Intre absurd si sila

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Citat:
citat din mesajul lui beren
Pe de alta parte, cum s-a ajuns la Parlamentul actual, ce guvernanti am avut in ultimii 20 de ani? Pe cei alesi de majoritate. Cine-l trimite pe Gigi Becali in parlamentul european, sa fie chiulangiul uniunii? Cetateanul...



pai antonescu cu 0,0000002 % prezenta a candidat la presedintie...si are vreo jena? basca juma de forum ii lua apararea..ca e prea mare si barosan sa partcipe la sedinte parlamentului pt care e platit...e ocupat cu spritul noaptea si nu se trezeste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carina spune:

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC

Citat:
citat din mesajul lui viviana

Se maresc impozitele pe chirii si pentru persoane fizice si pentru persoane juridice. Oare cine cred ei ca isi va mai declara chiriasul? Traiasca chiriile la negru. Aici este si absurd si sila.



Uite as fi vrut sa zic ca e numai clasa politica de vina, dar cu mentalitatea asta : Fiecare pentru sine gloante pentru toti .... .ro nu se va clinti din mlastina actuala.

Capcaunule cancer bugetarii? Cu ce sunt bugetarii diferiti de restul? Si buni si rai. Multi, prea multi facandu-si treaba in dorul lelii dar plangandu-se ca nu castiga destul. De acord. Dar cu ce difera de o firma care presteaza orice serviciu in .ro? Dar fata de bunurile produse in .ro? Mult prea des raportul calitate garantata (pentru un lot sau un no. de servicii)-pret este penibil si-n plus firmele au prea des nevoie sa fie supravegheate si ca sa faca treaba si ca sa nu faca alta treaba si ca sa nu fure. Si de fiecare data vinovatul e altul.

E coruptie, is prosti si nesatui in guvern, administratie. Da, dar nu-i doar asta. E o lipsa de bun simt si asumarea responsabilitatii pentru gesturile mici si mari. Ma uitam la reactiile la criza ale oamenilor cu o situatie rezonabila. Poate nu tat romanu cu un privilegiu, dar multi, prea multi considera ca-l merita in sensul absolut si-si gasesesc justificari egocentrice. Nu-i gata vreunul sa cedeze cu ceva. In plus romanu negociaza asa in sinea lui ce legi merita si ce legi nu merita sa se respecte.

Ce s-a intamplat, cum s-a distrus orice farama de coeziune sociala nu stiu. Dar e trist. Mai trist decat toata criza si decat toata saracia. Si nu va face decat sa se eternizeze criza.

"while the .... wanted many things, accumulation, social success, amusement and luxury and a curious banking security, the ... barbarians wanted only two things _land and food, and to them the two were one. "



Foarte adevarat ce ai spus.
Diferente de mentalitate si atitudine incep sa apara la cei care fac prestare de servicii exclusiv pentru export. Acolo nu te joci. Si in timp, la multi le intra in obisnuinta stilul asta. Dar atunci, si astepti acelasi profesionalism si acceasi implicare de la cei care la randul lor iti vor deveni prestatori de servicii la un moment dat (si aici sunt inclusi f multi bugetari).

O problema fff mare si grava din punctul meu de vedere si peste care nu stiu cum se poate trece este stilul romanilor de "las' ca merge si asa". In vocabularul majoritatii romanilor nu exista verbe ca: a eficientiza, a optimiza, a privi in ansamblu, a gasi solutii vs a gasi argumente pentru vaicareala.

E trist ca ei, bugetarii, cei care sunt parte din sistem se plang ca sistemul nu merge. Ei, fiecare in parte sunt cei care ar putea produce schimbare. Raspunsul tipic romanesc la ce am zis eu acum este: eu sunt prea mica ca sa...., daca misc ceva ma dau afara, ....
Nu am auzit de nici o miscare de eficientizare a procesului de schimbare a buletinului de exemplu, de nici o propunere. Nu am auzit de nici o luare de pozitie impotriva lui X/ Y despre care se stie ca fura/ face abuz de putere, etc din interior. Mai bine inchidem ochii daca nu ne atinge direct.

In plus avem o dependenta foarte stranie de Stat. Il uram cu toata fiinta, dar ii cerem si ii pretindem sa ne plateasca, sa ne creasca copiii, etc. Nu facem nici cel mai mic efort sa incercam sa intelegem de fapt ce este statul, care sunt regulile de colaborare intre mine, cetateanul x si el, entitatea stat. Statul suntem noi: eu si tu si vecinul de la 4. Statul nu imi e nici mama, nici tata. Statul nu e banca. Taxele pe care eu i le platesc nu se depun ca la banca si apoi scot dobanda. Taxele sunt ca fondul de rulment de la bloc - ei se folosesc sau ar trebui sa se foloseasca pentru evolutia statului si a cetatenilor lui. Daca nu este asa acum, sunt mai multe motive: multi s-au simtit indreptatiti sa primeasca de la stat (subventii, salarii nejustificat de mari, indemnizatii fara baza, etc), majoritatea au inchis ochii cand au vazut nereguli in jur, multi nu inteleg ca fac parte din stat si a pacali statul (fiecare cu ce poate) "on the long run" inseamna sa imi fur singur caciula.

Sunt foarte triste concluziile de mai sus, dar inca mai am o farama de speranta ca ceva se va schimba. Daca nu, eu abia astept sa ma mut in Australia (la soare si la oameni relaxati).



People are always blaming their circumstances for what they are. I don't believe in circumstances. The people who get on in this world are the people who get up and look for the circumstances they want, and, if they can't find them, make them. ~G.B. Shaw

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://andaoana.wordpress.com/
http://flickr.com/photos/32304863@N04/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Carina, din pacate a ramas valabila faza cu "ei se fac ca ne platesc, noi ne facem ca muncim", din vremurile trecute.
Iar "statul" e ala care de la care trebuie sa iei cat mai mult si caruia sa-i dai cat mai putin... Se plangeau zilele trecute mamei niste vecine de pe strada, pensionate anticipat de "boala", dupa nici 10 ani lucrati ca ce pensii mici au. Cand le-a zs ca o fi a ei mai mare dar a cotizat pentru ea aproape cinzeci de ani, ca a avut studii superioare si a lucrat in conditii speciale, tot n-au inteles ca de fapt i se taie mamei dintr-un drept ca sa le poata da lor in continuare acel ajutor si erau tot cu gura mare ca daca e " a dracu' comisia" , nu mai merge treaba si le taie banii.
Bunicul a fost invatator si a prins o perioada in care nu a luat sase luni deloc leafa, desi a mers la scoala si i-a invatat pe copii ca si inainte, si avea la randul lui copii. Dar statul nu a avut bani de lefuri atunci...

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Carina, ai perfecta dreptate. DAR tu chiar vezi ca solutie sa incepem sa ne urmarim intre noi, sa ne reclamam unii pe altii? Asa un fel de secu-ciripitori, ca sa luam atitudine si sa nu ne mai furam caciula? Pai atunci de ce palarie mai avem oameni platiti de la buget care au ca job sa faca sa fie respectata legea? Ma transform eu in comisia aia care decide pensia pe caz de boala sau in altii care ar trebui sa-i prinza pe hoti si sa-i pedepseasca?
Ma stupefiaza ultimile zile de discutii:se fura, s-a furat, inca se fura...dezmat bugetar in 2008.Noh bun. Si dc nu pricepeam din prima la de cate ori s-o zis si pe cate posturi si de cati, inclusiv puterea tot mi se tatua pe creieri pana acum. Si? Bun... ce facem? ce faceti?toti sunt transformati in sirene, alarma si punct.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:
citat din mesajul lui olympia
Bunicul a fost invatator si a prins o perioada in care nu a luat sase luni deloc leafa, desi a mers la scoala si i-a invatat pe copii ca si inainte, si avea la randul lui copii. Dar statul nu a avut bani de lefuri atunci...


Ai idee; guvernantii de atunci si-au primit salariile sau au fost in aceeasi situatie ca si bunicul tau ?


allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

Am auzit cu urechile mele partea din discurs cand a zis Basescu de "cancer" si eram convinsa ca o sa apara zeci si sute de comentarii pe tema asta!

Asha cum a zis capcaunul...definitia mi se pare perfecta ...

Doar o remarca...
A spus "cancerul din sistemul bugetar"
N-a spus ca sistemul bugetar e cancerul societatii...nici ca bugetarii sunt cancerul nostru al tuturor!

Pai poate gresesc eu...dar o inmultire mai necontrolota si nesanatoasa decat in ultimul timp in sistemul bugetar , unde ati mi vazut?!

Acu legat de masurile de "vindecare" a cancerului...stiti si voi..sunt radicale...si de obicei ajuta bolnavul sa moara mai repede...in chinuri eventual.
Dar totusi unii scapa!






Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

La stat se plateste prost si e al dracului de rau...dar unul nu ar pleca..si isi aduc si rudele pe deasupra.
Yo cred ca este lenea este de vina...unde mai gasesti o viata asa dulce. forumuri multe sa scrii...la greve e o placere sa mergi...
lozinci comuniste gen ei se fac ca platesc noi ne facem ca muncim la greu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC
Capcaunule cancer bugetarii? Cu ce sunt bugetarii diferiti de restul? Si buni si rai. Multi, prea multi facandu-si treaba in dorul lelii dar plangandu-se ca nu castiga destul. De acord. Dar cu ce difera de o firma care presteaza orice serviciu in .ro?


se vede ca nu ai muncit niciodata pt o firma privata sa vezi cum este.
si bineinteles ca habar nu ai care este diferenta intre aia ce sug bani de la buget si aia de la privat cind se fac concedieri....si cind etc etc

si aveti mare grija sa nu munciti in privat vreodata..la fel ca si multi altii de aici...ca intrati in mare belea.

un stat cu angajati multi si bine platiti este exact ce trebuie romaniei azi.....este bomboana.




Ntzz tehnica clasica: daca nu-ti convine ce auzi, da in vorbitor. Ai auzit si tu ca-s cercetator.

Gresesti profund. Am muncit pentru privat destul si-n timpul tezei si dupa. Majoritatea tezelor pe unde mi-am facut eu teza erau co-finantate de industrie si stat. Ceea ce insemna ca lucrai un numar de zile in companie si un altul la universitate si evaluarile anuale erau bicefale. Iar apoi din motive financiare am cunoscut si industria ca singur angajator si lupta sa fac cercetare teoretica in timpul liber ca sa-mi pastrez statul de membru asociat. Crezi cumva ca cercetarea se face numai la stat? In alte tari se face si-n privat. Cand am putut, am ales universitatea pentru ca asta mi-a convenit mie pentru familia mea. Sotul meu a ales industria desi era associate prof. Si da stresul in privat era mai mare dar si salariul anual avea sase cifre. Si-n State contractele erau "at will". Plec cand vreau, ma dau afara cand vreau. Bun si muncitor sa fii ca daca ai drept de lucru, se gasete mereu ceva de facut.

Ligia e cancerul societatii romanesti nu doar al bugetarilor. Cat despre comentariile de cum se vindeca cancerul... iti spun eu ... se vindeca concepand un tratament bun si adaptat, taind unde-i cancerul nu taind bezmetic in dreapta si stanga .... Sa tai procentual in sistemul de pensii si bugetari este dupa mine echivalent cu a zice: ai cancer la san, pai atunci iti taiem procentual o jumatate de san, un deget de la fiecare mana, unul de la picior si-ti scoatem s-un ochi. Se taie pensiile ce depasesc salariul mediu au minim per industrie (depinde cat e de grav), se pune si armata sa contribuie la pensii ca toti ceilalti, li se reduc si lor pensiile ca pana ne ataca careva ne sinucidem noi ...si tot asa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Citat:
citat din mesajul lui allinta

Citat:
citat din mesajul lui olympia
Bunicul a fost invatator si a prins o perioada in care nu a luat sase luni deloc leafa, desi a mers la scoala si i-a invatat pe copii ca si inainte, si avea la randul lui copii. Dar statul nu a avut bani de lefuri atunci...


Ai idee; guvernantii de atunci si-au primit salariile sau au fost in aceeasi situatie ca si bunicul tau ?


allinta





A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.



Sincer, nu stiu, dar pot sa spun ca prim ministru si ministru al invatamantului era N.Iorga, iar tataie a gandit ca daca si cu asa personalitate acolo sus s-a-ntamplat, probabil chiar nu aveau de unde sa plateasca salariile...


Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatrice75 spune:


De citit copiilor
Bill Gates a #355;inut un discurs la un liceu despre cele 11 lucruri pe care elevii nu Le-au înv#259;#355;at #351;i nu Le vor înv#259;#355;a la #351;coal#259;. El a scos în eviden#355;#259; faptul c#259; sentimentul de automul#355;umire #351;i înv#259;#355;#259;turile "corecte" din punctul de vedere al politicilor educa#355;ionale au creat o genera#355;ie de copii care nu au deloc no#355;iunea de realitate #351;i despre felul în care realitatea aceasta I-a destinat e#351;ecului în lumea real#259;.

Regula nr. 1: Via#355;a nu e dreapt#259; - obi#351;nuie#351;te-te cu ideea!

Regula nr. 2: Lumii prea pu#355;in îi pas#259; de stima ta de sine. Lumea se a#351;teapt#259; s#259; realizezi ceva ÎNAINTE de a fi mul#355;umit de tine însu#355;i.

Regula nr. 3: Nu vei câ#351;tiga 60.000$ pe an de îndat#259; ce p#259;r#259;se#351;ti b#259;ncile #351;colii. Nu vei fi vicepre#351;edintele vreunei companii cu telefon în ma#351;in#259; decât atunci când vei fi muncit pentru acestea.

Regula nr. 4: Dac#259; crezi c#259; profesorul t#259;u e sever, stai s#259; vezi când o sa AI un #351;ef!

Regula nr. 5: A lucra într-un fast-food nu este ceva sub demnitatea ta. Bunicii t#259;i aveau o alt#259; denumire pentru asta: o numeau #351;ans#259;.

Regula nr. 6: Dac#259; o dai în bar#259;, nu e vina p#259;rin#355;ilor t#259;i, a#351;a c#259; nu te mai smiorc#259;i în leg#259;tur#259; cu gre#351;elile tale, ci înva#355;#259; din ele.

Regula nr. 7: Înainte de a te fi n#259;scut, p#259;rin#355;ii t#259;i nu erau atât de plictico#351;i ca acum. Au ajuns a#351;a din cauz#259; c#259; trebuie s#259;-#355;i pl#259;teasc#259; cheltuielile, s#259;-#355;i spele hainele #351;i s#259; te asculte pe tine spunându-Le cât de grozav te crezi. A#351;a c#259; înainte de a te porni s#259; salvezi jungla de parazi#355;ii genera#355;iei p#259;rin#355;ilor t#259;i, încearc#259; s#259;-#355;i despaduchezi propriul dulap.

Regula nr. 8: Poate c#259; #351;coala ta a sc#259;pat de înving#259;tori #351;i învin#351;i, îns#259; via#355;a NU. În unele #351;coli au abolit corigen#355;ele #351;i elevul poate încerca de câte ori vrea el s#259; dea r#259;spunsul corect la o întrebare. Asta nu seam#259;n#259;, deloc, cu NIMIC din via#355;a real#259;.

Regula nr. 9: Via#355;a nu se împarte în semestre. Nu AI verile libere #351;i pe foarte pu#355;ini angajatori îi intereseaz#259; s#259; te ajute s#259; "te g#259;se#351;ti". Faci asta în timpul liber.

Regula nr. 10: Ce vezi la televizor NU e via#355;a real#259;. În via#355;a real#259; oamenii chiar trebuie s#259; mai plece din cafenele #351;i s#259; mearg#259; la serviciu.

Regula nr. 11: Fi#355;i amabili cu tocilarii. Exist#259; #351;ansa ca in viitor s#259; lucra#355;i pentru vreunul dintre ei.

15+
Mami de baiat

Mergi la inceput