Subiect inchis
Raspunsuri - Pagina 4
ionica spune:
Si pentru cate ore acesti bani?
de la cat pana la cat si de cand pana cand.
| Citat: |
| citat din mesajul lui lisaelisa Ionica, O bona costa intre 800 si 1.000 lei. Un salariu mediu tot atata este. Cu cat sa platesti o bona pt a fi sigura ca acea persoana iti va ingriji puiul cu responsabilitate ?! lisaelisa mami de ingeras dragalas |
Sophia 2ani 06.09.06
+35
Sarahhttp://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy
ionica spune:
Sincera sa fiu,o bona buna merita sa castige bine,la cata munca si stres ai cu un bebe .
Pai eu am dat deja in benga de cand stau acasa,ok ,am si bona si este mai usor ,dar tot te stresezi timp de doi ani si ceva.
Acum sunt la al doilea bebe si ultimul,stiu ca e bine sa stai cu bebe acasa dar nu cred ca ma mai tin nervii ,abia astept sa ies din casa
.
Sophia 2ani 06.09.06
+35
Sarah
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy
lisaelisa spune:
offffff m-a ingrozit stirea de la protv cum aceea bona bate copilul ,, caci a facut pipi pe ea,, mititica,
Parintii se chinuie sa-i ofere copilului un trai decent si cand colo, vine o nenorocita si distruge copilul fizic psihic,, moral,, cine stie cu ce v-a ramane copilul ala, si cand te gandesti ca e de 1 an si ceva angajata,,
pt ce? pt sa le distruga copilul zilnic sa-l bata ce frica o avea micuta copila fiindca nu poate vorbi,
Le spun printilor sa nu se lase sa mearga pana in panzele albe, ce daca are 64 de ani? daca a stiut ca nu rezista cu un copil ca e nervoasa,, de ce oare s-a oferit ca- bona? nu o avea si ea nepoti?
sunt foarte suparata chair cautam de 3 sapt o bona, insa acum chiar ca m-am decis, prefer buget mai mic, in casa decat sa muncesc pt, o nenorocita
si sa-mi distruga copilul, nu stiu cum a scapat din mainile acelor parinti caci,,, eu simt ca fierb de nervi,, la puscarie cu ea, copilul ala poate sa fie traumatizat pe viata,
Dumnezeu sa aibe grija de toti copii
ionelaa
Este subiectul unei mame, postat la generale.
Eu vorbesc in acest topic despre copiii f mici, care inca nu vorbesc.
lisaelisa
mami de ingeras dragalas
cllaudia spune:
| citat din mesajul lui lisaelisa Ma plimbam cu fetita mea pe aleile parcului. ![]() O bona cam la 40 de ani, robusta, cu parul scurt, vopsit si facut permanent, incerca sa se tina dupa un copilas de vre-un an. Copilasul mergea ba in stanga, ba in dreapta, acolo unde credea el ca e ceva interesant. Bona il prinde de gluga hainutei si il trage, apostrofandu-l : Ce-ai, ma, esti beat ? ![]() M-am uitat la ea oripilata de asemenea comportament. A observat si n-a mai zis nimic. Apoi, ea mergand in fata noastra, o aud vaitandu-se chipurile, in gluma : Aoleu, ce-mi face mie baiatul asta... ![]() Nu-i facea nimic, doar alerga de colo, colo, asa cum fac toti copiii sanatosi. ![]() Asta-i motivul pt care nu am avut niciodata incredere in aceste " bone ". Unele dintre ele traumatizeaza copilul omului, si le mai si platesti pt asta. Parte cea mai rea este ca bietul copilas nu poate spune parintilor si nici nu se poate apara. ![]() Alta data, am vazut o" bona " care a luat suzeta de jos, a clatit-o cu apa si i-a dat-o copilului in gurita. O alta trata copilul cu dispret deoarece baietelul de 2 ani inca nu vorbea. Dar am vazut si bone care aveau cu adevarat grija de copil. Este adevarat, putine, in comparatie cu totalul de " bone " care isi ofera serviciile... Multa atentie in alegerea persoanelor carora le incredintati grija copiiilor vostri. ![]() lisaelisa mami de ingeras dragalas |
Eu nu inteleg un lucru... Cum de ai tu timp sa observi toate cele spuse de tine referitoere la bone. Tu te duci cu copilul in parc sa te joci cu el, sau te duci ca sa spionezi ce fac bonele, cum le vorbesc copiilor, cum se comporta cu ei, etc. Si inca un lucru, de unde sti ca sunt bone, pot fi f bine si bunicile copiilor, matusile, etc... Te duci cumva si intri in vorba cu ele, doar asa ca sa afli daca le sunt bone sau nu? Scuza-ma dar eu lucrul asta nu pot sa-l inteleg... Eu cand merg in parc cu copilul, si merg aproape zilnic, nu am timp sa stau si sa ciulesc urechile la discutiile altora, nu am timp sa ma uit ce face " bona" cu suzeta copilului, nu am timp sa analizez lungimea parului, culoarea, sau numarului buclelor din capul presupusei bone... Eu merg in parc sa stau cu copilul meu, sa ma joc cu el, sa il dau in leagan in topogan, ca doar pt asta il scot in parc, sa ii ofer timpul de joaca in aer liber, cu mine si alti copiii. Sigur asta nu m-ar impiedica sa vad daca vreo mamica, bunica, bona, ia un par si loveste copilul, sau il injura "in gura mare" sa se auda in tot parcul. Dar ceea ce spui tu in mesaj, este clar ca nu puteau fi observate sau auzite, daca nu ai fi fost pregatita sa le auzi sau sa le vezi, pt ca, daca iti urmaresti cu atentie copilul, nu poti auzi micile sunete din jurul tau, copilul iti capteaza atentia 100% incat nu mai poti analiza nimic. Sigur, in cazul in care cineva se duce in parc, se aseaza pe banca si incepe sa asculte, sa analizeze fiecare miscare, eventual sa retina si fizionomia fiecarui membru din grupeletele formate acolo, asta e altceva, normal ca poate observa tot ce misca, mai putin ceea ce face propriul copil, asta daca nu cumva are mai multi ochi in loc 2...
ipearina spune:
Claudia, pot sa-ti raspund eu. In cei doi ani de iesit ZILNIC cu copilul in parculetz (deci, un parc mic-mic, mai degraba un loc de joaca) am ajuns sa cunosc toate mamicile, bunicile, bonele, copiii si nu pentru ca nu ma ocupam de copilul meu sau ciuleam urechile la tot si la toate, ci pentru ca ajungi sa schimbi o vorba chiar cand iti dai copilul pe tobogan sau in leagan; sau ajungi sa discuti cu aproape toata lumea din nevoia de comunicare sau din nevoia de a compara situatii asemanatoare,de a afla o reteta, despre un sirop etc. Iar daca intalnesti si mamici cu o profesie identica, atunci se mai gasesc si alte subiecte
. Uneori se leaga chiar prietenii, de multe ori ajungand sa mergem impreuna la baby-expo, la un parc de distractii etc.
lisaelisa spune:
| citat din mesajul lui cllaudia |
Eu nu inteleg un lucru... Cum de ai tu timp sa observi toate cele spuse de tine referitoere la bone. Tu te duci cu copilul in parc sa te joci cu el, sau te duci ca sa spionezi ce fac bonele, cum le vorbesc copiilor, cum se comporta cu ei, etc. Si inca un lucru, de unde sti ca sunt bone, pot fi f bine si bunicile copiilor, matusile, etc... Te duci cumva si intri in vorba cu ele, doar asa ca sa afli daca le sunt bone sau nu? Scuza-ma dar eu lucrul asta nu pot sa-l inteleg... Eu cand merg in parc cu copilul, si merg aproape zilnic, nu am timp sa stau si sa ciulesc urechile la discutiile altora, nu am timp sa ma uit ce face " bona" cu suzeta copilului, nu am timp sa analizez lungimea parului, culoarea, sau numarului buclelor din capul presupusei bone... Eu merg in parc sa stau cu copilul meu, sa ma joc cu el, sa il dau in leagan in topogan, ca doar pt asta il scot in parc, sa ii ofer timpul de joaca in aer liber, cu mine si alti copiii. Sigur asta nu m-ar impiedica sa vad daca vreo mamica, bunica, bona, ia un par si loveste copilul, sau il injura "in gura mare" sa se auda in tot parcul. Dar ceea ce spui tu in mesaj, este clar ca nu puteau fi observate sau auzite, daca nu ai fi fost pregatita sa le auzi sau sa le vezi, pt ca, daca iti urmaresti cu atentie copilul, nu poti auzi micile sunete din jurul tau, copilul iti capteaza atentia 100% incat nu mai poti analiza nimic. Sigur, in cazul in care cineva se duce in parc, se aseaza pe banca si incepe sa asculte, sa analizeze fiecare miscare, eventual sa retina si fizionomia fiecarui membru din grupeletele formate acolo, asta e altceva, normal ca poate observa tot ce misca, mai putin ceea ce face propriul copil, asta daca nu cumva are mai multi ochi in loc 2...
[/quote]

Iata din ce cauza aceste bone isi permit sa pluseze fara sa ofere parintilor siguranta .
Nu stiu ce varsta are copilul tau, a mea are 5 ani. Nu este nevoie s-o dau in leagan; se da singura.
Daca n-ai mai fii atat de visatoare,ai remarca ce se intampla in jurul tau.

lisaelisa
mami de ingeras dragalas
Cinezee spune:
drag lisaelisa eu cred ca nu trebuie sa judecam toate bonele din acest punct de vedere , acela care il vezi tu in parc , cu siguranta ca tre pune pe ganduri asa atitutdine , dar nu pti pleca de la premiza asta ca toate sunt asa
parerea mea , ca bonele care sunt tinere , gen de la 40 ani asa , sunt mai cu cap plus ca au si acces la mult mai multa informatie ..mai sunt si foste educatoare sau invatatoare iesite la pensie care saracele vor sa isi mai rotunjeasca pensia , asa ca in opinia mea nu le putem acuza pe toate
| citat din mesajul lui lisaelisa Ma plimbam cu fetita mea pe aleile parcului. ![]() O bona cam la 40 de ani, robusta, cu parul scurt, vopsit si facut permanent, incerca sa se tina dupa un copilas de vre-un an. Copilasul mergea ba in stanga, ba in dreapta, acolo unde credea el ca e ceva interesant. Bona il prinde de gluga hainutei si il trage, apostrofandu-l : Ce-ai, ma, esti beat ? ![]() M-am uitat la ea oripilata de asemenea comportament. A observat si n-a mai zis nimic. Apoi, ea mergand in fata noastra, o aud vaitandu-se chipurile, in gluma : Aoleu, ce-mi face mie baiatul asta... ![]() Nu-i facea nimic, doar alerga de colo, colo, asa cum fac toti copiii sanatosi. ![]() Asta-i motivul pt care nu am avut niciodata incredere in aceste " bone ". Unele dintre ele traumatizeaza copilul omului, si le mai si platesti pt asta. Parte cea mai rea este ca bietul copilas nu poate spune parintilor si nici nu se poate apara. ![]() Alta data, am vazut o" bona " care a luat suzeta de jos, a clatit-o cu apa si i-a dat-o copilului in gurita. O alta trata copilul cu dispret deoarece baietelul de 2 ani inca nu vorbea. Dar am vazut si bone care aveau cu adevarat grija de copil. Este adevarat, putine, in comparatie cu totalul de " bone " care isi ofera serviciile... Multa atentie in alegerea persoanelor carora le incredintati grija copiiilor vostri. ![]() lisaelisa mami de ingeras dragalas |
floric_ea spune:
eu inteleg ca persoanele care scriu aceste mesaje sunt contra bone si ele n-ar angaja niciodata,
asa, pe baza stirilor, ar trebui sa nu mergem niciodata la medici, nu?
ar trebui sa nu ne dam copiii la scoala ca sunt cum sunt,
ar trebui nici la gradi sa nu-i ducem ca au fost stiri si despre educatoare si cunosc eu cateva bucati care tipa la copil.
adica parintii responsabili aleg gradi sa inteleg sau care e mesajul?
sau si mai bine stau acasa cu copiii sau cum?
stiti ce? parintii responsabili cu copii de cinci ani n-au timp de forumuri ca sunt ocupati cu educatia lor![]()
lisaelisa spune:
| Citat: | ||
| citat din mesajul lui Cinezee drag lisaelisa eu cred ca nu trebuie sa judecam toate bonele din acest punct de vedere , acela care il vezi tu in parc , cu siguranta ca tre pune pe ganduri asa atitutdine , dar nu pti pleca de la premiza asta ca toate sunt asa parerea mea , ca bonele care sunt tinere , gen de la 40 ani asa , sunt mai cu cap plus ca au si acces la mult mai multa informatie ..mai sunt si foste educatoare sau invatatoare iesite la pensie care saracele vor sa isi mai rotunjeasca pensia , asa ca in opinia mea nu le putem acuza pe toate
|
Daca citeai cu atentie, ai fi vazut ca am scris ca mai sunt si bone bune.
lisaelisa
mami de ingeras dragalas