Mamici antistres si licurici de ian-feb 2009 (138)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ttenzika spune:

Sanatate multa pentru Andrei de Irina si lui Vladut de Bebelusi!! Fetelor suntem alaturi de voi

Imi spune si mi-e cineva user-ul si parola de la mail-ul comun???..am instalat windows din nou si acum trebe sa ma loghez si am uitat

mamica de Alecsandra

poze:http://picasaweb.google.com/ttenzika/BebeAlecsandra02#

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_Marieta spune:

'neata fetele,

Sa stiti ca nu cred ca bb va fi chiar lungan, dr a spus ca a crescut asa mult in prima luna, ca am fost micuti la nastere, dar de acum crestem si noi normal cu 1-2 cm pe luna... speram

Cami nici noi nu-l luam mereu in brate, il mai si pacalim cateodata.
Micola sa va fie de bine, botezati. Fetele mereu spun ca fiecare copil ia in felul lui in greutate, daca ai laptelev bun sigur si Alex o sa ia, nu te mai stresa.
Alina, Brandusa ce faceti? Poate iesim la o plimbare cu bb-ii.

Azi vreau sa vad ce zice dr, cum sunt eu, si sa ma apuc de gimnastica, sa intaresc putin muschii abdominali. De cand am nascut am slabit 14 kg din 17..

Poze ..

Stefan-Sufletelul meu grabit..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

Buna ziua!
O primavara minunata doresc tuturor mamicilor si bebicilor din dotare!

Un gand bun pentru IrinaC si Andrei si pentru Patricia si Vlad. Insanatosire grabnica!

Iulia?Vine licuriciul de martie?

Roxana, n-am inteles ce vrei sa o invete Ilinca pe Eva? Cum sa nu te lase sa dormi mai mult de 4 ore pe noapte?
Alina1976, Sabina vrea sa fie fotomodel. Nu-ti fa griji ca e bine cu greutatea. Ce figura serioasa are in poze.
Naty, felicitari pentru vaccin! Cum e tatal tau?
Crispy, trezeste-te si la masa de ora 3. E foarte important! Laptele cel mai bine se face noaptea. Si nu trebuie lasata nici o masa doar cu lapte praf, LA FIECARE MASA TREBUIE SA-I DAI INTAI SAN, abia apoi completarea.
Daiopri, incearca sa mananci mai putin, desi din toate, si o sa vezi ca slabesti. La mine functioneaza. Si io slabesc greu de fel ca-s gurmanda.
Si Ilinca se agita in somn, si eu ii dau sa pape, ca altfel nu ma lasa sa dorm. Oricum nu pot s-o las sa planga ca trezeste baietii din camera de alaturi.
Miere te invidiez ca poti dormi bustean, si mai ales pentru programul lui Aidan. E tare scump la masaj.
Yashi, nu-sh ce sa zic. E destul de important sa-i scoti aerul din stomac. Lapticul din nas scoate-l numai daca simti ca il deranjeaza rau. Altfel cred ca poate astepta pana dimineata. Eu is pentru cat mai putina actiune noaptea ca altfel adoarme copilul greu la loc si tu pierzi somn. Si Ilinca are mucisori de lapte.
Micola, sigur ca poti sa renunti la laptele praf ulterior, dar eu zic sa vezi ce-i cu cantarele alea. Pentru acuratete copilul trebuie cantarit mereu pe acelasi cantar si in aceleasi conditii aproximativ.

Eu de vreo saptamana nu-i mai dau nimic Ilincai pentru colici. Si n-avem probleme. Se straduieste uneori sa faca ceva parturi, dar in rest e ok.

Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 si Ilinca- 09.01.2009
am tot ce am visat

Delu Prichindelu'
Prichinduta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CADIA spune:

Porumbita, ti-am trimis mail.

Carmen, bravo pt kg in minus.

Claudia, mamica de puiutz Clara Maria cu falcutze incluse.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

Porumbita, eu zic sa faci cum simti tu ca e mai bine.
Tudor a luat-o in jur de 3 saptamani sporadic. Cand n-a mai vrut-o nu i-am mai dat. Dar la Tudor eram cu mama, era primul copil, ce alta treaba aveam decat sa-l tin in brate? La Ilinca s-au schimbat lucrurile. Am ramas singura cu 2 copii, trebuie sa ma ocup si de ei si de casa, mancare, spalat, calcat. Fara suzeta nu m-as descurca. Si ea a acceptat usor suzeta si plange cand ii cade din gura. Iar eu nu am regrete.
Deci, fa cum simti tu ca e mai bine.

Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 si Ilinca- 09.01.2009
am tot ce am visat

Delu Prichindelu'
Prichinduta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micola spune:

Fetelor, am luat o decizie: de azi inainte Alex nu mai primeste nimic altceva decat laptele meu cat timp vrea el sa stea la san si la ce ora vrea el!!!!!!!!!! Pana acum ii mai dadeam ceiut de colici cand il durea burtica sau cand mi se parea mie ca plange de foame si nu trecusera 2 ore de la ultimul alaptat.Iar eu o sa primesc odihna pe paine + ceaiuri de lactatie cat cuprinde!! Nu conteaza ca in casa e mizerie, ca vasele sunt nespalate, ceea ce de obicei nu suport!! Prioritatea mea nr. 1 acum e bebe Alex!! Doctorul la care trebuia sa ma duc maine nu ma poate primi decat saptamana viitoare, dar nu-i dau completare pana atunci ca atunci degeaba ma mai duc la el...

de 21.01.2009
! Doamne ajuta-ne sa crestem mari si sanatosi! !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspy spune:

Roxanaz mersi de pont. Eu ma refeream in principal la faptul ca bebe se plictiseste la san sa astepte sa vina lapticul asa cum fac eu cand ma mulg si din cauza asta scapa sanul din gura. Eu fac si proba suptului si observ ca bebe nu suge deloc mai mult decat ma pompez eu...

Anca am vazut ca zici ceva de 100-150ml la un muls pe care ii scoti dupa 2 sapt. Dupa 2 sapt de la nastere sau de la ce? Ca noi am facut deja 2 sapt si laptic ioc.

Andre_ea eu ma bucuram ca apuc sa strang niste laptic, d'asta nu ma trezesc la ora 3. Oricum la masa de noapte bebe mai are din mini productia de peste zi.

Micola te admir sincer pentru taria ta, sa ai bafta. Mie mi se rupe sifletul cand i-l vad pe bebe cum cauta tzitzi si cand da de ea goala o da afara si incepe sa planga. Ce sa fac, sa-l las nemancat?

Iar am luat-o pe carari si m-am pus pe plans...

Crisspy mamica fericita de Razvan Andrei

http://picasaweb.google.com/cristina.pereteanu/Bebe#5305286512475982930

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micola spune:

Citat:
citat din mesajul lui crisspy

Roxanaz mersi de pont. Eu ma refeream in principal la faptul ca bebe se plictiseste la san sa astepte sa vina lapticul asa cum fac eu cand ma mulg si din cauza asta scapa sanul din gura. Eu fac si proba suptului si observ ca bebe nu suge deloc mai mult decat ma pompez eu...

Anca am vazut ca zici ceva de 100-150ml la un muls pe care ii scoti dupa 2 sapt. Dupa 2 sapt de la nastere sau de la ce? Ca noi am facut deja 2 sapt si laptic ioc.

Andre_ea eu ma bucuram ca apuc sa strang niste laptic, d'asta nu ma trezesc la ora 3. Oricum la masa de noapte bebe mai are din mini productia de peste zi.

Micola te admir sincer pentru taria ta, sa ai bafta. Mie mi se rupe sifletul cand i-l vad pe bebe cum cauta tzitzi si cand da de ea goala o da afara si incepe sa planga. Ce sa fac, sa-l las nemancat?

Iar am luat-o pe carari si m-am pus pe plans...

Crisspy, Mama deprimata=lapte din ce in ce mai putin...Asa ca...ai de ales...
Eu iti zic tie, dar sper sa ma incurajez si pe mine ca tocmai terminai de jelit...
eu am zis ca il tin la san cat vrea el si cat de des, chiar daca pare ca nu vine laptic..cand apas eu cu mana vine, deci daca el trage, vine si la el...ca eu nu mai simt cand trage si cand nu...

de 21.01.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspy spune:

Citat:
citat din mesajul lui micola

Crisspy, Mama deprimata=lapte din ce in ce mai putin...Asa ca...ai de ales...
Eu iti zic tie, dar sper sa ma incurajez si pe mine ca tocmai terminai de jelit...
eu am zis ca il tin la san cat vrea el si cat de des, chiar daca pare ca nu vine laptic..cand apas eu cu mana vine, deci daca el trage, vine si la el...ca eu nu mai simt cand trage si cand nu...

de 21.01.2009

Micola, sunt constienta ca starea mea nu face cu nimic bine la laptic si incerc sa ramn pozitiva pe cat pot. Da' stii cum e, te ajunge un moment in care nu mai poti si trebuie si noi sa ne descarcam intr-un fel, nu?

Si la mine cand apas iese ceva, dar din pacate se opreste foarte repede si bebe incepe sa planga. I-l tin la san si cate o ora, o ora si ceva si tot nu se satura. Si stiu ca nu e bine sa stea atata timp la san ca isi deregleaza si mesele si somnicul.

O sa mai incerc oricum nu ma dau batuta, cel putin sper.

Mersi din nou de incurajare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anculet spune:

Hey fetelor!
Cate o pt toate mamicile!

Noi azi am facut controlul de 1 luna,si raportam : 4005 gr (am iesit din spital cu 2960gr) si 53 cm (nascuta cu 48 cm).Cand a asezat-o pe burtica sa vada daca isi ridica virgula capul...mandra mea s-a culcat pe scutecul absorbant din cabinet .Isi ridica foarte bine capsorul cand o tin pe umar,pt a scoate aerul.Mi-a spus ca mai trebuie pusa pe burtica ziua.A observat la ea,ca are inca tendinta de a-si tine in continuare picioarele stranse si mi-a recomndat sa-i fac masaj pe exteriorul labei piciorului,desi pe ea cica ar durea-o.
Daca la controlul de acum 2 sapt,pe care l-a facut pediatra acasa,mi-a spus ca are colici 100%,azi mi-a zis foarte senina ca fetele nu fac colici.Cine sa mai inteleaga?!
In continuare papa lapte praf,iar de ieri am obs ca nu mai vrea sa manance si putinul meu lapte de la san,pe care i-l dadeam.Asa ca azi trec la muls.
Nu vreau sa va fac invidioase, dar aseara a dormit de la 22.30 pana la 05.40 de dim ...iar aceste nopti sunt destul de dese.
Dar avem o problema mare: s-a constipat...am incercat aseara cu termometrul si nimic...azi mi-am facut aprovizioanarea : am intrebat pediatra daca am voie sa-i dau ceai de musetel,si i-am dat deja,astept efectul...i-am pus si picaturi de bonnisan in laptic...si tot asa astept efectul.Ca ultima solutie am supozitoarele,dar mi se par mari si alea pt copii...; e prima data cand se constipa.N-a mai avut scaun de ieri de la 3 dimineata .
Atat despre noi,va !

[fetele 2 in 1

[Alexandra Maria

Mergi la inceput