Subiect inchis

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Acesta este un mesaj complet off-topic, dar mi s-ar fi parut egoist sa il trimit pe PM lui Kariguld (poate mai vrea cineva sa mearga cu noi...)

Draga Kari, am remarcat cu placere ca ai inlocuit cuvantul "calatorie" cu "croaziera". Acum cateva zile, in timp ce cautam pe net cazare intr-un hotel modest la Paris, am gasit pe site-ul unei agentii o oferta de calatorie in jurul lumii. Si am dat repede "click", dar nu mi-a placut, era cu avionul si nu erau decat vreo 5 opriri, cred ca USA-coasta de est, USA-coasta de vest, Hawaii, Japonia si inca ceva....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Citat:
citat din mesajul lui claujro

Aia e utopie nu solutie.

Mara si Matei

Nu draga mea, nu este utopie, lipseste doar legislatia pt punerea in aplicare.

Cateva legi care sa reglementeze statutul bonelor si vom fi si noi in randul tarilor civilizate.

La un moment dat, am vrut sa angajez o bona, dar, desi imi promisese ca va avea grija sa nu fumeze cu copilul langa ea, asta nu s-a intamplat. Daca acea persoana ar fi facut niste cursuri de specialitate, ar fi stiut ce consecinte are fumatul pasiv in special asupra unui copil. Si avea o nepoata putin mai mare decat fii-mea...

Stiu ca o bona este de un ajutor real pt mama, dar cand le vad prin parcuri cum, in loc sa fie atente la copii, ele barfesc familia pt care lucreaza si orice altceva li se pare lor important, mi se ia de un asemenea ajutor. Daca ele ar avea pregatire pt ceea ce fac, ar stii ca nu este profesionist sa barfeasca familia care le plateste, in loc sa fie preocupate de " obiectul muncii ".

Si daca ar presta servicii ca persoane fizice autorizate, ar contribui si ele la taxe si impozite.
In situatia actuala, nu platesc taxe si nici nu apreciaza la justa sa valoare, aceasta activitate.

Mi-am amintit cum o bona ii povestea revoltata altei bone ca-i va cere marire de salariu mamei copilului ca prea se imbolnavea copilul des...
Iata ce inseamna lipsa unui curs de specialitate...

O alta imi povestea ca pt 4 ore era platita cu 4 mil., dar cu scumpirile astea, i-au marit la 5 mil, ca altfel, pleca.
Replica mea a fost : Pai de ce ? Mamei i-a marit cineva salariul !

Astea sunt doar o mica parte din ceea ce imi amintesc in acest moment.

A, si inca ceva.

Bonele actuale au o tactica : dupa o perioada, cand vad ele ca sunt apreciate de familia respectiva, incep sa emita pretentii de marire a salariului. Un contract cu o persoana fizica autorizata nu permite asemenea tertipuri..., iar familia angajatoare ar fi si ea mai relaxata, nu ar sta tot timpul sub un stres continuu ca daca bona pleaca brusc, daca i se schimba pretentiile..

O zi buna

lisaelisa

mami de ingeras dragalas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui lisaelisa

Nu draga mea, nu este utopie, lipseste doar legislatia pt punerea in aplicare.

Cateva legi care sa reglementeze statutul bonelor si vom fi si noi in randul tarilor civilizate.

La un moment dat, am vrut sa angajez o bona, dar, desi imi promisese ca va avea grija sa nu fumeze cu copilul langa ea, asta nu s-a intamplat. Daca acea persoana ar fi facut niste cursuri de specialitate, ar fi stiut ce consecinte are fumatul pasiv in special asupra unui copil. Si avea o nepoata putin mai mare decat fii-mea...

Stiu ca o bona este de un ajutor real pt mama, dar cand le vad prin parcuri cum, in loc sa fie atente la copii, ele barfesc familia pt care lucreaza si orice altceva li se pare lor important, mi se ia de un asemenea ajutor. Daca ele ar avea pregatire pt ceea ce fac, ar stii ca nu este profesionist sa barfeasca familia care le plateste, in loc sa fie preocupate de " obiectul muncii ".

Si daca ar presta servicii ca persoane fizice autorizate, ar contribui si ele la taxe si impozite.
In situatia actuala, nu platesc taxe si nici nu apreciaza la justa sa valoare, aceasta activitate.

Mi-am amintit cum o bona ii povestea revoltata altei bone ca-i va cere marire de salariu mamei copilului ca prea se imbolnavea copilul des...
Iata ce inseamna lipsa unui curs de specialitate...

O alta imi povestea ca pt 4 ore era platita cu 4 mil., dar cu scumpirile astea, i-au marit la 5 mil, ca altfel, pleca.
Replica mea a fost : Pai de ce ? Mamei i-a marit cineva salariul !

Astea sunt doar o mica parte din ceea ce imi amintesc in acest moment.

A, si inca ceva.

Bonele actuale au o tactica : dupa o perioada, cand vad ele ca sunt apreciate de familia respectiva, incep sa emita pretentii de marire a salariului. Un contract cu o persoana fizica autorizata nu permite asemenea tertipuri..., iar familia angajatoare ar fi si ea mai relaxata, nu ar sta tot timpul sub un stres continuu ca daca bona pleaca brusc, daca i se schimba pretentiile..

astfel de lucruri, nu se invata la cursuri de specialitate....le are omul in el, bun simt, respect, responsabilitate...la cursuri se invata alte lucruri.
cati oameni au servicii si nu-si fac datoria cum trebuie, sau si-o fac mai asa....(nu fac referire la nimeni!)
in fine, daca tot esti interesata de a ajuta mamele care vor bone, mergi la o agentie care se ocupa cu plasarea bonelor si vb cu cei de acolo, sugereaza-le ce sa le invete pe mamici!

mesajul tau de mai sus, e o indarjire mult prea mare decat lasi sa se inteleaga, impotriva bonelor.

bona este angajata sa se ocupe de copil! nu sa stranga rufele, nici sa spele pe jos, nici sa calce rufe, nici sa stranga hainele si patrurile adultilor, nici sa gateasca pentru toata familia, nici sa ude florile,...ma refer strict la ce trebuie sa faca in familia respectiva. ca barfeste in parc cu alte bone, bunici...asta fac multe persoane, nu-i o crima....

bona trebuie sa se ocupe de copil, sa-i pregateasca eventual mancarica pentru el, sa se joace cu copilul, sa-l duca la plimbare si sa fie in permanenta atenta la el, sa fie atenta tot timpul la nevoile lui uzuale, daca e mai marisor sa-i citeasca povestioare, sa aiba o buna colaborare cu parintii, pentru binele copilului. sa existe respect reciproc si o relatie buna si amiabila, daca nu chiar o usoara prietenie cultivata de ambele parti.

din conostiintele mele, bone rele sunt rare, la fel si cele f bune. restul s-au reorientat "profesional" si isi fac treaba destul de bine. (am cunostinte precise in acest sens)

inca ceva, relatia dintre bona si parinti se cam aseamana unei casnicii, adica exista toleranta (nu dusa la extrem) , ingaduinta in lucrurile marunte si fara impact asupra copilului, respect (am mai spus asta). altfel nu functioneaza! a fi bona/a avea bona, nu e ca si cum esti vanzatoare la magazinul din colt sau contabila la cateva firmulete!

sper ca te-ai lamurit!

Vocea mamei, ciripitul pasarelelor, sunetul dulce al ploii de vara...PENTRU SONIA!

MIHAITA ESTE UN COPIL NORMAL! CU AJUTORUL MEU, AL TAU SI AL TAU SI AL TAU

Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

bona este angajata sa se ocupe de copil! nu sa stranga rufele, nici sa spele pe jos, nici sa calce rufe, nici sa stranga hainele si patrurile adultilor, nici sa gateasca pentru toata familia, nici sa ude florile,...ma refer strict la ce trebuie sa faca in familia respectiva. ca barfeste in parc cu alte bone, bunici...asta fac multe persoane, nu-i o crima....

bona trebuie sa se ocupe de copil, sa-i pregateasca eventual mancarica pentru el, sa se joace cu copilul, sa-l duca la plimbare si sa fie in permanenta atenta la el, sa fie atenta tot timpul la nevoile lui uzuale, daca e mai marisor sa-i citeasca povestioare, sa aiba o buna colaborare cu parintii, pentru binele copilului. sa existe respect reciproc si o relatie buna si amiabila, daca nu chiar o usoara prietenie cultivata de ambele parti.

sper ca te-ai lamurit!

Vocea mamei, ciripitul pasarelelor, sunetul dulce al ploii de vara...PENTRU SONIA!

Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine!

Probabil ca in perioada in care barfesc , de fapt bonele sunt atente la nevoile uzuale ale copilului .
Nu cred ca mesajul autoarei trebuie interpretat ca fiind anti bone, ci al tau e mai degraba pro bone scris cu o indarjire anormala pentru o persoana care nu a facut altceva decat sa blameze si sa atace autoarea tot timpul.
Iar Lisaelisa are dreptate, exista un vid legisativ serios in acest domeniu. Eu am incercat sa angajez bona cu carte de muca si tot tacamu..nu se poate. Drept urmare nici nu poti sa o tragi la raspundere cand aprope ca iti omoara copilu.. Dar deh, e greu de inteles...

Si totusi, nici un moderator in zona???

Eni, mama de baietzi - Petru (14.08.2003) si Toma (29.09.2006)

Mergi la inceput

Citat:

Nu este vorba de nici-o indarjire.
Daca as fi fost lasata, as fi spus de la inceput tot ce am scris acum.

Nu confund menajera cu dadaca.

Citeste cu atentie.

Am dat quote la fragmentul din mesajul meu anterior fiindca asa vad eu rezolvarea acestei situatii cu piata mult prea fluctuanta a bonelor...

lisaelisa

mami de ingeras dragalas

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui eunice78

Nu cred ca mesajul autoarei trebuie interpretat ca fiind anti bone, ci al tau e mai degraba pro bone scris cu o indarjire anormala pentru o persoana care nu a facut altceva decat sa blameze si sa atace autoarea tot timpul.

eunice, pe tine te-am considerat o persoana matura....dar sincer nu te inteleg acuma?! cum poti afirma ca am blamat-o si atacat-o pe autoare?

ma rog, fiecare intelege ce vrea si interpreteaza cum ii convine!

mesajul ei, cel initial, nu contine decat barfe, ce-a vazut in parc.....pai ma apuc si eu sa scriu ce am vazut in trafic si....ce-am rezolvat....am intrebat-o frumos ce vrea de fapt sa comunice si ea s-a simtit atacata....

Mergi la inceput

Draga Kariguld,

Iata cum m-ai intrebat tu despre ce vreau sa vorbesc.

La mai multe interventii in acest mod ! Foarte constructiv !

Citat:

Citat:

Ma plimbam cu fetita mea pe aleile parcului.

O bona cam la 40 de ani, robusta, cu parul scurt, vopsit si facut permanent, incerca sa se tina dupa un copilas de vre-un an.
Copilasul mergea ba in stanga, ba in dreapta, acolo unde credea el ca e ceva interesant.
Bona il prinde de gluga hainutei si il trage, apostrofandu-l : Ce-ai, ma, esti beat ?
M-am uitat la ea oripilata de asemenea comportament. A observat si
n-a mai zis nimic.
Apoi, ea mergand in fata noastra, o aud vaitandu-se chipurile, in gluma : Aoleu, ce-mi face mie baiatul asta...
Nu-i facea nimic, doar alerga de colo, colo, asa cum fac toti copiii sanatosi.

Asta-i motivul pt care nu am avut niciodata incredere in aceste
" bone ". Unele dintre ele traumatizeaza copilul omului, si le mai si
platesti pt asta. Parte cea mai rea este ca bietul copilas nu poate spune parintilor si nici nu se poate apara.

Alta data, am vazut o" bona " care a luat suzeta de jos, a clatit-o cu apa si i-a dat-o copilului in gurita.
O alta trata copilul cu dispret deoarece baietelul de 2 ani inca nu vorbea.

Dar am vazut si bone care aveau cu adevarat grija de copil. Este adevarat, putine, in comparatie cu totalul de " bone " care isi ofera serviciile...

Multa atentie in alegerea persoanelor carora le incredintati grija copiiilor vostri.

lisaelisa

mami de ingeras dragalas

uite ca mai lipsea un subiect cu bonele....nu ca n-ar fi vre-o nus'cate in urma.
io am asa un feeling in privinta ta lisa"elisa", ca ai mai fost pe forum iar acum incerci sub alt nik sa recuperezi....
cu subiectul asta ai dat kix....cel putin pentru mine.

lisaelisa

mami de ingeras dragalas

Mergi la inceput

Citat:

Draga Kariguld,

Iata cum m-ai intrebat tu despre ce vreau sa vorbesc.

La mai multe interventii in acest mod ! Foarte constructiv !

uite ca mai lipsea un subiect cu bonele....nu ca n-ar fi vre-o nus'cate in urma.
io am asa un feeling in privinta ta lisa"elisa", ca ai mai fost pe forum iar acum incerci sub alt nik sa recuperezi....
cu subiectul asta ai dat kix....cel putin pentru mine.

uite ce este, hai sa incheiem cu aceste jocuri de copii, ca suntem totusi oameni maturi! nu te-am jignit, nu te-am atacat, la momentul respectiv, (chiar si acuma) credeam ca esti altcineva care a mai fost pe forum....ce-i gresit in asta? e o parere de-a mea! te-am intrebat doar!
a, aceasi chestie au mai afirmat-o si altii....deci unde-i gresala?

iti repet a nu stiu cata oara, nu am nimik cu tine....nu te simti atacata. daca din chestia aia marunta te-ai simtit atacata, ce-ai face daca ai fi jignita sau facut in fel si chip, cum am patit eu sau alte persoane de pe forum?

Mergi la inceput

Citat:

cu subiectul asta ai dat kix....cel putin pentru mine

uite ce este, hai sa incheiem cu aceste jocuri de copii, ca suntem totusi oameni maturi! nu te-am jignit, nu te-am atacat, la momentul respectiv, (chiar si acuma) credeam ca esti altcineva care a mai fost pe forum....ce-i gresit in asta? e o parere de-a mea! te-am intrebat doar!

[/quote]

Stiu ca mi-ai atacat subiectul cu indarjire, ca sa zic asa, tocmai fiindca ma confundasesi cu o persoana despre care Fomalhauti a spus ca era apreciata de multa lume.
Se pare ca, mai putin de tine ...

lisaelisa

mami de ingeras dragalas

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

cu subiectul asta ai dat kix....cel putin pentru mine

Stiu ca mi-ai atacat subiectul cu indarjire, ca sa zic asa, tocmai fiindca ma confundasesi cu o persoana despre care Fomalhauti a spus ca era apreciata de multa lume.
Se pare ca, mai putin de tine ...

[/quote]

o apreciam foarte tare! faci presupuneri false.
nu ma cunosti, nu te cunosc, nu am nimik cu tine!
regret, ca vezi in orice mesaj al meu un atac la persoana ta! nu este deloc asa! am simtul umorului mai dezvoltat, atata tot!

Mergi la inceput