Mi-e rusine
Raspunsuri - Pagina 3
raluk_psk spune:
fiecare dintre noi are propriile griji si probleme..toate pier insa cand luam la cunostinta de cazuri ca cel al Emmei..nu inteleg de ce nu se imbolnavesc mortal oameni care deja si-au trait viata si o fac ingerasii? suferinta unei mame in astfel de situatii este de nedescris si nu doresc nici celui mai mare dusman al meu sa treaca pe acolo...eu una nu ma puteam opri din plans cand am citit povestioarele si gandurile de bine postate ieri pentru Emma..suntem alaturi de familia ei si-i dorim pace sufleteasca..
http://tanaramamica.wordpress.com/
nikole spune:
Citat: |
citat din mesajul lui hannen Gind la gind cu voi!! Daca pe mine ,o straina,ma doare asa de rau,Doamne cum pot parintii ei sa reziste unei asa dureri??? Este minunata in aceasta poza,nu imi pot lua ochii de la ea si daca eu as vrea sa o string in brate ,oare cum rezista mama ei fara sa o stringa in brate? Si imi vine sa o pup cu mult drag ,si daca eu nu-i pot rezista acestui zimbet nu pot sa nu ma intreb,oare cum rezista ei,parintii,fara sa-i vada zimbetul. Imi cer scuze,nu vreau sa adincesc si mai mult suferinta Aidei,ma gindesc ca poate cindva ii vor cadea ochii pe aceste rinduri,dar am scris exact ce am simtit.Am incercat sa ma abtin,dar n-am putut. Imi pare rau . Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas I want to tell the world... a Story Occupation 101: Voice of the Silenced Majority The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades |
Citind mesajul tau, mi-am amintit vorbele soacrei...
era singura cand fetita ei a murit, in bratele ei...singura acasa, singura in tara...
mi-a spus ca mereu s-a considerat o femeie slaba , firava...ca mereu plangea , intra in depresii adanci cand auzea de moartea cuiva apropiat, vecin, prieten...
mergea si ajuta familia ramasa, cu tot ce aveau acestia nevoie, si se gandea ca va muri in momentul in care isi va pierde un membru al familiei, ca nu face fata durerii.
La 45 de ani, a nascut un copil cu probleme grave, care a trait doar 6 luni, si Cineva acolo Sus a testat-o...ptr prima oara crunt in viata...
astazi, spune ca in momentele cele mai crunte din viata DUMNEZEU iti da forta, una supraomeneasca si treci peste...ea spune ca moarte copilului ei a avut un scop, calvarul prin care a trecut 6 luni, zi de zi, a avut si el scopul lui, si puiul ei a venit sa ii invete pe cei din viata ceva.
Asa o fi...astazi spune ca daca a supravietuit decesului puiului ei [pe care a iubit-o enorm...si pe care a dorit-o atat de mult, chiar si cu defectul fizic cu care a venit...atunci este invincibila, nimic nu o mai poate dobora in viata...
DUMNEZEU in mare Lui mila, sper si ...cel putin de cand am citit de aceasta tragedie, m-am tot rugat in gandul meu...sa-i dea mamicii si taticului acestei fetite, o forta...supraomeneasca, sa treaca peste , sa accepte aceasta durere, sa nu-i doboare...
D-zeu sa-i fereasca de acum incolo de teste...si pe noi la fel...
cred ca asta e cea mai fierbinte ruga a mea...de zi cu zi!
Emma e bine acum,chiar daca nu se mai afla in acest plan, cu noi,ii este bine, dar cei ramasi in urma
Nikole, mami lui Albastrel
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec
anyella spune:
Licuriciul nostru a degajat, asa cum face un licurici ,lumina.Multa lumina,intr-o viata scurta.
Atit de multa lumina incit ne-a invatat pe noi oamenii maturi ce inseamna Puterea .Ce inseamna sa ii spui mamei pe care o adori: " elimin toxinele mama" .Asta inseamna ca a luptat sa traiasca. Ochisorii ei negri si mari,plini de inteligenta,vorbesc.Si vor vorbi mult timp de acum incolo.In inimile celor care ii vor aduce lumina cu o luminarica,candela,rugaciune.Ne-a oferit lumina ca un licurici.Ne-a deschis ochii asupra adevaratelor nenorociri.Sa ii calauzim viata de apoi,despre care nimeni nu stie nimic .
E un inger ce trebuie ocrotit asemeni tuturor ingerilor,cu aripi albe.Diafane.Cu un sicriu alb,lacuit,cu o rochita de primavara alba.E un inger ce isi va ocroti la rindul lui mamica si puiutul din burtica ei,ce ii va veghea din ceruri ca viata sa isi urmeze cursul.Firesc sau nefiresc.Revoltator sau nu.
Somn usor,licurici mic,vei ramine in suflete noastre in permanenta.Multa putere,parinti minunati de minune Dumnezeiasca.
Tashi
nikole spune:
citat din mesajul lui anyella Licuriciul nostru a degajat, asa cum face un licurici ,lumina.Multa lumina,intr-o viata scurta. Atit de multa lumina incit ne-a invatat pe noi oamenii maturi ce inseamna Puterea .Ce inseamna sa ii spui mamei pe care o adori: " elimin toxinele mama" .Asta inseamna ca a luptat sa traiasca. Ochisorii ei negri si mari,plini de inteligenta,vorbesc.Si vor vorbi mult timp de acum incolo.In inimile celor care ii vor aduce lumina cu o luminarica,candela,rugaciune.Ne-a oferit lumina ca un licurici.Ne-a deschis ochii asupra adevaratelor nenorociri.Sa ii calauzim viata de apoi,despre care nimeni nu stie nimic . E un inger ce trebuie ocrotit asemeni tuturor ingerilor,cu aripi albe.Diafane.Cu un sicriu alb,lacuit,cu o rochita de primavara alba.E un inger ce isi va ocroti la rindul lui mamica si puiutul din burtica ei,ce ii va veghea din ceruri ca viata sa isi urmeze cursul.Firesc sau nefiresc.Revoltator sau nu. Somn usor,licurici mic,vei ramine in suflete noastre in permanenta.Multa putere,parinti minunati de minune Dumnezeiasca. Tashi |
Ai vorbit...dureros de frumos...
Nu-mi pot lua ochii de la aceasta fotografie de pe DC...ochisorii ei, ma ingheta afectiv...
Nikole, mami lui Albastrel
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec
tyaa spune:
Nikole, sunt cam la fel ca soacra ta, nu-mi imaginez cum ar fi sa-mi pierd copilul, nici nu vreau sa aflu. La fiecare mica raceala ma gandesc la ce e mai rau. Daca, daca....ma consider slaba din punctul asta de vedere. Nu vreau sa aflu cum e, imi imaginez ca voi muri imediat.
Apoi........ma gandesc la Emma, deschid Dc-ul cu subiectul, desi nu i-am urmarit foarte atent povestea. Nu stiu de ce o fac, ma chinui singura. Am oroare si daca vad o inmormantare...despre care nici macar nu stiu a cui e.
Parintii Emmei si a altor copii ca ea cred ca sunt foarte puternici si tristi. Eu sunt trista, eu care nu am un motiv real, sunt trista tot timpul, mi-e frica si sa ma bucur prea tare cand e atat suferinta in lume, dar acei parinti care ajung sa isi piarda copiii.
Doamne, doamne.....
mama de fetitzoi Elisa Nicola(21 sept. 2004)
http://community.webshots.com/user/2002
Yasmine spune:
citat din mesajul lui marami Si eu!Am spus-o si o mai spun! Emma este iubire, lupta continua Si Mihaita are nevoie de noi ***SONIA - docs` did miracles *** Si ingerii au nevoie de ajutor Ei ne asteapta aici, sa nu-i ocolim! mandrutzele mele D(29 sept 91) & D (18 iul 05) pozne-npoze Nu mor caii cand vor cainii, nici cainii cand vor stapanii! |
Si eu, mi-e rusine .
>>Daruieste lumii un zambet shi toata lumea iti va zambi!<< Charlie Chaplin
Corinna, Andreas Noël, Yasmin Serena
Alexa Ioana spune:
mi'e rusine si mie... si ma doare ... fizic ma doare...
tot scriu si sterg... mi'e rusine si de ce banalitati voiam sa scriu...
ma bucur ca am reusit sa plang. parca sunt mai putin amortita acum, dar oricum nu e mai usor...
sanatatea copiilor, sanatatea celor dragi, zambetul lor... atat. in rest, nimic nu conteaza.
karligutza spune:
nota 10 pentru subiect!
...... si-un gol imens in sufletele noastre pentru ca "EMMA a plecat"... ne-a zguduit pe toti plecarea acestei fetite.... pe drept cuvant, parca numai banalitati scriem, cand poate in lumea asta o alta fiinta la fel de mica si nevinovata moare; ma roade rau aceasta tragedie! mi-au ramas in minte cuvintele mamicii ei din topicul dedicat Emmei... cuvintele pe care ea le-a rostit cu putin timp inainte ca Emma sa se stinga! .... oare Aida a presimtit ceva? oare ce-o fi fost in sufletul Aidei cand Emma a adormit pe vecie? momentul acela in care mama ramane cu bratele goale?! doamne, nici nu vreau sa ma gandesc cum e! nu pot sa ma pun in locul ei pentru ca sigur nu as rezista durerii! cum sa nu mai poti sa-ti tii in brate puiul? cum????!!!!!!!! as innebuni de durere si nu cred ca mi-ar mai lua-o cineva din brate! ......... AIDA, mama draga, sper sa fii mai curajoasa si mai puternica decat ti-ai fi imaginat vreodata! Sunt trista si am gandurile ravasite.... imi pare rau!
karligutza
sunt mamica Adelutei
mirunajr spune:
Nu stiu daca de rusine este vorba.. poate da...ce esre cert insa e faptul ca da, in iuresul asta nebun alergam dupa lucruri mai putin importante, ne afecteaza lucruri pe care daca am sta sa le analizam mai bine poate ca nu sint atat de grave si nu ne dam seama de fapt ce ar trebui sa pretuim mai mult....
Spun asta si din proprie experienta...Chiar saptamana asta vb cu o colega de serviciu si ma "plangeam" ca nu am reusit sa fac mare lucruri pentru sarbatorile de paste... asta e marea mea problema!11 Si ea mi-a raspuns la fel, explicandu-mi sa fiu multumita ca sint bine, ca am un copil si o familie frumoasa si ca o sa treaca sarbatorile si daca nu fac eu nu stiu ce pregatiri.
Dupa doar doua zile mi-am dat seama cata dreptate a avut. si o sa va povestesc de ce..
Una dintre fetel din departamentul meu a nascut acum 5 luni un baietel. Pana la 3 luni si jumatate, totul a fost ok. cel putin asa se credea, sa i-au spus si medicii: copilul e bine, evolueaza foarte bine, nu sint probleme..Din pacate nu a fost asa...am fost in vizita la ea s-al vad pe micut si am observat ca la trei luni bebele nu-si ridica capul, nu-l tinea drept i-ar pleoapele erau aproape inchise.
I-am zis sa mearga imediat la un alt medic pediatru si din pacate am avut avut dreptate. Baietelul se nascuse cu probleme: hidrocefalie, pareza totala pe partea dreapta.
Am propus la serviciu sa o ajutam si noi macar financiar, am strans o suma de bani si vineri am mers la ea sa-i duc. Am nimerit exact cand venise kinetoterapeutul pentru tratament...Mi s-a rupt sufletul cand am vazut prin ce trece acest copil, prin ce trece si mama....este cumplit...am plecat si mi-am dat seama atunci ca astea sint de fapt probleme adevarate!!!!
nona_denis spune:
Deschid subiectele despre Emma si ma pufneste plansul. Am deschis de zeci de ori, dar am ramas fara cuvinte. Nu am scris nimic, nici nu prea am putut citii.
Si mie mi-e rusine.
Ajutati-l pe Mihaita:
http://paul-mihaita.blogspot.com