*Cozonacei de noiembrie-decembrie 2008 (25)*

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andy08 spune:

Hai Mariuca!

Bertha: Ti-am vazut piticii! Sunt superbi! Atat de frumosi....

Lauramiron: Cum e Rebeca?

Andy, mami de Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss703 spune:

Elilove waaaww 8 kg ...nu dai si la a mea niste kile' ..macar unu , mi-a placut motto-ul tau din subsolul paginii
Alra

HAIDE MARIAAAAA

Criss de Paula Sofia DN 18.11.2008
PozePaulaSofia
PovesteaNasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diamisha spune:

Buna seara, ladies!

Mirtha, ma bucur mult ca te-am inspirat si ai inceput sa dai jos...ai grija mare la un singur lucru, trebuie sa mentii o perioada mai lunga - minim 2 luni - felul in care mananci acum, pentru ca celulele au memorie si, daca in doua saptamani revii la vechile obiceiuri alimentare, vor asimila si mai mult pentru ca le-ai"bagat in foame" si ele trebuie sa faca provizii si mai mari...acesta este principiul pe care se bazeaza efectele dezastruoase ale dietelor de tip yo-yo...

Fluturasha, nu da bani pe cartea aia, este simpluta, cu sfaturi de genul "nu e bine pentru copil daca parintii divorteaza" sau "e bine sa te joci cu copilul tau"...adica, spune lucruri evidente, de tipul "mai bine bogat si sanatos, decat sarac si bolnav"...in plus, corectura nu si-a facut treaba si este plina de greseli de tipar, ceea ce ii da o mare bila neagra din punctul meu de vedere...asa cum a spus si Mirtha, madam Dolto este cam singura care mi-a dat informatie interesanta si mi-a dat de gandit...

Ramo, cauta info despre afte pe google, am incercat sa-ti pun un link, dar nu m-au lasat...aftele sunt infectii micotice, care apar frecvent la bebelusi de la resturi de lapte sau de la o igiena necorespunzatoare, pe un fond imunitar mai scazut. Trebuie sa fii foarte atenta la ce baga in gura, mai ales din momentul in care va duce tot la gura, maini, jucarii, paturica, biberon sau san...

Ginye, ma bucur pentru Stefanut, sper sa scape cat de curand si de atele. Sa ai in vedere pentru a doua operatie ca iulie-august ar putea fi perioada de canicula la noi, ceea ce ar fi destul de greu de suportat de puiul mic, in conditiile in care va trebui sa faca din nou fata durerilor...

Leeloo, voi incepe si eu diversificarea saptamana viitoare, tot cu legume. Si piureul de dovlecei am inteles ca este foarte indicat la inceput, pt ca este o leguma relativ dulce, cu multa apa in ea, ceea ce va da o consistenta mai lejera piureului si il va face sa fie mai usor acceptat de catre bebei. Apoi, cartofi dulci si supe de radacinoase...Fructele mai tarziu pentru ca ei accepta rapid gustul dulce si riscam sa refuze legumele...eu ii voi baga cerealele mai repede, pt ca e destul de slabuta la lungimea ei, are 6,2 kg la 68 cm, si i le voi da seara, cum spunea Alra, ca sa doarma toata noaptea...altfel, nu cred ca isi va scoate vreodata masa de la ora 3...

Am fost la munca ieri si azi, am avut de facut evaluarile oamenilor din echipa mea pe anul trecut...desi am plecat initial cu o strangere de inima, am constatat ca mi-a facut foarte bine, am revenit acasa cu un tonus psihic foarte bun...spun asta pentru fetele care trebuie sa inceapa serviciul in curand, nu a fost atat de greu pe cat imi imaginam ca va fi...de altfel, am hotarat sa ma duc saptamanal cateva ore la birou, ca sa imi fac reintegrarea mai lina si sa ma intorc full-time de la 1 mai, dupa ce stabilizez bine alimentatia diversificata...

Otilia, felicitari pentru botez...bine ca s-au descurcat lucrurile pana la urma, m-am amuzat putin citind jurnalul, desi cred ca ai avut cateva momente tensionate...daca o dai pe Ana la gradinita, inseamna ca vei sta mai mult in tara? Banuiesc ca nu ati renuntat la Norvegia...

Va doresc o seara frumoasa,

Diana, de Sonia (02.11.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

criss, cate kg mai are paula?

ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyzapi spune:

Mirtha iubita, nu iau yo totul chiar asa cum spun astia prin carti, numai ca faza asta cu mancatul asa a lui bebe m-a ranit destul de tare...cum adica sa nu vrea sa pape la mine in brate? cam acelasi sentiment care il au mamicile care alapteaza si bebe refuza sanul desi e clar ca ii este foame...dar conteaza sa pape pana la urma si il tin de manuta, mai stau un pic intinsa langa el...sa ma simta totusi...cred ca e ceva trecator, m-am mai linistit ca si sora mea a trecut prin asta cu fetita, o scurt perioada. Si mai ales ma gandesc mereu ca eu sunt cea mai importanta fiinta din viata copilasului meu, copilaria ii va fi marcata in totalitate de mine si comportamentul lui si atitudinea fata de viata si de ceilalti...adica nu degeaba se zice cei 7 ani de acasa...in mainile noastre se afla viitorul unei generatii...cel putin cand ma gandesc la copilaria mea si-mi aduca aminte ca la 13 ani dupa doar 1 an de stat cu mama si tatal vitreg (pana atunci statusem la bunici) imi doream sa mi se intample ceva rau, ma rugam chiar la D-zeu sa am un accident grav, o coma ceva, doar ca sa-si dea seama mama ca oricand ma poate pierde si sa-mi arate un pic de iubire...tot ce-mi doresc e sa pot sa-i arat prin tot ceea ce fac fiului meu cat de mult il iubesc, dar fara a duce la un rasfat exagerat si imi doresc sa fiu inainte de toate prietena cea mai buna a lui Raphael...si yo sunt de parere ca odata ce iti doresti ceva cu adevarat e ca si obtinut! hai ca m-am lungiiit . Ma bucur tare mult ca ai mai slabit si sa slabesti in continuare la fel de usor. Trebuie sa-ti faci un mic cadou acum asa ca recompensa , astfel vei fi si mai motivata. Si mai zi-ne ce mai citesti, ca ne prinde tare bine

Spiridusule s-a intors bebe? nu Cristian, nu? SUUUPER super! fericire mare! Felicitari , ma bucur tare mult.

Andy nu am auzit de lapticurile alea...si totusi mi-e si greu sa-i schimb lapticul, deja a papat atat de multe feluri de lapte....si totusi si pe cel fara lactoza de dinainte nu il agrea prea bine...incep diversificarea cat de curand si sper sa fie mai bine.

MariaK

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Isabela fericita de Raphael Nicolas(23.10.2008)
RAPHAEL si ISABELA
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss703 spune:

Arla ..putine 4.300 gr. , asa a mers de la inceput ..nu a dat inapoi , nu a stagnat dar merge anevoie .Asa e vioaie, doarme bine , mananca numai san (lapte praf nu vrea), scaun inca are 2-3 /zi ..la controale am fost , pediatra/med. fam a u vazut-o ..na asta e ..seamana cu maica-sa "robusta "

Criss de Paula Sofia DN 18.11.2008
PozePaulaSofia
PovesteaNasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

salut fetele,
Nu am mai apucat sa scriu demultisor..de abia am apucat sa citesc din urma, sunt prinsa si astea mici pana peste urechi
Maria_k, nastere usoara!
Malinas, asa e important e sa fie bebe sanatos, la asta ma gandesc si eu cand ma mai "supar" pe una din ele, pe una din fete adica. AM pus ghilimele, ca nu e vorba de suparare propriu zisa.
Mamiseli..deci asa cu plansul de seara, asa mai patim si noi, plangeee seara inainte de baita... se linisteste dupa baita si papa.
Acum, ca si sora-sa, la vremea ei, e intr-o faza in care incearca sa se intoarca pe burtica, nu-i iese, se enerveaza, o intorc eu pe burtica, apoi oboseste ea, o pun inapoi pe spate, apoi vrea iar, iar nu poate etc etc...si banuiesc ca face un efort considerabil.
Spiridusul..deci felicitari pt intors....o sa va urmam si noi cat de curand.
Lorelay... ma bucur ca s-au mai aranjat lucrurile in familie...
referitor la intrebarile tale:
1. de rostogolit, Andreea s-a rostogolit prima data pe la 4 luni, si sora ei mai mica o va urma indeaproape dupa cum se vede. Dar unii copii se rostogolesc mai tarziu, pe la 5-6 luni...
2. cu pusul un sezut...la sfatul medicului, pe Andreea am pus-o intre perne, de la 4 luni si jumatate, cate putin pt inceput, adica 2-3 min, apoi 5 min, 10 min, normal, fara sa o fortam.
3. diversificare, 5-6 luni... cu Andreea am mai zis pe aici, la 5 luni jumatate cu cereale, ea fiind un copil mai slabut. Apoi legume (supe/piureuri) si apoi fructe (citrice cam pe la 1 an i-am dat). Cu Ana Maria tot asa o sa facem, ca tot mai slabuta e.
Gynie, felicitari pt reusita operatiei. Ma bucur ca totul e ok
Mirtha, f studioasa esti, te citesc cu interes
Diamisha, succes la serviciu!
Otiliav, ce mai faceti, suneti in tara acum? Mai stati? Merci pt aprecieri, referitor la descurcatul cu 2 copii mici
Mav, sper ca suneti mai bine cu bebe Anto. Ti l-am citit pe Sebi cu nazdravaniiile si zicerile lui, tare haios tipul
Diana ce mai face, ca nu am revazut-o printre postari?
Anes, bafta la analizele lui Remus, sa iasa bine!
Brie, cum mai suneti, sunteti mai bine?
Elilov
Loren@, gata botezul?
Bertha, mi-au placut mult pozele tale! Si felicitari pt botez!
Amalia, va ganditi si la bebe 3 la un moment dat? Ca asa te-am mai auzit... Noi ne oprim aici (99,99%). Mi-ar mai place si mie copii, dar cam greu...

Noi suntem bine, crestem, gangurim, radem, mai si plangem, ne uitam cu interes la surioara putin mai mare, surioara ii arata jucarii...
Ii place afara, rade cand vede ca o imbrac gros (stie ca e de iesit) si apoi plange ca nu ies chiar in secunda aia, pana misc carutul, pana iau si copilul mare etc etc...mai dureaza 1-2 min...
In rest, e leita sora-sa, in multe lucruri...
Acum, v-am zis, e infaza cu rostogolirea...daca va fi ca sora-sa, dupa cum oare a fi, cam prin martie o am candidata la intors pe burtica. Andreea de ex. dupa ce a putut ea sa se intoarca cum vrea, doarme aproape numai pe burtica.

Pupici si ne mai auzim. Si aici, si pe mess, imi face placere sa vb cu voi

Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007 www.andreeaioana.ro" target="_blank"> Poze
Povestea sarcinii si a nasterii

si Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oceanborn spune:

Neata!
Poftiti la !
Alta noapte crunta..(nu de betie), 3 treziri..acum a reusit sa adoarma din nou, din pacate eu daca ma trezesc dimineata salutare somn ..oricat de obo as fi..

Din nou mi-a scazut productia de lapte!!! ce sa ma fac? mananc bine ,beau minim 2 l de apa si alte lichide iau supliment nutritiv pt lactatie...problema cred ca e lipsa de odihna... ce sa mai fac??
eu cred ca piticul se trezeste asa des noaptea din cauza ca suge mai putin decat de obicei, v-am mai zis ca e obisnuit cu sani plini din care tasneste laptele iar acum nu prea arata asa sanii mei..
MariaK asteptam vesti!!si tin pumnii sa fi decurs totul bine!!!
Diamisha ce ma bucur sa citesc mesaje optimiste, se vede ca dieta si revenirea la activitate iti prind f bine!
Eli, nu fii, da niste lapte si la cei mai amarati!
O zi frumoasa va doresc !!!

mami de Thomas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amalia spune:

Neata fetelor!
Oceanborn saru mana pentru cafea!...si eu am nevoie de ea.. Puiul meu a considerat suficient somnul pana la ora 4:45 si pana acum la 8:15 a stat treaz . Acu' baga nanic...stie el ca-n vreo 2 ore vine vaccinul
Incearca totusi sa mai dormi cand doarme el ziua..nu neaparat imediat dimineata...ci una din reprizele de somn de peste zi. Oboseala isi spune cuvantul la productia de laptic....vad si la mine asta.
Apropo de lapte...am laptic la congelator muls din primele 2-3 saptamani si e cam multisor (vreo 8 recipienti de 180 ml), presupun ca pot deja sa-l arunc, de vreme ce in curand Luca face 4 luni. Trei luni se pastreaza laptele matern congelat?...sau am retinut eu prost..
Ma retrag sa ma pregatsc...in curand plecam la policlinica pentru control si vaccin.
Va pup!

pozici

Ami, mamica lui David Alexandru (26 iulie 2001) bobocel de clasa 1
si Luca Gabriel (31 octombrie 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fluturasha23 spune:

Multumim de oceanborn, ca tare buna e! Mai ales cand noaptea ai 3 treziri pentru masa in loc de 1.

Eu nu stiu ce sa mai fac caci a inceput sa-mi cada parul destul de mult si ma gandeam ca trebuie sa fac un tratament, ceva...aveti vreo sugestie?

mami de Iulia 26.11.2008

http://family.webshots.com/album/570114812bdJlgG

Mergi la inceput