Bucurii de sept-oct 2006 (159)
Raspunsuri - Pagina 5

ramomar spune:
Alina multumesc de PM, ti-am raspuns si eu!
tanima tin pumnii pe maine la control! Nasola starea prin care treci, sigur e depresia de dupa nastere, sper sa treci repede peste ea si sa nu va afecteze!
Gety sa stii ca am notat, poate nu am cafeluta gata pe luni cand ajung la birou!
Sper sa reusesti sa o filmezi pe Maria danasatoarea! Si Patri a noastra a adoptat un nou stil de dans, datul din fundic
, dar nu a renuntat la vechiul ei obicei de a ma urca si pe mine in pat sa dam din fund impreuna (caci noi asa dansam in mijlocul patului, incat a zis sotu ca mai are putin si trebuie sa schimbe patu si salteaua):"hai mama sus dasam"! si daca nu percutez repede, continua: "mama tu nu uzi?!, hai sus"
Ramo si PATRICIA MARIA (06.09.2006)

Roxana01 spune:
fetelor, azi am stat mai mult pe net. m-am informat in continuu despre tratam naturiste si am hotarat sa-i iau dariei noni, plus ca mai am in vedere un produs colostru cu probiotice de la child life essentials. abia astept sa incep sa-i dau dariei noni. azi nu prea a mancat si cred eu ca senzatia de voma nu a disparut, de aceea refuza sa manance.
Tanima, citind prin ce stari treci imi aminteam de mine in primele luni cand a aparut victor. la fel de obosita, nervoasa si iritata pe mama eram. de cateva ori a venit la mine si asa tare ne contraziceam ca, in ciuda faptului ca aveam nevoie de ajutor, o trimiteam acasa la ea. inca mai cred ca era mai rau daca statea cu mine, la halul in care ma enerva. o sa treaca si perioada asta, vei vedea. eu luam elevitul si asta ma mai tinea pe picioare (mai ales ca la noi victor n-a dormit niciodata macar 12 ore/ zi, nu vorbesc de mai mult, plus ca in continuu plangea).
Monique, merci de pm. ti-am raspuns si eu.
in alta ordine de idei, cum noi am pierdut programarea in germania din cauza rezultatelor negative la exudatul faringian, totusi se va duce la clinica o familie cu un copilas care de vreo 2 ani se chinuie rau de tot cu probl de digestie, fara a fi data de cap cauza. asa ca macar ceva bun a iesit din programarea noastra.
am mari emotii pt maine, sa vedem ce-i iese dariei la analize, plus ca luni facem punctia si iar emotii. apropo de luni, am vb cu mexxa si vom fi colege de spital, ea la et 4 eu la 3, asa ca ne vom vedea.
Roxana, mamica de Victor Andrei (23.06.2008) si Daria Elena (06.09.2006)

yoannamarie spune:
Ziua buna, tuturor mamicilor si picilor! Ce faceti? Vad ca a iesit soarele in Bacau, si tare mi-ar placea sa ies, acum, cu Maria la aer. Dar acum doarme si cand se va trezi, soarele va disparea! Ca asa patim mereu !Si ma enervez....wof!!! tare astept sa vina, odata, caldura, sa iesim cand vrea muschiul nostru afara
!!!
Alina mercic pentru poze! Superbe! Sunteti o familie frumoasa! Iar Rares, e frumusel foc! M-a amuzat poza cu nasul de clown! Cand m-am uitat pe poze era si Mitzu langa mine. Si, cand am ajuns la poza cu Rares la toaleta "citind"
din revista, m-a bufnit iar rasul. Si, Maria, repede ca sa ma faca sa rad si de isprava ei, a fugit spre baie. Probabil ar fi vrut sa se aseze si ea pe wc. Dar...am prins-o la timp inainte sa deschida usa baii. Nu de alta, dar facea sotul meu
! Sa vezi atunci munca de lamurire cu Maria. Ii venise, dintr-odata, cheful sa stea pe wc. Si da-i
! M-am enervat, ohooo, si cum am vazut ca nu o scot la capat cu Maria, ca ea nu si nu...vrea la bapa (baie), Am inceput sa tip la sot! La cine altcineva?Pai pe cine sa ma racoresc! "Hai mai repede, iesi odata din dus etc!" Saracul de el, abia intrase in dus si nu intelegea ce se intampla! Ma rog, Pana la urma, s-a grabit sotul si a iesit de sub dus! In schimb, Mariei nu-i mai trebuia la "bapa". Sub nici o forma! Cred ca a fost, mai degraba, incapatanarea ei ca nu a putut sa faca ce a vrut, cand a vrut. Ca, de fel, fuge de toaleta desi i-am luat si adaptor! Wof, wof! Hai ca va
Xan mercic ! Amabila, ca intotdeauna!
Ramo iti urez multa sanatate! Sa dea Dumnezeu ca analizele Patriciei sa aiba rezultate bune!
Tanima mercic! M-am uitat pe pozele voastre. Dragalase foc, minunile tale! Doamne, cand vad bebei asa micuti, cum dulcica de Miruna, asa imi vine....sa mai pun si eu de...un pui
...Wof!!!
Draga de tine, te inteleg! Mie, cred ca nici acum nu mi-au trecut efectele starii de lauzie! Si mie imi vine cateodata sa tip, sa plang! Iti dau un sfat, totusi. Bucura-te ca o ai pe mama ta, care sa te poata ajuta. Si, crede-ma, profita de acest lucru. Eu, din pacate, nu am pe nimeni, in afara de sot si sora-mea. Dar are si ea familia ei, sv etc! Nu te supara, te rog!
Cat depsre olita si scapatul de pampersi. N-am nici o sansa sa se intample asta cat de curand la Maria. M-a sfatuit o doamna sa o las cu chilotei pe ea, in loc de pampers. si cand face pipi pe ea sa nu o schimb imediat si sa-i spun ca daca mai face pipi pe ea asa o sa o las toata ziua. Sa stea uda! Am incercat si asta: prima oara cand a facut pipi pe ea a venit la mine plangand si tragand de pantalonasi pentru ca sa o schimb. i-am explicat ca data viitoare sa ceara oala ca sa nu mai pateasca asa ceva si am schimbat-o. I-am dat tot chilotei. Dupa un sfert de ora iar tipete ca e uda si sa o schimb. am refuzat. am certat-o de ce nu a cerut oala. Si ea spunea: nu. nu, nu. ma rog, dupa 10 minute am schimbat-o. Tot chilotei i-am dat. si am atentionat-o cu oala. dupa alte 20 de minute vad ca trece pe langa mine, se duce direct la dulapiroul ei cu haine si isi scoate chilotei si pantalonasi.singura.incepe sa-si dea jos hainele ude, si se imbraca singura cu cele curate. M-a bufnit rasul (fara ca ea sa ma vada)...ce sa mai spun. Asta a invatat ea. Ca daca face pipi pe ea se rezolva...schimbadu-se imediat! Nici nu mi-a mai cerut ajutorul. S-a descurcat singura! a facut de cateva ori la olita, Dar, de obicei dimineata cand se scoala din somn. O pun repede pe olita. Si de cateva ori s-a pus singura, pe la pranz si culmea chiar a facut. Ca mai are faze cand se pune singura si sta pe oala minute bune, dar nu face nimic. Deci, utilitatea ei o cunoaste dar, ramane de vazut si cand o va folosi mereu. Si i-am luat o gramada de olite. Cu muzicuta, cu lumini, cu bila, simpla etc. Nici o sansa. Mai nou, olita e folosita ca accesoriu. E buna ca palarie. am adaugat o poza, ca sa va puteti da seama. Mda...ma rog. Hai ca va
Gata! Sa auzim numai de bine! Va pupacim!!!!
www.totsites.com/tot/maria-elena
Maria-Elena, un vis frumos devenit realitate!
Ioana, mami de Maria-Elena

CristinaGoji spune:
Ufff, am apucat sa scriu si eu, tare putin timp mai am!
Roxana- pt eritemul fesier foarte foarte repede actioneaza violetul de gentiana! Se poate da si pe rana. Nu am cuvinte sa te imbarbatez, chiar nu stiu ce sa-ti zic, pentru ca stiu ca eu as fi fost la pamant! Nu stiu de unde gasesti tu putere sa lupti! Multe !
Tanima - cum Doamne iarta-ma ii dai la fundulet? Nu sunt Rares si cu Miruna cele mai dragi fiinte din lume? Cred ca esti obosita, nervoasa, suparata, dar...de ce nu-i dai la fundulet sotului tau cand te enerveaza? De ce nu-i dai la fundulet mamei tale? Gandeste-te la asta, probabil ca ti-i frica de consecinte in cazul adultilor, or consecintele in cazul copiilor nu apar imediat, ei nu pot riposta acum, dar o vor face mai tarziu, nu neaparat in acelasi mod ca si parintii, dar consecintele vor fi mai grave, mai ales pt ca e vorba de sufletul copiilor, un suflet curat si inocent!
Alexutza - imi pare tare rau! Stii, se zice ca perioada de acomodare cu noul membru de familie dureaza cam 6 luni.La noi asa a fost! Ti-am mai zis, empatia, calmul si acceptarea ajuta mult in cazurile astea!
Sa va zic ce face Vladut: isi alapteaza ursuletul! Mor de ras si de drag cand il vad!
Mami de Daria (21.04.2008) si Vladic (17.10.2006)
Vladic
Daria
"We do not stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."
Author unknown

itzy-bitzy spune:
Salutare
Mexxa ...sanatate multa si pentru Sebi mic si luptator...saracutul cand ma gandesc ce dureri o avea...
Mi-a ramas in minte cand povesteai ca iti spune ca il doare urechiusa...offf
Roxana, socrul meu a luat acest sirop anul trecut, comandase tot kitul ...eu nu l-am vazut doar ne daduse cd-ul sa citim...dar nu am apucat....Chiar saptamana trecuta mi-a aratat B si aici acest sirop la un magazin cu produse naturise. Intereseaza-te bine inainte sa ii administrezi Dariei...sa fii sigura ca e bun si pt copii asa mici. Vb chiar si cu un dr...sau cineva avizat. daca vrei ma pot interesa cat costa si aici...
Ramo, Xandrutza, Princess ... ce sa faca? papusica noastra e bine, nazdrvana, vb mult, repeta toooot, aseara le citea bunicilor din carte Punguta cu 2 bani si Capra cu 3 iezi. Era adaptarea ei...
un rezumat teatral asa...citea gesticula, povestea neintrerupt.
Mai devreme o intrebam daca e urata sau frumoasa (ne tot alintam amandoua si ne pupaceam , ma mangaia pe obraji)...si imi raspune - Sunt moasa tale (sunt tare frumoasa, si mami si tati si mamaie si tataie...ne luas epe toti la rand ), tot azi mi-a cerut iar sa-i fac unghiile cu oja...Mami veau oja. Parfumurile mele sunt injumatatite de ea...Mi le ia pe toate, le aseaza frumos ...aliniate, si apasa pe fiecare de miroase la mine permanent a parfum. Cu rujurile la fel..daca mi le prinde se mozoleste toata pe la gura , nas...de cele mai multe ori se mascareste asa exact cand tb sa plecam, profita ca eu le las in graba la indemana ei. Ultimile dati era exact cand tb sa mergem la niste actiuni. Cu 2 minute inainte de a iesi din casa, am scanat-o un pic si cand o vad ...se rujase. Altadata se facuse cu oja pe degete si picioare, pe pulpite....i-am tras repede dresul pe ea si am plecat...am sters-o la intoarcere...Dar i-am facut repede poze asa murdarici
Imi rascoleste zilnic cutiile cu bijuterii...Deh nu degeaba a ales la un an de pe tava verigheta si colierul de perle
Cand iesim afara eu nu o intreb de obicei cu ce o imbrac...o imbrac eu si gata...Mai comenta ea dar o abuream...De cateva luni nu nenica...Nu vrea cu paltonul...vrea cu blana, sau cu geaca (nu veau geaca, e uata (urata), veau bana aia...e moasa). Nu vrea ghetele de la tataie, vrea adidasii sau cizme, vrea sa manance singura, vrea , vrea, vrea... si tot asa....(nu veau ghete, veau adidasi moshi, eu pap singua)
Ramo sa nu cumva sa aiba giardia...sau alti viermisori, nu stiu......daca zici ca acuza stare de oboseala si durere de burtica...Imi si inchipui cum dansati amandoua in varful patului
---------------------------------------------------------------------------
Itzy-Bitzy
cu
Ana-Maria papusica lu' mamica si a lu' taticu (28 septembrie 2006)

itzy-bitzy spune:
Yoanna ce activa esti...bravo! Vezi ca noi (forumul) asta creaza dependenta...deja te-a prins microbul bine. daca vrei sa reusesti cu olita tb sa fii perseverenta 1-2 saptamani te tii de capul ei si o asezi la jumatate de ora-o ora zilnic ...avand pampersul pe ea, nu neaparat cu chilotei. Si ii repeti mereu sa iti spuna cand face pipi, o lauzi cand face...etc...O pui la baie si eventual dai si drumul la robinetul cu apa ca sa ii creezi senzatia...Vei vedea ca intr-o saptamana-max 2 reusesti. Dar tb sa fie zilnic ...si la intervale regulate...nu acum si abia peste 3 ore..sau diseara....
Itzy-Bitzy
cu

itzy-bitzy spune:
Citat: |
citat din mesajul lui tanima_i2002 Noi cea mai mare problema o avem la cresa unde il bate zilnic pe un baietel, nu stiu ce are cu el, cum il vede il impinge si il ciupeste (cica nu este cuminte de aia il bate, dar este cred cel mai cuminte copil de acolo). Am incercat sa ii explic in toate felurile, degeaba, l-am amenintat si el tot imi spune ca il va bate. Nu stiu efectiv ce i-a picat asa pe saracul copilas. Fetelor eu sunt cam dili de la o vreme, o am pe mama care ma poate ajuta oricand dar nu stiu ce mi-a venit pe ea, nu o mai suport, ma enerveaza continuu, ea vrea sa vina sa ma ajute si eu nu stiu cum sa fac sa o refuz. Chiar nu stiu ce am, simt nevoia sa fiu ajutata, ma vait ca sunt obosita dar nu mai suport pe nimeni, nu mai suport sa vina nimeni pe la mine. Cred ca inca sunt sub influenta starilor lauziei, am momente cand imi vine sa plang, cand imi vine sa bat pe toata lumea, ma enerveaza si sotul meu care saracul a plecat in delegatie de luni si a zis ca vineri ma suna sa ma intrebe daca poate sa vina acasa. Eu singura l-am batut la cap sa mai plece ca mi s-a luat de el. |
1. Tanima cred ca acest comportament al lui este imitatie dupa al tau. Din moment ce il bate pe acel baietel si motiveaza ca nu era cuminte...Banuiesc ca la fel ii spui si tu cand ii mai tragi la fundulet ...ca nu e cuminte. El a adunat frustrarile astea, chiar daca rade, si le rasfrange asupra cuiva pe care l-a simtit mai slab...nu asa puternic si autoritar ca tine. ...pt ca ai spus ca acel copilas e chiar cumintel si linistit...L-a simtit si speculeaza....Cred ca tb sa schimbi tu atitudinea fata de el...
2. Eu luam MagneB6 zilnic, 2 sau 3 nu mai stiu...m-a ajutat mult in zilele alea de oboseala si enervare pe cei din jur cand ma copleseau cu sfaturi...bine intentionati de altfel

Itzy-Bitzy
cu

itzy-bitzy spune:
Am vazut pozele cu Yoannei si ale tale, Princess. Curios ca si tu le ai tot in photobucket precum Ramo, pe ale ei nu le-am putut vedea.
Maria este o frumoasa, are niste ochi superbi...si un par la fel de frumos...iar nasucul ala mic si obraznic...e cel mai tare
Rares a crescut asa de mult...sau mi se pare mie fiindca nu prea pot vedea pozele voastre...asa imi dau si eu seama cat a crescut Ana-Maria...tot fatzuca aia de strengar haios si frumos o are...si iti seamana leit, Alina. Nu contenesc sa ma minunez cat de cunoscuta imi pari...iar zic. Chiar nu stiu cu cine te aseman ...m-a izbit mai ales poza a doua de pe canapea. La Turnul Chindiei am fost in excursie prin clasa a 2-a hehe...ce amintiri...si tot atunci la Muzeul Ceasurilor
...parca tot in zona este.
Alexutza....e clar ca e f gelos si posesiv fata de tine...vede ca de-acum nu mai este doar el in centrul atentiei. Poate de aceea si face toate nazdravaniile...ca sa va atraga atentia asupra lui.
Diana tre sa fie si ea o frumoasa, ma bucur ca ii merge atat de bine.... O alaptezi sau ii dai lapte praf?
Pup, noapte buna ca nu mai pot...iar e 2 noaptea
Itzy-Bitzy
cu

GETY spune:
Itzy, somn usor, cred ca dormi deja.
Trebuie sa merg sa intind a doua tura de rufe...
Voiam sa sa scriu ca jucaria cu tot cu transport a costat 155 ron. O sa fac poza dupa ordinul de plata si factura proforma. Tot maine intru pe site si va scriu cati banuti s-au adunat pana la urma.
Itzy, sa stii ca i-ai dat un sfat foarte bun Tanimei. Am trecut si eu printr-o perioada cand scapam palmute la fundul Mariei. Recunosc... Mi-am dat seama ca gresesc si ce-am facut: taceam si imi inghitem nervisorii pe care ii aveam, am inceput sa dizolv mai multe vitamine efervescente in pahare si o lasam mai mult cu tat'su care e mai rabdator ca mine.
Acum mi-am revenit, fetita mea ma pupa si ma iubeste foarte mult.
Asa creste Maria Diana

yoannamarie spune:
Salutare tuturor mamicilor (picii dorm la ora asta)!
Itzy-Bitzy Sar'mana pentru complimente! Esti o scumpa si o draguta! Si, mi-ar placea tare mult sa vad poze cu tine si Ana-Maria! Daca nu e cu suparare! Am inteles ca e domnisoara, in adevaratul sens al cuvantului: parfum, ruj etc! Si Mitzu meu e fan al parfumului si rujului, asteapta cumintica si analizeaza cat timp ma machiez, si pe urma se instaleaza ea in fata oglinzii. Si incep si eu sa ma fac ca o machiez. Cel mai tare imi place dupa ce ma fac ca o dau cu ruj, inchide gurita si-si framanta buzele...asa vede la mine. Si pe urma tuguie gurita intr-un fel...
e comica tare! La oja, INCA, nu are pretentii. E adevarat ca nici nu am sticlute cu oja, caci de cand am nascut...adio unghii lungi
! Si ma rezum la un lac de unghii incolor! Probabil ca, neatragandu-i atentia cu vreo culoare, Mitzu nu a dat importanta. Mai are un fix cu incaltamintea. chiar daca sunt curati, trebuie sa- si perie, papucii, de fiecare data cand iesim din casa. Bineinteles ca nu o las pe ea, si fac eu toata treaba, vreau nu vreau.... M-am amuzat cum ai povestit ca exact cand trebuie sa plecati undeva, Ana-Maria iti da de treaba. Dulcica de ea!!! Sunteti o pereche simpatica rau!!!!
Itzy-Bitzy multumesc pentru sfaturile legate de olita. ce-i drept nici nu am insistat cu asezatul pe olita.Voi tine cont de varianta propusa de tine. Sper sa reusesc sa o dezvat cat de curand!
Itzy-Bitzy Sunt activa (m-a prins microbul) pe acest forum pentru ca, desi sunt la inceput, am prins drag de voi, de spiritul vostru. Inainte sa intru pe acest forum, sincer, am fost sceptica. Am intrat mai mult la sfaturile unei prietene foarte bune, care e pe Odiseea. Dar am mai spus asta... Ma rog. Ma bucur ca am gasit pe acest forum mamici amabile, "de gasca", care au... "bucurii" (e putin spus) adorabile.
Sincer, mi-ar placea ca acest inceput de prietenie dintre mine si voi, caci asta consider eu ca este, sa se dezvolte cat se poate de matur si...cine stie, poate ne vom cunoaste si personal, cum ar zice prietena mea: "face to face".
Sa facem, de ce nu, o seara, o petrecere a mamicilor de BUCURII 2006!
Moaaaaam, iar am scris o tona! Gata! Va pupacim!
www.totsites.com/tot/maria-elena
Maria-Elena, un vis frumos devenit realitate!
Ioana, mami de Maria-Elena