Maidanezii, prietenii copiilor nostri ?
Atat strazile, cat si parcurile capitalei sunt pline de patrupezi fara stapani, unii blanzi, altii care maraie la cate cineva de care, din cine stie ce motiv, nu le place.
Intr-o zi, in timp ce eram cu fii-mea in parc, intru in vorba cu o mamica de copil de 1 an si un pic. La un moment dat, vad ca pruncul fuge cu manutele intinse spre un maidanez. Eu alerg repede dupa el
si-l iau de langa caine. Mama, pe un ton calm, imi zice : Lasati, ca nu-i face nimic. Am ramas interzisa de atata inconstienta.
Totusi, i-am raspuns ca NU trebuie sa avem incredere in capacitatea cainilor de pe strazi de a discerne ca nu au voie sa se repeada la un copil. Ca o bunica imi povestise ca nepotica ei de 4 ani fusese muscata de burtica de un caine intr-o parcare. Plus atatea orori auzite la stiri.
Nu a inteles cat pericol reprezinta aceste animale pt noi si pt copiii nostri. Probabil, tot asa cum pe mine nu ma convinge nimeni si nimic ca acestia sunt total inofensivi.
lisaelisa
mami de ingeras dragalas
Raspunsuri
Guestus spune:
Daca ai niste slanina in buzunar si le dai sa manince cred ca se imprietenesc cu tine..devin blinzi...jucausi.
sorana spune:
Mie mi-e frica si de microbii pe care ii au ... pana la urma nu sunt vaccinati, nu sunt dusi la veterinar ....
Si la cainii in lesa intreb stapanul daca putem mangaia catelul, am invatat si copilul sa intrebe intotdeauna stapanul daca are voie sa mangaie animalul. Pana la urma cred ca stapanul stie cel mai bine daca cainelui ii plac copii sau nu.
Cu cainii vagabonzi chiar e o problema. Iar s-au inmultit tare. In parculet acum vreo 2 zile un cane vroia sa "ude" rolele Monicai ... nu prea placut. Bine ca e afis mare in parc "interzis cu caini" ... de parca cainii vagabonzi citesc si nu intra
Sorana si Monica (6 ani)
"Daca oamenii sunt buni doar pentru ca se tem de o pedeapsa sii spera într-o rasplata, atunci chiar ca suntem o adunatura jalnica" - Albert Einstein
cait spune:
Eu una cred ca sunt pritenii nostrii in general eu una fiind muscata de vreo 2 ori cand eram copil asa ca de atunci imi este mereu frica de ei.
Cait
Home is where heart is...
anca_a spune:
Citat: |
Mama, pe un ton calm, imi zice : Lasati, ca nu-i face nimic. Am ramas interzisa de atata inconstienta. |
Cainelui?
Children's advocate
Guestus spune:
Yo nu inteleg de ce trebuie sa pui mina pe un ciine.
Fara sa-l mingiiati nu merge...sau cum? Poate ca ala nici nu are chef de voi.
Deborah77 spune:
Inainte sa-mi iau rosii, subliniez ca sunt proprietar de caine. Am avut si pisici. Imi sunt dragi animalele.
DAR...in jurul casei mele, o zona cu multe constructii noi, sunt zeci de caini. Zeci. Fiecare santier a avut catzeii lui, adusi de muncitori, pe care i-au mostenit stapanii caselor. Dar nu i-au luat in curte, sa le strice gazonul, ci le-au facut cotetze la poarta. Copilul meu nu poate sa stea inchis in curte tot timpul, mai pleaca cu bona la plimbare pe strazi. Pare-se ca nu sunt agresivi, dar mie mi-e frica, si nu as vrea sa traiesc asa. Eu nu am curaj sa ies din curte decat cu masina, am o frica aproape irationala de salbaticiunile astea.
In parcuri, la fel, la locurile de joaca ale copiilor, printre bebei de 1 an -2, apar si cainii, unii cu pui, deci si mai periculosi. Gardienii din parcuri nu fac nici un gest sa-i alunge, ba nici parintii nu-mi par f preocupati. Cat e de greu sa convingi un copil atat de mic, care a crescut de cand se stie cu un catzel in preajma, ca nu ai voie sa-i atingi si nici sa te apropii? Si eu nu inteleg de ce trebuie sa traim sub teroare?
ioanadara spune:
Urmareste in continuare subiectul(nu este nevoie de prea mult timp cred) si vor aparea cel putin doua persoane care iti vor explica a suta oara pe acest forum cum ca nu ai de ce trai sub teroare, cum ca nu exista de fapt nici un pericol si multe altele.
Deci, probabil de aceea strazile sunt pline de caini : pentru ca exista astfel de "binefacatori" care si ei la randul lor sunt cetateni ai Bucurestiului.De ce este ascultata parerea lor si nu a noastra, este alta poveste.S-a tot spus si asta pe aici.
Guestus spune:
Nu apar ei asa usor...trebuie sa-i momim cu cite ceva
Yo cred ca trebuie facuta o licitatie internationala (romanii sint prea milosi ) si adusa o firma sa adune toti ciinii vagabonzi si sa-i faca invizibili intr-un fel sau altul.
lisaelisa spune:
Citat: |
Guestus,
lisaelisa
mami de ingeras dragalas
viviana spune:
Pai, in primul rand slanina unge.
In al doilea rand cainii astia maidanezi sunt cam imputiti si plini de boli. Adica asta inseamna ca chiar daca nu te musca iti poate face rau.
Abia astept sa vad unde va ajunge subiectul asta. Deci voi cam sta pe margine sa urmaresc anumite interventii.
Am chef de distractie.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi