Mamici de zmeurici de iulie - august 2009 (26)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alfa_anca spune:

danielle nu e vb doar de schimbat copilul de scutec, e vb de sters, imbracat pt dupa baita, masaj, gimnastica etc. Iar dc ai pb-e cu coloana (cum am eu) si 1 minut e fffff mult sa stai aplecata. Iar cu faptul ca ii schimba si taticul pe copii, da, dar nu poate decat seara si in we, in rest de dim pana seara ii schimbam noi.

Ca sa va dati seama ce inseamna dureri de spate, imaginati-va ca dupa ce spal cada spre ex (tb sa te apleci si sa faci efort stand aplecata) zac efectiv in pat o zi intreaga pt ca nu ma mai pot misca de dureri. Drept urmare eu nu spal cada deloc, e una dintre treburile pe care le face sotul.
Dupa ce nu am mai putut folosi masa de infasat pusa pe patut si am mutat-o pe canapea nu stau nici asa aplecata ci sunt obligata sa stau in genunchi si am facut genunchi de capra efectiv, pe care cu greu ii tin in frau cu alifii si etc. Si stau in genunchi ca sa fac orice : imbracat, schimbat, gimnastica, etc.

Produsele pentru copii sunt f multe, dar fiecare isi va cumpara doar ce i se pare ei necesar si oricum in afara de patut si carut si hainute restul pot fi sau nu utile. Eu multe le-am luat dupa nastere. Spre exemplu in ziua cand am ajuns acasa am facut furia laptelui si nu puteam sa scot laptele manual asa ca l-am trimis pe sot de urgenta la farmacie si mi-a luat pompa de muls, inainte de nastere cautasem sa vad unde pot gasi in caz de urgenta si aveam o farmacie non-stop in cartier care avea. Dc nu faceam furia laptelui poate nu imi luam....am mai folosit-o ulterior doar ca sa culeg lapte sa am de rezerva in congelator dc aveam nevoie sa plec, dar puteam sa scot si cu mana. Eu mi-am luat interfon dupa vreo sapt dupa ce am ajuns acasa. Stau la casa, pereti grosi de caramida, dc eram in alta camera care nu avea legatura cu cea a fetei nici dc urla nu o auzeam ziua cand eram treaza. Asa ca am luat inca de la inceput pt zi, ulterior l-am folosit si noaptea cand m-am mutat in patul conjugal si Elena a ramas in camera ei.
Sterilizator de biberoane nu am luat deloc. Am alaptat pana la 9 luni si nu am folosit biberoane deloc, nici macar pt ceai sau apa (nu stia sa le foloseasca si a baut direct din cana) si de abia la 9 luni a luat biberonul dar atunci nu mai e nevoie sa le sterilizam zilnic ci cam o data pe sapt, asa ca le fierb o data pe sapt si gata.
Si exemplele pot continua.
Eu am fost si raman mare fan site-urilor de cumparaturi pt bebelusi. Cand le-am descoperit radea sotul de mine si zicea ca eu si stand acasa cheltui bani .

Trebuie fiecare sa se gandeasca cam ce ar putea folosi si sa cumpere dupa cand chiar are nevoie. E posibil sa dati bani pe o pompa de muls si sa nu aveti nevoie, e posibil sa alaptati fara probleme si sa nu aveti nevoie de biberoane si sterilizator. Exact cum spunea si danielle ca a cumparat o gramada de chestii pt ebonee si multe nu le-a folosit.

Va mai dau un exemplu: am tinut fffff mult sa cumpar patut cu laterala culisabila si am luat. Nu am folosit-o NICIODATA. Elena a folosit nivelul de sus pana aproape de 8 luni cand a inceput sa se ridice in picioare si apoi am coborat nivelul, dar ea deja se ridica in picioare si nu aveam nevoie sa o ridic de jos ci doar sa o scot din patut ea fiind in picioare.

Anca de gandacel Elena (03.11.2007) si 21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alfa_anca spune:

mama, dar m-am intins nu gluma....ideea care trebuia de fapt sa o spun este ca noi mamicile care avem experienta nu va putem spune decat din experienta noastra, ce a fost util pt noi si etc, iar voi tb sa va ganditi ce se aplica in cazul vostru.

Anca de gandacel Elena (03.11.2007) si 21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

Ancuta, si restul mamicilor ce mai aveti un copilas , mie cel putin imi prind tare, tare bine parerile si experientele voastre. Ideea e habar nu am de ce as avea nevoie si numai bine vin ideeile voastre.
Muffi, e la casa de vacanta si se conecteaza la net doar pentru a citi mail-urile.
Pooh, am in program oricum un shopping in Ungaria. Initial vroiam Debrecen ca e mai aproape, dar am zis ca de Pastele Ortodox cand noi avem liber si ei nu ar fi numai bine de tras o fuga chiar pana in Budapest.

18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisarh spune:

Wow fetelor! Dar ati scris nu gluma, mi-a luat ceva pana sa va citesc;Salut si eu noile venite, le urez sarcina buna si lunga , pana pe la 9 luni Apoi felicit noile carucioare aparute, bleo si roze Cam atat va spun acum, o sa merg si eu la expo bebe maine dimi si daca imi fac o parere v-o impartasesc, daca nu uit sa iau aparatul poate fac poze si le pun pe forum;toate gravi 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micaalsa spune:

Perne pentru alaptat am vazut si pe site-urile noastre ... dar nu asa frumusele, mie una nu-mi prea place ce e pe-aici la capitolul perne. Daca dati o cautare pe google, le gasiti, si la chicco, si la reclamamascata, babyconfort etc. Dar cum a spus si Anca, sunt multe lucruri pe care e foarte posibil sa nu le foloseti ... cum sunt biberoanele, sterilizatoarele, incalzitoarele ... in cazul in care alaptezi. Eu stiu ca la inceput i-am dat completare si lapte praf si atunci le-am folosit. Sterilizatorul nu l-am folosit niciodata, mie moasa mi-a zis ca e suficient daca le spal fff bine si le limpezesc la fel. Eu de sterilizat, n-am sterilizat niciodata dar nici probleme de vreun fel n-am avut.

Un simplu click va rog http://litoral-bulgaria.travelplanner.ro/CASTIGA-o-VACANTA-de-PASTE-la-HOTEL-ATLAS-Nisipurile-de-Aur-ALL-INCLUSIVE?user=1907

Bubulina mishelina
Nasterea printesei
Anamaria lui Iulia (23.03.2006) si 18+ cu
BB-lina noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns siacob spune:

Ancuta, cred ca ne-ai dat cel mai bun sfat, noua celor care suntem pe cale de a deveni mamici pentru prima oara...suntem tentate sa luam multe lucruri fara a ne gandi daca le folosim sau nu.

Eu cred ca o sa iti urmez sfatul si nu voi cumpara decat lucruri de baza inainte de nastere...restul pe parcurs ...cel putin asa m-am hotarat acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blanca000 spune:

Dragele mele am si eu o mare nelamurire daca ma puteti ajuta....desi stiu ca e topic de Legislatie, am postat si acolo dar poate stiti si voi :

pana la sfarsitul anului am avut o anumita suma in cartea de munca, din Ianuarie salariul a crescut considerabil pe cartea de munca...in februarie am avut 3 zile de concediu medical (platibil 100%) si 4 zile de concediu de odihna...cand a venit fluturasul de salariu acum la sf lunii februarie am observat o micsoare de aprox 130 lei.
Cei de la mine de la contabilitate zica ca diferenta se datoreaza acestor zile in care am lipsit...dar ma intreb daca CM era platit cu 100% si CO tot asa din cate stiu...de ce diferenta de suma ???????

E posibil sa mai am nevoie de CM sau CO si imi e teama ca daca imi mai iau indiferet ce concediu salariul meu nu va fi niciodata integral....

18+

Bubi mic poze

Nunta noastra 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns siacob spune:

Blanca, esti sigura ca zilele de concediu medical au fost platite 100%? Sunt destul de putine cazurile in care se acorda 100%.Eu am un formular de concediu in fata si pe spatele lui sgrie care sunt cazurile in care se acorda CM platit 100%.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blanca000 spune:

Da sunt sigura ca a fost de 100% - scria urgenta medico-chirurgicala sau asa ceva...

18+

Bubi mic poze

Nunta noastra 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielle02 spune:

anca,
si eu ma intepeneam de spate cand o mai schimbam,dar ma asezam langa ea pe pat sau jos,unde era,nu trebuia sa stau numaidecat cocosata cand o schimbam sau o spalam.
eu am zis din experienta mea ca nu mi-a trebuit deloc masa de infasat chiar daca umblam de nebuna inainte de a naste sa cumpar,cum a venit Ebonee si am vazut ca merge schimbata pe unde apucam,chiar si pe genunchi m-am gandit sa nu mai cumpar.
stii tu cum era sa iau si pompa ptr muls,eu fiind ferm convinsa ca o sa alaptez si nu am alaptat dadeam banii aiurea.

sterilizator am luat si eu dar abia dupa ce am nascut,la fel si biberoane,eu fiind ferm convinsa ca o sa alaptez si nu o sa am nevoie de ele,

in fine,sunt multe si iar multe,cel mai bine mergem intr-un magazin ptr copiii si vedem acolo tot ce e ptr nou nascut si luam numai ce ne trebe

pozici
vine BEBE 2
Ebonee (02.10.2007)

Mergi la inceput