Mamici de zmeurici de iulie - august 2009 (26)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns PatriciaArdeleanu spune:

Buna dimineata!

Motana, si pe mine ma dispera gustul asta metalic, pe care il am cam cel putin jumate de zi.
bomboane, guma, ciocolata, cam asta e remediul la mine.
din experienta iti spun ca la primul copi lnu am avut masa de infasat si o "operam" unde se putea, pe pat, pa canapea, etc. insa ma omora de "shale" ca sa zic asa pozitia aia. de la mame care aveau masa am aflat ca e ff utila si comfortabila.

Landoul este fix, nu se ridica, pe cind cel sport are 3 pozitii: oriontal, una putin inclinata care merge dupa ce are vreo 4 luni si pe urma scaunel. la 6 luni deja vor sa stea ridicati sa contemple lumea, va spun. asa ca landoul probabil primele 1-4 luni.
eu am sa optez pentru unul doar cu scoica daca este, dar trebuie sa cercetez, caci nu am scoica. rebecca are scaunel chicco care se poate folosi de la 0 la ...4-5 ani si nu stiu cite kile (mai multe), dar ea inca sta perfect in el pentru ca este genul miniona si slabutza, asa ca o mai las in scaunel cel putin pina la 5 ani; deci clar imi trebuie scoica.

Hainute am o tona de la rebecca, insa lucrurile mari le-am imprumutat cam pe toate, sa vad daca mai pot recupera macar scaunelul masa...daca nu, asta e. bine ca am hainute. dar aseara nu m-am putut abtine si am cumparat primele 2 body-uri de nou nascut.

si eu merg sapt viitoare la control, am toate analizele iesite, toate sint f bune, trebuie sa ridic de la CMU si dublu test, dar vad ca nu vor sa mi-l trimita pe e-mail si nu prea am timp sa bat drumul pina in baneasca...incer sa le mai cer o data pe e-mail.

Dr bun care face morfo este si Razvan botica Radulescu, face la CMU si la medlife. eu la el am facut acum prima morfo si la rebecca la 20 saptamini la el. acum voi merge la Iosup pt 21 s, mi-am facut prog inca din decmbriesper sa merite, caci am vrut si eu sa fac la unul dintre ci mai renumiti dr.

Patricia s16 si Rebecca 05.02.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alfa_anca spune:

Nu mai stiu cine intreba de landouri, dar cand va veni iarna bebelusii nostrii vor avea spre 5-6 luni cand deja nu mai stau numai culcati, vor sa stea in fund sa vada lumea. Elena dupa 6 luni statea culcata numai dc dormea, in rest se agata de marginile caruciorului si se ridica singura, de multe ori nici nu puteam sa o adorm in carut pt ca nu vroia sa stea pe spate.
Iar legat de masa de infasat: la mine a fost ceva indispensabil. O aveam pe patutz si imi venea la nivel fara sa ma aplec si era super. Nu mai vb de faptul ca imediat dupa ce am nascut nu puteam vreo cateva zile sa stau deloc in fund nici in pat nici pe scaun, nu am gasit pozitie buna sa alaptez culcata, asa ca alaptam in picioare cu mana sprijinita de masuta de infasat de pe patut. era super. Dupa 5-6 luni cand a inceput sa se miste f mult, sa se intoarca inclusiv cand o imbracam nu am mai avut curaj sa tin masuta pe patut, si am mutat-o pe canapea, dar si acolo mi-a fost de folos pt ca Elena nu statea la schimbat decat pe masuta, in rest se rostogolea prin pat si mai tarziu pleca pur si simplu fara sa apuc sa o schimb...acuma deja ne luptam si trecem la amenintari :).

Anca de gandacel Elena (03.11.2007) si 21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielle02 spune:

`neata burtici cu bebici
motana,eu scap de gustul ala nasol cu o gura de cafea dar revine el inapi usor usor,trebe sa suportam asta e :(( nu cred ca are vreun remediu,trece de la sine.
am auzit si eu ca saltulutele de la patut se fac naspa dupa o vreme si tot trebe inlocuite.eu am lasat salteluta de la patut,cea din burete,am pus deasupra un cearsaf si o plapumioara micuta ca sa fie moale,apoi alt cearsaf si gata,nu s-a intamplat nimic,a crescut fata si fara saltelute de milioane

landoul nu cred ca il poti folosi multa vrme,deja pe la 4-5 luni copilul vrea sa vada "afara",sa se uite imprejur si nu o sa va mai trebuiasca.eu una as lua un carucior ieftin si bun,care sa protejeze bebe de vant,ploaie etc,dar mai sunt si alea de ploaie,sigur il protejeaza pe bebe in carucior.acu stiu exact pe ce sa dau banii,la fata am luat multe,prea multe si degeaba.
acu nu o mai pun in carucior cand mergem in oras,de manutza o iau,merge singurica,se descurca,caruciorul nu isi mai are rostul
poate vreodata cand ploua ori e frig,dar nu o scot eu pe vreme urata din casa.
la mine scoica mi-a folosit pana pe la vreo 6 luni,deja era prea micuta fata ptr ea,ii ieseau piciorusele "afara" si a trebuit sa schimb cu scaun de masina.stiu ca scoica nu o poti pune cu fata la sofer (daca nu ma insel) ci cu spatele,bebe sta cu spatele la sofer pana schimbam scoica cu scaun de masina
pana la 6 luni am tinut-o in scoica si cred ca e prea mult,deja sunt marisori la varsta asta si nu mai stau cumintei in masina.
m-am intins cat o placinta
eu una nu m-as arunca sa dau banii pe cat mai scumpe carucioare,patuturi,hainute etc cresc cat vezi cu ochii si deja pe la 1 an au pretentii (asa e fiicamea) am dat banii pe o multime de hainute inainte sa se nasca,a purtat doar cateva fiindca intr-o luna ii trebuiau mai marisoare,in fiecare luna ii trebuiau hainute mai marisoare si uite asa am ramas cu saci de hainute nepurtate.

va pup,sper ca v-am fost de folos,daca mai vreti sa stii ceva,eu azi am limbarita la taste

grisca,

bun venit noilor burticute,sa aveti sarcini usoare si la termen,iar bebeii sa fie cuminti cuminti si iar cuminti

pozici
vine BEBE 2
Ebonee (02.10.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micaalsa spune:

doinique, in cei 5 mil se include tot, eco si consultatii plus analizele de sange. Mie mi se pare super ok pretul ... acum 3 ani era 2 mil in conditiile in care eu aici in Alba mergeam la un eco simplu cu 80 ron.
Din start mi s-a spus sa nu dau asistentelor nimic, nici macar o ciocolata. Si nu-ti explic cum se comporta toate ... Eu am stat in salon de 2 paturi, bebeii erau cu noi dar si o asistenta zi-noapte, avea biroul in salon. Nici n-am pus mana pe copil, sareau la ei la orice scancet. Si masaj iti facea asistenta daca cereai
Giova, aici merg la dr. Hutanu Catalina. Nu cred sa stii de ea, e relativ noua in oras dar deja are o multime de pacienti. E super, mie-mi place enorm de ea ... macar daca nu ajung la Cluj sunt linistita si aici, cel putin din punctul de vedere al doctorului.
Motana, ee la Iulia n-am avut masuta de infasat, o schimbam pe patul nostru. Eu zic ca-ti trebuie ceva la inaltimea ta, sa nu trabuiasca sa stai aplecata. Aveam niste dureri de spate de-mi venea sa urlu. Durerile de spate mi se trageau si de la alaptat, statul in pozitia aia 10-15 min era crima pentru mkine. Acum o sa-mi iau asa ceva: http://www.walmart.com/catalog/product.do?product_id=4564500
Moni, sunt tipuri de carucioare care au landou la care li se ridica spatarul. Acesta de ex: http://www.amazon.com/Peg-Perego-Skate-Stroller-System-Tango/dp/B001989ZEE/ref=pd_bbs_1?ie=UTF8&s=baby-products&qid=1235724653&sr=8-1 Dar cam piparat pretul La cele clasice, la care landoul se ia jos, nu se ridica spatarul.
Wow, ce explicatii dau, si eu ma mir Dar sta gaza asta agatata de mine ca o vazut soarele afara si-i trebuie la topogan.
V-am pupat, fug

Un simplu click va rog http://litoral-bulgaria.travelplanner.ro/CASTIGA-o-VACANTA-de-PASTE-la-HOTEL-ATLAS-Nisipurile-de-Aur-ALL-INCLUSIVE?user=1907

Bubulina mishelina
Nasterea printesei
Anamaria lui Iulia (23.03.2006) si 18+ cu
BB-lina noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns siacob spune:

Buna fetelor,

Ma bucur ca ati deschis acest subiect legat de carucioare si patuturi..mai ales ca mi-am planificat sa merg maine la baby expo si habar n-aveam despre cum ar trebui sa fie sau ce ar trebui sa aiba patutul sau carutul :))))

Astept impresii de la fetele care merg azi la baby expo,

Stef

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Motana spune:

Cu cat citesc mai mult cu cat imi dau seama ca am nevoie de multe chestii pentru bebe. Eu numai hainute aveam in cap, imi sunt dragi tare.
danielle, am si eu o prietena cu hainute ramase neatinse, ca a crescut repede fetita, mi-a si zis sa nu ma ambalez prea tare ca imi da ea pe cele cu eticheta, dar eu tot iau, cu limita, oricum.

Uitati, fetelor, am facut o mini mini listuta cu ce e nevoie asa mai mare (adik ce costa mai mult) pentru bebe. Ce ziceti, ne ajutam una pe alta ca sa nu uitam cam ce e nevoie (si sa punem si o lista de optionale )

Eu pun asa:
carut
scoica
wrap (eu)
patut de lemn sau tip tarc
masa infasat (ma mai gandesc dar se pare ca e nevoie)
cadita baie (plus suport daca nu are)
scaun masa (dupa 6 luni)
scaun masina (dupa 6 luni)
balansoar (optional il pun eu)

Ce imi scapa? Probabil ca multe, of, abia acum ma dumiresc si eu cam ce ar fi necesar si ce nu.

Ce parere aveti de www.youtube.com/watch?v=Rc4DQjFZPjc&feature=related" target="_blank">BABY JUMPER asta? Hehe! Mi se pare comic, cica se poate folosi pana incepe bebe sa mearga in picioare.

19+

"Anyone giving me bottles, teats or pacifiers will be sued. Daddy is a lawyer." (ma' baby)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Motana spune:

micaalsa, e super "pernuta" aia de alaptat si cum sta bebe acolo, o sa caut si eu pe la walmart-ul nostru. Eu am vazut de asta asa dar micuta pentru gat, cand doarme bebe in carut sa stea confortabil, www.amazon.co.uk/Kiddopotamus-SnugHug-Premium-Support-Ivory/dp/B000DZZCPK/ref=sr_1_12/278-8278378-5043565?ie=UTF8&s=baby&qid=1235725523&sr=1-12" target="_blank">ASA ceva.

Patricia, si eu cu guma si dulciurile se pare ca nu e alt remediu, of, oare pana cand tine gustul asta ciudat asa?

19+

"Anyone giving me bottles, teats or pacifiers will be sued. Daddy is a lawyer." (ma' baby)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

MOTANA noi , adica cezar a avut jumper...la inceput a plans cand l-am pus dupa ce s-a obisnuit...doamneee ce-i mai placea
ca masuta de infasat puteti sa luati doar salteluta aia , asta in cazul in care nu aveti loc, si s-o puneti pe patut, e foarte utila
cadita noi aam avut asa ceva http://w w w.c h i c b e b e.ro/products/196-totul_pentru_baita/3611-rotho_cadita_cu_suport.mbs

_
Adriana mamica de Cezarica (23 aprilie2005) si minunea din burtica 21+
it's a girl !!!

"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte." Michael Levine
"A muri inseamna de fapt a te muta intr-o stea." Octavian Paler

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anielas spune:

Neatza si de la noi

anca – merci din suflet pentru informatii

Motana – buna ideea ta cu listuta...mai putem adauga sterilizator, baby phone (optional). Si eu cochetez cu ideea de wrap...am avut la Ina marsupiu...a fost fff util...cam pana pe la 6 luni...cand deja era prea grea pt spatele meu.

Micaalsa – super pernutza aia

adrianafedorca – uff...cred ca te-a topit Cezar...sunt santajisti sentimentali piticii nostri.

De muffinutza mai stiti ceva?

Noi suntem oki..ne luptam cu dureri de spate, os pubian, etc..chiar ma distram..ca nu stiu cum sa-i spun corpului ca eu nu o sa nasc normal..asa ca nu tb sa se mai dilate bazinul
Azi imi vine sufletzelul acasa...Am vb cu ea la telefon si ce-mi zice ...”Mami eu sunt tare suparata ca nu am fost cu voi la doctor..ca vroiam sa-mi faca si mie d-na dr. o poza impreuna cu surioara mea”...si alta problema existentiala - nu stie daca sa-i cumpere si surioarei un martzishor sau nu .

Ania & Inutza (23 oct 2004) si 22+
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59135" target="_blank">Inutza-sufletzelul nostru minunat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielle02 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Motana

Cu cat citesc mai mult cu cat imi dau seama ca am nevoie de multe chestii pentru bebe. Eu numai hainute aveam in cap, imi sunt dragi tare.
danielle, am si eu o prietena cu hainute ramase neatinse, ca a crescut repede fetita, mi-a si zis sa nu ma ambalez prea tare ca imi da ea pe cele cu eticheta, dar eu tot iau, cu limita, oricum.

Uitati, fetelor, am facut o mini mini listuta cu ce e nevoie asa mai mare (adik ce costa mai mult) pentru bebe. Ce ziceti, ne ajutam una pe alta ca sa nu uitam cam ce e nevoie (si sa punem si o lista de optionale )

Eu pun asa:
carut
scoica
wrap (eu)
patut de lemn sau tip tarc
masa infasat (ma mai gandesc dar se pare ca e nevoie)
cadita baie (plus suport daca nu are)
scaun masa (dupa 6 luni)
scaun masina (dupa 6 luni)
balansoar (optional il pun eu)

Ce imi scapa? Probabil ca multe, of, abia acum ma dumiresc si eu cam ce ar fi necesar si ce nu.

Ce parere aveti de www.youtube.com/watch?v=Rc4DQjFZPjc&feature=related" target="_blank">BABY JUMPER asta? Hehe! Mi se pare comic, cica se poate folosi pana incepe bebe sa mearga in picioare.

19+

eu cred ca ai scris cam multe
tot o sa iti trebuiasca ce ai scris tu in listuta,eu nu am luat masa de infasat ci doar salteluta aia de deasupra si nici pe aia nu am folosit-o m-am descurcat si pe pat si pe canapea sau jos,puneam o patura mai mare si grosuta si o schimbam de scutec,doar nu stai juma de ora la schimbat copilu`,2 minute acolo,plus ca mai schimba si sotul
jumper,eu am luat la fata insa nu a stat in el,poate vreo saptamana asa... apoi nu poti pune copilul in el daca are peste 9 kg :((
cred ca depinde de copil,la unii le place la unii nu,sunt si ei cu toane,ca noi
am folosit mult timp balansoarul in schimb,pana ce stia sa se ridice singura si a luat-o o data in freza pe la vreo 8 luni cred ca a avut putere sa se ridice si sa cada cu tot cu balansoar
ii placea tare

pozici
vine BEBE 2
Ebonee (02.10.2007)

Mergi la inceput