Cum pastrati cafeaua?

Cum pastrati cafeaua? | Autor: danat

Link direct la acest mesaj

De mai multa vreme caut cea mai buna solutie de a pastra cat mai mult timp nealterata aroma cafelei rasnite.
Vreau sa spun ca am incercat mai multe metode si nici una nu a functionat prea multumitor. AM tinut-o in cutie metalica, cu capac, apoi intr-un fel de borcan chipurile etans...niciodata nu a tinut mai mult de 3zile maxim acea aroma a cafelei ca atunci cand deschizi pachetul.
Acum de ex, tin pachetul, odata deschis, strins bine cu elastic, in frigider. Dar nici asa, in cca 10 zile pina se consuma un pachet, nu pot spune ca se pastreaza prea bine aroma.
Voi ati gasit vreo solutie pentru "problema" asta?

Dana mama lu'Radu Stefan(Fecioras de 2003)

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Hobby

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kid spune:

Eu o tin in cutie cu capac si e ok.

Teodora Ana de Mihail Vladimir(15.05.2007)

Bazar pentru Sonia, Andrei, Mihaita

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=3&folder=Clipe de viata 2008" target="_blank">Clipe de viata 2008
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">Capsunele minunate de mai-iunie 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonia Antonia spune:

In cutie metalica cu capac metalic, in frigider.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cinezee spune:

EU PASTREZ IN CUTIE DE TABLA MEREU si de fiecare data cand deschis cutia tot mai ma loveste danful cafelei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Dar ce cafea va place mai mult si isi pastreaza mai bine aroma?Azi am desfacut o cafea Illy ,in cutie metalica,care miroase bine si la sugestia voastra am bagat-o in frigider.Eu beau acasa numai simbata si duminica ,in rest imi beau cafeaua la birou,din lipsa de timp.Sint in viteza turbata:scoala minunatul,spala-l,da-i sa manince,imbraca-l,convinge-l sa merarga la camin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielag spune:

Din cate stiu eu, cafeaua se pastreaza cel mai bine in boabe. Se rasneste doar inainte de a prepara cafeaua. Dupa rasnire e imposibil sa ii mentii aroma mult timp, doar daca ai tine-o intr-un recipient vidat.

Eu o cumpar gata rasnita si o tin intr-un recipient cu capac etans. Dupa 5 zile nu mai poate mirosi ca atunci cand desfac pachetul. Cred ca singura metoda prin care beneficiezi la maxim de aroma unei cafele pe care o cumperi gata rasnita e sa o consumi repede .

In legatura cu metode de pastrare, citeam parca pe culinar ca sunt persoane care tin cafeaua gata rasnita in congelator, in punga de hartie. N-am incercat metoda.

Daniela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns StMihaela spune:

Cutie cu capac ermetic, in frigider.
Miroase super.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela P spune:

Eu o tin la congelator in punga sau containerul ei bine inchis. Din cate am inteles se mentine mai bine asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cinezee spune:

bunica candva avea o rasnita de carea , din pacate nu mai fuctioneaza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina_nz spune:

Cel mai bine e sa cumperi boabe si sa rajnesti cata putina pt 1-2 zile.
sau daca te tine buzunarul iti iei un aparat de facut cafea in care pui direct boabe

Silvia mamica de Adrian (22 August 2003) si baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns litlelight spune:

la mine tine cel mai bine intr-un borcan in frigider

12+ de brotacel

Mergi la inceput