Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006 (210)
Raspunsuri - Pagina 5
Donia spune:
Zice doctorul ca e alergie... dar nu avem habar de la ce!
Si ne-a dat un sirop care, in ciuda aromei de bubble gum, are un gust oribil... si trebuie sa ia 10-12 ml! A incercat bietul copil, a luat primii 5 ml, dar mai mult n-a mai putut. Asa ca am vorbit noi doi ca o sa facem un suc, ca era urcat pe scaunel acolo la masa... si am pus siropul intr-un paharel mic, mic, am mai pus putina apa, un strop de zahar si un strop de zeama de lamaie si apoi a dat Cristinelu sucul peste cap! Atata-i de dragut!
Si dupa vreo 20 de minute a inceput sa caste.... ca medicamentul da somnolenta. Acum doarme bustean, ma intreb cat o sa doarma... Dar asta e, mergem inainte cu siropul, ca maine vreau rezultate!
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
madaluta spune:
Sunt foarte speriata pentru k azi am repetat hemoleucgrama lui darius si hemoglobina a iesit mult sub limita-10,6, iar limita e 11,5. In ultima luna i-am administrat fier haussman de 2 ori pe zi cate 12 pic pentru k si la analiza de acum o luna iesise mica-11,4. eu nu-mi explic de ce a scazut asa daca i-am dat fier..
aveti vreo idee? pana ajung la medic, crd k disper...
poate ma jutati voi...
Madalina+Darius Cristian (14.12.2006)+
Briana Amelia (08.05.2008)
Viatza intre roz si bleu
Bazar pentru Mihaita
Donia spune:
madaluta, 10,6 e sub limita, dar nu mult sub limita. E drept ca nici eu n-as fi linistita, dar de speriat cred ca m-as speria rau pe la 8...
Pe de alta parte, in cazuri din astea de anemie fara motiv aparent, aici se testeaza scaunul, sa nu fie hemoragii mici, discrete, ale tubului digestiv, care nu se vad cu ochiul liber. Aici se duc cate doua probe minuscule din 3 scaune, e un set special cu care se recolteaza, presupun ca asa se face si la voi. Mai merita sa faci si o proba de urina, ca uneori pot sa existe infectii fara simptome, iar sangele care se pierde prin urina uneori se vede doar microscopic.
Discuta cu medicul despre analizele astea atunci cand ajungi.
Pupici si nu dispera!
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
ruxandra_sb spune:
Madaluta, in primul rand hemoglobina lui Darius nu este "foarte scazuta". Ci as putea spune spre limita inferioara, dar in limite normale.
De ex am in fata analiza lui G de la 4 luni si hemoglobina era 10,7, limita minima care aparea pe analiza (Synevo) fiind 9,4. Stiu ca atunci pediatra a tinut cont de intreaga hemoleucograma, respectiv si HEM (hemoglobina eritrocitara medie), concentratie medie a Hb/eritrocit, largimea distributiei eritrocitare, etc. Pt asta a primit supliment de fier Haussmann 9 pic/zi pt 2 luni.. dar era si inainte de introducerea carnii in alimentatie/inceperea diversificarii.
Eu zic sa stai calma, nu este nici un motiv de disperare. Te va lamuri pediatrul.. poate ca Darius nu asimileaza asa bine fierul-supliment si ar fi o idee sa suplimentezi in alimentatie.. carne vita, galbenus ou, asezonate cu vit. C
azi, orele 13 - pentru pretioasa Emma
de M (7) si G (2)
Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)
ruxandra_sb spune:
Off, off saracul Cristinel. Donia, crezi ca poate fi reactie alergica de la antibiotice.. M e alergic la biseptol si claritromicina.
Acs, ma bucur ca la Maria e spre terminate. Ceilalti bursuci ce fac cu burtica?
azi, orele 13 - pentru pretioasa Emma
de M (7) si G (2)
Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)
madaluta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Donia madaluta, 10,6 e sub limita, dar nu mult sub limita. E drept ca nici eu n-as fi linistita, dar de speriat cred ca m-as speria rau pe la 8... Pe de alta parte, in cazuri din astea de anemie fara motiv aparent, aici se testeaza scaunul, sa nu fie hemoragii mici, discrete, ale tubului digestiv, care nu se vad cu ochiul liber. Aici se duc cate doua probe minuscule din 3 scaune, e un set special cu care se recolteaza, presupun ca asa se face si la voi. Mai merita sa faci si o proba de urina, ca uneori pot sa existe infectii fara simptome, iar sangele care se pierde prin urina uneori se vede doar microscopic. Discuta cu medicul despre analizele astea atunci cand ajungi. Pupici si nu dispera! Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat. |
multumesc mult pt promptitudine si incurajare dar..
luna trecuta i-am facut tot setul de analize inclusiv urina, coprocultura si coproparazitologicul si n-a iesit nimic ... sa se fi intamplat ceva intre timp..nu stiu ce sa zic, dar nu mi se pare corect sa scada atat intr-o luna in conditiile in care luam fier
si ceea ce n-am mai inteles eu acum o luna e rezultatul sideremiei care a fost perfect in grafic....
adica sideremie buna -hemoglobina mica..nu prea inteleg Si ce nu inteleg ma sperie de moarte.
Viatza intre roz si bleu
Bazar pentru Mihaita
madaluta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ruxandra_sb Madaluta, in primul rand hemoglobina lui Darius nu este "foarte scazuta". Ci as putea spune spre limita inferioara, dar in limite normale. De ex am in fata analiza lui G de la 4 luni si hemoglobina era 10,7, limita minima care aparea pe analiza (Synevo) fiind 9,4. Stiu ca atunci pediatra a tinut cont de intreaga hemoleucograma, respectiv si HEM (hemoglobina eritrocitara medie), concentratie medie a Hb/eritrocit, largimea distributiei eritrocitare, etc. Pt asta a primit supliment de fier Haussmann 9 pic/zi pt 2 luni.. dar era si inainte de introducerea carnii in alimentatie/inceperea diversificarii. Eu zic sa stai calma, nu este nici un motiv de disperare. Te va lamuri pediatrul.. poate ca Darius nu asimileaza asa bine fierul-supliment si ar fi o idee sa suplimentezi in alimentatie.. carne vita, galbenus ou, asezonate cu vit. C azi, orele 13 - pentru pretioasa Emma de M (7) si G (2) Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro) |
m-a uitat si eu pe net si am vazut k valorile hemoglobinei variaza in functie de varsta si de aceea la G limita era de 9... la peste 2 ani sunt alte valori. pe mine m-a speriat mai mult reactia de luan trecuta a pediatei noastre care, cand a vazut 11,4(1,5 era limita inferioara) a facut niste ochi..si-a zis:"vaaiii ce hemoglobina mica... am zis eu k are anemie". Acum cand va vedea 10, 6 cum o mai reactiona...?
multumesc mult insa pt incurajare..sper sa nu fie nimic mai grav de anemia
Viatza intre roz si bleu
Bazar pentru Mihaita
Donia spune:
madaluta, acele teste copro nu arata pierdere de sange prin scaun, ci se face un test special, de determinare a sangelui ocult in scaun. Ocult, adica nu este vazut cu ochiul liber.
Acum eu nu ma astept ca Darius sa aiba asa ceva, insa asa se face la noi in caz de anemie inexplicabila, pentru a elimina suspiciunea de hemoragie la nivelul tubului digestiv.
iulia-stefy spune:
Salutare!
Aseara am fost la plimbare si Stefy a vazut un catel. S-a dus la el si avea un ochi scos saracutul. Ma intreaba Stefy: "ale buba a ochi?"
eu zic ca da. Apoi intreaba de ce? eu zic ca i-a dat un copil cu piatra? si ea ma intreaba iar de ce? apoi ii zic ca acel copil era rau si plecam.... Toti cainii pe care i-am intalnit aseara, pe toti i-a verificat daca nu au bubuta la ochi. Si au fost destui, ca-i plin cartierul de caini.
Apoi am facut impreuna cornuri, tot dupa reteta de la dandusa si pina am scos a doua tava din cuptor Stefy si cu sotul, deja o terminasera pe prima....
acs, multumim.
Dbunny, cam asa ceva....am zis ca am un pitic, dar un pitic de care mi-e frica rau. Multumim pentru aprecieri. In ceea ce priveste job-ul si eu cu program de 6 ore, de vreo luna.... dar cum ai zis si tu, am mai mult timp pentru Stefy.
Cu muscaturile de purici am patit-o noi asta vara. A facut alergie, de la ele si s-au umflat foarte urat. Ne-a dat clorfeniramin un sfert de pastiluta dimineata si un sfert seara iar pe piele o dadeam cu Calamine, sa-i calmeze mancarimile. Eu zic sa mergi sa-l vada medicul, ca noi pana n-am ajuns la medic nu s-a rezolvat. De atunci cand stiu ca o duc unde sunt tantari folosesc spray care protejeaza impotriva lor.
Laura, ma bucur ca Dani e mai bine. Si noi avem aceeasi problema cu "de ce?". Mama mea spune ca si eu cand eram mica eram la fel si imi puneau domnisoara "da ce ce", ca eu mereu intrebam da de ce?
Si Stefy cand e bolnava doarmeeeee... dar apoi isi revine. Recupereaza. Stai linistita. Eurespalul nu stiu sa dea somnolenta, ca e sirop de tuse in fond, dar antialergicele, toate dau somnolenta, dar nu stiu daca ii dai asa ceva.
Donia, cum e Cristi? La noi cand a avut astfel de pete a fost roseola infantum. Dar poate la el e o alergie. Dar parca-s prea multe... Ce a zis medicul?
Yagmur, ma bucur ca ne-ai scris de voi si astept vesti de la medic sa ne spui cum e Luca. Daca vrei sa-l dai la gradinita de stat, ar fi timpul sa invarti rotitele, ca pe aici deja se fac inscrieri... pe caiet la d-na directoare, pentru toamna asta. Peste cateva luni sa nu fie prea tarziu.
Poze din ianuarie-februarie 2009
Lacramioara (08.12.1975) mamica Stefaniei Iulia (05.12.2006)
iulia-stefy spune:
Donia, bine ca stii acum ce e. Si un lui Cristinel ca a dat suculetul peste cap.
madaluta, depinde si cum a fost administrat fierul. Daca s-a dat odata cu lapte sau produse lactate, a fost dat degeaba.... Sau poate ii lipseste ceva ce il fixeaza. Eu ii dau cu vitamina C, ca ajuta la absorbtie. Asteptam vesti de la tine. Eu zic sa mai repeti analiza, ca poate n-a fost ok facuta. Eu zic ca nu ai de ce sa te sperii, ca nu-i foarte mica. E doar sub limita. La noi a fost 11.0 si d-na doctor n-a reactionat in nici un fel, doar a spus sa-i dam Fer Haussman, ca e mic Fe, dar nu de speriat.
Poze din ianuarie-februarie 2009
Lacramioara (08.12.1975) mamica Stefaniei Iulia (05.12.2006)