Trombocitopenie: cauze, investigatii...
Am o prietena care de vreo 2 ani se chinuie sa investigheze aceasta boala... De fapt, nu prea i-a dat importanta. La ultimele analize, i s-a recomandat punctie medulara la Fundeni... Este foarte speriata, iar eu ar trebui sa o insotesc...
M-am informat eu pe internet, insa as vrea sa aflu mai multe despre boala aceasta cu exemple concrete...
A trecut cineva prin asa ceva?!
Nicoleta si Alexia (21 aprilie 2005)
Raspunsuri
clio spune:
Chiar nu ma poate ajuta nimeni?
Prietena mea este deja programata luni la punctie la dr.Iulia Ursuleac la Fundeni.
E dureros? Cum este? O pot insoti oare?
XIO spune:
Este neplacuta , putin dureroasa , dar se face cu anestezie care va diminua putin durerea.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/
Tala spune:
Am avut eu un episod de purpura trombocitopenica. Nu stiu ce inseamna punctie medulara, mie mi s-a facut punctie in stern (si a fost super dureros dar bine e ca nu dureaza mult). Desi au fost medici care au spus ca nu voi putea avea copii , uite ca am (chiar unul minunat). Se poate trece peste orice boala cu incredere (in ceea ce tocmai am spus).
Sanatate
Bucurie!
chris27 spune:
Si eu la fel ca Tala,doar ca au fost mai multe episoade si mai multe punctii(si in stern si in creasta iliaca).Sunt cosmarul meu si sper sa nu mai trec prin asta...Cauzele au fost necunoscute(trombocitopenie idiopatica).Primul episod a fost acum 12 ani...am doi copii minunati astazi.Multa sanatate prietenei tale!Nu stiu daca te vor lasa inauntru in timpul procedurii...
Album foto | Slideshow
excursie
www.sonia.as.ro/" target="_blank">ajutati o fetita minunata!
casuta noastra
clio spune:
Va multumesc din tot sufletul!
Luni o insotesc! Doamne ajuta sa fie bine!
chris27 spune:
Doamne-ajuta!
Album foto | Slideshow
excursie
www.sonia.as.ro/" target="_blank">ajutati o fetita minunata!
casuta noastra
clio spune:
Mai voiam sa va intreb daca necesita internare aceasta interventie.
Voi ati urmat un tratament in urma diagnosticarii?
In timpul sarcinii ati avut probleme din cauza acestei trombocitopenii?
mihaela_80 spune:
Clio, sa ceara prietena ta sa i se numere plachetele (trombocitele) si la microscop, nu numai cu aparatul ala mare (nu stiu cum se cheama).
Mie masurate in felul acesta din urma imi ies ceva de groaza, de 10 ori mai putine decat normalul, m-au suspectat de diverse, am facut punctie (urata, da trece), voiau sa-mi scoata splina etc.
Pana la urma o dr de la hematologie de la Coltea s-a gandit sa le vada si la microscop, sunt bine-mersi, se lipesc intre ele si de asta masinaria vede una in loc de 8.
Eu nu aveam nici purpura trombocitopenica nici alte manifestari, nu sangeram mai mult decat normal cand ma taiam, etc. Cica e o particularitate a unor oameni.
Acum nu mai locuiesc in tara, chiar saptamana trecuta mi-am facut analizele, s-au speriat oamenii de trombocitele mele, le-am zis sa se uite la microscop si s-au linistit.
clio spune:
Am fost cu prietena mea la Fundeni ieri si astazi...Sunt cu moralul la pamant! Nu pot sa cred ca asa arata un spital in care se lucreaza cu sange, maduva, etc...Sunt efectiv terminata, ma intreb cum poate fi posibil asa ceva in anul 2009 ??? Este strigator la cer!!! Probabil unele dintre voi stiti deja despre ce vorbesc, insa va doresc din tot sufletul meu sanatate si sa nu ajungeti acolo nici macar in vizita! Eu nu pot sa cred ca in astfel de conditii sunt tratati niste oameni bolnavi de leucemie sau care au alte maladii ale sangelui!!!
I-au facute multe analize, iar astazi i-au facut punctie! Deja este pe tratament cu dexametazona. Timp de 4 zile ii vor face cate o perfuzie cu dexametazona! Ma rog la Dumnezeu sa fie ok, sa nu mai calce pe acolo, sa iasa ok rezultatele punctiei. Sper sa nu fie nimic grav!!! Ea a fost ok, a zis ca nu a durut-o decat un pic...
Dar, mai fetelor, punctia asta s-a facut in salon, cu pacienti si chiar o insotitoare de fata. Le-a rugat ea sa ii schimbe asternuturile din patul ala pentru ca voiau sa il le lase pe ale unui pacient care plecase! Plus...dupa ce am intrat la ea, am realizat ca pe masuta aceea din mijlocul salonul erau multe lamele cu ceva sange (sau maduva, nu stiu exact)...asa expuse acolo pe niste foi dintr-o agenda!Prietena mea mi-a spus ca sunt ale ei! La un moment dat a aparut o asistenta care le-a pus intr-o sticluta cu ceva...steril...banuiesc. Dar pana a venit asistenta, ele au ramas asa acolo, descoperite...Deci, eu sunt la pamant cu moralul!!! Nu aveau nici xilina pentru anestezie, a cumparat ea...Cei care nu isi pot cumpara ce fac?!
Cam asta a fost!
Sper sa fie ok rezultatele!