Maidanezii, prietenii copiilor nostri ?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Lisa, cred ca poti face 1000 de petitii si nu se va rezolva nimic.
Nimeni nu vrea sa vada caini pe strazi .

Xio,

De ce crezi tu ca nici 1000 de petitii nu vor schimba nimic, daca nimanui nu-i convine sa se impiedice la tot pasul de caini !?

lisaelisa

mami de ingeras dragalas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui lisaelisa

Citat:

Xio,

De ce crezi tu ca nici 1000 de petitii nu vor schimba nimic, daca nimanui nu-i convine sa se impiedice la tot pasul de caini !?

lisaelisa

mami de ingeras dragalas

Pt. ca sistemul sanitar e varza si tot nu reuseste nimeni sa faca nimic. Ininvatamant sunt probleme si la fel , nu se reuseste nimic. Pensionarii abia au din ce trai , preturile la noi sunt triple fata de alte tari iar salariile de 10 ori mai mici si tot nu se face nimic.
Samd.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui lisaelisa

Citat:

Xio,

Pt. ca sistemul sanitar e varza si tot nu reuseste nimeni sa faca nimic. Ininvatamant sunt probleme si la fel , nu se reuseste nimic. Pensionarii abia au din ce trai , preturile la noi sunt triple fata de alte tari iar salariile de 10 ori mai mici si tot nu se face nimic.
Samd.

Atunci, poate printre noi se afla un reporter , si, impreuna cu un cameraman fac un reportaj mai realist si trezesc constiinta publica.
Tuturor ne plac animalele, dar deja este prea mult sa traiesti intr-o " rezervatie naturala " a cainilor fara stapan.

lisaelisa

mami de ingeras dragalas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

Traim intr-o rezervatie din vina noastra / a autoritatilor, si oricat de greu ar fi eu tot nu vreau sa vad un macel de dragul incompetentei autoritatilor. Cred ca daca ar vrea cu adevarat ar putea rezolva problema civilizat: stransi, castrati, vaccinati, oferiti spre adoptie o perioada si doar dupa eutanasiati civilizat nu cu batele cum se practica in Ro.
Oricum as intoarce problema nu vad cum as putea sa accept omorarea lor cu bate si otrava asa cum se practica la noi fiindca fura banii de injectie si vaccinuri!Doamne iarta-ma ne consideram oameni civilizati si fiinte superioare!

poze familia mea

quod me nutrit me destruit

Mergi la inceput

Deus,

De copiii din orfelinate nu iti este mila !?

Daca s-ar face un reportaj in care sa se compare cheltuielile facute cu castrarea cainilor, hranirea si ingrijirea lor in adaposturi, si costul pe zi pt hranirea si ingrijirea unui COPIL abandonat, poate am deveni mai realisti.

Toti acesti copii abandonati vor deveni adulti. Oare ce fel de adulti sunt copiii maltratati, trimisi ori lasati cu indiferenta sa cerseasca ori sa fure ?!
Cum sa supravietuiasca un om fara nici-o perspectiva, decat furand si poate chiar sa dea in cap pt mancare !

lisaelisa

mami de ingeras dragalas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramoneloo spune:

lisaelisa,am prieteni care spun ca 'mai degraba as da unui copil'.cator copii au dat,concret?NICIUNUIA.
eu am ales sa ma alatur celor care nu se bazeaza pe autoritati sa rezolve problema asta a animalelor de pe strada;nu este 'o meserie',sincer,ar fi una paguboasa.sa iei un animal care uneori se afla intr-un stadiu de-ti vine sa-ti golesti stomacul numai la vederea lui,sa mergi cu el la vet,sa aloci o parte din timpul tau liber gasirii unui camin,sa selectezi din cei care se arata interesati(am intalnit tot felul de specimene,de nici copii nu le-ai da voie sa faca,daramite sa le dai un animal pe mana!).si lista ar putea continua.toate astea la fac pe banii mei,tratament,castrare/sterilizare,nu ii tin in adapost,ci contracost in regim de pensiune la clinica veterinara(cand nu am alta solutie),le cumpar mancare si tot ce este nevoie,fara sa am vreun sponsor in spate.ar fi rezultatele sondajului propus de tine,reale?nu sunt putini cei ca mine,chiar cu ajutorul forumului am cunoscut aici o dna extraordinara,aici am gasit punctul comun(deja a sterilizat pe banii ei 3 pisicute;dc ti se pare insignifiant,tine cont de faptul ca una din ele a facut data trecuta nu mai putin de 9 pui).
si ca sa fim iar on topic,ca deja nu mai are nici o legatura dicutia cu subiectul deschis de tine,da,maidanezii pot fi prietenii copiilor,fie caine sau pisica.ieri m-au contactat 2 persoane pt o pisicuta pe care o vor pt copii,in postura de 'prieten',nu animal de companie si atat.nu pot decat sa-ti spun ca fiecare animal plasat de mine,tratat mai departe cu respect si afectiune este o adoptie reusita,iar faptul ca mentalitatea celor din jur se schimba incet,dar sigur imi da puterea sa ajut si alte animale de pe strada,ca mai tarziu,ele sa aduca zambetul pe buze unui copil:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Citat:
citat din mesajul lui ioanadara

Mai, cred ca i-am speriat pe "iubitori".In cazul asta nu mai are farmec.Deci, intr-adevar trebuie inceputa tactica: "momeala".
Ma sacrific si zic: daca as avea o pusca....(ma opresc insa aici pentru ca deocamdata nu vreau iar avertismentul).
Reformulez: daca as avea un trandafir(rosu sau portocaliu) l-as face cadou ....ghici cui? Ei bine, primei membre DC care demonstreaza ca a adoptat un caine vagabond. Dintre "iubitoarele de animale" bineinteles nu dintre noi astia rai.

Asta nu-i fair ...
Nu sunt de acord cu maidanezii pe strazi, in parcuri, etc.
Acum 1 luna a murit cateaua noastra, o aveam de 15 ani
Era maidaneza .....

Sorana si Monica (6 ani)
"Daca oamenii sunt buni doar pentru ca se tem de o pedeapsa sii spera într-o rasplata, atunci chiar ca suntem o adunatura jalnica" - Albert Einstein

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Si eu care credeam ca mai are cineva un copil ca al meu .

Baietelul meu de 8 ani, este prieten cu toti maidanezii din zona, si cu toate pisicile maidaneze. Ii ia in brate, danseaza cu ei, ii mangaie, le duce laptele de la scoala...Si este admonestat de ceilalti trecatori...cu : vezi ca te musca/ zgarie, are purici etc...Intr-o zi i-a spus unui nene "Ce daca are purici...eu sunt invatat cu puricii, ca avem la tara...". Iar mai nou cica sa iau pipete si pentru cainii maidanezi sa-i vaccinam contra parazitilor.
Din pacate tati este total contra unui animal in casa, desi nu cred ca asta il va face sa fie altfel fata de maidanezi...caci visul sau este sa se mute la tara si sa-si faca un adapost pentru cainii si pisicile fara stapan.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui pisigri
Si permiteti-mi sa includ mamele care isi smulg speriate copilul din fata unui ciine in lesa in categoria celor care isi ameninta copiii cu povesti cu tzigani, neni politzisti si bau-bau.

Nu-ti permit (vorba vine...)...
De ce trebuie sa am incredere in cainele altuia? De ce trebuie sa cred ca un caine in lesa este educat, dresat, sanatos, etc, adica inofensiv? De ce sa risc tocmai cu copilul meu? Adica mie, daca mi-e frica, imi feresc fundul, dar pe copil il expun, ca sa se obisnuiasca cu animalele de mic? N-as putea sa-i dezvolt dragostea de animale fara mangaiatul cainilor pe strada?
Smulsul copilului din fata unui caine este o reactie reflexa, poate necaracteristica tuturor, dar, cred eu, pe deplin justificata. Am facut-o si eu, in unele cazuri. Si, in nici un caz, nu doresc copiilor mei procedurile dupa muscatira, adica injectii antirabice, etc.
Si la mine in casa chestia cu politistii nu tine, s-au prins si copii ca pe aia nu-i vezi nici cand ai nevoie de ei, iar melodia preferata (si sunet de telefon!) e "Nu-mi e frica de Bau-Bau!".

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Rufus,
Nu prea stiu cum sa descriu mai sugestiv faza la care ma refer... dar cred ca toti posesorii de ciine au asistat la ea cel putin o data. Eu plimb(am) un caniche de talie medie, in lesa, ori intre mine si gard, ori intre mine si strada; niciodata nu merge ciinele spre mijlocul trotuarului pt ca m-am invatat minte de cind a trecut un bou pe linga mine si i-a ars un sut ca asa a vrut muschii lui. Din directia opusa vine o mama/bunica/matusa/bona (faza am patit-o in general cu "apartinatori"- am vazut azi cuvintul asta la maternitate, m-am stricat de ris - de sex feminin) cu ceva copil de mina. Ciinele isi vede de-ale lui, copilul fie n-are nici o treaba, fie se intinde curios si remarca prezenta lui "cutzu"...moment in care "apartinatoarea" vajnica il ia de o aripa si il muta in partea cealalta, sau se interpune si ea (ca io is cantitate neglijabila) intre ciine si odrasla... gesturi insotite de cele mai multe ori de o privire "criminala" la adresa "javrei" si de un "lasa-l mama ca te musca/are purici/e murdar etc". Constatari care sint generalizatoare si care pe mine, ca proprietar, ma jignesc - de fapt nu ma jignesc ca nu "am timp" sa ma las jignita toata ziua, dar ...ar putea fi deranjante.

Inteleg foarte bine un personaj care se fereste (pe sine si/sau pe copilul sau) de un ciine al nimanui. Adica serios, imi feresc ciinele de maidanezi si-o sa-mi las copilul sa fie muscat?? dar ma deranjeaza manifestarile exagerate anti-animale, care prin definitie sint rele, saci de purici si surse de molime. Imi pare foarte rau sa vad ca oamenii nu isi educa pruncii de mici in spiritul respectului fata de viata in general - orice floare poate fi rupta, orice bat se poate transforma in palos impotriva unui tufis, orice piatra poate fi aruncata dupa orice ciine. Nu e chiar asa, natura asta nu a fost creata doar ca sa satisfaca toate capriciile celor mici, care, oricit de mici, pot fi invatati ca o floare rupta se ofileste, ca si alti oameni ar putea sa se bucure de plantele din parc si ca si pe cutzu il doare daca il lovesti. Asta e respect fata de viata, nu e ridiculizata dragoste fata de animale...

if you can't say something nice, then don't say nothing at all
http://pisigri.blogspot.com/

Mergi la inceput