Oligospermie-Cap.32
Raspunsuri - Pagina 15
Irina_lz spune:
gata, mi-am convins sotul sa se duca la urolog martea viitoare(de fapt i-am bagat-o pe gat
). abia astept sa vad ce ii va spune, sper sa detecteze sursa problemelor. daca nu, probabil ca vom recurge la inseminare/FIV.
voi ce rezultate ati avut in urma investigatiilor?
vulturas spune:
buna fetelor!!!
am scris si la azoospermie si inca astept un raspuns de la fete...asta pt ca sotul spre azoo se indreapta
a fost si sotul meu sa refaca spermograma dupa ce in martie 2009 a avut un nr de 1.300.000/ml de spermatozoizi si atunci a facut-o la Synevo si nu ne-au putut spune nimic in plus fata de nr.lor, ph, culoarea...acum rezultatul arata cam asa:
OLIGOASTENOTERATOSPERMIE:
volum=2,2ml
ph=7,5
timp lichefiere=2ore
concentratie=100.000/ml
mobilitate A=0; B=0; C=10%; D=90%
fara forme tipice
i s-au dat urmatoarele analize de facut:
FSH
LH
TESTOSTERON
TESTOSTERON LIBER
PROLACTINA
CARIOTIP GENETIC
MICRODELETII Y
SPERMOCULTURA+ANTIBIOGRAMA
luni o sa le faca la Medlife
aceasta spermograma este facut la cab. particular al dnei dr. Anca Moisa cu 3 zile in urma...
puteti sa mai imi recomandati si alte analize? vreau sa faca si analizele pt cancer, cu toate ca nu i le-a recomandat doc. dar tinand cont ca are ambii parinti cu aceasta prb...socrul fiind decedat deja...vreau sa stau eu linistita...tot ii ia sange luni...
momentan am gasit ca mai trebuiesc facute :CEA; FREE PSA; AFP...altceva?
multumesc mult!!!!

tannoo25 spune:
Salut
sunt si eu nou pe forum.aproape in aceiasi oala sunt si eu dar diagnosticul fiind oligoastenoteratozoospermie moderata.0/20/30/50,vol 4ml,ph8.2,nr total spermatozoizi 20mil,concentratie4.8mil.De intrebat nu intreb daca e bine sau nu,sincer nu ma intereseaza.Sunt in a 2 luna de tratament cu gonal f pen 75 cate o injectie pe zi.Dupa prima luna a fost o mica crestere dara fata de o spermograma putin mai veche o scadere,defapt am o fluctuati + - de la spermograma la spermograma.Daca cine a avut acest diagnostic si a avut imbunatatiri in urma tratamentului de 3 luni as dori sa vb cu el in particular.sau.....daca este un alt forum pentru noi sa fiu ajutat
Multumesc
ANITA75 spune:
Vulturel,nu prea ma pricep la analize dar mi se pare prea mare timpul de lichefiere 2 ore ,A si B nu ar fi trebuit sa fie O ,dar sa fi-ti pregatiti cu bani pt ca, cariotipul genetic costa f mult pa
vulturas spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ANITA75 Vulturel,nu prea ma pricep la analize dar mi se pare prea mare timpul de lichefiere 2 ore ,A si B nu ar fi trebuit sa fie O ,dar sa fi-ti pregatiti cu bani pt ca, cariotipul genetic costa f mult pa |
multumesc mult Anita...stiu ca e scump...m-am imprumtat deja de bani pana la salariu dar vreau sa il faca sa eliminam toata cauzele si sa nu mai stam cine stie cate luni pana il facem si pe asta...mai ales ca al meu e si mai ciudatel si nu prea vroia sa faca nici macar spermograma...acum ca l-am prins il duc luni sa ii scoata tot sangele

tannoo25 spune:
legat de costuri sa stii ca sunt destul de mari.Tratamentul care mi-a ost mie recomandat cu gonal f o injectie /zi timp de 3 luni e destul de costisitor o injectie costand 91.8 ron adica 28mil /luna.Dar.......asteptam rezultate.Am inceput luna a 2 de tratament cu mici cresteri dar astept sfarsitul lunii a 3 si apoi..........
vulturas spune:
| citat din mesajul lui tannoo25 legat de costuri sa stii ca sunt destul de mari.Tratamentul care mi-a ost mie recomandat cu gonal f o injectie /zi timp de 3 luni e destul de costisitor o injectie costand 91.8 ron adica 28mil /luna.Dar.......asteptam rezultate.Am inceput luna a 2 de tratament cu mici cresteri dar astept sfarsitul lunii a 3 si apoi.......... |
nu conteaza...fac orice sacrifiu numai sa dea roade

bafta in continuare
vulturas spune:
| citat din mesajul lui tannoo25 legat de costuri sa stii ca sunt destul de mari.Tratamentul care mi-a ost mie recomandat cu gonal f o injectie /zi timp de 3 luni e destul de costisitor o injectie costand 91.8 ron adica 28mil /luna.Dar.......asteptam rezultate.Am inceput luna a 2 de tratament cu mici cresteri dar astept sfarsitul lunii a 3 si apoi.......... |
buna
am gasit despre gonal f anumite reactii adverse nu tocmai placute...te confrunti cu vreuna dintre urm?
Tratamentul la barbati
Afectiuni cutanate si ale
tesutului subcutanat
Frecvente (>1/100, <1/10) Acnee
Tulburari ale aparatului
genital si sānului
Frecvente (>1/100, <1/10) Ginecomastie
Varicocele
Tulburari generale si la nivelul
locului de administrare
Foarte frecvente (>1/10) Reactii la locul injectarii, usoare
pāna la severe (durere, īnrosire,
hematom, edem si/sau iritatie la
locul injectarii)
Investigatii diagnostice Frecvente (>1/100, <1/10) Crestere īn greutate
codmo spune:
Buna fetelor. Imi vine sa plang cu lacrimi de crocodil.
Initial, anul trecut sotul a fost diagnosticat cu oligozoospermie. Dupa o luna, criptozoospermie cu 0,5 milioane/ml. Dezamagiti am lasat-o balta. Acum am hotarat sa reluam investigatiile, si am inceput cam de trei saptamani sa luam tratamentul de la cap apiterapie (dupa ureche bineinteles, pt ca acum chiar suntem intr-o per. de criza, nu am apelat direct la dl Andritoiu). eu mi am facut analizele (FSH, TSH, LH, E2, PRL) care sunt ok,iar azi mi-am trimis barbatul sa faca o spermograma, dar ..... dezastru . cea mai proasta spermograma care poate exista: criptozoospermie, cu doar 0,1 milioane/ml.

Nu mai stiu ce sa spun. Din ce in ce mai prost .... Credeti ca faptul ca la noi nu sunt conditii de recoltare poate duce la asa ceva? Cert e ca de fiecare data cand intra la WC public al clinicii, cineva il streseaza si tot bate la usa. Poate sa fie din cauza asta? Ce ma sfatuiti sa fac? Ginecologul, pe baza spermogramelor de anul trecut mi-a spus clar FIV + ICSI. La ce alt fel de medic sa mergem? ajutati-ma cu un sfat, va rog. Multumesc
vulturas spune:
| citat din mesajul lui codmo Buna fetelor. Imi vine sa plang cu lacrimi de crocodil. Initial, anul trecut sotul a fost diagnosticat cu oligozoospermie. Dupa o luna, criptozoospermie cu 0,5 milioane/ml. Dezamagiti am lasat-o balta. Acum am hotarat sa reluam investigatiile, si am inceput cam de trei saptamani sa luam tratamentul de la cap apiterapie (dupa ureche bineinteles, pt ca acum chiar suntem intr-o per. de criza, nu am apelat direct la dl Andritoiu). eu mi am facut analizele (FSH, TSH, LH, E2, PRL) care sunt ok,iar azi mi-am trimis barbatul sa faca o spermograma, dar ..... dezastru . cea mai proasta spermograma care poate exista: criptozoospermie, cu doar 0,1 milioane/ml.![]() ![]() Nu mai stiu ce sa spun. Din ce in ce mai prost .... Credeti ca faptul ca la noi nu sunt conditii de recoltare poate duce la asa ceva? Cert e ca de fiecare data cand intra la WC public al clinicii, cineva il streseaza si tot bate la usa. Poate sa fie din cauza asta? Ce ma sfatuiti sa fac? Ginecologul, pe baza spermogramelor de anul trecut mi-a spus clar FIV + ICSI. La ce alt fel de medic sa mergem? ajutati-ma cu un sfat, va rog. Multumesc |
buna
sincera sa fiu nu cred ca un asemenea rezultat poate fi doar din cauza ca a fost stresat ca i-a batut cineva la usa...totusi limita minima e de 20 mil...eu zic sa mergeti la un medic sa refaca analizele hormonale si sa pe cele gentice dupa care cu rezultatele la un medic urolog, sa faca o ecografie...si vedeti atunci in ce parte o luati...si nu cred ca tratamentul dupa ureche o sa dea roade...cu toate ca si eu sunt dispusa sa ii dau ceva naturist dar asta in cazul in care nu mai primim nici un ajutor de la medici
bafta multa