Un virus nou si foarte periculos face victime ?

Un virus nou si foarte periculos face victime ? | Autor: Dorsilia

Link direct la acest mesaj

"Un virus nou si foarte periculos face victime - la Oradea, un copil de 14 ani a murit se pare dupa o raceala aparent banala.

Cei care l-au ingrijit au trimis probe la un laborator si se uita cu teama in saloanele spitalelor pline de pacienti.

In Baia Mare, de pilda, s-au internat si 30 de bolnavi pe zi, cu simptome asemanatoare. Multi dintre ei sint copii, asa ca a fost restrictionat accesul vizitatorilor.

Si in Alba, doctorii cred ca un virus foarte puternic ii doboara in special pe cei tineri. Toti asteapta zilele acestea un raspuns de la Institutul Cantacuzino.

Pana atunci, ii sfatuiesc pe cei bolnavi sa nu trateze cu indiferenta nici cea mai inofensiva raceala.
24.02.2009"

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

De unde e citatul ? Cine a anuntat despre acest nou virus ? Citatul e datat 24 februarie, azi e 26, nu se stie nimic nou ? Eu am parintii in Baia Mare si m-ati ingrijorat. 30 bolnavi/ zi inseamna cati in total ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Dorsilia,

Si eu am vrut sa intreb care e sursa. Am dat search pe google cu prima fraza si am dat peste www.infopro.ro/stiri/stiri/un-virus-nou-al-racelii-face-ravagii.html" target="_blank">asta.
Asadar, e o stire de la Infopro din data de 24 ianuarie.
Sugerez cu mult respect ca altadata cand sucombam ispitei de a dezvalui stiri panicarde sau scandal-mongering sa dam macar sursa si sa incadram stirea in cateva fraze productie proprie din care sa inteleaga si ceilalti ce vrem de la ei - in afara de bagatul in sperieti, bineinteles.

You cannot both dance and not pay the piper.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexas spune:

Multumim pt avertizare eu nu am auzit si sper sa nici sa nu ne iasa in cale .
sanatate la toata lumea mami de miruna si andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Cazul a fost prezentat alaltaieri seara la stirile Protv, in rest tot alaltaieri am citit si n ziarele locale.

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_lanyy spune:

buna ziua am vazut si eu la stirile protv,intradevar ar trebui sa avem grija cu cel mai mic simptom de raceala,sa speram ca vom afla cat de curand despre ce este vorba si poate se va stii si de un leac.iar pe baietelul acela Dumnezeu sa-l odihneasca a plecat prea repede dintre cei vii.sa speram ca nu vor mai exista cazuri cu decese.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

imi cer scuze, n-am vrut sa panichez pe nimeni, aseara am aflat si eu ca m-a sunat mama sa-mi spuna, am dat un search pe net ca eu stirile la Tv le cam sar si am gasit acest articol datat din 24 februarie (nu ianuarie) 2009.

http://www.infopro.ro/stiri/stiri/un-virus-nou-al-racelii-face-ravagii.html

am zis ca poate cineva stie mai multe, despre ce virus e vorba, daca s-a mai anuntat ceva local, de aia am deschis subiectul, nu ca sa fac senzatie si nici din alte motive ascunse

Mihaelka -si daca n-am incadrat subiectul facand introducere, cuprins si incheiere cu cuvinte proprii este pur si simplu pt ca n-am gasit ca e necesar sa-mi dau cu parerea vis a vis de o stire despre care n-am absolut nici un detaliu suplimentar. De aia am deschis subiectul- anume sa aflu informatii suplimentare, daca exista. Si daca te uiti mai bine la linkul catre care faci si tu trimitere vei vedea ca articolul e datat 24.02.2009, nu 24.01.

merci
lia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns StMihaela spune:

Va rog sa nu ma speriati. La Alin in clasa sunt jumatate din copii ... raciti.
Noi nu avem nimic si sper sa iesim din iarna cu bine, ca pana acum am scapat.
Multa sanatate si voua!

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danymar spune:

Dragelor! Este sezonul virusilor,mai mult sau mai putin speciali. Asa se intampla in fiecare an! Cel mai bine in perioada asta ar fi sa ii asigurati pe cei mici cu un tratament de intarire a imunitatii pentru a putea depasi perioda asta cu bine.Noi ii dam lui Andi Bronhovaxon. I-am dat si anul trecut in primavara tot in perioada asta cu reportaje pline de virusi speciali ,si i-am dat si in toamna si baiatul nostru nu a racit deloc desi multi copii de la gradinita au avut mai multe reprize de raceala!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Cu tot respectul pentru cea care a postat acest mesaj,spre sa nu se supere pe mine...draga mea, hai sa nu aruncam cu astfel de stiri...mai ales pe un forum unde sunt atat de multe mame ....uite asa se genereaza panica la nivel national.......tulipini de virusi sunt nenumarate, sistemul sanitar este intr-o stare deplorabila, zguduit si hulit nevoie mare....si noi stam si tremuram de frica....in momentul unei epidemii sau al unei boli necunoscute...se "iese" la rampa in presa tare...nu doar cateva stiri razlete ici si colo...ziaristii de abia asteapta "campanii"...sincer, daca era ceva atat de grav cum suna din mesajul tau initial pana acum chiar vuia toata presa din Romania....incercati sa luati lucrurile mai cu calm...sunt jurnalist si-mi cunosc colegii, cunosc optica dupa care se "lucreaza"...credeti-ma...daca era ceva rau de tot pana acum urlau toate televiziunile...

Oana siCati mica (1 an si 6 luni)

NOI-CRACIUN SI REVELION,
CATINCA MICA, CATINCA MICA 2, CATINCA DUPA 1 AN, CATI SI MAMI, CATI SI MAMI 2, CATI SI TATI, CATI,BUNICII SI STRABUNICELE, CATI POZE NOI,

Mergi la inceput