pe ce bone se duc salariile noastre
Raspunsuri - Pagina 2
ionica spune:
Din nefericire,exista si aceasta categorie de persoane iresponsabile,eu nu le pot numi bone deoarece nu au acest calificativ si nici pregatirea profesionala.
Am avut si noi o experienta cu un specimen ,bebe la doar 7 luni,pleaca cu el in parc unde exista si un lac,lasa carutul in varful unei pante fara frana trasa iar dumneaei a mers sa hranesca ratele si gastele.
intre timp, carutul si-a facut elan si a zburat direct in lac,imaginativa un carut de vreo 10kg cu un bebe in centura de siguranta care zboara literalmente in aer si sare in lac.
Destinul a facut ca in acelasi loc ,in aceiasi zi ,in aceasi secunda ,se afla un cuplu pe marginea lacului care contempla peisajul de pe o patura intinsa pe iarba.
Tipul a sarit in apa inghetata de februarie-martie si mi-a salvat copilul,dumneaiei urla pe lac ,nici macar nu le-a multumit cum trebuia,eventual sa le ceara un nr. de telefon.
Mi-au povestit ingrijitorii parcului totul cu amanunte,ea ma mintise si-mi daduse o alta versiune.
De atunci, am decis sa stau eu acasa si sa am ajutor in preajama mea de fiiecare data cand iesim,desi acum am o doamna cu calificativ asistent social baby-sitter.
Nu este de joaca cu o bona incompetenta.
Sophia 2ani 06.09.06
+35
Sarah
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy
eunice78 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui ina_nz
Nu toti parintii, dar multi dintre cei pe care ii cunosc eu, prefera bona ptr ca pe langa "ingrijit" copilul mai face si un mic menaj. Mai spala o farfurie, mai calca o rufa, baga un aspirator. Si uite asa nu e copilul ingrijit cum trebuie, pt ca o bona cu calificare nu v-a accepta sa faca menajul, se apeleaza la o "mamaita" de cartier care vorbeste in dezacorduri si scuipa seminte in parc, si nici casa nu e cine stie ce in ordine. Silvia mamica de Adrian (22 August 2003) si baby ![]() |
Ei uite, ca pe mine nu m-ati nimerit. Nici una din bonele mele nu fac nici un soi de menaj. Nu calca, nu baga aspiratorul etc. Singurul lucru pe care l-au facut a fost sa spele farfuriile din care mancau ea si copilul.
De ce bona si nu gradinita? eu sunt un mare sustinator al gradinitei, lucru care nu e secret, ca am scris destul pe aceasta tema. DAR, eu a trebuit sa ma intorc la serviciu cand baiatul meu cel mic avea 10 luni..deci exclus gradi la acea varsta.Baiatul cel mare merge la gradi de la 2 ani si 5 luni si am schimbat 3 gradinite pana am gasit-o pe cea la care intr-adevar sa beneficieze de o educatie adecvata (si nu doar de fitze). Si ca o paranteza: sunt si gradinite de cosmar, mai rele ca o bona (gen Melba). Din toamna va merge si cel mic la gradi, cu fratele lui, dar pentru ca gradinita nu are spatii de somn, pana la 4 ani va sta la program scurt. Iata inca un motiv sa mai tin bona cel putin inca un an.
Plus ca mai sunt si unii copii care sunt bolnaviciosi si chiar nu pot intra in colectivitate la vartse ff mici.
Asa ca, daca faceti un efort de imaginatzie, poate puteti intelege de ce in unele situatii chiar nu exista alta solutie decat bona. Si asta nu pe post de menajera (de fapt, postarea cu menajera a fost pur si simplu o rautate gratuita).
Lisaelisa, nu, respectiva nu a patit nimic.
Eni, mama de baietzi - Petru (14.08.2003) si Toma (29.09.2006)
lisaelisa spune:
Eunice, 
Faptul ca acea femeie nu a fost sanctionata in nici-un fel, se datoreaza si lipsei unor legi care sa reglementeze astfel de situatii.
Nimeni nu ar trebui sa lucreze ca bona, decat in urma unor cursuri de specializare.
Ma gandesc ca acestea ar putea lucra ca si persoane fizice.
Eu cred ca abia atunci multe din toate actele lor iresponsabile ar inceta, deoarece ar putea fi sanctionate legal, deci, ar fi obligate sa devina constiente de urmarile actiunilor lor asupra copiilor de care ingrijesc.
lisaelisa
mami de ingeras dragalas
ina_nz spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui eunice78
Ei uite, ca pe mine nu m-ati nimerit. Nici una din bonele mele nu fac nici un soi de menaj. Nu calca, nu baga aspiratorul etc. Singurul lucru pe care l-au facut a fost sa spele farfuriile din care mancau ea si copilul. De ce bona si nu gradinita? eu sunt un mare sustinator al gradinitei, lucru care nu e secret, ca am scris destul pe aceasta tema. DAR, eu a trebuit sa ma intorc la serviciu cand baiatul meu cel mic avea 10 luni..deci exclus gradi la acea varsta.Baiatul cel mare merge la gradi de la 2 ani si 5 luni si am schimbat 3 gradinite pana am gasit-o pe cea la care intr-adevar sa beneficieze de o educatie adecvata (si nu doar de fitze). Si ca o paranteza: sunt si gradinite de cosmar, mai rele ca o bona (gen Melba). Din toamna va merge si cel mic la gradi, cu fratele lui, dar pentru ca gradinita nu are spatii de somn, pana la 4 ani va sta la program scurt. Iata inca un motiv sa mai tin bona cel putin inca un an. Plus ca mai sunt si unii copii care sunt bolnaviciosi si chiar nu pot intra in colectivitate la vartse ff mici. Asa ca, daca faceti un efort de imaginatzie, poate puteti intelege de ce in unele situatii chiar nu exista alta solutie decat bona. Si asta nu pe post de menajera (de fapt, postarea cu menajera a fost pur si simplu o rautate gratuita). Lisaelisa, nu, respectiva nu a patit nimic. Eni, mama de baietzi - Petru (14.08.2003) si Toma (29.09.2006) |
Ai chef de cearta? Mai citeste o data ce am scris si nu mai sari de fund in sus de parca ai luat foc.
Am inceput postarea asa: Nu toti parintii.....
Silvia mamica de Adrian (22 August 2003) si baby
eunice78 spune:
Nu am nici un chef de cearta. Poate te uiti mai bine la mesajul meu si il interpretezi in ansamblul lui. Mai ales ca nu doar postul tau apare la citat.
Eni, mama de baietzi - Petru (14.08.2003) si Toma (29.09.2006)
sorana spune:
Eu am bona de cand Monica avea 3 luni. Sa o dau la cresa la 3 luni nici nu mi-am pus problema.
Apoi, la 3 ani a inceput gradinita. Program 8-13. Mai ales pentru ca s-a inteles bine cu bona, se iubesc foarte tare
. Mai nou fi-mea o suna in weekend ca "ii e dor de ea".
Acum nici nu-mi pun problema sa renunt la bona pentru ca la anul intra fi-mea in cls. I si va iesi de la scoala la 12.00.
Din punctul meu de vedere ii e mai bine copilului cu bona decat la gradi cu program prelungit sau la after-school pentru ca poate manca cand vrea, poate dormi cand vrea, poate iesi in parc cu prietenii cand vrea. La gradi cu program prelungit sau la after-school e programul mai fix si eu prefer ca fi-mea sa aiba oaresce libertate de miscare.
Bona mea nu are nici o pregatire de specialitate, nu e agramata (e chiar o doamna), e in varsta (dar se tine bine), nu face menaj (se mai intampla sa imi ia rufele de pe sarma dar cam atat), principala ei calitate fiind ca o iubeste mult pe fi-mea si ca are foarte multa grija de fi-mea.
Sorana si Monica (6 ani)
"Daca oamenii sunt buni doar pentru ca se tem de o pedeapsa sii spera într-o rasplata, atunci chiar ca suntem o adunatura jalnica" - Albert Einstein
ingridnen spune:
Sorana, mi-ai luat vorbele din gura. Exact in aceeiasi situatie santem si noi.
Ingrid si Cristi 5 ani si 11 luni
anduta78 spune:
Uff sunt bone si ...bone , unora chiar le place altele cred ca o fac doar pentru bani si ATAT! Ma bucur mult pentru mamicile care si-au gasite bone pentru copii mici, de care s-au atasat si ii considera aproape membri ai familiei :)
Cinezee spune:
Ina , eu am lucrat o perioada ca bona si vreau sa iti spun ca nu am acceptart sa afc nici un menaj in casa , dar din cauza ca nu am acceptat nu am fost mereu bine vazuta pe tema asta
ceea ce nu intelg multi parinti , in speta mai mult mamele ca bona este doar ptr nevoile copilului nu si ale ei ptr a face mici treburi gospodaresti in casa , apoi se intampla diferite accindente si pe urma tot bona este acuzata
ina_nz spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui eunice78
Ei uite, ca pe mine nu m-ati nimerit. Nici una din bonele mele nu fac nici un soi de menaj. Nu calca, nu baga aspiratorul etc. Singurul lucru pe care l-au facut a fost sa spele farfuriile din care mancau ea si copilul. De ce bona si nu gradinita? eu sunt un mare sustinator al gradinitei, lucru care nu e secret, ca am scris destul pe aceasta tema. DAR, eu a trebuit sa ma intorc la serviciu cand baiatul meu cel mic avea 10 luni..deci exclus gradi la acea varsta.Baiatul cel mare merge la gradi de la 2 ani si 5 luni si am schimbat 3 gradinite pana am gasit-o pe cea la care intr-adevar sa beneficieze de o educatie adecvata (si nu doar de fitze). Si ca o paranteza: sunt si gradinite de cosmar, mai rele ca o bona (gen Melba). Din toamna va merge si cel mic la gradi, cu fratele lui, dar pentru ca gradinita nu are spatii de somn, pana la 4 ani va sta la program scurt. Iata inca un motiv sa mai tin bona cel putin inca un an. Plus ca mai sunt si unii copii care sunt bolnaviciosi si chiar nu pot intra in colectivitate la vartse ff mici. Asa ca, daca faceti un efort de imaginatzie, poate puteti intelege de ce in unele situatii chiar nu exista alta solutie decat bona. Si asta nu pe post de menajera (de fapt, postarea cu menajera a fost pur si simplu o rautate gratuita). Lisaelisa, nu, respectiva nu a patit nimic. Eni, mama de baietzi - Petru (14.08.2003) si Toma (29.09.2006) |
iotete!!!
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=133167
Pai ori bone ori menajere????
Io cred ca sunt numite bone de fitze :)
Silvia mamica de Adrian (22 August 2003) si baby