Mamici de Ghiocei Martie-Aprilie 2009 (82)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denisamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui pisigri

As vrea sa fiu si eu la fel de vigilenta dar mi-e mila de socri mai ales, care nu mai sperau la nepot in viata asta. Nu chiar mor de dragul lor, dar ma bazez ca multele neamuri de pe la Galati n-or sa vina toate, ca "obligatia" unui botez nu e la fel de mare ca cea a unei nunti. O sa vedem, miine imi trimit sotul sa isi puna mama sa faca o lista cu cine ar vrea sa invite...

Hihihi! Eu sunt fara mila de felul meu! Mai ales cand va fi vorba de puiul meu. Totusi... nu e cam devreme de facut liste de invitati? Si-apoi... daca mi-ar trece prin cap sa o pun pe soacra-mea sa faca vreo lista... cred ca batalia ar fi pierduta din start.

Denisa-Madalina 32+ cu Adela-Marisa
AMR 8 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IliesClara spune:

Anca
si mie imi suna mai bine Robert(-)Cristian Nicolae, fara liniuta intre ele, chiar daca pt un copil mic va fi destul de greu de pronuntat pana nu vorbeste fluent (avand grupe consonantice dintre care CR, RT care se achizitioneaza printre ultimele).

Pisigri
este posibil sa fiu foooarte conservatoare dar cred ca cel mai important la evenimentul botezului este actul in sine, pe urma petrecerea. Asigura-te ca ai nasii potriviti, care iti vor iubi copilasul (ii va interesa ce progrese face, daca a mai invatat un cuvant, cum e prima zi la gradi etc.); el are ce vedea si invata de la ei (sa fie oameni tineri ca sa trezeasca interesul lui BB), sunt mereu aproape - nu pe alte meleaguri si nu dintr-o relatie de obligatie - pt ca altfel se reduce doar la un sponsor de botez si copilul nu castiga nimic pe termen lung. Cu alte cuvinte, sa fie cu sufletul alaturi de voi si BB cat se poate de mult timp.

In ce priveste petrecerea, nu cred ca e cazul sa inviti asa multa lume, numai pe cei pe care VOI doriti sa vina, nu cei care doresc EI sa vina - pana la urma nu este act de caritate si nici Revelonul lui Vanghelie. Nu are treaba nici cu nunta, care de bine de rau au legatura cu parintii vostri. Aici parinti sunteti voi si alegeti voi cine doriti sa fie martori la bucuria voastra de a proaspeti parinti.
Si daca majoritatea nu sunt rude ce are? Si daca colegii de servici nu sunt cei cu care sa petreceti cu astfel de ocazii ce are? Si daca cel mai bun prieten si sprijin este chiar vecinul si doresti sa fie alaturi de voi atunci, iarasi ce are?
Cred ca lista de invitati trebuie sa fie un fel de lista de prioritati si nu una oficiala.

La biserica nasii sau parintii au nevoie de o lumanare decorata cu flori vii (mai mica decat cea de cununie, panglica de regula roz sau bleu, ca dehh... pt ce atat risipa de imaginatie?!, o carafa pt apa + busuioc)

Invitatii - da. Se practica peste tot - poate ceva chiar cu poza beblusului si cu un text formulat la persoana I, ca si cum ar invita chiar el. Obiectul acesta poate ramane amintire pt participanti, ca sa nu va mai bateti capul cu alte "marturii" sau souveniruri care se mai practica.

Bani sau cadouri - depinde de zona. Din pacate in N-V se practica cu bani (SM, Oradea etc), e penibil si neigienic. Te plimbi cu copilul printre mese si oamenii pun banuti in pernita BBlui, cel putin la tara. Sper insa ca s-a mai schimbat lumea.
Pe aici e o mixtura (si e mult mai bine) oamenii vin si aduc ce vor, cei care stiu de ce are BB nevoie aduc cadouri (sunt oamenii apropiati sau cei care suna inainte si intreaba efectiv), altii dau banuti, decat sa cumpere ceva inutil, cam cat 150-200 lei peste cat costa meniul consumat de ei.

Meniul nu este ca la o nunta. Contine un aperitiv mai OK ca la nunta (nu trebuie sa ai 4 guri sa poti manca), o supa, felul II, tort si praji.
Botezuri de noapte nu se fac in localuri, ca Primaria nu mai da vie la evenimente de noapte de multi ani. BBle este prezent pana la dsfarsit in landou sau intr-o camera linistita de alaturi.

Fotografii e ok sa faca cineva care se pricepe, nu cineva din familie, daca alegeti varianta cu localul, ca sa nu se piarda momente importante si sa nu se incarce nici un invitat cu sarcini in plus.

Daca vin copii e bine sa va ganditi si la ei ... cu ceva coifuri, trompetute sau alte chestiuni cu care sa isi ocupe timpul.

E frumos de facut un colt al lui BBnou-nascut. Un loc mai special in local unde sa afisati cateva fotografii format mai mare cu o burtica, cu el dupa nastere, cu el in ipostaze mai speciale, un zambet; un album pt oaspeti in care fiecare sa poata scrie o urare, o impresie, ceva.... niste lumanarele sau floricele de decor.

Cam asta e situatia medie si cea mai obisnuita. Sunt si extreme sigur, care dau anunt si in ziar despre odrasla si cheama lautari cu renume si mananca numai homar si numai in localuri de lux, iar nasii sunt ministri. Acolo e vb de bani mai mult, copilasul de cam pierde.
Iar in cealalta extrema se afla cei care prefera dupa botez sa invite prietenii la un gratar in curte sau la gradina. Unde participa multi copii, se cheama eventual animatori pt ei si care dureaza poate pana in zori.
Colaborez si eu cu o firma de organizat evenimente si cam variantele acestea le-am vazut. Cu siguranta exista diferente in functie de zona.
Exista desigur mai multe detalii, pana atunci o sa afli.

Succes

Mami Clara, 35+, cu Antonia si Iulia la purtator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olishka spune:

pisigri si eu am pus-o pe soacra sa-mi faca lista cu invitati si am primit o lista de vreo 80 pers. Nici sotu nu-i cunoaste pe toti din lista. Lista noastra a ajuns in final la 270 invitati . Cel mai groaza imi e unde o sa-i culc pe toti caci nici eu nici el nu e din buc.

Olga 31+ David

Mergi la inceput

Olishka

nu exista in apropierea localului vostru un internat mai OK sau un camin studentesc bine pus la punct care sa nu coste f mult? Unde sa poti duce grupe mai mari de invitati.
Clara, 35+, cu Antonia si Iulia la purtator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_nicolae spune:

Multumesc mult de pareri legate de nume... si eu parca in ultimul timp tot spre Robert Cristian ma gandeam.

Monvas, ff util linkul tau cu.. tarifele. Eu mi-am salvat pagina cu nasterile, dc primesti avertisment, punem pe contul comun fisierul meu :).

Prin urmare, am dedus ca eu la cfr 2, pt [sper] nastere naturala, as avea intre 6-12 mil, o sa "aleg" 7 mil :) si la moasa [sper sa o depistez care este :)] 1 mil. Ziceam sper, pt ca la ambele nasteri au fost 2 asistente stanga/dreapta si medicul "la picioarele mele" [suna frumos nu? :))] Dar parca de ambele dati asistenta mai in vartsa era pe dreapta, si ea parca dadea la mana medicului diverse lucrui... Sa speram ca aflu cumva atunci mai excat, sa nu dau 1 milion unei asistente de la sectia ORL, venita si ea prin vizita la colegele ei, cand sunt eu in travaliu :))... Sper sa fie totul bine, si pt voi la fel!

O seara buna!

30+ si fratiorii mai mari Veronica 11 ani, Tudor 8 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Clara, multumesc ca ai avut rabdare sa scrii atita; am extras multe idei interesante din ce ai spus. Cu nasii am dat-o in bara deja (din punctul meu de vedere), in sensul ca nasii de cununie au insistat f mult sa boteze ei, desi nu pot sa spun ca avem o relatie prea apropiata. Ne-am "conformat" pt ca la nunta...ne-au ajutat cind au acceptat sa ne fie nasi (stabilisem cu altcineva care pe ultima suta de metri a plecat din tara...).

Ideea cu coltul bebelusului mi se pare geniala; sa aiba si el o amintire frumoasa.

Olishka, faina soacra ai. La mine nu e chiar asa...

Denisamada, (sper sa nu confund!!) nu stiu daca e devreme sau nu; avantajul este ca botezul va fi in post, deci e relativ simplu (sper) sa gasesc un local. Dar am experienta nuntii, la care toti parintii au fost asa de ...implicati incit pina in ultima clipsa am tot impacat capra cu varza incercind sa nu ne calcam nici noi pe cap. Amindoi provenim din familii de-alea care "tin aproape", se consulta, cintaresc judeca si aproximeaza, nu dorm noaptea de grija sa facem "cum e mai bine"... si ne-au si fost mereu alaturi gata sa ne ajute... desi privim asta uneori ca pe o povara (copii recunoscatori mai rar, nu?), nu putem sa nu ne prefacem macar ca tinem cont si de opiniile lor si sa cautam compromisuri care sa ne "coafeze" pe toti...

if you can't say something nice, then don't say nothing at all
http://pisigri.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olishka spune:

Clara cel mai probabil o sa inchiriem o pensiune/vila mai spre marginea orasului. O sa vb din timp cu ei sa ne faca o oferta buna.

Olga 31+ David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nikoleta20 spune:

Fetele am o veste buna MAINE SE EXTERNEAZA NIKO SI MARIO

Nikoleta 20 39+Mario Andrei
Asteptam cu drag minunea din viata noastra!!!
poze la albumul DC

http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Mommy&year=2009&month=2&day=26&babycount=1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florinela79 spune:

Frumos sa vorbim de botez nu?
Invitatii vom avea sigur, poate personalizate cu poza lui bebe.
Botezul nu stiu la ce ora se face?,cred ca undeva intre orele (12-14)....noi vom alege biserica din Politehnica, este inconjurata de pomi si verdeata (pomii, iarba, florile sunt incantatoare primavara ), la fel de frumos ni s-a parut si bisericuta din Agronomie.
Preferam un local de 40-50 persoane, iar petrecerea sa fie pe zi...pana seara la 10 sa incheem. As prefera un local cu curte, gradina sau unul langa biserica, daca e timp frumos...bebe sa-l plimbam cu caruciorul cu nasul la soare (ca nu poate fi tinut in zgomot si fum de tigara). Il vom tine pana vin toti invitatii, vom taia tortul (decat il taiem la inceputul petrecerii sa cantam: la multi ani!) si bum bum confeti, ursitoare...apoi petrecerea poate continua si fara bebe, cu dans si muzica.
Drept marturii de botez..m-am gandit la o foto cu noi si bebe pe un cartonas, care are in colt o suzeta cu fundita (pe aste am sa le fac eu acasa, daca am timp )
Atat biserica cat si localul sunt aproape de unde stam (stiti voi asta ii planul deacasa...sa vedemcum stam cu ala din targ).
Noi am dat bani la toate botezurile unde am fost invitati (ce cadou pot sa iau unui bebelus??, oricum primeste de la nasi, tusi, matusi, costumase, premergatoare, bratzarici si cerceiusi, etc).

16 martie

Florinela

Mergi la inceput

ce fac si cum fac exact ursitoaerele la un botez?

Mami Clara, 35+, cu Antonia si Iulia la purtator

Mergi la inceput