei doctorite obsedate de alaptare a ajuns sa nu reuseasca sa isi alapteze copilul. Doctorita i-a interzis sa dea copilului altceva decat lapte de la san. Minunat, doar ca nu i-a expplicat nimeni tehnica si toate sfaturile au fost generale si nepersonalizate. Prin urmare copilul sugea gresit, astfel incat primea lapte doar cat sa supravietuiasca, mama nu facea destul lapte pentru ca aceeasi doctorita ii interzisese sa foloseasca pompa ("cea mai buna pompa e gurita copilului" - adevarat, cu conditia ca bebe sa suga corect si sa si vrea sa o faca, nefrustrat fiind ca nu curge nimic cu zilele...) si s-a creat un cerc vicios. Fireste, mama era la capatul rabdarilor , stresul punandu-si si el amprenta pe aceasta experienta care devenise un cosmar pentru toata lumea. Cand copilul avea o luna, mama a mers la aceeasi dr. ca sa ii spuna ca el nu luase in greutate nici macar un gram si ca amandoi se simteau mizerabil. Doctorita a continuat cu obsesia ei si , in loc sa o ajute cu ceva, a invinovatit-o. Pana la urma, pe la o luna si jumatate, mama a abandonat alaptatul si a trecut copilul pe lapte praf exclusiv, ceea ce a incetat problemele ei. Cand am vorbit eu cu ea (copilul avea deja peste un an) si i-am spus unde cred ca s-a gresit...mi-a spus "sunt asa fericita sa aflu asta incat parca imi vine sa mai fac un copil. Pana acum aveam asa oroare de toata treaba asta cu alaptatul incat nu mai vroiam sa mai nasc vreodata!"

Mitul nr. 2 este Sa nu folositi pompa, gurita copilului e cea mai buna pompa. Samburele de adevar al acestui mit este ca intradevar, copilul stimuleaza lactatia cel mai bine si cel mai in acord cu nevoile sale.

Dar nu se iau in considerare multe situatii particulare in care "gurita copilului" nu este cea mai buna pompa. Spre exemplu situatia cand el este foarte mic si mama nu are lapte sau are foarte putin. Sunt momente in care copilul nu este pur si simplu dispus sa faca pe pompa cat ar fi nevoie ca sa stimuleze lactatia pe termen lung. Pur si simplu ii este foame si nu vrea sa suga o jumatate de ora sau mai mult, in gol.
Alta problema este tehnica de supt. Daca bebe nu suge corect, adica nu are in gurita toata areola si miscarile nu sunt de presare a pompitelor de lapte din areola cu limba de cerul gurii (suctiunea nu e asa importanta cat presarea asta ritmica, suctiunea doar fixeaza gura pe san), atunci nu poate stimula eficient.
Asta am descoperit-o serios impreuna cu o alta prietena care nu a putut alapta decat 6 luni, desi era toba de carte in domeniu. De la inceput a dat copilului si completare cu lapte praf si nu a reusit pana la 6 luni sa faca destul lapte incat sa ii acopere nevoile, ba mai mult,la 6 luni nu prea mai avea lapte deloc. Am descoperit atunci ca asta era deoarece copilul nu sugea corect si nu supsese corect niciodata, prin urmare nu putea stimula corect sanul. Este foarte important ca bebe sa stapaneasca tehnica inca de cand e foarte mic. Este greu, daca nu imposibil sa faci un bebe mai mare sa isi schimbe obiceiurile si sa suga altfel decat e obisnuit.

Mitul nr. 3 Unele mame pur si simplu nu au laptele bun/destul... sau varianta "dupa 6 luni/9 luni/un an..laptele nu mai e bun!

Este EXTREM de rar ca o mama sa nu aiba lapte destul (cantitativ sau in timp) din cauze ce nu pot fi rezolvate. In general mamele nu alapteaza destul sau copiii nu sug destul la san din ignoranta in acest domeniu. Atat.
Nu este, fireste, vina lor...nu traim intr-o societate care sa incurajeze alaptatul ci dimpotriva. Tot timpul mamele sunt bombardate de tot felul de idei stupide si jignitoare privind alaptarea. Spre exemplu soacra-mea ma innebunea sa o intarc pe Katja dupa ce avea vreo 6 luni. La un moment dat disperata imi spune : draga, dar e de notorietate ca si vacile trebuie sa intarce la un an!" Numai eu eram mai rau ca vaca...
Fireste ca ea a fost o doamna si nu a putut alapta mai mult de o luna.

Cat despre cat e de bun laptele, cred ca nici nu mai e cazul sa vorbesc. Banuiesc ca nimeni nu isi imagineaza pe aici ca laptele isi pierde din calitati brusc si dintr-odata, imediat ce afla ca bebe a implinit o anumita varsta (oricare).
Samburele de adevar din acest mit este de fapt ca laptele in exclusivitate nu mai este suficient copilului dupa o anumita varsta. Adica el trebuie sa manance si alte chestii. Dar nu ca laptele in sine nu mai este bun."

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisa79 spune:

multumesc!

29 ianuarie 2009 a venit pe lume ciufulita Ana Teodora!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iriss27 spune:

Buna ziua,

Nu am mai scris la subiectul asta si sunt multe capitole, asa ca daca cumva s-a mai raspuns pe tema asta, va rog sa ma scuzati.
Am un baiat de 7 luni si jumatate caruia vreau sa ii introduc laptele praf, pentru ca eu consider ca nu il mai hraneste suficient cel de la san (se scoala noaptea de 2-3 ori) si pentru ca pur si simplu nu ma vad alaptand un copil "mergaret", care sa tipe dupa mine pe strada, mami tzitzi. Aici este vorba de o idee preconceputa.
Am avut sarcinile la diferenta de 9 luni, primul copil fiind alaptat pana la 8 luni. Nu prea mai mananc, deci nu stiu de unde laptele meu sa fie hranitor.
In ian, am fost raciti toata casa, inclusiv el, deci nu i-am transmis nimic prin lapte.
Vroiam sa va intreb, de ce este bine sa ne alaptam copiii pana la varste mai mari? Cu ce se imunizeaza?

Iriss mami de Yvonne-Maria (05.02.2007) si David-Alexandru (08.08.2008)
www.dropshots.com/iriss277" target="_blank">Poze
Aventurile strengaritei Yvonne
BLOG

Bazar pt Sonia si Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vrabiuta spune:

Buna seara!

Avem mare nevoie de un sfat URGENT!

Bebelusa Ana Teodora, alaptata exclusiv, are 3 luni. Totul frumos si bine pana astazi, productie de lapte cat pentru doi. Azi insa am fost diagnosticata cu surditate brusc instalata si internata de urgenta la ORL. Mi s-a facut o perfuzie cu cocktail de medicamente si am intrerupt alaptarea (am reusit sa mulg 200 ml, estimez cam doua mese). Perfuziile vor fi in doua reprize a cate 5 zile.

Acum vin intrebarile:
- stie cineva care sunt sansele de a relua alaptatul dupa 10 zile de pauza?
- ar ajuta la asta daca ar alapta-o o data sau de doua ori pe zi o prietena cu bebel de aceeasi varsta?
- stie cineva un site pe care as putea gasi informatii despre cantitatile de substante medicamentoase secretate in lapte in 24h? (perfuziile vor fi dimineata, ma gandeam sa incerc seara sa ii dau sa suga "de consolare" dupa ce golesc sanul, ca sa nu fie riscuri)
- substantele din perfuzie mi s-a spus ca sunt incompatibile cu alaptatul, dar as vrea inca o parere, asa ca vi le trec aici (o sa vorbesc maine cu pediatrul, dar poate cineva are o informatie pana atunci): hemisuccinat de hidrocortizon 100mg, pentoxifilin 2 fiole, piracetam 2 fiole, vitamina b1 1 fiola, vitamina b6 1 fiola. urmeaza sa iau amoxicilina 500gr o tableta/8h, furosemid jumatate de pastila pe zi si telfast 1 capsula pe zi.

Multumesc.

mami de 2 x

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ama1357 spune:

Citat:
citat din mesajul lui inaioana


Mitul nr. 1. ar fi ca biberonul este interzis, ca bebelusul va prefera biberonul daca il are vreodata ca alternativa si nu va mai dori sa suga la san.

Eu cred ,de fapt, ca lucrurile stau asa: mamicile care ofera copiilor biberon (in completare) nu isi stimuleaza corect (sau deloc) si lactatia in acelasi timp. Prin urmare organismul produce mai putin lapte si copilul in mod firesc ajunge sa prefere biberonul de unde ii curge destul decat sanul de la care ramane infometat.
Ideea ca din biberon curge mai mult si din san mai putin este gresita. Dintr-un san plin curge mult mai mult si mai usor decat din orice fel de biberon. Ganditi-va numai cate canele fine prin care curge laptele are un mamelon si ca biberonul are numai unul. Unele mame care au alaptat stiu foarte bine ca uneori, mai ales cand e foarte mic, copilul se si ineaca din cauza cantitatii de lapte care vine din san si pe care nu o poate inghiti imediat.
Pe scurt: un copil care are de ales intre sanul mamei care e plin de lapte si un biberon, va alege intotdeauna sanul mamei.


daca bb a supt de mic numai din biberon a invatat miscarile care trebuie facute ca sa iasa laptele din tetina... la san miscarile sunt altele... daca il pui la san, o sa planga disperat pentru ca "nu i-a citit nimeni instructiunile"
Citat:


Si in acest context am sa va spun si povestea unei mame care din cauza unei doctorite obsedate de alaptare a ajuns sa nu reuseasca sa isi alapteze copilul. Doctorita i-a interzis sa dea copilului altceva decat lapte de la san. Minunat, doar ca nu i-a expplicat nimeni tehnica si toate sfaturile au fost generale si nepersonalizate. Prin urmare copilul sugea gresit, astfel incat primea lapte doar cat sa supravietuiasca, mama nu facea destul lapte pentru ca aceeasi doctorita ii interzisese sa foloseasca pompa ("cea mai buna pompa e gurita copilului" - adevarat, cu conditia ca bebe sa suga corect si sa si vrea sa o faca, nefrustrat fiind ca nu curge nimic cu zilele...) si s-a creat un cerc vicios. Fireste, mama era la capatul rabdarilor , stresul punandu-si si el amprenta pe aceasta experienta care devenise un cosmar pentru toata lumea. Cand copilul avea o luna, mama a mers la aceeasi dr. ca sa ii spuna ca el nu luase in greutate nici macar un gram si ca amandoi se simteau mizerabil. Doctorita a continuat cu obsesia ei si , in loc sa o ajute cu ceva, a invinovatit-o. Pana la urma, pe la o luna si jumatate, mama a abandonat alaptatul si a trecut copilul pe lapte praf exclusiv, ceea ce a incetat problemele ei. Cand am vorbit eu cu ea (copilul avea deja peste un an) si i-am spus unde cred ca s-a gresit...mi-a spus "sunt asa fericita sa aflu asta incat parca imi vine sa mai fac un copil. Pana acum aveam asa oroare de toata treaba asta cu alaptatul incat nu mai vroiam sa mai nasc vreodata!"

foarte multe mame nu alapteaza din lipsa de informatii.. daca stramosii nostri locuiau la gramada, pana ajungeai mama vedeai ataea mame alaptandu-si copilul, incat parea ceva firesc... acum sunt multe mame care pana cand nu ajung ele mame sa nu fi vazut copil la san...
Citat:

Mitul nr. 2 este Sa nu folositi pompa, gurita copilului e cea mai buna pompa. Samburele de adevar al acestui mit este ca intradevar, copilul stimuleaza lactatia cel mai bine si cel mai in acord cu nevoile sale.

Dar nu se iau in considerare multe situatii particulare in care "gurita copilului" nu este cea mai buna pompa. Spre exemplu situatia cand el este foarte mic si mama nu are lapte sau are foarte putin. Sunt momente in care copilul nu este pur si simplu dispus sa faca pe pompa cat ar fi nevoie ca sa stimuleze lactatia pe termen lung. Pur si simplu ii este foame si nu vrea sa suga o jumatate de ora sau mai mult, in gol.

toti copii sug in gol la inceput... pana invata sa suga... dar copii nascuti cu cezariana sau cu icter sunt mai somnorosi si la inceput dau rezultate... toti copii se nasc cu un foarte mare instinct... acela al supravietuirii!!! si sanul mamei este CALEA!!!! toti copii sug!!! (ma refer la copii nascuti la termen!!! mai bine zis nu la cei prematuri)
Citat:

Alta problema este tehnica de supt. Daca bebe nu suge corect, adica nu are in gurita toata areola si miscarile nu sunt de presare a pompitelor de lapte din areola cu limba de cerul gurii (suctiunea nu e asa importanta cat presarea asta ritmica, suctiunea doar fixeaza gura pe san), atunci nu poate stimula eficient.

pompitelor din aureola????
Citat:

Asta am descoperit-o serios impreuna cu o alta prietena care nu a putut alapta decat 6 luni, desi era toba de carte in domeniu. De la inceput a dat copilului si completare cu lapte praf si nu a reusit pana la 6 luni sa faca destul lapte incat sa ii acopere nevoile, ba mai mult,la 6 luni nu prea mai avea lapte deloc. Am descoperit atunci ca asta era deoarece copilul nu sugea corect si nu supsese corect niciodata, prin urmare nu putea stimula corect sanul. Este foarte important ca bebe sa stapaneasca tehnica inca de cand e foarte mic. Este greu, daca nu imposibil sa faci un bebe mai mare sa isi schimbe obiceiurile si sa suga altfel decat e obisnuit.

este adevarat, daca mama incepe direct cu completare de lapte praf, este mai greu sa ajunga sa stimuleze snaul... dar nu este imposibil... daca sanul a produs o cantitate mica de lapte, este apt sa produca atat cat ii trebuie copilului!!!
Citat:

Mitul nr. 3 Unele mame pur si simplu nu au laptele bun/destul... sau varianta "dupa 6 luni/9 luni/un an..laptele nu mai e bun!

Este EXTREM de rar ca o mama sa nu aiba lapte destul (cantitativ sau in timp) din cauze ce nu pot fi rezolvate. In general mamele nu alapteaza destul sau copiii nu sug destul la san din ignoranta in acest domeniu. Atat.
Nu este, fireste, vina lor...nu traim intr-o societate care sa incurajeze alaptatul ci dimpotriva. Tot timpul mamele sunt bombardate de tot felul de idei stupide si jignitoare privind alaptarea. Spre exemplu soacra-mea ma innebunea sa o intarc pe Katja dupa ce avea vreo 6 luni. La un moment dat disperata imi spune : draga, dar e de notorietate ca si vacile trebuie sa intarce la un an!" Numai eu eram mai rau ca vaca...
Fireste ca ea a fost o doamna si nu a putut alapta mai mult de o luna.

apropo de faza asta... sotul meu ma tot intreba cand il intarc pe baietelul meu... si eu ii zic ca inca nu stiu... dar tot el este cel care daca incepe sa planga si suntem in masina in trafic pe autostrada imi zice: de ce nu-i dai un pic de tzitzi poate se linisteste


Citat:


Cat despre cat e de bun laptele, cred ca nici nu mai e cazul sa vorbesc. Banuiesc ca nimeni nu isi imagineaza pe aici ca laptele isi pierde din calitati brusc si dintr-odata, imediat ce afla ca bebe a implinit o anumita varsta (oricare).


Citat:

Samburele de adevar din acest mit este de fapt ca laptele in exclusivitate nu mai este suficient copilului dupa o anumita varsta. Adica el trebuie sa manance si alte chestii. Dar nu ca laptele in sine nu mai este bun."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ama1357 spune:

Citat:
citat din mesajul lui novus

Fetelor va rog sa imi spuneti cum trebuie tinut bebe dupa alaptare ??

Eu alaptez exclusiv lasan, in pozitia sezand si dupa ce bebelina termina de supt sau ia o pauza o tin vertical sprijinita cu capul ei pe umarul meu si obat pe spate ca sa ragaie; uneori ragaie alteori tuseste (cred ca se ineaca cu laptele cand trage cu pofta)

E corect cum procedez ?? sau trebuie tinut la orizontala mai mult ??

De multe ori dupa ce o pun in pat da afara surplusul uneori putin alteori cu jet

Multumesc

Mamica fericita de Alexandra (03.03.09)

www.flickr.com/photos/31088780@N05/?saved=1" target="_blank">Suntem trei muschetari


cum faci e ok... important este sa ragaie cat mai bine... cu cat scoate mai mult aer din cel inghitit, cu atat ai mai multe sanse sa scapi de colici...

ceea ce scoate nu este un surplus... este laptele de pe "teava" care vine impins in sus de aerul care iese...

daca e sa scoata in jet, e bine sa spui pediatrei... sa nu fie un simtom al refluxului... o face de mai multe ori intre mese? laptele iese in cantitati mari? daca da... atunci e indicat sa o tii in pozitie verticala cam 20 minute dupa mancat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ama1357 spune:

Citat:
citat din mesajul lui iriss27

Buna ziua,

Nu am mai scris la subiectul asta si sunt multe capitole, asa ca daca cumva s-a mai raspuns pe tema asta, va rog sa ma scuzati.
Am un baiat de 7 luni si jumatate caruia vreau sa ii introduc laptele praf, pentru ca eu consider ca nu il mai hraneste suficient cel de la san (se scoala noaptea de 2-3 ori) si pentru ca pur si simplu nu ma vad alaptand un copil "mergaret", care sa tipe dupa mine pe strada, mami tzitzi. Aici este vorba de o idee preconceputa.
Am avut sarcinile la diferenta de 9 luni, primul copil fiind alaptat pana la 8 luni. Nu prea mai mananc, deci nu stiu de unde laptele meu sa fie hranitor.
In ian, am fost raciti toata casa, inclusiv el, deci nu i-am transmis nimic prin lapte.
Vroiam sa va intreb, de ce este bine sa ne alaptam copiii pana la varste mai mari? Cu ce se imunizeaza?

Iriss mami de Yvonne-Maria (05.02.2007) si David-Alexandru (08.08.2008)
www.dropshots.com/iriss277" target="_blank">Poze
Aventurile strengaritei Yvonne
BLOG

Bazar pt Sonia si Andrei


alaptand tu transmiti copilului tau anticorpii pe care ii ai, dar daca e sa intalnesti si tu un virus nou, nu ai ce sa-i dai... dar asta este o imutate imediata... in cartile de la leche league zice asa:

alaptand cateva zile: anticorpii mamei = primul "vaccin" ajutand inceputul unei bune digestii

alaptand 3-4 luni: sanse sa scape de alergii, mai ales daca sunt in familie cazuri

alaptand 6 luni: se reduc sansele unor boli de tip canceros in vasta mica si chiar adulta.

alaptand 9 luni: devine mai sigur pe el...

alaptand un an: eviti logopedul si aparatul pt dinti.

alaptand mai mult de un an: bolile pe care le face, sunt mai lejere...

am scris chiar numai esentialul...

si acum iti dau exemplul nostru... acum cateva saptamani am facut o diarie urata cu totii in familie, noroc ca am facut-o pe rand ... eu prima, mi-a trecut intr-o saptamana, baietelul mic (alaptat la san) al doilea... i-a trecut in 2 zile... baietelul mare dupa 3 zile ca nu i-a trecut, ma mulgeam si ii adaugam laptele meu in biberon, i-a trecut in 5 zile (dupa 2 zile de anticorpi) si ultimul sotul care a stat si el o saptamana beteag (pe el nu am reusit sa-l conving sa ia o dusca de medicament )

Mergi la inceput