Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (79)
Raspunsuri - Pagina 3
Simonix spune:
Salutare fetelor E weekeeeend
Am fost la coafor, m-am vopsit, bebe s-a uitat cam suspicios la mine cand am intrat in casa dar dupa aia m-a luat la smotocit, semn ca m-a recunoscut :)
Simona - da-mi voie sa te contrazic la faza cu barbatii care nu si-ar putea rupe o parte din fiinta lor pentru bebemic Ar trebui sa il vezi pe Bogdan cum sta cate o ora in brate cu bebe sa poata dormi cand e agitat. Uneori ma gandesc ca trebia sa fim invers eu tata si el mama
Esme - cred ca in Leuven ajung maine sau duminica ... daca o mai ramane cate ceva pe la targul ala :( Aerosoli - am luat gratis aparatul ... de la mutuala. Avem voia sa il tinem 1 an de zile fara sa platim. Eu insa nu il folosesc, cred ca o sa il duc inapoi. Tot de la mutuala am luat si pompa de smuls sanii Tot gratis. Ma rog, asta era asa ... o informatiune ...
Vorbeati de baitza ?? Eu ii fac cam la 3 zile. Iar eu una imi fac la 2. Voila. E suficient. Vara daca e f cald - de cate ori e nevoie.
Eu insa am probleme cu claia de par a lui Robertzoi. Cred ca o sa bag mashina de tuns in ea... i-am taiat in seara asta bretonul - ma rog, o chinuiala... Mama zica sa il duc la frizer de tuns piticii - dar ce sa faca ala ... o sa i se urce Robert in cap. A facut niste zulufi de rabin, habar nu am ce sa fac cu ei si cam transpira.
Alysh - ai dreptate cu "civilizatia" din vest. Avantajul este ca lumea e mai destinsa, mai zambitoare. Prieteni insa ... mai greu... De fapt sigur iti faci si aici, eu una mi-am facut fara probleme. Dar nu sunt prietenii de genul ala romanesc, prieteni care sa vina peste tine, cu vecinii esti vecin, nu prieten etc. Prietenii mei din Belgia (adica Esme de exemplu hihi) sunt departe de casa unde locuiesc, nu ne putem vedea in fiecare seara, cand avem chef. Nu putem iesi seara cu bebe in parc, de exemplu, sau sa mergem la piata impreuna, sa bem cafeaua impreuna in fiecare duminica etc De cand a vanit bebe e si mai greu sa socializam. Asa ca ... depinde ce doresti, depinde ce fel de fire ai. Eu una sunt ok asa, imi este dor de familie si de lucrurile bune din tara, uneori ma plang dar in acelasi timp nu pot uita unele chestii urate rau din tara in care m-am nascut. Daca ma voi intoarce vreodata, pentru familie o voi face :)
Mai fetelor dar ce de chestii primiti voi !! Adevarul este ca si bebele meu a primit o groaza cand am fost in tara de botez, dar am crezut ca din cauza ca noi nu venim asa des pe acolo. Robert a mai primit de la mama, pe ea chiar trebuie sa o temperez (chestia asta cu cadourile este o faza de Romania am impresia, caci ar trebui sa o vedeti pe maica-mea cum vine si cum pleaca, cu valizele incarcate de cadouri...). Totusi, o barfa mica: spre surprinderea mea soacra-mea i-a adus piticului un costumash si atat, si ala sintetic - mi-a cam picat fatza, ca nu ma asteptam de la ea la asa ceva. Mai ales ca stie cat de atenta sunt cu hainutele lui Robert. A trebuit sa joc un teatru fantastic cand l-am vazut pe Robert imbracat in costumashul ala care mirosea a sintetic, era groaznic ......... L-a imbracat cand io eram plecata ... Evident ca am pretextat ca e cald si am scos copilul din costumas iar obiectul cu pricina a trecut la ... arhiva
Jucarii - eu i-am tot luat piticului, nu ma dau inapoi sa ii cumpar daca asa simt eu si am chef. Da, recunosc ca uneori sunt prea multe, il vad cat de nehotarat este printre ele si i le mai pun deoparte. Incerc sa i le tot rotesc, o saptamana se joaca cu bila cantatoare, o saptamana cu locomotiva etc. Are si multe jucarele mici si pitici care mai tot timpul zac aruncate si pe care se bucura sa le gaseasca atunci cand exploreaza prin casa.
Intr-un fel ma bucur ca nu primesc chestii de la alti copilasi, nu imi prea place ideea, atata vreme cat pot sa ii iau ce are nevoie si ce vreau eu Asa nu se supara nimeni ca Robert nu poarta hainutza de la x sau y :) Mai ales fiind primul bebe, la al doilea cred ca o sa gandesc altfel hihi Am o prietena care a gravida si m-a zapacit - a facut ce a facut si nu i-a luat nimic nou piticei, a primit totul, inclusiv patutzul ... Nu pot sa inteleg .... sa nu ii iei tu o chestie noua, mai ales ca au bani ... cum sa doarma in patutzul in care au dormit 100 de bebi inainte, cu saltea vai de ea etc ??? Si jucariile, arata ... cam ciudat. Nu stiu, eu nu poci. Ea spune ca nu are rost sa dea bani pe chestii de bebe ca se "consuma" repede ... totusi ... nu inteleg hihi In fine, depinde de firea omului.
Trebuie sa fug ... ati scris f mult ...va pup noapte buna !!
Simona cu Robertzel baietzel frumos
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti si Poze cu bebe
Doloress spune:
Cenia nu mai vorbi de plaja ca nici nu mai stiu ce e aia si cu ce se mananca! Si al meu musca tot ce prinde, cel mai comic e cand il musca pe tac-su de tzatza. Il confunda cu mine.
"If one feels the need of something grand, something infinite, something that makes one feel aware of God, one need not go far to find it. I think that I see something deeper, more infinite, more eternal than the ocean in the expression of the eyes of a little baby when it wakes in the morning and coos or laughs because it sees the sun shining on its cradle." (Vincent Van Gogh)
Victoria_mami spune:
Miss, uite aici se vede bratara, eventual da-i un + la zoom, sa o vezi; a fost singura data cand a purtat-o si chiar si atunci era putiiiin micutza.
http://picasaweb.google.ca/nadia.boga/VictoriaIsabella02#5307620549210778914
_
Victoria Isabella
http://picasaweb.google.ca/nadia.boga/VictoriaIsabella02
cleo78 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui MissParker Nu-l mai las sa se joace in pat, vreau ca patul sa fie doar locul de dormit, sa stie si el asta, am observat ca si doarme mai bine noaptea de cand nu-l mai las sa se joace in pat, iar pe paturica de activitati nu mai sta cuminte, se intoarce si ajunge prea repede pe covor si incepe sa linga covorul... Of, doamne, ce greu e... |
stai sa vezi cand incepe sa plece de-a bushilea si e interesat de papucii de casa...si ii duce la gura! prima data am facut , apoi aminceput sa ma linishtesc. Ce va urma.....nu, mai bine nu iti zic, ai rabdare sa descoperi.
poti sa incerci, cum ziceau si fetele pe aici, sa inconjori patura unde sta cu perne, o plapuma facuta sul, am fol. si pernele de la canapea sa aiba un spatiu ingradit, numai al lui, suficient de mare, de 2-3-4m2 unde sa se poata invarti si explora si descoperi.
Ce am mai fol: ii puneam cate o jucarie -mai interesanta, sub un finet (unu mic, sa poata fi zarit ce e). Sa cerceteze si sa descopere ce e sub.
kristinik, m-am uitat si io la ce e aparatul salin. Pe mine ma sperie sa iau motorash. in camera unde dorm. nu ash suporta un zgomot constant... dar asta pt ca is io cu capul. Purificarea care o zic ei, e cam falsa, nu scot nici oxigenul din camera, doar vin cu o sursa de saruri (cam cum e in salina, dar mai putin umezeala de acolo, deci e efectul mai slab). Teoria cristalelor propunea acum ceva ani cate un cristal de mina de o anumita compozitie - ei inlocuiesc asta cu nishte saruri artificiale.
Acelasi efect consider ca il au umidificatoarele puse cu ser fiziologic-care e steril si sarurile din serul fiziologic ionizeaza aerul. Ei, stresul meu este: dar oxigen? de unde scoatem alt oxigen in camera iarna? ca io nu fac fotosinteza...
fetelor, fiica mea NICIUN semn sa le puna inapoi. Dar deloc! mai amuzant e sa le pun io si ea sa le scoata...
magnetism, ba vreau o surioara/fratior. Dar nu e momentul financiar acum, tati viseaza concediu, io sa nu ma mai simt atat de inutila si neproducatoare , ma sperie cum ar fi sa am copil care invatsa sa mearga si o burta maaaare si sa alerg si dupa copil si dupa barza . Cum zicea una din fete, mi se pare mult mai usor sa aiba fifitsa 3 ani si sa fie la gradi sa zicem, si io sa aloc 6-7 ore pe zi de bb2. Dupa 6-8 luni, ii tratez in acelasi timp, cum spunea Aelita: amandoi la masa, amandoi la baie...
Stiu ca ma voi descurca. Inima unei mame este mare, si scoate energii nebanuite cand e vb de copii. Dar mi-e frica . Lasa ma sa mai uit de nopti nedormite, ca de durerile nasterii am uitat, de colici - uitat...
da, si io tre sa imi pun sterilet. Sa ma mobilizez sa ma duc sa il vaz pe Hamid. Si sa ii zic:
-pierdut ciclu menstrual. Declar nul.
desiree: vasectomie? moaaaama, pai in ro e subiect tabu! ca sa nu zic, la inceputul sarcinii, faceam mishto: "daca bb va fi baiat,aaaa, pai mergem pe metoda arhiaplicata in toata lumea: circumcizie. Scap de stresul fimoza...uite, il rog pe dr, ca tot stie mai multe ca altii, si mi-l da gata compostat din spital ". A fo o gluma! va dati seama ce au sarit ca arsi socrii???
cenia, parjoale?? . stiu si cei din bucureshti... is chiftelele lor de dimensiuni mult mai mari. Felicitari de cum prezinti tu viatsa cu 2 cupii. Ne dai curaj, noua, mamicilor de prima mana.
simonix, baga poze cu tunsura....hai ca sa murim de invidie.
desiree, se vede bratara...moaaama, ce bine da!
si sa pun o pe foc, ma duc sa mulg si vaca sa fie acolo un lapte pt cine mai doreeste, cine mai pofteste...
si sa va dau un link. CU piesa de teareu vazuta de noi - in varianta radiofonica. Si nu uitati, olga tudorache implineshte 80 de ani - dar pe scena, o simpla ridicare de spranceana a ei, un singur deget aratator intins brusc ne face mici, si neajutorati.
http://www.trilulilu.ro/xfy1055/98459549f287bb
o soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008
Danicris spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gabitzam Danicris, pentru apa de tarate faceam asa. Intr-o soseta de bumbac sau o traistuta din tifon puneam doua maini bune de tarate de grau. Si puneam intr-o oala mai mare la fiert (a mea e de 6 litri cred). Lasam pina clocotea bine, pe urma completam cu apa rece pina la temperatura de baita si cu aia faceam baia. Si ti-am zis, faceam o data la 2-3 zile. Dar problema la noi ai vazut ca era mai grava, nu doar pe fata. Drept e ca asa a inceput, cu o pata pe fata. Dermatologul la care am fost atunci (de fapt o ea, la CMU), mi-a zis ca la o piele cu dermatita atopica nu-i lipseste grasimea ci apa. Si de aceea mi-a zis sa nu-l dau cu creme grase sau ulei, ci cu creme hidratante. Momentul cel mai bun de dat cu crema era imediat dupa baie, pe pielea nu stearsa f.f. bine cu prosopul, ci inca putin umeda, ca atunci intra cel mai bine in corp. Am folosit de-a lungul timpului mai multe creme, www.efarma.ro/products.php?id=1720" target="_blank">Atoderm, www.efarma.ro/products.php?id=1281" target="_blank">Eucerin cu uree(nu mai stiu daca cu 3% sau 5%), Trixera de la Avene, si www.efarma.ro/products.php?id=2864" target="_blank">Mustela pt piele atopica. Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla Suntem in concurs la www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202008&page=11" target="_blank">Clipe de viata 2008 gab1 si gab2 |
Saru'mana de sfaturi, Gabitza.
Dani, mami de Rasfatzel 23.06.2008
chinabulina spune:
buna dimineata!
n-am somn. in loc sa ma bucur ca nu am grija gogoasei sa planga peste noapte (sunt la sora-mea in bucuresti, iar gogoasa a ramas cu mama acasa), n-am putut sa dorm, am stat cu gandul la ea... sunt defecta, mi-e dor de mor de ea... astept sa se trezeasca si restul casei, sa ma iau cu altele...
mai, am stat si eu si am facut martisoare si am uitat sa le trimit de ieri sau macar sa le pun pe laptop si acum degeaba le-am facut, ca maine seara cand ajung acasa e putin cam tarziu
abi astept sa merg si eu sa-i iau gogosoiului jucarii de la targ. am un chef de cumparaturi... spre frica lui tati... fiica-mea are un joc cu forme si nu numai ca le scoate si baga la loc, dar acum se chinuie sa le bage pe fiecare la locul ei, desteapta lui mama ... i-am numit fiecare forma si acum le recun oaste; o intreb care e steluta, de ex, si se repede si o ridica si mi-o da, manca-o-ar mami pe ea de scumpa...
simonacip, nu-i bai ca ne-ai confundat pe mine si MsBB . daca ne-ai vedea in realitate, te-ar apuca rasul, ca suntem ca stan si bran, ea inalta si slaba, eu mai scunda si grasa
hai v-am pupat. poate recunosc pe cineva la targ, ca zilele trecute am vazut-o pe micaela cu dariuta la tv
georgiana, de gogoasa balerina teodora maria din 15 mai 2008
Ia te uita ce mare sunt
gabitzam spune:
Bafta si spor la cumparaturi frumoase de la targ, Georgiana!
Ce fata desteapta ai, pup de la noi pt ea.
Azi le zic la multi ani tuturor bombonicilor M&M de 28, 29, 30, 31! Sa cresteti mari, frumosi, sanatosi, destepti si norocosi!
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla Suntem in concurs la www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202008&page=11" target="_blank">Clipe de viata 2008 gab1 si gab2
Alysh spune:
Pana face Cleo cafeaua, v-o ofer pe-a mea care e gata fierbinte cu laptic si niste croissante savuroase cu ciocolata? Hmm, ce ziceti?
Aseara fuseram la restaurant, la o Trattoria, deci nu cine stie ce, dar fost dragutz, am mai fost cu un cuplu si ne-am distrat.
Apoi venit acasa si incercat sa ma uit la "Vicky, Cristina, Barcelona", din pacate am adormit dupa un sfert de ora ca eram stoarsa ieri.
Oricum am vazut "Slumdog Millionaire" in vreo saptamana si "The curios case of Benjamin Button" iar in vreo saptamana ca adorm ca babilii, dar ma bucur ca am reusit sa vad si eu niste filme bune, f bune.
Miss, iubita mea zici ca-i greu, ha? Stai sa vezi.......ce diferenta e intre Vlad si David....cam 2 luni, nu? Deci cam doua luni mai ai de asteptat , sa vezi atunci greu!
Sa vezi ce frumos o ia Vlad si merge direct la papucii de casa (pe care eu ii folosesc doar pt hol, bucatarie si baie, in rest ma descalt) si ii baga tacticos direct in gura, cum se catara pe masina de spalat, pe carutz, pe perete si jos e gresie iar el inca nu are un echilibru perfect, deci oricand poate da cu capul de gresie, cum alearga in baie (daca uit o secunda usa deschisa) si se urca pe WC si baga capu' sa vada ce-o fi apa aia care clipoceste acolo, cum deschide dulapurile de la bucatarie si incearca sa scoata oalele care dau sa cada pe el, cum se ridica in picioare pe scaunul de masa de la bucatarie. Si asta doar in cateva secunde cand incerc sa spal un biberon sau caut ceva in sifonier.
Danicris, cu siguranta trece dermatita la varsta asta. Vlad a avut mic, la cateva saptamani o dermatita urata de tot, Doamne dar ce urata. Ce-am mai plans si eu. A trecut cu Trixera de la Avene.
LAurita si mie mi-e un dor turbat de voi, dar miroase a primavara si nu mai e mult si ne vedem. Nu stiu cat de des voi putea veni la Riviera, dar sigur ne vedem.
Ai dreptate cu Stef, am luat-o prea in tragic, eram si in perioada premenstruala, l-as fi strans de gat Dar au revenit lucrurile la normal.
Am citit ca Mirci mai tuseste....si Vlad mai haraie, ce sa-i facem e si vremea asta aiure, dar le trece lor. Sper de-acum si pana la iarna cealalta sa nu mai avem pb de sanatate cu ei ca tare greu mai e.
Socrate, mie sotul meu chiar imi reproseaza ca nu-l mai pup, ca nu-l mai imbratisez nici 10% din cat o faceam inainte. Cred ca si eu sunt un pic stresata si de-asta am ajuns sa ma concentrez f mutl pe Vlad si sa mai uit de Stef. Dar sunt convinsa ca incet , incet intra lucrurile in normal, nu se poate altfel.
Doloress, tare faza cu imitatul din oglinda, m-ai amuzat teribil. Vlad urla cand ma vede la calculator, e culmea la faza asta. In rest e ok, daca ma uit la televizor ma lasa, daca trebaluiesc prin casa alearga in 4 labe dupa mine, nu urla, dar cand m-am pus la calculator face frate......intr-un mare fel.
Simo, iubita mea, azi ma duc la targ, imi astept consortul sa se trezeasca si fugim. O sa ma uit si la triciclete, bineinteles. As fi vrut sa mai astept 2-3 luni panma sa-l pun pe tricicleta dar pur si simplu nu mai pot cara acel carutz pe scari. Am ajuns sa-l urasc! MI-a distrus spatele. Iti spunn diseara ce-am vazut.
Vlady
Reallaura spune:
neta, dragele!!
Ieri seara m-am intalnit cu kpmg-istele mele, fostele colege, a fost super, am mancat sunca si branza cu paine si ceapa, un tiramisu suuuper insiropat bine cu Bailyes.mmmmm!! A fost super, am barfit, am ras. Azi i-am facut lui Mirci prima data aerosoli. nu stiu ce a inteles din ei, hihi ca faceam toata familia pe rand ca sa vrea si puiul.
Chinabulina succes la shopping, de cand iti doreai tu sa ajungi la baby expo.. lasa ca de dor de gogo o sa cheltuiesti o gramada de bani la targ Avantaj:gogo.
Cenia ne bucuram ca ai dat pe la noi, distractie frumoasa la babyshower.
Magnetism felicitari pt cumparaturi 1500 Ron?? Wwooow, stiam eu de ce nu ma duc la babyexpo
Simonix asa si Bogdan, il tine pe bb pe piept in fiecare seara, ca sa doarma...dar categoric, nu are rabdarea mea cu el.
Cleodeci bb 2 sau sterilizator?
Alysh ce frumos, ca ati fost la resto si v-ati distrat, dragii de voi...si eu mor de dor, miroase a primavara, dimineata ciripesc vraioarele...mmmm o placere! Si eu am incercat sa vad the curios case of Benjamin...nu prea e genul meu de film, ma deprima ideea. Vicy cristina barcelona a fost ok doar ca locatie, iarasi, genul de idee care nu-mi place...
Mai fetele, Alysh, Doloress voua va place de Ghandi ala care se culca cu nepoata-sa de 19 ani ca sa invete sa se stapaneasca??? Iar el avea vreo 70! Bleah, scarbosenia pamantului!!
prea obsedat sexual era de punea atatea eforturi sa se stapaneasca la 70 de ani!
Edit: dormea cu nepoatasa dezbracati ca se poate intelege altceva, oricum, discutabil mod de a-si afirma abstinenta!
va pup, azi o sa avem shopping de facut,abia astept!!
Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008
POZE BOTEZ MIRCEA
ALBUMELE MELE
Magnetism79 spune:
Netaza, da Reallaura uite cum se duc ma banutii zici ca s-au topit, si nu pot spune ca ma ce m-am spart in figuri, n prea ai pe ce pune mana dar cand e vb de pitic....................eu mi-am primit cadoul de 1 Martie , mi-a luat sotul o haina rosie cu blanitza, problema e ca nu imi place mie culoarea rosie mai deloc, soacra-mea zice ca imi sta bine, eu sunt mai sport elegant genul , adica imi plac jachetele de piele( am si de-astea) asortate la un pantalon cu o cizma eleganta sau un pnatof fain.
Bebele meu mestereste la o masinuta de lemn pe care am primit-o ieri de la Sanosan, o ragalie de masina , pe aia o iubeste , nu mai poater de focul ei, aaaaaaaaaaaaaaa si mai iubeste ceva fff. mult cartoanele, pungile , sticlele goale, dar cartoanele e innebunit dupa ele, i-am gasit carton de multe ori in pampers, le mananca .
De primit da si noi am primit hainutze, in special la botez dar pt ca l-am facut pe 31 August, maj au adus haintze de vara asa ca cupilu le-a imbracat o data si gata, mami le-a pus la sac pt ca nu mai ear vremea de ele, iar acum evident sunt mici , asa ca tot ce am mi-am cuparat eu si soacra-mea, maica-mea nu i-a dat nici macar o caciulita , i-a dat de Craciun 100 de euro si gata, la fel cum mi-a dat si mie si sotului cate 100 de euro la fiecare ca mai mult de nu paote sa dea ca tre sa-si plateasca rata la Audi A6 doml;e, ie multi ani, cate 1000 de euro pe luna.M-am obisnuit si nu mai comentez nimic, asta ca sa nu mai spun ca nu au venit la botez si suna din an in pasti si nuci atunci nu intreaba cu tot sufletul de asta micu.Asta e, e o vorba cu parintii care nu isi aleg copii dar e valabila si reciproca, eu sunt unul; dintre cazuri.
Pupici
va urmaresc
ma duc sa-mi intind parul pt botez
Mami de Bogdanici Pogonici