Intre absurd si sila
Raspunsuri - Pagina 19
![](images/user_woman.png)
OanaP spune:
Viviana, eu sunt de parere ca societatea e un tot unitar. Fiecare ne influentam unul pe altul. Cand eram mica am ajuns la concluzia ca toata lumea e ruda cu toata lumea (pe principiul soacra matusii este ruda cu matusa, matusae ruda cu mine, deci soacra matusii e ruda cu mine:))
Ce vreau sa spun e ca de ex.
- am colege care vor sa faca copii;
- nu vor sa iti deterioreze sanii prin alaptat;
- ca atare teoretic copilul respectiv va putea suferi de astm/alergii, etc.;
- copilul meu ar putea sa se casatoreasca cu cineva bolnav de astm si automat viata copilului meu va fi influentata de acest lucru;
Asta in plan fizic.
In plan mental, copilul acela ar putea fi crescut punand mult accent pe partea fizica, superficiala. Iarasi viata copilul meu va fi influentata de acesti oameni superficiali care pun accent pe aparente, ori in viata personala ori in viata profesionala (de ex. nevasta nu calca nicicum pentru ca e sub demnitatea ei sa faca lucrul asta, la fel si spalatul de vase sau lucruri - vorbesc de cazuri concrete, intalnite).
Oricum ai da-o, o atitudine de vaicareala permanenta, fara actiune nu e buna. Ce invata copii nostri din asta? Asa vrem sa le asternem?
Si cati fac ce faci tu? Ma uit la proaspat absolventii din anii recenti. Nici unul nu este de calitate. Trebuie sa tin 40 de interviuri ca sa gasesc cat de cat ce am nevoie, iar acum zece ani era suficient sa vad vreo 20, maxim.
Anul trecut vorbeam pe DC despre mai multa implicare (reclamatii, petitii) si de taxarea neoficiala a celor care incalca regulile in conditiile in care au fost epuizate solutiile legale (nu vorbest de litigii). Am fost forfecata amarnic pentru faptul ca rupeam stergatoarele sau zgariam masinile in conditiile in care eram silita sa merg cu caruciorul pe carosabil. Pentru unii conteaza mai putin faptul ca imi pot pierde viata pe carosabil (din vina mea) decat ca zgarii o masina sau rup un stergator. Cam atat pretuieste viata pentru unii. Nu am masina, dar cei care sunt atat de frustrati de locurile de parcare, de amenzi de ce nu fac petitii. Eu am rezolvat-o in zona cat timp sunt prezenta, nimeni nu mai parcheaza aiurea. Au invatat totusi ceva. Oricum din cate imi aduc aminte la topicul respectiv ai fost dintre putinele persoane cu care eram de aceiasi parte a baricadei, ca sa zic asa.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
OanaP spune:
Si ca exemplu, uite, eu am mai multe probleme:
- cu spatiile verzi, ma deranjeaza mult sa nu le vad ingrijite. Ce solutie am gasit: particip la curatenia de la gradina botanica, apoi am la mine manusi chirurgicale si cand sunt in parc cu copilul el se joaca, eu strang gunoaie;
- la doctori nu spaguiesc pe nimeni;
- la birou lupt impotriva coruptiei (noroc cu firma ca ca entitate lupta dupa aceleasi pricipii);
- nu imi plac oamenii puturosi de la birou, ca atare las deoparte politetea si ii taxez.
Si da, nu imi plac politicienii. Am intors problema pe toate partile, dar am ajuns la concluzia ca atata timp cat fiecare din noi va fi corupt si/sau coruptibil, cat nu vom fi in stare sa il ascultam pe cel de langa si pana cand nu vom fi uniti, nu vom reusi sa facem nimic chiar daca "pestele de la cap se impute".
Deci intrebarea mea de anul trecut ramane, cum v-ati schimbat de anul trecut pana acum?
Prin cele de mai sus nu vrea sa centrez atentia asupra mea, dar am constatat puterea exemplului.
In ultimul an:
- am fost extrem de directa cu toata lumea (sef, subaltern, ruda, prieten), multa lume imi intoarce spatele pentru ca nu le convine ce le spun. Dar sinceritatea (si nu aia marlaneasca si aia empatica si constructiva) si acceptarea opiniilor este primul lucru care trebuie facut. Abia dupa poti sa incepi sa faci ceva;
- am actionat in public asa cum as fi vrut sa vad lumea facand, cu riscul ridicolului si al desconsiderarii;
- si recunosc, daca nu am avut alta solutie, cu marlanii m-am purtat marlaneste.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/kariguld/kariguld.jpg)
kariguld spune:
copii in care parintii sadesc valori sanatoase si principii realiste de viata, fiindule exemplu, ajung adulti care nu se lasa usor inflentati de negativismele si superficialitatile vietii.
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
![](bonjovi.gif)
M-am nascut pentru succes!
micsunea spune:
Salutari,
sila, absurd...
Bine, bine, dar ce facem?
Buna treaba aia cu vezi-ti de viitor, nu de trecut..
Si totusi, sa zicem ca democratia si economia de piata sunt un fiasco (economia asta liberala ne-a fost bagata pe gat de vestici ca sa poata ei sa ne vanda de-ale lor, dar acum ca nu mai au nici ei fraieri, incep sa voteze in masa cu nationalistii si si-ar dori sa se proteje, inclusiv din pdv economic). Ce facem, ii dam inainte tot asa?
Mai bine faceam un partid DC PC adica despre copii, pentru copii... Fie ca sa ii cooptam si pe cei care n-au copii, fie sa ne aparam de cei care nu au copii si care sunt contra noastra
Gluma-i gluma,dar se cam ingroasa... ne mananca criza cu fulgi tot!
Poate macar pe timpurile astea de criza ar trebui sa ne organizam mai bine pe DC si sa ne intrajutoram! Sunt convinsa ca lumea o face din cand in cand, pt ca se leaga prietenii intre mamici si apoi ele se ajuta intre ele, dar ce bine ar fi daca am avea si sisteme mai organizate de intrajutorare...
bunifericita spune:
Ce titlu minunat si ce randuri ...Cred ca problema pleaca de la faptul ca nu ai pe cine vota,nu candideaza oameni de valoare.Astia sunt la furat .Cand vor termina totul(mai au putin),ma intreb ce vor face?