Maidanezii, prietenii copiilor nostri ?
Raspunsuri - Pagina 5
lisaelisa spune:
Buna, tuturor ,
Mi-ati inseninat ziua cu controversa voastra despre cainii care au stapani.
Dar acesti caini nu sunt o problema pt noi si copiii nostri, ci maidanezii ; unii dintre ei sunt blanzi, altii mai maraitori, iar altii de-a dreptul recalcitranti.
Acestia reprezinta adevaratul pericol, mai ales ca au fost lasati sa se imnulteasca liber...
Asa cum ati spus si voi, mai sunt si plini de microbi, paraziti.
Ce solutie vedeti voi pt a diminua numarul lor ?
lisaelisa
mami de ingeras dragalas
Ramonika spune:
dat TU ce solutie vezi, lisa? de la un capat la altul. nu -mi zi sa-i ia in adaposturi si atat. cat o sa-i tina acolo?
deci, ce ar trebui facut?
Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki
lisaelisa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ramonika dat TU ce solutie vezi, lisa? de la un capat la altul. nu -mi zi sa-i ia in adaposturi si atat. cat o sa-i tina acolo? deci, ce ar trebui facut? |
Am scris intr-unul din mesajele mele. Constientizarea oamenilor si a forurilor care ar trebui sa se ocupe de acesti maidanezi.
In tarile civilizate, oamenii nu trateaza maidanezii ca pe niste copii oropsiti, ci ca pe niste animale, asa cum si sunt, si iau masuri chiar si de eutanasiere a celor agresivi.
lisaelisa
mami de ingeras dragalas
pisigri spune:
Lisaelisa, iti dau dreptate doar partial. Exista si in strainataturi asociatii si adaposturi care se ocupa de ciini "ca de copii" - adica pe viata.
Cu riscul de a fi injurata (iar), eu, care mi-as lasa copilul sa se joace cu maidanezi, vad urmatoarea solutie:
1. maidanezii din prezent: strinsi de pe strada, evaluati, oferiti spre adoptie cei adoptabili. eutanasiati cei batrini, bolnavi, agresivi. bolnavi insemnind cronic sau grav. agresivitatea evaluata corect. eutanasiati cu substante si prin metode legale.
2. cei adoptabili - spalati, deparazitati, pieptanati, ingrijiti si socializati corespunzator; disponibili pt adoptie 2-3-4 saptamini; nu-i vrea nimeni - eutanasiati. II ia cineva - se dau doar cu contract de adoptie, microcipati, vaccinati si sterilizati.
In paralel:
- ciinii adoptati vor fi vizitati periodic; nu sint pe proprietatea stapinului, se confisca, stapinul se amendeaza usturator;
- se amendeaza usturator refuzul de a steriliza animale de rasa "comuna", in cadrul programului aluia gratuit de sterilizari
- se amendeaza usturator abandonul animalelor
if you can't say something nice, then don't say nothing at all
http://pisigri.blogspot.com/
lisaelisa spune:
citat din mesajul lui pisigri Lisaelisa, iti dau dreptate doar partial. Exista si in strainataturi asociatii si adaposturi care se ocupa de ciini "ca de copii" - adica pe viata. Cu riscul de a fi injurata (iar), eu, care mi-as lasa copilul sa se joace cu maidanezi, vad urmatoarea solutie: 1. maidanezii din prezent: strinsi de pe strada, evaluati, oferiti spre adoptie cei adoptabili. eutanasiati cei batrini, bolnavi, agresivi. bolnavi insemnind cronic sau grav. agresivitatea evaluata corect. eutanasiati cu substante si prin metode legale. 2. cei adoptabili - spalati, deparazitati, pieptanati, ingrijiti si socializati corespunzator; disponibili pt adoptie 2-3-4 saptamini; nu-i vrea nimeni - eutanasiati. II ia cineva - se dau doar cu contract de adoptie, microcipati, vaccinati si sterilizati. In paralel: - ciinii adoptati vor fi vizitati periodic; nu sint pe proprietatea stapinului, se confisca, stapinul se amendeaza usturator; - se amendeaza usturator refuzul de a steriliza animale de rasa "comuna", in cadrul programului aluia gratuit de sterilizari - se amendeaza usturator abandonul animalelor |
Exceptionale toate solutiile tale, Pisigri.
Cum sa procedam pt a fi in atentia tuturor, nu numai a noastra ?
Sa strangem semnaturi pt o petitie ?
Ce spuneti ?
lisaelisa
mami de ingeras dragalas
Rufus spune:
citat din mesajul lui lisaelisa Dar acesti caini nu sunt o problema pt noi si copiii nostri, ci maidanezii ; |
Stiu, subiectul e despre maidanezi, dar vreau sa te contrazic putin (nu te supara...).
Problemele cainilor cu stapani sunt altele ca la maidanezi, dar exista. Ca si in cazul celorlalti, tot de la oameni pleaca.
Pisigri, nu trebuie sa te simti jignita de parerea oamenilor despre tine doar ca plimbi un caine-n lesa. Din doua motive: intai, pentru ca o gramada de lume de la oras provine de la tara, unde locul cainelui e in curte, legat cu lantul, nu pe strada, in parc, in bloc, in autobuz, iar apoi regulile (dupa lege, dupa bun simt) de crestere a unui caine sunt incalcate grosolan de...ma rog, nu pot spune un procent, dar de foarte multi apartinatori de caini.
Astfel, asociem cainele cu stapan de: caini mari dezlegati, fara botnita, majoritatea zdrobitoare nedresati, adica capabili de orice, rahati pe trotuar, in locurile de joaca pentru copii, latraturi, deranj in apartamentele din bloc, acolo unde o auzi si pe vecina de sus cand face pipi, dar cand alearga potaia pe gresie si latra...
Si-ti spui: mai, pe maidanezi ii castrezi, ii faci manusi, dar pe astialalti ce-i faci? Nu mai bine-i castrezi pe stapani? Si uite-asa apare aceasta fobie (in fond, nedreapta) pentru orice tip de caine, cu stapan sau fara.
Aia-s oamenii pe care ii intalniti si care se feresc de voi. Ca sper ca sunteti de acord ca multi isi cumpara caini de sanchi, habar n-au ce inseamna asta, decat ca latra si dau din coada. Adica responsabilitate zero.
Si atunci, parca nu-i chiar exagerat sa ocolesti un caine, fie si in lesa, sau macar sa-ti treci copilul dincolo...
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
lisaelisa spune:
Rufus,
Ai perfecta dreptate in privinta majoritatii " apartinatorilor " de caini.
Pe mine ma deranjeaza, in special, cei care isi aduc patrupedele la locurile de joaca ale copiiilor.
In urma cu cativa ani, o doamna f bine imbracata si aranjata, si-a lasat cainele sa faca pipi exact in mijlocul terenului de joaca, ce era plin de copii, fiind vara.
Bineinteles ca am apostrofat-o si eu si altii...
Gandirea ei era exact ca acest emoticon.
Dar in privinta maidanezilor ce parere ai ?
lisaelisa
mami de ingeras dragalas
Ilinca_M. spune:
Urata specie omul, zau...cred ca nu este specie mai spurcata si mai rea pe lume. Fericit cel care stie sa se fereasca de oameni, ca de caini e simplu si de cele mai multe ori nu-i nevoie.
Eram sigura ca o sa intalnesc mentalitatea asta pe aici:"ti-e mila de maidanezi?! Dar de copiii de la orfelinat nu?". Da' ce-are una cu alta, se termina mila daca o "investesti" intr-o directie, nu se poate sa-ti fie mila si de maidanezi, si de orfani, si de batranii de la azil?...Ce-are a face una cu alta?
Eu sunt de acord cu Deus: cata vreme autoritatile si oamenii in general sunt vinovati pentru ceea ce exista pe strazile in Romania, nu vad cum am putea accepta cu inima impacata un macel barbar, ca stim bine cum se rezolva treburile astea in Romania.
Eu cred si ca pisigri si cu mine, de ex, suntem mai relaxate in ceea ce priveste maidanezii, pentru ca nu suntem in Bucuresti; stiu ca acolo haitele de maidanezi sunt in numar foarte mare si sunt atat de salbaticiti, chinuiti, inraiti de foame si de lovituri incat pot fi periculosi, practic nu mai sunt caini ci niste fiare salbatice si chiar nu din vina si alegerea lor.
Si in oraselul nostru exista maidanezi si credeti-ma ca nu pot trece pe langa unul fara sa-i vorbesc si sa-l mangai, nu mi-e frica de ei, pot sa-mi dau seama din prima daca sunt blanzi sau prea infricosati sa fie atinsi. Ii mangai si acum ca sunt gravida, maica-mea innebuneste cand ma vede, nu ma intereseaza ca-s murdari sau put, doar ma pot spala pe maini dupa aia.
Mi-e mila de cei care nu stiu ce inseamna iubirea si compasiunea pentru animale, in special pentru caini. Dar la fel cu cei care nu stiu ce inseamna sa citesti o carte, sa iubesti literatura, nici astia care maraie si latra impotriva unor fiinte nevinovate nu constientizeaza ca ei au de pierdut.
Iar parintii care anihileaza increderea naturala a copilului mic fata de caini prin ragete isterice, luat pe sus si culminand cu clasica amenintare "te papa tete"...ma abtin sa mai spun ceva despre ei. Ce sa faci, daca atata le poate capu'. Saracutii copii...
32Sophia
http://community.webshots.com/user/Ilinca_M
pisigri spune:
Ilinca, cred ca ai dreptate in ceea ce priveste maidanii de bucuresti versus maidanii de provincie. Noi ne stim din alta parte aici pe forum; nu cred ca vrea nimeni solutii barbare. Ma deranjeaza si cei care spun "NU MA INTERESEAZA, sa dispara de pe strazi". Nu pot fi de acord cu asta...
Dar personal sint de acord ca trebuie facut ceva...dar facut stii cum? o data si bine. Ca asa, cu bilciul asta, primaria omoara luna asta 300 de ciini, asociatiile fac harmalaie si sisteaza eutanasiile timp de 3 luni, deja pe strazi au aparut mai mult de aia 300 de ciini care disparusera.
Este, din nou, si o problema de educatie: si a parintilor cu copii, si a posesorilor de ciini, si a po****tiei in general. Rufus are dreptate cind spune ca nici posesorii de ciini nu contribuie in nici un fel la imbunatatirea imaginii generale asupra acestor animale. Caniche-ul meu a fost ciupit o data de un maidanez, in schimb a fost tavalit de mai multe ori de ciini cu stapin plimbati liberi ca "sint cuminti".Or fi, da ...nu e destul sa nu muste oameni...
if you can't say something nice, then don't say nothing at all
http://pisigri.blogspot.com/
A_Iulia spune:
citat din mesajul lui pisigri Lisaelisa, iti dau dreptate doar partial. Exista si in strainataturi asociatii si adaposturi care se ocupa de ciini "ca de copii" - adica pe viata. Cu riscul de a fi injurata (iar), eu, care mi-as lasa copilul sa se joace cu maidanezi, vad urmatoarea solutie: 1. maidanezii din prezent: strinsi de pe strada, evaluati, oferiti spre adoptie cei adoptabili. eutanasiati cei batrini, bolnavi, agresivi. bolnavi insemnind cronic sau grav. agresivitatea evaluata corect. eutanasiati cu substante si prin metode legale. 2. cei adoptabili - spalati, deparazitati, pieptanati, ingrijiti si socializati corespunzator; disponibili pt adoptie 2-3-4 saptamini; nu-i vrea nimeni - eutanasiati. II ia cineva - se dau doar cu contract de adoptie, microcipati, vaccinati si sterilizati. In paralel: - ciinii adoptati vor fi vizitati periodic; nu sint pe proprietatea stapinului, se confisca, stapinul se amendeaza usturator; - se amendeaza usturator refuzul de a steriliza animale de rasa "comuna", in cadrul programului aluia gratuit de sterilizari - se amendeaza usturator abandonul animalelor if you can't say something nice, then don't say nothing at all http://pisigri.blogspot.com/ |
Sunt curioasa daca se vor gasi voci impotriva propunerilor de mai sus, si din punctul meu de vedere reprezinta solutia cea mai buna pentru a rezolva problema.
Eu as mai propune ceva, intrucat nu toti iubitorii de animale pot adopta animale. dar multi pot plati o taxa lunara de intretinere a unui caine (sau mai multi), scapandu-i de eutanasiere. S-ar putea crea adaposturi in acest scop.