Sezatoarea canadiana (133)
Raspunsuri - Pagina 10
nelia spune:
Monicutza, pai nu eram eu cea cu doi copii apropiati, eu eram cea cu intilnirea. Chiar nu stiu cine e mamicuta hotarita!
Multumesc pentru sfaturile legate de masina, i le prezint sotului (el nici nu stie ce vreau eu sa facem
), pe mine nu ma intereseaza deocamdata nimic de masina, nu ma pricep de nici o culoare, dar vreau sa deschid aceasta discutie, nu-mi place cum stau copiii in masina si mi-e frica sa pleca, si noi vrem sa plecam, abia astept vara sa iesim cit ne-om permite si unde om vedea cu ochii... deci nu mai stiu din ce an e, dar nu e demult cumparata, ca noi am avut una second hand si am tinut-o pina am casat-o. Si am tine-o si pe asta daca nu ar consuma atit de mult si daca ar fi mai mare.
Ina, si eu stiu dansul si Agata vrea, dar aici am gasit numai de la 8 ani. Nu sint foarte specializati pe step in general. Deci s-ar putea sa fie prea mica pentru acest fel de dans, desi, daca e scoala specializata de dans pentru copii, atunci are de la 3 ani. Aici e pentru adulti si au si cite o clasa de copii si de adolescenti. Mie imi place, mult de tot si chiar daca nu avem un loc unde sa mergem asa cum ne-am dori, mi-ar placea sa mearga la ce am gasit linga scoala ei macar, e un curs de step dance american.
Cit despre Ballroom... 
pasiunea mea!!! Aici sint mai multe stiluri, stilul american difera de cel european sau international. In general, eu una as baga aici orice dans care merge in societate, la baluri, la petreceri mari: vals, vals lent,, vals vienez, foxtrot lent, step rapid, dansurile latine (samba, cha-cha, rumba, paso doble, jive), ar mai fi dansurile vechi, de la curtile regesti, cum e polka, ar mai fi si mambo si bolero, poate chiar tango-ul desi asta, salsa si swing cred ca au competitii, si deci si scoli, separate. Nu mai sint chiar la curent, depinde mult de scoala si de tara, dar mie imi plac toate!
Si sufar ca aici,in Quebec, desi au federatie si sint scoli nu e chiar asa la inaltime ca in restul Canadei si in State.
Donia, fetita ta la ce virsta inceput?
Nimic nu am facut astazi, mami nebuna-nebuna... M-am jucat cu copiii si am stat pe net. Ne-am deghizat si am jucat o mica piesa de teatru, in care eu eram profesoara, Agata mama si piticii plus alti maimutoi din dotare erau copiii... Si mama a venit la scoala, la ideea Agatei, ca sa-i arate profesoarei cum sa animeze o activitate legata de dans. Adica, intelegeti, ea era mare, avea doi copii la scoala si ca meserie... profesoara de dans!
Si, uite asa, ne-am tot jucat, cit am scris eu eram profesoara care se uita la mama cum danseaza si ii invata si pe copii cum sa danseze... spre bucuria mea ca rolul meu era sa stau si sa ma uit... si sa dau pe ascuns din taste pe DC, bineinteles.![]()
Gata, acum nu mai am incotro, plecam la gimnastica! Da' ma-ntooorc!![]()
CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU
try spune:
ktrinel, bine ca trecura toate alea cu grade multe. Pupici pt Julia, mai mi-e dor de ea. Daca nu era montrealul asa de departe...
Olga, ma bucur ca te destinde concediul si ca iti prinde bine. Si ma bucur ca bebelina e vioaie si activa in burtica.
Felicitari criniei (desi nu stiu cine este, banueisc ca e fina ta, Laurajr?)
Nelia, cand termini sesiunea? Cand te apuci de ex. auto? (obisnuieste-te ca o sa te bat la cap constant cu treaba asta).
Nelia, parerea mea e ca masina veche o dati acolo unde vi se ofera cei mai multi bani, iar masina noua o luati de acolo de unde vi se ofera cel mai jos pret pt calitatea pe care o doriti voi, putin probabil sa faci un deal bun in acelasi loc pt ambele tranzactii. Parerea mea e ca daca vreti un pret bun pe masina veche, un anunt privat (vanzare privata) va ajuta mai bine, mai ales daca n ue treaba urgenta si nu va grabiti pana la data x sa rezolvati problema asta. Un dealer auto intotdeauna iti va oferi mai putin pt ca el la randul lui va conditiona un pic masina si-o va scoate inapoi pe piatza, deci vrea sa aiba loc sa-si puna marja de profit substantiala pt el. In plus, un dealer auto se uita cu un ochi profesionist la toate chichitele masinii si-ti ofera mereu motive pt care sa nu-ti ofere mai mult de suma x pe masina, un privat mai poate scapa din vedere anumite aspecte sau ele nu conteaza prea mult pe lista lor de prioritati.
De recomandat ce masina sa va luati... tine doar de bugetul vostru. Dar masinile de familie (Adica minivanurile sau hibridul minivan-SUV) nu ocnsuma putin din pacate. Depinde daca vreti masina noua sau masina second hand etc. Minivanul nostru e GM si consuma 12,5. L-am luat asa pt ca am avut cea mai buna rata de leasing posibila dintre toate marcile relativ mai ieftine de pe piatza. Acum am inteles insa ca majoritatea au stopat leasingul, ofera doar vanzarea in financing (ma rog si cu banul jos, cine-si permite).
Io n-am decat vreun an jumate vechime pe sezatoare, asa ca las veteranele sa dezlege enigmele.
Dar de parpalak mi-aduc aminte, cu msa nu, ca doar ea ma aduse acasa pe viscolul ala cand ne-am intalnit la Madarin in dec. 2007.
Ei, Oana, crezi ca aici vine primavara mai devreme de mijlocul lui aprilie? Cre’ ca doar psihologic pe pregatim pt primavara ca-n fapt nu vine ea asa de repede.
Ei ,ce-as veni eu cu tine, Denisule la soare si mare. Timp am berechet... mai putin “malai” ![]()
![]()
![]()
Ce tot vorbiti voi acolo de returnari de la taxe? Eu n-am luat niciodata mai mult de 1000$ (am dat cifra rotunda, dar sigur a fost vorba de sute de doalri doar si cand spun luat ma refer impreuan cu sotul). In schimb de dat inapoi am dat de vreo 2 ori (din cauza concediilor de maternitate mixate cu servicul in acelasi an). Dar e adevarat ca nici bani in RESP sau RRSP nu punem.
Denisam spune:
Mai- va rog eu frumos-luati masini mini-van dc sunteti 6 pers si va treb neaparat-dar nu MAZDA, si nu mazda 5- masina cu mai mult eprobleme legate de piese,care sunt si scumpe btw- nu am vazut si auzit lately-pe cuvant. Husbandu'care e in domeniu, a testat 3 mazda 7 si mazda 9,chai rsi cele noi troncaneau si erau zgomotoase-inadmisibil daca le folositi suficient -si de aia am rams eu pt inca 3 ani cand ajunge fii-mea la scoala la toyota-apoi voi cobori din suv la una normal sau station wagon- sunt tare spatioase astea in spate si ca portbagaj- incap 3 copiii in booster lejer-vb din experienta ca sotul are..
DECI LA SOARE NU VINE NIMENI
chiar asa...
Denisa cu Emma Andrea 3 ani si Mark Alex 1,6 ani
monicutza_bb spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui nelia Monicutza, pai nu eram eu cea cu doi copii apropiati, eu eram cea cu intilnirea. Chiar nu stiu cine e mamicuta hotarita! |
pai atunci oi fi fost eu...
ca recunosc partea cu "abia astept sa il/o strang in brate", eram innebunita dupa copii (acum i-as imprumuta o saptamana cui isi doreste 
Sunt PUTERE si IUBIRE pentru pretioasa Emma, in fiecare zi, ora 13
Monica & printesa Aylin Nicole (27 iulie 2007) & nazdravan de Alex (18 iunie 2006) & tati
"Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body."
inacanada2005 spune:
Donia, merci mult, mult de informatii, referitoare la Irish dance. Spune-mi de la ce varsta a inceput fetita ta? Si trebuie sa ramana singura acolo? Sau difera de la scoala la scoala regulamentul? Ca tare mi-e ca...Thea , cat de mult i-ar place, cand m-o vedea ca ies pe usa...incepe cu urletele....
Nelia, scoala e de Irish dance traditional. Cred ca step-ul e putin altceva. Si poate opta (cred ca mai tarziu) la pantofi soft ( care e un fel de balet) sau la pantofi hard ( care e irish dance-ul cu bataie de step). Primesc copii de la 3 ani. Numai ca incep cursurile din septembrie, din cate am inteles , citind pe site , ca n-am sunat inca la ei, am vrut intai sa ma informez ca sa stiu ce sa intreb ![]()
La ballroom ...m-am desumflat...nu primesc decat de la 7 ani...asta e.
Cred ca o s-o dau initial la balet ca am York Dance Academy la 2 minute de mine si apoi, din septembrie sa incerc Irish dance. Nu de alta dar m-a innebunit cu dansul prin casa si vad ca face miscari care aduc mai mult a balet, insa IDENTIC ce vede la TV. Se uita, de exemplu, ff mult la The Wiggles si copiaza toate miscarile de acolo. Tot in The Wiggles , la un moment dat e un grup de fetite care danseaza Irish dance ( balet - cu soft shoes). Thea e fascinata de miscarile alea...![]()
Donia spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ange nelia,dar de Corina(cricor) iti amintesti? |
Ei, uite, eu chiar ma gandeam la Cricor cand am citit lista facuta acum la sezatoare, chiar ma gandeam ca ea lipseste de la toronteze...
Cricor, esti pe aici? Te invoc ca pe un spirit
Emilly scria mai des, acum nu mai scrie...
Am gasit-o pe Simona73 la Mamici din Canada, deci e mai demult printre noi... dar mai ascunsa
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
Donia spune:
Da monicutza, tu erai! Nu te-ai recunoscut?
In ultimul capitol al Mamicilor din Canada te-am gasit si mi s-a parut tare dragut sa citesc planurile pe care le aveam pe atunci... si cum, cel putin in privitna copiilor, s-au indeplinit. Ca si eu contemplam ideea de a avea bb2, si Laura...
nelia si Ina, Roxana a inceput dansul irlandez acum in iarna, in ianuarie. Ea are 7 ani. Initial a pus-o in grupa de incepatori, dar acolo era ca magarul intre oi
, ca micutii aveau cam 4 ani. Dar pentru ca a prins pasii foarte repede a hotarat sa o mute in grupa care i se potriveste ca varsta, 6-8 ani. Spunea profesoara ca grupa asta e cam de 2 ani impreuna si la inceput imi pareau foarte avansati. Dar din fericire Roxana invata repede si ii ajunge din urma, au mai si lucrat fetele mai mari separat cu ea si au invatat-o combinatiile de pasi.
La prima sedinta am stat si eu cu ea, sa inteleg pe ce dau banii
... dar apoi mi-a spus profesoara ca parintii asteapta afara, la grupa ei de varsta sesiunea dureaza o ora, la cei mai mici 45 de minute.
Ina, merita sa suni sa intrebi daca o primesc si acum, ca pana in septembrie mai dureaza. Sau poate o primesc macar cand incepe sesiunea de primavara, undeva prin martie, cred eu. Pana la urma, e si interesul lor sa aiba elevi, ca mai scot un ban, nu?
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
columbiana spune:
Fetelor,
pentru raspunsurile legate de aniversarea plodului;
Super ideea cu piratii de Dolarama:))), sigur am s-o "sugerez" puternic plodului.
Va avea 9 ani pe 31 martie, dar il sarbatoresc pe 03 aprilie;
Varianta Funtropolis se exclude, din cauze de recesiune post-Romania:))) si pentru ca initial l-am pus sa aleaga intre cadou si petrecere, a ales cadoul: o pereche de pasarele+cusca de rigoare (spre disperarea lu ta-su care nu vrea NICI o vietate in casa, dar data asta a fost minoritar si a pierdut :)); ulterior ne-am trezit ca nu putem invita copii prietenilor nostri care-i aduc din Brossard si Kirkland fara sa invitam parinti, si asa am ajuns la party.
Eu vroiam numai romani, da' cuscru
quebecosu' se tot autoinvita la noi de cite ori are ocazia (spre disperarea neveste-sii
), asa ca am zis treaca de la noi
Faine amintirile astea, eu cind am timp si chef "sap"prin sezatoare; imi amintesc de Mirrha (?), Iselin, Emilly si alte canadience "disparute"; chiar, ce-o mai fi facind Cricor in Romania, e asa de ocupata de nu mai scrie, mai tine legatura cineva cu ea?
khristin spune:
Scriam si la bebelusii de artar si mixasem subiectele, asa ceva n-am mai pomenit 
Almo, mi-ai starnit un chef de vacanta cu pozele tale frumoase de nu-ti spun.
Si noi am vrea sa repetam experienta Dominicanei, care personal ne-a incantat. Dar probabil ca nu vom ajunge cu astia mici dupa noi mai devreme de decembrie. ![]()
Nelia, vis-a-vis de masini noi avem o mazda CX9, un crosover utility de care sintem f. multumiti mai ales din punctul de vedere al spatiului, avand 7 locuri. Deh asa e cand tre' sa incarci fro 3 generatii in ea
.
Daiopri, ce martisor scump 
Montrealezelor, vazut poze de la intalnire dar n-am recunoscut decat pe Simona si Ana.
Pupici duamnelor 
Cristina
le bébé
Chris Anthony
noi, www.flickr.com/photos/khristin107/sets/" target="_blank">poze mai noi si AOB
“Arguing with a student is like mud wrestling with a pig – you both get dirty and the pig likes it".
pitilache spune:
Simo, acum am citit de Radu. Cum spuneti voi, inteleg ca-i cam mare distanta, asta e... Ramane sa vorbim atunci si sa ne aranjam pe un w/e.
Ange cum a fost in Centre de la Nature? Ceva poze pe acolo? Ati fost la ski?
Cine e amator de ski, au reduceri la echipamente la Sports Experts, 30-40%.