Intre absurd si sila

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns craciunitza spune:

Intrebare retorica: daca (noi) toti de aici stim ce este buna cuviinta, respectul, responsabilitatea, atitudinea civica, unde sunt cei care nu cunosc lucrurile astea?
Comentez un gest simplu: sa arunci pe jos cojile de seminte. O-ho-ho cate doamne bine am vazut aruncand prin parc cojile. Daca si asta ni se pare greu... mai e mult pana departe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui ligia13

Pai poate gresesc eu...dar o inmultire mai necontrolota si nesanatoasa decat in ultimul timp in sistemul bugetar , unde ati mi vazut?!

In Grecia.
Aia traiesc in ritmul nostru de doua generatii, au falsificat pana si rapoartele UE, ca sa fie totul bine pe hartie; nu mai munceste nimeni, bani au venit din afara, iar ei i-au folosit ca sa plateasca doar dobanzile pentru uriasele credite pe toate pietele, interne si externe.
Problema a fost cand nu le-a mai dat nimeni bani. Problemele continua ca acum trebuie sa munceasca de trei ori mai mult pe cel mult jumatate din bani si, ce sa vezi, asta cade pe capul celor care n-au nici o vina. Problema e ca acolo nimeni (deocamdata) nu-i dispus sa munceasca deloc, ci doar sa primeasca. De, s-au invatat asa.
Ca si la ei, si la noi sunt doua probleme distincte si nu inteleg de fel de ce se amesteca: "cancerul" si portofelul. Adica poti lupta contra cancerului, dar asta nu-ti baga bani in portofel. Ba chiar ti-l goleste. Doua chestii complet diferite.

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Citat:
citat din mesajul lui craciunitza

Intrebare retorica: daca (noi) toti de aici stim ce este buna cuviinta, respectul, responsabilitatea, atitudinea civica, unde sunt cei care nu cunosc lucrurile astea?

eu, de multe ori cand citesc diverse subiecte pe forum, am impresia ca de fapt traiesc intr-un univers paralel. Toata lumea pe forum e minunata, civilizata, politicoasa, toata lumea crede cu tarie ca bataia nu aduce nimic bun in comportamentul copilului, nimeni nu exagereaza cu temele suplimentare...atunci, toti oamenii pe care ii intalnesc in viata de zi cu zi sunt clar dintr-un univers paralel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC
Capcaunule cancer bugetarii? Cu ce sunt bugetarii diferiti de restul? Si buni si rai. Multi, prea multi facandu-si treaba in dorul lelii dar plangandu-se ca nu castiga destul. De acord. Dar cu ce difera de o firma care presteaza orice serviciu in .ro?

se vede ca nu ai muncit niciodata pt o firma privata sa vezi cum este.
si bineinteles ca habar nu ai care este diferenta intre aia ce sug bani de la buget si aia de la privat cind se fac concedieri....si cind etc etc

si aveti mare grija sa nu munciti in privat vreodata..la fel ca si multi altii de aici...ca intrati in mare belea.

un stat cu angajati multi si bine platiti este exact ce trebuie romaniei azi.....este bomboana.

Ntzz tehnica clasica: daca nu-ti convine ce auzi, da in vorbitor. Ai auzit si tu ca-s cercetator.

Gresesti profund. Am muncit pentru privat destul si-n timpul tezei si dupa. Majoritatea tezelor pe unde mi-am facut eu teza erau co-finantate de industrie si stat. Ceea ce insemna ca lucrai un numar de zile in companie si un altul la universitate si evaluarile anuale erau bicefale. Iar apoi din motive financiare am cunoscut si industria ca singur angajator si lupta sa fac cercetare teoretica in timpul liber ca sa-mi pastrez statul de membru asociat. Crezi cumva ca cercetarea se face numai la stat? In alte tari se face si-n privat. Cand am putut, am ales universitatea pentru ca asta mi-a convenit mie pentru familia mea. Sotul meu a ales industria desi era associate prof. Si da stresul in privat era mai mare dar si salariul anual avea sase cifre. Si-n State contractele erau "at will". Plec cand vreau, ma dau afara cand vreau. Bun si muncitor sa fii ca daca ai drept de lucru, se gasete mereu ceva de facut.

Ligia e cancerul societatii romanesti nu doar al bugetarilor. Cat despre comentariile de cum se vindeca cancerul... iti spun eu ... se vindeca concepand un tratament bun si adaptat, taind unde-i cancerul nu taind bezmetic in dreapta si stanga .... Sa tai procentual in sistemul de pensii si bugetari este dupa mine echivalent cu a zice: ai cancer la san, pai atunci iti taiem procentual o jumatate de san, un deget de la fiecare mana, unul de la picior si-ti scoatem s-un ochi. Se taie pensiile ce depasesc salariul mediu au minim per industrie (depinde cat e de grav), se pune si armata sa contribuie la pensii ca toti ceilalti, li se reduc si lor pensiile ca pana ne ataca careva ne sinucidem noi ...si tot asa...

in cazul tau special care esti cred ca ai putea si ai avea curajul sa spui ca un zbor cu avionul deasupra chinei te face pe tine vorbitoare de chineza. este?

ce treaba are frate aici ca ai avut tu un proiect la universitate cu 50% finantare din industrie si aia care iau salariu daca se produce si daca se vinde? care e legatura? sau doar ai vrut sa prinzi un moment sa-i arati vikingului nostru ca are si sotul tau salariu cu 7 cifre...este?

iti spun yo ca tu vad ca nu stii ....daca nu ai vinzari 1-2 luni pe motiv de "criza" la privat se dau oameni afara. la stat se dau afara daca se dau dupa 1-2 ani. e diferenta sau nu? tu ce crezi?
deci cu alte cuvinte aia la stat stau la caldura si palavragesc pe forumuri ca aia care nu scriu pe forumuri sint puturosi si nu vor sa dea taxe mai mari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Acum on topic.
Se discuta la IRealitatea TV despre criza. Isi dau cu parerea-n balta ... Adrian Paunescu si Rodica Stanoiu!!! Oameni cu o coloana vertebrala beton. Intr-adevar intre absurd si sila. Care din ei este absurdul si care inspira sila?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui craciunitza

Comentez un gest simplu: sa arunci pe jos cojile de seminte. O-ho-ho cate doamne bine am vazut aruncand prin parc cojile. Daca si asta ni se pare greu... mai e mult pana departe.

Civilizatia se invata cu biciul, mai concret, cu biciul banului...sa nu credeti ca in tari mai rasarite oamenii se nasc mai buni si mai educati ca in Romania. Diferenta este ca in acele tari exista legi care se respecta. Nu respecti, te arde la bani de nu te vezi. Pentru chestii minore, ca aruncatul gunoaielor pe jos. Nu discuta nimeni cu tine, nu te iarta nimeni ...noi am luat amenda pentru ca am parcat masina intr-o parcare cu spatele la perete in loc sa o punem cu fata la perete ...
Si "dorinta de munca" se invata tot cu biciul banului, pentru ca statul nu iti da mai nimic sau ceea ce ti da este la limita existentei. Vrei sa traiesti la limita existentei, astepti sa ti se dea, vrei a traiesti mai bine, muncesti de iti sar capacele. De fapt nu iti sar deloc capacele, doar mentalitatea se schimba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui buflea
Civilizatia se invata cu biciul, mai concret, cu biciul banului...sa nu credeti ca in tari mai rasarite oamenii se nasc mai buni si mai educati ca in Romania. Diferenta este ca in acele tari exista legi care se respecta. Nu respecti, te arde la bani de nu te vezi. Pentru chestii minore, ca aruncatul gunoaielor pe jos. Nu discuta nimeni cu tine, nu te iarta nimeni ...noi am luat amenda pentru ca am parcat masina intr-o parcare cu spatele la perete in loc sa o punem cu fata la perete ...

in...stai sa calculez, 2001, 2010, egal 9 ani de amerika, nu am vazut nici macar o data un cetatean de oricare amendat pentru aruncatul gunoiului pe strada si nici macar un ofiter de politie in exercitiul functiunii. am calatorit de la nord la sud, est vest vest est nord est bla bla, mii si mii de mile in pustiu pe freeway unde mai degraba ar ateriza extraterestrii decat un politist sa te amendeze ca arunci o hartie pe geamul masinii si totusi lateralele drumului sunt curate, fara mormane de gunoaie. n-am vazut politisti nici la stopurile de odihna de pe freeway si totusi e curatenie.

ba tine de educatie. sunt semne mari pe sosea cu $1000 amenda pentru aruncatul gunoiului, dar nu semnele alea sunt biciul. ci educatia.
educatia educatia educatia care incepe de acasa si continua pe strada si la scoala. nu statul educa. statul strange birul si imparte cum ii tuna, cetateanul e singurul vinovat pentru gunoiul de pe strada, din curtea personala, din sufrageria proprie. asta ca strainii se tem de amenzi, altfel ar fi si ei niste salbatici si barbari, e legenda urbana. si romania are legi si amenzi si nu se teme nici naiba de biciul lu' peste prajit. tot o mizerie vezi si prin parcuri, si pe strazi si pe cararile de munte ale patriei "iubite" doar in vorbe si la mitinguri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Hei Conchita,la noi altul este "trendul"!
Sa vezi ce "munceau" azi niste "conlocuitori",vreo 10(fuste lungi,palarii negre),in fata la "Urgentele" din Floreasca,unde de nervi/emotii(?) sau poate din spirit civic,facusera la propriu un covor de coji de seminte de floarea soarelui si eu oripilata,ma intrebam cine o sa-l curete:Primaria sau Spitalul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sissica spune:

"Bugetul trebuie echilibrat,
Tezaurul trebuie reaprovizionat,
Datoria publica trebuie micsorata,
Aroganta functionarilor publici trebuie moderata si controlata, si
Ajutorul dat altor tari trebuie eliminat
pentru ca Roma sa nu dea faliment.
Oamenii trebuie si īnvete din nou sa munceasca īn loc sa traiasca pe spinarea
statului."

( Cicero , anul 55 īnainte de Cristos)
In concluzie nu s-a modificat nimic de peste 2000 si de ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui sissica
"Bugetul trebuie echilibrat,
Tezaurul trebuie reaprovizionat,
Datoria publica trebuie micsorata,
Aroganta functionarilor publici trebuie moderata si controlata, si
Ajutorul dat altor tari trebuie eliminat
pentru ca Roma sa nu dea faliment.
Oamenii trebuie si īnvete din nou sa munceasca īn loc sa traiasca pe spinarea
statului."

( Cicero , anul 55 īnainte de Cristos)

De-aia l-au asasinat 2 bugetari (un centurion si-un tribun) ?

Mergi la inceput