Mamici de zmeurici de iulie - august 2009 (26)
Raspunsuri - Pagina 11
Grishca spune:
Multumesc din suflet tuturor celor care mi-au scris si care se gandesc la mine. Ganduri bune si de la mine catre voi si catre zmeuricile voastre.
lucialu iti multumesc pentru tot. da stiu despre aceasta procedura, am studiat cateva articole bineinteles mai mult de pe siturile din afara. din pacate, deocamdata aceasta procedura mi se pare destul de periculoasa si implica riscuri foarte mari. adica pe mine nu m-a convins de un randament crescut intre riscuri si beneficii. mai mult decat atat la noi in tara nu stiu daca o face cineva. e o procedura sofisticata, cu multe riscuri si e nevoie de un medic cu experienta, ori la noi abia se perfectioneaza prelevarea de lichid amniotic in amniocenteza...in concluzia nu mi-as asuma riscurile pe care le implica o asemenea procedura la noi in tara. din cate m-am documentat e mai usor de scos lichid in hidramnios, lichid in exces.
17+
lucialu spune:
Grishca
, eu nu am facut nimic.Decat mi-am adus aminte de ceea ce citisem.Voi hotarati dupa cum credeti ca e mai bine pt puiul vostru.Insa daca te putem ajuta cu ceva,orice,altceva decat rugaciuni sa nu eziti sa ne spui.Te rog.Trebuie sa fim toate impreuna pentru fiecare.

my little sunshine
Giova spune:
MicaaLSA eu am inteles ca 500 lei e o consultatie. Pai e iefin, chiar daca e 2500 nasterea si nu 1500.
In Alba la ce dr. mergi? mult e consultatia la noi. eu aici platesc eco 70 lei, cand a fost si pap test si lama am platit mai mult.
Mor de ciuda ca in ditamai Timisoar asta nu e nimic privat. Cred ca sunt prea mari interese politice aici, altfel nu-mi explic.
_
Gio
19+ si Marco(06.01.2006)
poze
Motana spune:
uliiasi, nici eu nu le prea stiam pe nume, cel putin la "scoica" am stat sa caut ce e, caci aici ii zice "portatil" sau "porta bebe", deci nici o legatura. Dar am facut investigatii ![]()
Cu burta, ce te stresezi, ete na.. tre' sa isi dea cu parerea una sau alta?! Eu am tot aproape 5 luni, nici prin gand nu ii da cuiva ca sunt insarcinata, asa pe pielea goala se vede un pic umflat, dar in rest nici urma, si nu ma deranjeaza deloc. Acum ma bucur ca simt si pe bebe, nu ma preocup si nu ma las deloc influentata de ce zic cei din jur.
Fetelor, cu linkurile astea
, poate putem sa save photo si sa o punem oriunde, chiar si pe gmail... ca mereu ne "sanctioneaza", atata disperare cu reclamele astea 
danielle02, merci, am auzit si eu ca e normal cu gustul asta metalic, dar tu ce faci? Ca eu numai cu gume si bomboane ca e nu ma apuca nervii. Exista vreun remediu?
Despre patut am auzit ca cel de panza e mai sigur, nu se loveste etc, dar cred ca la ridicatul in picioare nu prea are de ce se tine bebe. Vad ca mai toate ati avut saltea din alge de mare, am citit ca la unele persoane cum ca s-a batatorit si a facut gropi salteluta, voi nu ati patit?
micaalsa, mi se pare super patutul ala tarc de la Graco, are si masuta aia de infasat. Chiar, e necesara o masuta de schimbat bebe, caci mie mi se pare cam inutila, ce, nu poti sa il schimbi oriunde? N-am idee, dar incerc sa imi imaginez... atata vreme cat ii pui un scutec de ala paturica sa nu ude in timp ce il schimbi.
Tu micaalsa tre' sa le stii mai bine daca esti into de-astea, mai asteptam sugestii de la tine. ![]()
Moniland, si eu tot un carut care se lasa total pe orizontala cred ca o sa iau, plus apoi o sa mai am si wrapul, o sa mai fac schimb.
Din cate stiu eu nu e tot una scaun de masina si scoica, scaunul e mai pe verticala asa, scoica mai lasata pe spate. De ex. aici la cresa ii tin in scoica pana pe la 1 an, ii leagana si ii adoarm acolo, fetita unei prietene asa dormea (ziua), cu scoica pe post de balansoar portabil, si apoi fetita dadea singura din picioruse si se legana singura. E tare comod, nu stiu de ce se zice ca nu poti lasa pe bebe mult timp acolo. Poate cand e f. mic nu, nu stiu exact. Tot ea a mai schimbat 2 scoici m caci una ramasese mica de pe la 6 luni. Asta pana pe la 11 luni cand iesea cu totul fata de acolo, nu mai voia nici scoica nici nimic.
Grishca, poti sa ne scrii de cate ori simti nevoia, suntem alaturi de tine, si asteptam si vesti mai bune. Stii ca de multe ori medicii ori gresesc ori se bazeaza pe teste care nu sunt concludente, ci doar statistici. Oricum ar fi, iti doresc multa putere si bucurie in suflet. 
mQQm, si eu is super incantata de wrap, si am tot aflat ca sunt mai multe feluri, cica la inceput e ok sa fie unul mai elastic apoi nu prea, ca se lasa de la greutate. Si eu as vrea sa exersez de pe acum cu infasuratul lui, abia astept sa imi iau! Super! Tu ai mai avut before sau mezinul o sa fie primul beneficiar al wrapului? Chiar de pe un site canadian am scos multe informatii, in franceza, iti da si manual de cum sa il poti pentru beneficiile coloanei, picioarelor etc.
Clara, felicitari pt. bebe! Voiam sa iti zic ca baby carriers de astea gen marsupiu is ok, dar din cate am inteles dau dureri de spate destul de nasoale, caci greutatea copilului nu se distribuie egal. Poate cand e f mic merge apoi nu prea. Si asa se presupune ca e spatele mai sensibil de la epidurala sau cezariana, de aici de fapt am ajuns eu sa cunosc wrap-ul, (atat de emotionata de parca l-as fi inventat eu
). La wrap nu se simte greutatea lui bebe, e uniform distribuita. Daca te intereseaza pune pe google (in USA e super la moda, mai ales printre vedete), sau uita-te dupa discutii pe forum despre wrap (sunt muuulte).
ely_cta, eu is cu nasterea in apa, nu sunt din Cta, dar cand afli preturile sa ne anunti si pe aici, pls.
2500 RON e super ok pretul pt. nastere normala.. daca e RON si nu EUROS, caci cam asa umbla pe la clinicile particulare din cate stiu eu.
19+ 
"Anyone giving me bottles, teats or pacifiers will be sued. Daddy is a lawyer." (ma' baby)
ClaraJ spune:
Inca o data seara buna mamici sau chiar buna dimineata,
MONTANA - mercic mult pentru urari. E posibil sa ai dreptate despre acel Baby Bjorn. Nu e inca nimic batut in cuie. Si noi suntem in stadiul de informare si aflare a ce e mai potrivit pentru mine ca mamica si bebita. Am aflat si de wrap si la fel mi se pare o idee foarte buna. Trebuie doar sa citesc mai mult si sa vedem care varianta e mai practica din toate punctele de vedere.
Asa cum am zis, Doamne ajuta ca avem atit de multe optiuni si de unde alege.
Pupici,
Clara
Mami lui Bryce Mihai 16+
Moniland spune:
blanca, ai dreptate ca prindem toamna/iarna cu bb mici, dar landoul se poate si ridica?, ma refer la spatarul acestuia. Ca la 6 luni cand suntem un plina iarna mai stau copilasii complet la orizontala? sau te-ai gandit la varianta de carucior cu landou in plus.
18+

Moniland spune:
Eu sunt trezita de la 4,30 si ca sa nu ma foiesc prea mult m-a trimis sotul sa citesc ceva. Ce sa citesc daca nu forumul
. Asa ca sunt la calculator cu o cana de cacao cu lapte fierbinte si biscuiti de ovaz. Prea devreme pentru micul dejun?
18+

pooh spune:
Wow,Moni,ce matinala esti!Mergi azi la servici?O sa fii rupta
.Eu abia astept sambata si duminica,sa pot dormi mai mult....La 7 ma trezesc zilnic s-o pregatesc pe fiica mea la gradinita....Iar dupa ce pleaca,nu mai am somn,nu ma mai bag la caldurica.....Azi ma duc la dr. de familie pentru controlul lunar.Si are un cantar antic,vechi,care arata mai mult cu cel putin 5 kg....Parca o aud zicandu-mi ca am prea multe kg. luate in plus,sa am grija ce fac 

.O zi buna va doresc!
Ps. La noi iarasi a nins....nu mai vine primavara odata
Pooh,mami de Timea(15.06.05) si
21+
adrianafedorca spune:
neata
si eu m-am uita la un film de la ora 2 la 4,30, am papat 2 senvisuri...la 6,30 cand a sunat ceasul am crezut ca vad stele verzi...si azi mi-l aduce mama pe Cezar acasa , l-au luat miercuri ca le era dor de el dar el nu mai vrea sa stea acolo , vrea cu parintii lui...asa zice
ieri l-au dus in parc pt ca a fost frumos afara si mi-a zis ca toti copiii din parc erau cu parintii lui si el nu ...va dati seama cum m-am simtit...
moniland landoul nu se ridica
_
Adriana mamica de Cezarica
(23 aprilie2005) si minunea din burtica
21+
it's a girl !!!
"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte." Michael Levine
"A muri inseamna de fapt a te muta intr-o stea." Octavian Paler
alfa_anca spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui anielas Fetelor..care ati trecut la program de 6 ore...helppp..cum trebuie sa arate adeverinta de la medicul de familie...are vreo formulare speciala? |
Eu am dus de la medicul neurolog, dar la mine la servici merge si de la alt medic, nu stiu dc merge peste tot, ideea e ca in legea de la nivel national spune ca tb de la medicul de familie. Mie medicul neurolog mi-a dat o adeverinta medicala tip in care scria ca imi tb la serviciu cu recomandarea de reducere a programului de lucru la 6h/zi. Dar medicul de familie mi-ar fi dat un formular de concediu medical unde la codul bolii scrie codul pt reducerea duratei normale de lucru cu 1/4 (pe spatele formularelor sunt mai multe coduri de boli). Poate te ajuta mai mult fetele care au luat adeverinta de la medicul de familie.
Anca
de gandacel Elena (03.11.2007) si
21+