Burtici fericite de septembrie-octombrie 2009(16)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns uve_got_mail spune:

Am scris aiurea, dar multumesc pentru ajutor oricum!
Apropos de sistemul medical de stat de la noi e sub orice critica, e parerea mea...din fericire nu am avut contact pana acum cu el prea mult!
Si referitor la sarcina, am observat ca medicii lasa selectia naturala sa isi spuna cuvantul in primele saptamani de sarcina. Nu stiu cat e de bine, dar majoritatea procedeaza asa-mai mult de o eventuala medicatie de sustinere a sarcinii, repaos cat mai mult si no spa nu am auzit
8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica_dicut spune:

bine ai venit uve_got_mail sarcina usoara si bebel sanatos. Misto nik

sovietika, ma bucur ca ai acceptat invitatia ca doar esti de-a noastra. Cand ai timp noi te ateptam cu drag.

adriana, inseamna atunci ca v-am inteles eu gresit si m-am infierbantat aiurea. Eu n-am vazut unde ati specificat de primele 12 sapt si mi se parea putin aiurea sa nu incerci sa salvezi o sarcina daca se poate salva. Atata tot.

mimika, tre sa vb cu tine, ca eu am uitat atunci dar eu miercuri merg la control la sti tu cine la 5 fara 10. Uitasem complet.

A, si tot vroiam sa va spun ca pe mine la constipatie ma ajuta merele si mai nou am gasit prin hypermarketuri niste prune de prin africa de sud. CUm mananc cum dau iama la buda.

POZNICI CU NOI

Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte

Monica 11+
Mamica de INGERAS in ceruri
Si minunea bebe 2 din burtica
Doamne ajuta sa ne nastem sanatosi
O noua viata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana_m spune:

Nici o problema Monica. Poate nici noi nu am specificat exact nr de sapt in care se lasa ca mama natura sa-si spuna cuvantul.
A, chiar si prunele parca ajuta la constipatie.
Si eu aveam ceva problemele cu constipatia acum cateva luni bune. Numai dupa cafea si tigara eram ok. Si mi-era groaza ca daca ma las de tigari va fi si mai rau. Dar de unde. De cand mai lasat, si am ceva luni, fac mai des ca inainte. Dar am inceput sa beau si sucuri stoarse de mine (mai nou imi plac portocale cu grefe). Sa vedem cat le suport si pe astea. Sper ca greata asta sa se mai diminueze cate un pic ca deja am 1 kg jumate mai putin. Dar banuiesc ca nu e rau nici asa.

Adriana 8+ si Robert Cristian (08.26.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica_dicut spune:

SI mai vreau sa va spun ca eu, in ciuda tuturor miturilor despre constiparea de dupa nastere, vreau sa va spun ca incepand cu a doua zi dupa nastere mi s-au rezolvat TOATE problemele pe care le aveam cu constipatia. Si credeti-ma fetelor ca era groaznic, oribil, ieseam si o data la saptamana. Nu pot sa imi explic ce s-a intamplat insa de atunci ies zilnic ap[roape afara.,

POZNICI CU NOI

Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte

Monica 11+
O noua viata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MangaGirl spune:

Citat:
citat din mesajul lui monica_dicut

delia, exact, facem ce consideram ca este mai bine pentru bebeii nostri.

Manga Girl, nu m-am suparat. Discutam. POate mai aprins uneori . Dar voi v-ati mirat ca de ce facem atatea analize si teste etc. La o sarcina normala se face o eco de constatare in jur de 7-8 sapt sa se auda inima s ase vada ca e viabila, analizele cele mentionate si de voi, respectiv hemoleucograma, sumar de urina plus sistemul torch, apoi la 12 sapt masurarea pliului nucal si DT, la 19 sapt eco morfologica si TT cine nu a facut DT si inca o eco pe la 32 de sapt sa vezi cum sta bebe. In rest analizele de urina trebuie repetate si hemoleucograma. UIte de exemlplu mie mi-a dat o singura data sa fac sumar de urina sarcina trecuta si gata. Iar eu spre finalul sarcinii urinam mai inchis, portocaliu asa, si i-am spus dr-ului si mi-a zis ca ah cine stie, nu e nimic grav. Nu stiu daca ma intelegeti dar eu din cauza asta suflu si in iaurt acum si prefer sa ma intep si sa merg des la dr sa-i spun orice durere sau ciudatenie am. Te rog sa ma crezi ca nu imi convine sa ma intep saptamanal sau lunar dar nu am ce face daca vreau un bebe sanatos. Si bb1 a fost sanatos, eu am avut o problema de coagulare ppe care idiotul ala nu mi-a descoperit-o si el a fost in suferinta fetala din cauza ca nu se oxigena si hranea cum trebuie prin cordon si placenta, a avut noduri pe cordon. De aici a rezultat o steatoza hepatica un stop la rinichi.. in fine. Era sa murim amandoi. Au ales sa ma salveze pe mine. Daca imi faceau cezariana muream eu si poate traia el. Sistemul nu e perfect, doctorul celalalt a vrut sa mearga pe modelul din occident cu cat mai putine analize si eco (m-am dus din proprie initiativa sa fac eco la 12, 22 si 30 de saptamani) Sa nu mai vorbesc ca ma rugam de el sa-mi faca streptococul care e important daca nasti natural pentru ca il poate afecta pe bebe destul de rau. EL clar avea gand sa-mi faca ceza. Si nu mi l-a facut, si dupa nastere mi l-au gasit. Deci daca bebe ar fi fost ok ar fi avut in schimb probleme din cauza streptococului. Pe mine asta ma deranjeaza, ca sunt unele analize care sunt chiar importante.

In plus eu sunt o militanta pentru nasterea naturala. Evident ca in conditiile in care este posibila. SArcina trecuta amzis din prima clipa ca eu nu vreau cezariana fie ce-o fi. Apoi m-am gandit ca daca de asta depinde viata lui bebe normal ca voi face. DAr sa o fac pentru un moft, niciodata. Nu am nevoie de o anestezie inutila. Si plus ca momentul cand ti-l scoate pe bebe (cu tot ce am patit eu) mi se pare unul unic si este absolutul care i se poate intampla unei femei intr-o viata.

POZNICI CU NOI

Monica 11+
O noua viata

Imi pare rau sa aud prin ce ai trecut. cred ca a fost ingrozitor si sunt de acord cu tine ca trebuie sa faci tot posibilul sa ai un bb sanatos. iar depsre reteta cu tiramisu, arata bestial, dar are oua crude...asa ca trebuie sa mai astept :(

MangaGirl :-) 9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MangaGirl spune:

Citat:

Manga Girl, nu m-am suparat. Discutam. POate mai aprins uneori . Dar voi v-ati mirat ca de ce facem atatea analize si teste etc. La o sarcina normala se face o eco de constatare in jur de 7-8 sapt sa se auda inima s ase vada ca e viabila, analizele cele mentionate si de voi, respectiv hemoleucograma, sumar de urina plus sistemul torch, apoi la 12 sapt masurarea pliului nucal si DT, la 19 sapt eco morfologica si TT cine nu a facut DT si inca o eco pe la 32 de sapt sa vezi cum sta bebe. In rest analizele de urina trebuie repetate si hemoleucograma. UIte de exemlplu mie mi-a dat o singura data sa fac sumar de urina sarcina trecuta si gata. Iar eu spre finalul sarcinii urinam mai inchis, portocaliu asa, si i-am spus dr-ului si mi-a zis ca ah cine stie, nu e nimic grav. Nu stiu daca ma intelegeti dar eu din cauza asta suflu si in iaurt acum si prefer sa ma intep si sa merg des la dr sa-i spun orice durere sau ciudatenie am. Te rog sa ma crezi ca nu imi convine sa ma intep saptamanal sau lunar dar nu am ce face daca vreau un bebe sanatos. Si bb1 a fost sanatos, eu am avut o problema de coagulare ppe care idiotul ala nu mi-a descoperit-o si el a fost in suferinta fetala din cauza ca nu se oxigena si hranea cum trebuie prin cordon si placenta, a avut noduri pe cordon. De aici a rezultat o steatoza hepatica un stop la rinichi.. in fine. Era sa murim amandoi. Au ales sa ma salveze pe mine. Daca imi faceau cezariana muream eu si poate traia el. Sistemul nu e perfect, doctorul celalalt a vrut sa mearga pe modelul din occident cu cat mai putine analize si eco (m-am dus din proprie initiativa sa fac eco la 12, 22 si 30 de saptamani) Sa nu mai vorbesc ca ma rugam de el sa-mi faca streptococul care e important daca nasti natural pentru ca il poate afecta pe bebe destul de rau. EL clar avea gand sa-mi faca ceza. Si nu mi l-a facut, si dupa nastere mi l-au gasit. Deci daca bebe ar fi fost ok ar fi avut in schimb probleme din cauza streptococului. Pe mine asta ma deranjeaza, ca sunt unele analize care sunt chiar importante.

In plus eu sunt o militanta pentru nasterea naturala. Evident ca in conditiile in care este posibila. SArcina trecuta amzis din prima clipa ca eu nu vreau cezariana fie ce-o fi. Apoi m-am gandit ca daca de asta depinde viata lui bebe normal ca voi face. DAr sa o fac pentru un moft, niciodata. Nu am nevoie de o anestezie inutila. Si plus ca momentul cand ti-l scoate pe bebe (cu tot ce am patit eu) mi se pare unul unic si este absolutul care i se poate intampla unei femei intr-o viata.

POZNICI CU NOI

Monica 11+
O noua viata

si sunt convinsa ca si aici, daca exista probleme si risc, doctorii ar face acelasi lucru.

MangaGirl :-) 9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diamar78 spune:

Am citit cele 2 cazuri referitoare la streptococ si ce mi s-a parut tragic a fost faptul ca in primul caz streptococul a fost luat din spital. In privinta asta chiar ca nu avem ce face. De obicei nu se prea afla cand o sectie din spital are o infectie intraspitaliceasca.

Doamne ajuta pe toata lumea!

9+ si mamica strengarului David 25.05.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gugushtiuc spune:

Citat:
citat din mesajul lui sabella

Buna fetelor, sunt o viitoare mamica 11+( din pacate cu probleme) iar aici sunt datele mele:
UM 11.12.2009
DPN 17.09.2009
Va urmaresc de foarte mult timp, insa din lipsa timpului si mai ales ca prezenta mea nu poate fi constanta pe forum, m-am multumit sa va citesc si sa invat din experientele voastre.
Intru in special pentre Zubeen sa ii spun ca ceea ce i s-a intampat ei, exact la fel am trait eu acum o saptamana precum si aseara ( sangerare maro foarte inchis care se vede de fiecare data pe hartia igienica).Cu o saptamana in urma am fost controlata de 2 medici iar diagnosticul este desprindere de placenta(2 cm).Ce ma uimeste este faptul ca doctorul meu nu mi-a recomandat repaus la pat, a spus ca daca doresc pot merge in continuare la serviciu si ca de fapt nu este nimic alarmant. La intrebarea mea daca voi pierde sarcina, a spus ca el nu este prezicator!!!
M-as bucura foarte mult daca din experienta voastra sau a celor de langa voi, mi-ati putea spune cat este de grava de fapt desprinderea de placenta si ce implica ea.
Va multumesc si sper sa ma acceptati si pe mine in grupul vostru de "burtici fericite".

Inca o data se confirma faptul ca in afara doctorii lasa sa functioneze selectia naturala.
Eu am avut mai multe hematoame(cele care cauzeaza dezlipiri), printre care si de 2.8 cm. Am stat internata si "lipita de pat" cu tratament de mentinere a sarcinii. Imi pare rau ca treci prin asta dar roaga-te la D-zeu si poate o sa fie bine(sa stii ca ajuta). Altceva decat poate sa stai cateva zile in patutz acasa nu stiu daca ai mai putea face, tinand cont ca esti in Germania. iti tin pumnii sa fie bine.

GUGU de LUCA 19.12.2007 si 4+

www.flickr.com/photos/12054829@N04/?saved=1" target="_blank">poze LUCA, alias "FOMILA"

POZE BOTEZ-PETRECERE 19.01.2008

poze noi LUCA! Ce mare am crescut!

Mergi la inceput

Citat:

POZNICI CU NOI

Monica 11+
O noua viata

Si eu mi-am facut o gramada de analize din initiativa proprie. Ma documentam pe net si-mi sunam dr de fam sa-mi dea trimitere. Insa de multe dintre ele in laboratoarele de la mine din oras nici nu se stia.
Pt streptococ am dat telefoane peste tot sa intreb daca pot face si efectiv mi se radea in nas, pe motivul ca ce treaba are streptococul in sarcina, listeria nu mi-a facut-o nimeni iar cu analiza pt depistarea diabetului gestational(Luca parea f mare la eco si un dr ecografist bun din Iasi mi-a recomandat sa fac o analiza in acest sens) mi-am mancat zilele si am facut mare scandal pt ca mi se spunea cu nonsalanta ca acesta se poate depista printr-o simpla glicemie, ar mai fi si multe altele dar m-ar prinde dimineata daca as sta sa scriu.
Drept urmare subscriu si la ce a spus Cretulina, daca pot fac si o suta de analize numai sa stiu ca sarcina e ok.

www.flickr.com/photos/12054829@N04/?saved=1" target="_blank">poze LUCA, alias "FOMILA"

Mergi la inceput

Citat:

Analiza de streptococ grupa B eu stiam ca se face din secretie vaginala. Acum mi s-a dat cu bata-n cap pentru ca alei mele cumnate i-au luat-o si i-a iesit din urina. A facut tratament cu antibiotic dar nu a cedat. Se face in jur de saptamana 36 sa ai timp sa faci tratament pana la nastere. Asa, cumnatei mele i-au pus antibiotic la nastere. Cat despre afectarea lui bebe... e destul de grav, din ce am citit eu pe net poate face parca pneumonie si meningita daca nu ma insel. Poate ne ajuta danangie ca la ele la iulie-august au avut o colega in Brazilia cu problema asta, ea avea febra, bebe a facut si el. Sau poate gasesti povestea la Nasterea unei stele. Se numeste "POvestea caruciorului rosu". Pe mine m-a marcat. Am citit nshpemii de povesti dar pe asta am retinut-o. Important este sa se descopere si sa ti se faca perfuzie cu antibiotic in cazul unei nasteri naturale. La cezariana nu afecteaza cu nimic.

POZNICI CU NOI

Monica 11+
O noua viata

daca esti depistata cu streptococ, din start la nastere ti se pune o perfuzie cu antibiotic.

Mergi la inceput