Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (277)
Raspunsuri - Pagina 12
Piciulika spune:
Tigrii au fugit - ii smotocesc joi.
Intru iar ca uitasem una-alta.
La noi papa castorul cel mai bine cand mancam nu impreuna la masa - ca asa e de obicei - ci cand si el imi poate da mie. Isi ia el (sau ii dau eu) o bucatzica, apoi el mie. E incantat si papa triplu si cu pofta.
Merci tuturor de condoleantze.
Suntetzi dulci - si chiar v-atzi luat timp sa cititzi?
Carpatino girafa e animalu'! Na, c-am stricat jocu' si suspansu'. Vreau goffre!
(Da' cu "bengoasa" - cred ca te uitai la broasca, celalalt scaun. Ca io-s varza (a la Cluj) de oboseala. Pup pentru intentzie de a-mi ridica moralu' lesinat.)
Si ca sa bag pe foc
cu stimularea puilor (cu puzzle sau fara.)
Zic si io ca ma bag in seama: pana la trei ani cica se fac legaturile agere in creieras: cu cat mai mult se interactzioneaza cu copilul (nu folosesc deliberat verbul "stimulat") cu atat mai "flexibile" / multi-tasking sunt (legatura directa cu aptitudini pentru mate, de ex. Au facut astia la studii...!). Pe urma merge trenuletzul pe shine. Cu increderea si legatura cu parintzii e la fel: 3 ani.
Deci oferitzi-i timp: aratatzi-i flori & numitzi-le (sau cartzi, litere, ce vreti voi
), explicatzi-i ce(-i) facetzi, cum face mama supa, cum trece masina rosie s.a.m.d. - si mai ales vorbitzi-i ca unei fapturi inteligente, nu bebelusheste si repetitiv (ca la idiotzi) - cunosc stilul si turb! Eu cred ca mai mult de atat nu trebuie facut ca sa infloreasca.
Eu il vad deja cum cauta compania altor copii, cum altzii devin tot mai interesantzi - si de aceea ma ocup acuma cat pot de smecheria asta de copil. Apoi va intra la gradi (si va veni cu prostioare invatate de acolo) si va deveni tot mai 'cool' in gashca lui cu gentutze microscopice... Si de acolo incolo e baiat mare. Fuge timpul.
Piciulika, mami de Michael (8.10.2007) www.unserbaby.ch/geomo/content.html" target="_blank">
Situl lui Michael - parola o stim toate
carpatina spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui papanash Scaunul galben are spatar un cap de vaca ? |
Mah, sa ma ierti.. da' vaca galbena io n-am mai vazut!
=====================
Mami de Ioana (27.09.2007)
carpatina spune:
| citat din mesajul lui Piciulika Carpatino girafa e animalu'! Na, c-am stricat jocu' si suspansu'. Vreau goffre! (Da' cu "bengoasa" - cred ca te uitai la broasca, celalalt scaun. Ca io-s varza (a la Cluj) de oboseala. Pup pentru intentzie de a-mi ridica moralu' lesinat.) |
Mah.. multumesc.. o sa dorm la noapte!!!!
Hai si la tine o gofra - din simpatie doar, ca nu nu aveai voie la concursul asta. Cand se stabileste ora de intalnire te anunt. Ai retinut.. in Grand place!
Io bengoasa ziceam de gazela ceea in rochie rosie!
p.s. te rog sa nu atentezi la varza mea.. fie ea si virtuala

=====================
carpatina spune:
| citat din mesajul lui Piciulika Deci oferiti-i timp: aratatzi-i flori (sau catzi |
tre' sa le-o ziceam si p'aia cu albinele si florile?
=====================
papanash spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui carpatina
Mah, sa ma ierti.. da' vaca galbena io n-am mai vazut! ===================== Mami de Ioana (27.09.2007) |
mey, urechea, singura care se vedea,asa arata, ca de vaca. dar elefant albastru ai mai vazut? ca asa are Ghighi.
............................................................
Mama de papanas Andreiutz
( 02.10.2007 )www.flickr.com/photos/23756759@N04/2543804427/in/photostream/" target="_blank">Ghighi-poze
Ghighi- filme
Piciulika spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui carpatina
tre' sa le-o ziceam si p'aia cu albinele si florile? ===================== Mami de Ioana (27.09.2007) |
Bey, depinde la ce vrei sa-i stea capu' cand o fi mare: la mate sau la... floricele!
Piciulika, mami de Michael (8.10.2007) www.unserbaby.ch/geomo/content.html" target="_blank">
Piciulika spune:
Inca una si ma duc.
Apropos de albinutze si flori - poate v-am mai spus-o?
Una mica din Africa de Sud o intreaba pe mami de unde vine, cum a fost facuta.
Ii spune: "Te-a facut mami, cu tati si cu Doamne-Doamne."
"Si care dintre voi mi-a pus capul?" (And who put the head on?)
O si vedeam pe banda de montaj, ca la papusi...
aniast72 spune:
Inca doarme asa ca am revenit.
adimercedes, citesc intotdeauna cu placere sfaturile tale si parerile tale vis a vis de copii. Nu pot sa nu recunosc ca eu sunt una din mamele mai impulsive care se enerveaza atunci cand copilul se "joaca" cu oalele sau care, de exemplu, scoate condimentele din sertarul lor si le mai si imprastie pe jos. I-am repetat de nenumarate ori ca n-are voie la sertarul respectiv si nici la cosul de gunoi iar el, cand are chef de "rautati", face exact ceea ce stie ca nu are voie. Recunosc ca atunci cand mai da cate ceva pe jos si face mizerie, tot el se duce dupa matura si faras si mi le pune in mana. Ceea ce m-a incantat intr-o zi a fost dupa o sesiune de cumparaturi alimentare, cand am ajuns acasa si-a bagat nasul ca de obicei in pungi, a gasit niste pliculete cu marar uscat, tarhon si patrunjel, le-a luat si le-a pus exact in sertarul de condimente. Asta m-a dat pe spate si am ajuns la concluzia ca eu sunt o mama nebuna si nazbatiile pe care le face el sunt exact felul lui de a evolua.
Rox, tu ai dreptate cu "fortatul" copilului. Fi-miu, cand ma vedea cu telefonul in mana, spunea tot timpul "alo, alo". Ne-am amuzat, l-am tot pus sa "vorbeasca" cu buni la telefon pana intr-o zi cand m-am trezit ca *copilul nu mai vrea sa spuna "alo". Acum, cu mult inainte de a incheia convorbirea, zice el "pa pa" si vrea sa-mi ia telefonul din mana. ![]()
Ca tot spuneati de "ce vorbesc copiii", am mers intr-o zi la verisoara lui Vladi, care are 2 ani si 6 luni. Ea si-a dat f bine drumul la vorbit, surpriza maxima a fost ca a repetat dupa taica-su cuvantul "indubitabil" extrem de corect. Eu, in gluma, zic sa-l invat si pe fi-miu (fara sa cred vreo secunda ca as reusi). Asadar, ma apuc sa-i spun lui fi-miu: Ia zi mami, indubitabil. In a doua secunda a inceput fi-miu sa rada in hohote...de atunci, cand vreau sa-l inveselesc/inviorez, il pun sa spuna asta. Se mai apuca sa rada copios cand, repetand de la TV de pe BabyTv din emisiunea "Grandpa's galery"... ii zic: Wold you like to play hide and seek? Intotdeauna are efect. (Fetele care au Dolce si mai urmaresc emisiunile, stiu despre ce e vorba)
Valentina, saru'mana mult de incurajari. Uite un
-ic ca raspuns.
melaniatud, stiu ca e greu cu "nemancatul". Eu am gasit o solutie pentru asta, m-am obisnuit cu gandul ca fi-miu nu vrea sa manance nimic, ca nu e un copil pofticios, drept urmare ma bucur pentru fiecare inghititura pe care o ia, indiferent din ce fel. De cand l-am operat nu mai vrea nici fructe, nici iaurt, nici branzica, nici supe-ciorbe (imi da cu mana peste lingura), nici pasat, nici mancare gatita...nimic. Se hraneste cu lapte (doar dimineata la trezire si seara la culcare), cand si cand cate o supa/ciorba strecurata si data la biberon, cateva "bobo" (cereale de la Nestle). Carnea de pui o mesteca si o scuipa. E mai simplu sa spun ce manaca (nimic) decat ce nu mananca. Cred eu ca a facut si fobie pentru lingurita si castronul de mancare pentru ca, recunosc, m-am si crizat si consumat pt mancare aruncata pe jos, pe pereti si gura strans inclestata. Drept urmare Vladi va manca ce vrea el pana cand va sti sa-mi explice de ce nu manaca. De dupa operatie mi-a slabit 700 g. 
carpatina, poate n-am mai fost eu pe faza exact despre biberoanele cu lapte ale Ioanei dar, ai incercat sa inlocuiesti macar unul din ele cu ceai? Fi-miu acum, de cand cu boala lui si cu nemancatul, are o trezire pe la 4-5 dimineata. De multe ori m-a tentat sa-i dau lapte sa-l alimentez macar noaptea dar m-am controlat tocmai ca sa nu-l obisnuiesc sa manace noaptea si sa evit trezirile. Nu zic ca sunt pe subiect...e o idee. 
Fi-miu doarme de la 3...in conditiile in care s-a trezit azi la 10. Ce liniste avem in casa...
, m-am si plictisit fara el.
Andreea si bb Vladimir (03 septembrie 2007)
papanash spune:
Myral, sunt foarte suparata pe tine, mi-ai dat doar 2 flori, pai ori mai pui una ori mai iei, alege
.Sau le cedez si pe-ale mele Liei, sa-i facem frumos buchet de Dragobete, si sa nu se supere pe noi. Si de citit io citesc tot,nu numai ca da Carpatina extemporal, dar poate mai invat si eu ceva bun, de colo, de dincolo.
Greyeras, m-ai vazut asa mai slaba si zici ca-mi dai dulce ? Bine, dar sa nu fie goffra
.
Aniast, multi pupici si sanatate alpinistului.tocmai imi spuneao prietena care a fost o saptamana la munte cu copilul de 1.7 ani, ca a cheaunit-o cu urcat/coborat scari, ca de-acum cand mai pleaca undeva se asigura sa nu mai nimereasca unde-s scari, sa-i tihneasca si ei concediul
.
Lavinia, da',cica surpriza, dar sa vedem ce-mi mai pregateste ca ai vazut ca ultima oara m-a dus o fuga si-n Bratislava. Acum imi cam tataie fundul, ca soacra-mea e virusata rau, s-a bagat deja pe antibiotice, sper sa fie ok pana plecam, ca in ea avem baza sa stea cu Andrei.
............................................................
Mama de papanas Andreiutz
( 02.10.2007 )
www.flickr.com/photos/23756759@N04/2543804427/in/photostream/" target="_blank">Ghighi-poze
Ghighi- filme
myral spune:
Si asa am ajuns si eu la concluzia ca tot ce e mult strica asa ca o sa incerc sa fiu mai permisiva si indiferenta
si sa intru mai rar pe aici (bine, oricum nu eram eu asa activa), deja simt ca am inceput sa vorbesc cam multe si nici macar nu-mi sta in fire lucrul asta, nu stiu ce ma apuca cateodata( hai sa dau vina pe lipsa de sot)Oricum nu beneficiez de timpul necesar pt a face fata tuturor discutiilor, pozelor, concursurilor, le admir pe cele care sunt asa organizate si au timp de toate si cate o vorba buna pt fiecare
Myral, mami de Elisa(30.08.2007) si Isabela(9.08.1997)