Fosfataza alcalina

Fosfataza alcalina | Autor: Iael

Link direct la acest mesaj

Stie cineva care este valoarea normala a fosfatazei alcaline pentru o persoana de 40 ani (barbat ) ?
Sotul meu a facut niste analize si fosfataza este putin marita 180(valoarea normala 40-150 ).
Sunt ingrijorata .
Dr de familie i-a spus ca valoarea normala poate fi pana la 270 .
Nu stiu ce sa cred .
A mai iesit Aslo 400 si Proteina C reactiva pozitiv (+++)
Restul analizelor sunt in limite normale.
Va rog daca puteti sa ma ajutati cu un raspuns .

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns paula76 spune:

Fosfataza in cazul asta cred ca nu e marita,ci ar trebui sa te alarmezi cu proteina c si aslo, care sunt crescute si reflecta un reumatism articular acut, sau o boala inflamatorie de tip reumatismal(poate o poliartrita).
Oricum trebuie corelata si cu acuzele lui(dureri sau inflamatii ale articulatiilor, etc), si mai trebuiesc si alte investigatii suplimentare.ar trebui sa iei in prima faza legatura cu medicul de familie, apoi eventual cu un reumatolog sau internist.sanatate maximaA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iael spune:

Dr de familie s-a gandit ca poate e o greseala si i-a dat sa repete Aslo si dupa 2 saptamani crescuse la 600.
Pentru ca el avea o durere de gat de apx 4 ani a facut deseori exudat si iesea steril .Acum dr s-a gandit ca sigur e de la gat .
El mai are deseori probleme cu un abces dentar care tot apare .

I-a dat un tratament cu Klacid 500mg , 1/12 ore timp de 10 zile si apoi sa astepte 30 zile pt a repeta Aslo .
Totusi daca streptococul nu este localizat la gat si este in alta parte ajuta acest Klacid ?
De asemeni din ce am citit pe net am vazut ca se face un tratament cu Moldamin pentru a preveni complicatiile ,nu stiu daca e bine ca el nu va face nici un tratament timp de 30 zile pana cand repeta Aslo.

Mergi la inceput