Sarea in bucatele copiilor de pana la un an

Sarea in bucatele copiilor de pana la un an | Autor: Irina20

Link direct la acest mesaj

Fetelor spunetimi si mie,voi de la ce varsta incepeti sa le puneti copiilor sare in mancarica lor?

De ce intreb?Pentru ca peste tot citesc ca pana la varsta de un an sa nu se puna sare in mancarea lor.Dar cunosc pe cineva care a stat internata cu baietelul ei,pe atunci in varsta de un an,in spital din cauza lipsei de sare,iar mititelul nu vroia sa manance un pic mai sarat si a fost nevoita sai dea sare cu lingurita.Mi se pare ceva ingrozitor.Si nu prea imi dau seama de unde aceasta situatie,deoarece na vrut sami dea prea multe detalii si nici nam insistat.

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=724e548b768b30618f9a7a&source=category&category_id=12" target="_blank">album 1;www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=7458c364f09f6e60b2d077&source=category&category_id=all" target="_blank">album 2; www.onetruemedia.com/shared?p=7e53fc2f14b83fa6df78e2&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Faby la 8 luni;

www.onetruemedia.com/shared?p=7c6534b75f4fce2bec111f&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj nou; www.onetruemedia.com/shared?p=7e3f9de70122621331eba0&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Fabi in girelo; www.onetruemedia.com/shared?p=801ef5ea45694371e9ba2d&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">mersul fara girelo

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Nici nu stiu cand am inceput ... eu nu prea sarez mancarea in general. Insa pana sa implineasca fi`mea 1 an am fost foarte, foarte atenta sa nu pape deloc sarat. De ex. noi nu saram salatele, legumele in general, cine vrea sare isi pune extra.
Daca exista vreo boala care impune asta, se poate afla doar din analize, nu din auzite.
Daca ai vreun dubiu, ii faci copilului analize amanuntite !

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luny spune:

nici eu nu-i pun sare inca, si nici nu ma grabesc!
Probabil micutul acela era bolnavior,sau avea ceva carente, si ii echilibra lipsa prin sare, nu cred ca e cazul sa te alarmezi sau sa consideri ca daca nu ii dai sare deloc, s-ar putea imbolnavi, acela a fost un caz special probabil..in mod normal, copii sanatosi nu au nevoie de sare macar pana la un an, apoi ff putina, un firiciel..

LUNY, mami de bebe MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Nici noi ca adulti nu putem manca sare cu lingurita. Zau asa.
Peste tot scrie ca mierea si sarea sunt interzise pana la 1 an.
Eu nu i-am dat lui Andrei sare, zahar si miere pana la 1 an.
Dupa 1 an i-am introdus doar putina sare in legumele facute la steamer. Daca-i dau sa guste ceva dulce nici nu vrea sa auda.
Sper din suflet sa il fac sa pape fructe ca astea sunt cele mai sanatoase, si sa il feresc cat d emult pot de dulciuri si saraturi.

Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului!

Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

Dupa un an sarea, mierea si zaharul ... dar, bineinteles, fiecare face cum crede si stie mai bine pt. copilul lui. Sunt total de acord cu ce a scris nana.

_
SoareIubireLacrimiVeselieInocentaArmonie ... adica centrul universului nostru
participam la concurs 2008 in fotografii www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=0" target="_blank">ab1 si ab2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irina20 spune:

Nana ce rost ar avea sa mint,am scris exact ce mi sa spus,desi nam fost eu de fata sa vad.

Nui dau desi mai mananca supa facuta pt noi ,daca vede ca mancam noi ceva, vrea si el.
Cat despre miere,sunt acele borcanele care sunt cu fructe,biscuiti si miere,care se dau dupa opt luni,lui chiar ii plac.Le iau cand trebuie sa plecam pe undeva si stiu ca nu ajung la timp acasa ca sai fac eu cate ceva.

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=724e548b768b30618f9a7a&source=category&category_id=12" target="_blank">album 1;www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=7458c364f09f6e60b2d077&source=category&category_id=all" target="_blank">album 2; www.onetruemedia.com/shared?p=7e53fc2f14b83fa6df78e2&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Faby la 8 luni;

www.onetruemedia.com/shared?p=7c6534b75f4fce2bec111f&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj nou; www.onetruemedia.com/shared?p=7e3f9de70122621331eba0&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Fabi in girelo; www.onetruemedia.com/shared?p=801ef5ea45694371e9ba2d&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">mersul fara girelo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Eu n-am auzit de sare cu lingurita, mi se pare exagerat si ca sa zic asa..rudimentar. Poate stiu eu demult cand nu se cunosteau asa multe, in deshidratare se mai dadea sare sau glucoza cu lingurita. Exista sarurile de rehidratare orala (care printre altele contin si clorura de sodiu-sarea de bucatarie) in care componentele sunt intr-o anumita proportie si care se adminsitreaza dizolvate in apa, in portii mici. Carenta de Na, Cl sau alti electroliti apare in vome,diaree, deshidratare, nu la un copil sanatos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toanca spune:

Eu inca de la diversificarea alimentatiei am pus un strop mic de sare; nu puteam sa-i dau asa mancarea; nu avea niciun gust;
Nu va imaginati ca punea mult, ci doar un parf minuscul

Toanca si Matei Alexandru 06.01.2006

poze

http://www.dropshots.com/toanca
http://www.dropshots.com/toanca1
http://www.dropshots.com/toanca2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geta_florina spune:

nici eu nu i-am pus sare in mancare pana la 1 an, mie mi-a explicat dr pediatru ca sarea i-ar suprasolicita rinichii la aceasta varsta. si mi-a mancat mancarea si fara sare, pt ca nu stia alt gust . dupa 1 an, treptat i-am pus un picut de sare in mancare, acum la 2.5 ani mananca la fel ca si noi. si nici noi nu facem exces de sare, chit ca mie imi place mai sarat .

Geta, mami de Alex

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irina20 spune:

Iulia stiu si eu ceea ce ai zis tu ,dar persoana in cauza a cautat un mod pt a nu mai intepa iar copilul,pt ca fusese de nu stiu cate ori intepat,si na mai fost de acord sal mai intepe odata.Acum nu stiu daca copilul ala a mancat sarea aia.

Si sincer pe multe mame le aud ca pun cate un pic de sare.Mai ales cand merg in parc cu baiatul, pe toate le aud.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Irina, atunci asculta sfaturile unui medic pediatru al secolului nostru, care a studiat ultimele noutati in domeniu.

Dar ... fiecare face cum crede ca e mai bine, asta e clar

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16)

Mergi la inceput