Remedii par electrizat
Va rog daca stie cineva remedii (ba chiar si cauze) pentru un par electrizat, sa le spuna repede Efectiv am devenit disperata de ceva vreme din cauza asta. Am luat tot felul de sampoane si masti scumpe, profesionale, hidratante, de par vopsit, de volum, claryfing , etc. Nimic nu functioneaza! Parca a innebunit...Nu stiu ce e cu el, de vreo 2 ani s-a schimbat firul de par..a devenit muuullt mai moale si mai fin, gras la radacina si cam cade, insa am vazut ca totusi se regeneaza iar de vreo jumatate de an a inceput sa se electrizeze f. aiurea
O fi cazul sa ma duc la un medic? O fi din cauze hormonale? Din cauza ca nu beau multa apa si nu e hidratat? Ii lipsesc vitaminele? De vopsit il fac doar cu nuantator de ceva vreme si numai la salon..asa ca nu stiu ce nu-i place...
Raspunsuri
Deianira spune:
Tierry, eu cand am schimbat jobul am inceput cu problema asta, pentru ca in locul unde lucrez acum vorbesc extrem de mult la telefon si frec parul incontinuu de cate un receptor. Sa vezi cum am plecat in prima zi, de parca m-ar fi pus sefii sa testez curentul .
De atunci, la absolut fiecare spalare pun masca/balsam/tratament si las mai mult decat e indicat pe ambalaj si il piaptan cu un piaptan acoperit cu un material mai... antiderapant , care nu aluneca asa usor prin par si incerc sa il usuc cu foehnul doar cand e aproape uscat natural, doar ca sa ii dau forma.
Daca situatia devine grava intre spalari, folosesc balsam leave-in sub forma de crema si aplic un pic de fixativ.
Astea is metodele descoperite de mine prin testare pe propria persoane, se poate sa fie si altele mai intelingente, dar eu nu m-am chinuit sa le caut, recunosc :-)).
Addicted spune:
Tierry pot fi nenumarate cauze ale parului electrizat. La mine de exemplu e clima umeda in care stau. Poate ca tu vara ti-l usuci natural, iar acum, pentru ca e frig, ai apelat la uscatorul de par si de-aia iti sta electrizat. Cand ti-l usuci cu foehn-ul, foloseste accesoriul special si usuca-ti parul tinand uscatorul cat mai aproape de par, dar nu folosi butonul de aer cald. Daca nu asta e cauza, poti folosi produse leave-in anti-frizz, eu l-am folosit pe cel din gama Sunsilk roz si a fost bun. Mastile cu galbenus si ulei de masline sunt sigura ca vor functiona, iti vor "dresa" firul de par sa stea culcat
Greutate initiala - 70 kg; greutate actuala - 65 kg; target - 50 kg, daca se poate, nu ma supar
tierry spune:
Of, intr-adevar il usuc cu uscatorul de par si cu peria, pentru ca altfel nu are nici o forma...Posibil de-a lungul timpului sa fie si asta cauza..O sa incerc si o masca cu ou si ulei de masline, poate are vreun efect..si o sa incerc si un leave-in ceva...Stiti cumva care e compozitia mastii exact? Pun doar ou (cu tot cu albus?!) si ulei de masline? Aplic pe par uscat sau ud? Si cat stau cu ea?
Deianira spune:
Tierry, masca e cu galbenusul de la ou si cu ulei de masline, in parti egale parca. O prietena a mea o foloseste in loc de balsam, dupa ce a spalat parul si l-a uscat putin in prosop (ca sa intre bine masca in par si sa nu se scurga in apa de care e plin parul imediat dupa clatire).
Carrye spune:
Si daca nu am avut niciodata parul electrizat si de o saptamana nu stiu ce sa ii mai fac? Nu am schimbat nimic din ce fac de multa vreme, ultimul sampon l-am folosit de ceva vreme, este un Vichy, acum l-am spalat cu un altul si la fel...
Singurul lucru la care ma gandesc este ca sambata l-am vopsit si am schimbat salonul si implicit si vopseaua, lucreaza cu L'oreal.
Si sunt tunsa atat de frumos si nu ma pot bucura de tunsoarea mea frumoasa...
Totusi care sa fie motivul?
cait spune:
Si mie tot vopsindu-ma blond de o gramada de ani parul s-a subtiat si se eelctrizeaza de nu prea puteam sa-l las desfacut.Precizez ca f rar il usuc cu foehul iar placa nu am folosit-o niciodata.Ce am observat eu ca daca ma dau cu balsam este si mai electrizata asa ca mi-am luat un sampon care il lasa moale si il pieptam sub dus iar daca samponul nu-l lasa moale imi dau cu balsam doar pe varfuri care sunt mai uscate.Apoi dupa ce ies de la dus il usuc putin cu prosopul apoi aplic un ulei uscat de trandafir care nu-l ingrasa deloc si care permite firului sa nu se mai electrizeze.Inainte sa primesc acest ulei, care se altfel se foloseste si pt corp, dadeam cu putin ulei de argan in palme si apoi ma dadeam pe par cand era el aproape uscat.Nu trebuie pas in cantitati impresionante, utin cat sa fie mainile unsuroase si apoi se da pe lungimea parului ca si cand ai fi dat cu un fixator.Nu stiu cat m-am facut eu inteleasa.
Cait
Home is where heart is...
http://picasaweb.google.com/caitlin83490/HainuteInscriptionate#
tumpi spune:
Aceeasi problema o am si eu.NU e indeajuns ca mi se ingrasa parul dupa 2 zile de cand m-am spalat da se mai si electrizeaza.Mi-am luat perie din lemn , ca am spus ca de la platic se electrizeaza, aiurea, la fel.
La mine e posibil ca si apa de aici sa fie de vina, oricum in ultimii ani am ierdut destul de mult din podoaba capilara si nu stiu ce sa-i mai fac.
Si mentionez ca aproape niciodata nu-mi usuc parul cu feonul.Il las sa se usuce singur.Poate intr-.un an daca il usuc de max 10 ori cu feonul.
Cait, poti da mai multe detalii despre uleiul de trandafiri pe care il folosesti?
Deianira, cam cat trebuie sa lasi sa actioneze masca asta?
Mai citisem la un moment dat ca se sta ore bune cu ea.Da parca n-as sta juma de zi cu masca in par
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)
kj74 spune:
in loc de uscator si perie foloseste o perie rotativa rowenta poate care are functie ionica tocmai ca sa combata electrizarea
teo1970 spune:
pe linga ce s-a mai spua mai sus:
nu mai stiu de unde stiu , da' mi se pare logic:
cica tre' sa folosesti o fata de perna care sa nu fie cu sintetic/bumbac, ci din matase naturala
si sa nu mai folosesti pieptan/perie din plastic, ci din lemn
CorinaDani spune:
atentie, parul se mai poate electriza si din alte cauze :
imbracaminte cu fibre sintetice, lucrul in apropierea monitoarelor, folosirea excesiva a telefonului (fix sau mobil), mobilier/scaun/mocheta din/cu fibre sintetice si, nu in ultimul rand, incaltamintea pe care o purtati are talpile din material mai mult sau mai putin izolator.
va incarcati cu electricitate statica, in mod normal aceasta ar trebui sa se "scurga" spre sol/pardoseala, dar din cauza materialului din care este confectionata talpa incaltarilor, acest lucru nu se mai intampla.
nu vi se intampla uneori sa va "curentati" cand atingeti alta persoana sau cand va dati jos dintr-o masina ?
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)