Sezatoarea canadiana (133)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Hai, ca o iau de unde am ramas...

Ktrinelul, pai tocmai asta spuneam. Ma frustreaza, dar pentru ca eu nu pot face ca el. Acum depinde si de barbat, dar al meu e incintat si nu a zis niciodata nimic, daca eu mi-am eliberta o bucata de timp ca sa fac ce-mi place, dar asta pentru ca si el face asa. Pe cind, eu, care nu fac, ma pot simti frustrata cind il vad cum el are timp si eu nu, dar asta numai in primul moment, totul se echilibreaza de la sine cind fac si eu la fel pentru mine, iar el ramine cu totul pe umeri. Pentru ca, vezi tu, in asta consta secretul unei relatii reusite: sa stii cind anume sa-ti eliberezi timp pentru tine, impovarindu-l pe celalalt! De exemplu, vinerea aceea cind v-ati intilnit, credeti ca nu m-am simtit frustrata? In primul moment dat, dar daca ma gindesc putin si iau in calcul tot, nu am de ce sa simt asta, mai ales fata de Octav (cum spuneam mai sus, ma pupa si ma minghiie pe cap cind ma aude ca astazi nu am gatit, mincam ce avem sau fa tu repede niste paste sau omleta - ca el doar atit stie sa faca si face - pentru ca am dormit sau am citit sau, oohoooo, ce n-ar da sa auda asta, am facut o ora de exercitii! Cind stau pe forum, merg pe burta, fac si restul cum pot, ca asta nu prea o intelege, decit din perspectiva comunicarii, stie cit de vitala este pentru mine, pentru el nu, si de aceea accepta si acest fel de relaxare.). Da, vinerea nu-i pot sa-i iau sala, ca stiu cit de mult conteaza, nici simbata dimineata, dar, in schimb, am o intreaga simbata dupa-amiaza libera si o duminica intreaga daca vreau, in care de obicei fac ce fac si in timpul saptaminii - gatesc, haine, curatenie. Dar de citeva saptamini bune, simbata la prinz o sterg cu Agata (o ducea el inainte) si mai vin seara! Duminica dupa-amiaza, ori o sterg in dormitor, ori de acasa.. dar dupa ce mobilizez toata casa dimineata si in citeva ore facem tot ce faceam aproape singura inainte. Si!?! Crezi ca plinge cineva sau a lesinat cineva? Nuuu! Toata lumea e fericita, chiar daca uneori eu sint frustata vineri seara, iar el simbata dupa-miaza, cind, dupa un antrenament bun, isi lua o bere, punea un film, la care ma mai uitam si eu, recunosc, si apoi tragea un somn bun! Nu e chiar usor sa ramii cu doi pitici o dupa-amiaza in loc de asta, nu? Dar nici nu s-a plins! Incep sa cred ca e mai sincer si mai de cuvint ca mine... care zic ca da, bravo ca faci, imi place de tine ca esti asa si chiar imi place, dar incep sa ma pling daca ma simt frustrata si ii spun ca ma lasi singura cu trei copii... Femeile astea...

Asta voiam sa spun, cum a zis si Ica, timpul nu ti-l da nimeni (mie mi-au trebuit 40 de ani sa inteleg asta!), ti-l iei singura, atunci cind stii ca se poate fara sa frustrezi prea mult persoanele din jur, cu acordul tacit al lor, dar ti-l iei... la inceput e o exceptie, apoi devine o regula, o obisnuinta, un lucru peste care nu se poate trece, cum a reusit sa faca Octav si cu parintii lui si cu noi si cum pot oricind sa fac si eu cu el si cu copiii, cu conditia sa vreau! Pina acum nu am vrut sau nu aveam nevoie, acum simt nevoia, si chiar daca nu simt, tot vreau... si am zis! Si, in nici un caz, nu ar trebui sa se accepte din partea nici unuia dintre partenerii de viata, ca unul sa aiba mai mult timp liber decit celalalt, numai pentru ca e barbat sau femeie, lucreaza sau nu (mai putin in cazurile de boala, doamne-fereste): munca e munca indiferent unde se face si nevoie de relaxare si de facut ce-i place are nevoie oricine... chiar si cel care nu munceste, ce crezi ca e usor sa stai toata ziua degeaba... seara esti la fel de obosit!

Hai, ca m-am intors, ca la mine cind se kk, se kk toti odata!

Puckule, mi-ar placea se ne intilnim, dar sint singura cu copiii (si cu activitatile lor!) de vineri dimineata si pina duminica seara pentru ca... vai, o sa ma bateti! Acum imi dau seama... sotul pleaca in State, sa se intilneasca cu un prieten foarte bun. Trebuia sa mergem toti, dar eu nu am vrut din cauza masinii, si asa mi se face rau cind stiu ca pleaca la drum atit de lung (7 ore dus si 7 intors - asta daca se mai intoarce a zis, ca poate tot se duceeee....). Abia astept sa-l vad sanatos acasa. Dar stati sa vedeti, ca singur zimbiti voi acum, na, si spunea , dar prietenii mei foarte buni sint toti in Romania, cind o fi sa ma apuce dorul de plecat, si singura...

Pun reteta de clatite, pentru cine vrea, sa saliveze Ktrinelu' si sa-si faca timp si sa ma viziteze, ca sa-mi satisfaca si mie nevoia de comunicare... Na!

Clatite bretone

- 31/2 cesti de farine d'épeautre blanche ou noir - nu traduc, ca nu stiu cum, eu am luat din Marché Atwater
- 5 oua organice
- 21/2 cesti de lapte biologic (asa scrie in reteta)
- un praf de sare
- 1/2 ceasca de zahar brun (eu nu am pus)
l lingurita de extract de vanilie Simply Organic (nu am pus, ca n-am)
11/2 de lingura de unt nesarat topit
4 linguri de fleur d'oranger (n-am pus si nici nu stiu ce e)

Intr-un castron se pun faina, ouale, zahrul si sarea. Se amesteca bine cu o lingura de lemn. Se incorporeaza treptat laptele batind cu o furculita. Se adauga restul si, la sfirsit, untul topit si se amesteca cu lingura de lemn in continuare pina devine o pasta omogena. Se lasa doua ore la frigider (eu am lasat jumatate de ora, ca nu mai aveau rabdare tincii, dar dupa ce i-am potolit, restul compozitiei am pus-o la frigider si au iesit mult mai bune cind le-am facut). Poate si pentru ca am subtiat compozitia ingrosata cu apa minerala. Se coc si se pot umple cu orice... ei, nu chiar cu orice. Daca le faceti mai grosute (eu am o tigaie de fonta in care nu se prind si nu folosesc ulei decit sa o sterg cu un servetel muiat in ulei), se pot umple cu orice pentru sandwich, iese ca un rulada mai groasa.

Si dimineata tot clatite au mincat! Ca ma-sa si-a luat timp liber...

CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU

Simplitatea in viata este adevarata libertate. (George Enescu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valen spune:

Citat:
citat din mesajul lui Pucku[ acolo pe insula unde este ceva de conservare a apei e deschis? cum se numeste? unde e vara Rondul...Corina , Stephanie + duggy Totolino prostolino "Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""
Pucku, uite aici mai multe informatii http://biosphere.ec.gc.ca/Accueil-WS3C2E8507-1_Fr.htmDenisam, zi voi, cand va enervati, plecati in Dominicana a? (Eu cand ma enervez ma apuc sa spal vasele sau sa curat/lustruiesc aragazul.) vacanta frumoasa cu soare mult sa aveti!!!Acus intrebare: s-a operat cineva de chist ovarian in Montreal? (da' sa nu veniti sa-mi ziceti de vreo vecina care a murit 3 luni mai tarziu in urma unei complicatii sau de vreo colega care, in urma biopsiei a aflat ca are cancer ovarian).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OlgaTarziu spune:

Aveti mila Denisa. In 14 eu intru in 37 saptamani. Nu mai spun ca deja ma misc foarte greu. De ce nu ne intalnim mai repede?

Ma simt ca un KK in ploaie. Fizic vorbind sunt terminata. Incep deja sa-mi fac griji pt nastere, daca ajuta DD in scurt timp suntem la termen. Maine merg la control...Dac nu m-ar durea macar pelvisul in halul asta. Am ajuns sa plang noaptea de durere.

Nu scriu mai des ca nu prea pot sta pe scaun. Azi dimineata am pus chitantele lui barbatu-meu in comp si dupa o ora pe scaun am avut o serie cumplita de contractii.

Mergi la inceput

Valen, nu stiu... dar ai fost simpatica! Sanatate!

Si uite ce fac la prinz, daca apuc si nu venim prea flaminzi de afara.

Crumble de pui oriental (nu stiu sa traduc primul cuvint, dar vad eu ce iese)

1 dovlecel
2 morcovi
10 buchetele de broccoli
200 gr de piept de pui
1/2 ceasca crème liquide de 35% bio (eu pun lapte)
1 lingurita de ras el hanout (condiment marocan - se gaseste, eu iau din Marché Atwater, dar nu pun la copii, ca e iute, pun chimen, boia de ardei dulce, scortisoara si coriandru verde)
un pic de unt taiat patratele
21/2 de faina de soia
31/2 de parmezan ras
4 linguri de supa de amande taiate feliute (eu le macin)

Legumele se pun in apa cu sare sau la aburi pina se moaie un pic (5 minute maxim), apoi se taie morcovul si dovlecelul in bastonase. Ca sa se pastreze culoarea trebuie trecute printr-un jet de apa rece cind se iau de pe foc. Se pun la scurs. Pieptul de pui se tai in cuburi mici si se pun intr-o tigaie, in putin de ulei de masline, pe foc mic (inainte de asta, eu am pus carnea in frigider, la macerat intr-un amestec de iaurt, usturoi, zeama de lamiie, o ceapa taiata bucati, sare si citeva ierburi - oregano si cimbru). Se pune peste carne ceasca de crema sau lapte si condimentul ras el hanout sau inlocuitoarele. Se lasa sa mai fiarba un pic, la foc foarte mic, timp de doua minute. Se pun si legumele si se mai fierb 3 minute, amestecind usor. Pun totul intr-un bol de yena.

In alt castron se prepara le crumble:
- cu mina se amesteca untul bucatele cu faina, parmezanul si amandele si se framinta pina capata consistenta. Se presara peste continutul din bol si se da la cuptorul incins, la foc potrivit, 5 minute.

Se serveste cu salata (de salata verde, marar daca va place, cu un pic de sare, ulei de masline si zeama de lamiie). Pofta buna!

Pentru conformitate, ambele retete sint luate din revista Vitalité Quebec! Si mai e in numarul asta si sfaturi pentru a ingriji tenul iarna, daca va intereseaza mai pun cind am timp. Si inca vreo citeva lucruri interesante...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

nelia, nu deschizi tu un restaurant, sau o firma de catering?
cum crezi tu ca ma simt eu acum, cand mananc branza proaspata cu paine, si visez la orice altceva, ca mi-am propus post de carne?!
ai mila
uite, am mai scris in blog
Si unde mai pui ca sta Denisa ca jandarmu ca nu cumva sa ma abat de la planul de slabire facut impreuna pe fit day!

Alaturi de Emma cu gandurile bune si rugaciuni, in fiecare zi la ora 13! Lupta iubita!
Doamne'ajuta!

http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

Denisa, deocamdata sunt OK cu data intalnirii...si dispusadoar daca sotul nu lucreaza in sambata aia- se intampla uneori- si neavand pe altcineva available va trebui sa stau eu acasa cu fiu-meu.
Te tin la curent.
Mey, eu tocmai citesc o carte de la biblio, si-mi place de femeia asta si familia ei de mor:
http://www.buzzle.com/editorials/1-23-2006-87120.asp

Zece copii mi se par totusi mult prea mult, insa o admir pentru atitudinea pozitiva si energia inepuizabila.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biscu spune:

ca mi-am adus aminte si voiam sa va povestesc. cand Donia a zis ca i-a dat doctorul puiutzului ei un lollypop, mi-am adus aminte de o intamplare similara cu al meu pui mai mare. dar nu la doctor, ci la ... dentist . am fost cu el la cleaning si mai pe la sfarsit, m-a intrebat igienista daca sunt cu chestii organice/naturiste bla bla. nu era greu sa-si dea seama, ca deja refuzasem x-ray-ul si tratamentul cu fluor. am zis ca da. atunci a scos un lollypop (la dentist ) si a zis ca nu contine zahar si daca suge la el nu mai stiu cand si cum, o sa-l fereasca de carii nu stiu cate luni. in gandul meu, mamaaa ce minunea minunilor. si o intreb "bine, dar daca nu are zahar, atunci ce are?". si ea, foarte senina "aspartame". deci un lollypop super "natural" pe care l-am refuzat foarte senina. Doamne ce or sa mai inventeze astia.

Mergi la inceput

E un emoticon din ala care rasufla dupa efort!?! Ca mi-ar trebui unul. Cine vrea sa faca exercitii, dar nu are chef sa se apuce de pilates, aerobica si altele din astea!?! Uitati-va mai jos si trebuie cautate toate, pe numere si puse in bookmarks, daca le dai full screen chiar se poate lucra dupa ele. Am venit de afara (unde e superb, nu ca ieri!) si am zis ca inainte de prinz, hai sa facem si niste exercitii, mai ales mama-balena. De o jumatate de ora asta facem toti 4 (da, si Lisandru printre noi, doi pasi inainte, doi inapoi si hop in fundulet) si am mai fi facut, dar eu una deja nu mai pot. Sint pe toate ritmurile de dans si sint sigura ca sint mai multe si mai bune, dar nu mai pot nici sa caut, asa-s de obosita.

Un exemplu (cautati Ulises Puiggros, ca pare tare bun):

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Margott spune:

Intrebare pt fetele din Kitchener:
Cunoasteti vreun doctor care primeste pacienti? As vrea sa ma inscriu cu David.

http://community.webshots.com/user/arcultro
http://community.webshots.com/user/Margott2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ange spune:

valen,hai ca mi-ai placut!chiar crezi ca daca am cunoaste pe cineva care a dat coltul in 3 luni de la interventie ti-am spune?
Banuiesc ca este vorba de tine in subiect.Asa ca-ti sugerez sa tratezi problema cu relax;chisturile in marea majoritate a cazurilor sunt formatiuni benigne.in general daca nu se maresc si nu o iau razna se resorb si daca si daca sunt tot acolo se fac tratamente hormonale si apoi chirurgicale.Cum s-a ajuns la concluzia ca trebuie sa mergi la cutit?E treaba veche sau acum ai descoperit?

olga
,wow ce trece timpul!nu pot sa-ti doresc decat sanatate

nelia,mqqm,katrinel,etc,ce va veni sa va justificati prezenta pe forum? fiecare suntem aici dintr-un motiv sau altul sau pur si simplu asa... fara motiv.
Oare daca scriu aici e musai sa ma intreb daca am vreo problema?

Mergi la inceput