Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (64)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns babymom75 spune:

Citat:
citat din mesajul lui preety

Nerantula cica Vigantolul are ceva a face cu dezvoltarea capului si cica sa nu-i mai dau vigantol ca sa nu-i ramana capul in urma (ca dezvoltare) ... Asta tradus pe romaneste... Babymoom poate sa ne spuna daca am inteles bine sau nu si despre ce e vorba mai precis!

Goghosarul meu drag!!!
Mamica fericita de Sorina Gabriela
Ticker Sorina Gabriela
Bazar pentru Mihaita!

preety, dar nu eu am spus asta, nu? Iata cum stau lucrurile: la un bebe, care s-a nascut cu fontanela mai mica, punctiforma, adica sub 0,5/0,5cm. si care se inchide in continuare, se sisteaza pt. un timp ( stabilit de dr. copilului ) administrarea Vigantolului, pt. ca sa nu existe risc de craniostenoza, adica inchiderea prematura a sururilor si fontanelei, care nu ar mai permite o dezvoltare normala a creierului. Totusi astfel de cazuri ( de craniostenoza, adica ) sunt extrem de rare.

Lidia, imi pare rau sa aud ca Stefan e inca bolnavior. acum poate ca e inutil sa-ti spun, ca stii si tu, dar la enterocolita regimul e sfant ca sa-si revina. Nu e voie lapte si produse lactate deloc. Oricum de obicei enterocolitele treneaza pt. ca se reface greu mucoasa intestinala. Daca nu i-ai dat deja, iti sugerez sa-i asociezi si Biotics in tratament, iar daca Stefan nu poate fara lapte da-i din acela fara lactoza ( de ex. de la Nan )

La subiectul diversificare, foarte intens dezbatut, completez cu niste idei ( parerile mele , nu lege ):
- iaurt Humana special pt. bebe - n-am incredere: ce fel de iaurt e ala ca rezista pe rafturi, nerefrigerat si inca atata timp??!!; prefer astea mai de pe la noi.
- telina se poate da de la inceput, nu are alte contraindicatii decat ca si ea are un continut relativ ridicat de nitrati, ca toate radacinoasele, dar... e foarte aromata si de aceea putin acceptata de bebei; totusi trebuie incercata.
- mazarea as lasa-o totusi dupa 8 luni; eventual o mica cant de mazare adaugata in piureul de legume, dar trecuta prin sita la inceput, sa nu ramana cojile in piure.
- cerealele eu as zice ca date cu lingurita, facute mai subtiri asa cam ca un iaurt de baut sau ca smantana, la consistenta

Anamona n-am nici cea mai vaga idee cu pompa electica

Joy frumoase fete!! ( adica bobocica si... mama )

LE: noi iesim pe-afara la plimbare. Va prin eu din urma cu cititul

Mama lui Dragos (04.10.2008) si a lui Victor (12.09.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musettepink spune:

luminita eu le voi da cu lingurita.Sper sa le vrea

Minunea a venit! de printisor Luca Nicolae

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

Citat:
citat din mesajul lui musettepink

luminita eu le voi da cu lingurita.Sper sa le vrea

Minunea a venit! de printisor Luca Nicolae

da... ai mei stiu sigur ca n-o sa le vrea... de asta si intreb, ca nici nu stiu ce sa mai fac.... sau mai bine sa nu ma descurajez de la prima incercare..... pana duminica, atunci vreau sa incep cu cerealele, poate ne obisnuim cu lingurita, incet-incet.... nu stiu, mai vedem.

babyom, merci si tie de raspuns.

Luminita de Eduard Mihai si Robert Gabriel - 26 septembrie 2008

Am facut mereu doar dupa capul meu si mi-e teama de ziua in care n-am sa mai fiu eu…

poze cu gemenei dulci povestea noastra
GHIDUL MAMEI
Creste bobocelul Edi Creste bobocelul Robi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

Lumi, .
Poti incerca sa faci cerealele ca pe cutie, adica groase, si sa dai intai pe deget. Vor prinde gustul, degete ai 10...
Si pana la urma vor trece si la lingurite.

Ca tot nu erai decisa cu scaunele, daca imi permiti, iti recomand, daca ai in casa o masa solida care sa nu se rastoarne, www.bimbomarket.it/en/product.asp?Id=1964&c_id=17&cf_id=160" target="_blank">asa ceva.
Ii pui pe amandoi la masa si te distrezi!
Nu ai nici spatiul ocupat prin toata casa, si sunt si portabile, i.e vacante, mare, munte...

Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii ; my blog
Topic: mama... de mai multe ori! ; Topic: nu renunta! Informeaza-te!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlexaM spune:

Eva...super conspect. Thanks for sharing...si distractie placuta la masa cu Noah.

Matei Gabriel 24.08.08 foto
Matei Gabriel povestea nasterii
www.youtube.com/watch?v=YE6ZcHeDxJM" target="_blank"> primul mama

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laureta spune:

Vreau si io PAROLA

Eu la prima supa am folosit doar morcovul si i am dat piure de morcovi dupa aia adaugat cate o legumitza la 2 zile.

Anamona si io de Sabina ziceam, asa o alint Sabinel :)

mamidestefan imi pare rau pt puiul mic, refacere rapida

Joy e superba printesa

Eva dovlecei am vazut la toate supermarketurile, eu am dat 5 ron si ceva la Auchan

lala multa sanatate, cunoastem si noi situatia cand luam de la surioara darnica niste crocobauri

luminita cerealele le am pus la bibe cu lapte, cand i pui mai multe cupe de cereale mai incolo poti sa i dai cu linguritza ca sunt groase.

de Inisa Ana-Maria si Bianca Nicole

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lacribel spune:

Buna, fetele
Tocmai am auzit la stiri ca incepand cu aprilie, mamele de gemeni si tripleti ar putea primi ceva bani in plus pt fiecare copil

Lacrimioara, de Sorana Daria- 18.10.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelynna82 spune:

Citat:
citat din mesajul lui luminita2008

Citat:
citat din mesajul lui alexa si mami
lumi, am o cunostinta care e bona de gemenei. ii hranea concomitent, bblushii in scoici cu o singura lingurita, un singur castron. una lui, una ei...si tot asa pina se termina papica. multa bafta!

sar'na, o sa incerc. deocamdata incerc sa ii obisnuiesc cu lingurita... o iau ca pe o jucarie.... si cand dau cu nasul de laptic si ii simt gustul, sa vezi ce mirati sunt... dar nu prea merge... acum am incercat din nou... sunt prea fomisti ca sa pape de la inceput cu lingurita si apoi sunt prea satui si au chef de joaca..... of of, mai mai....

fetele care ati dat cereale la pui, cum ati inceput? cu biberonul, mai lichid, sau mai solid, direct cu lingurita?

Am facut mereu doar dupa capul meu si mi-e teama de ziua in care n-am sa mai fiu eu#8230;

GHIDUL MAMEI

Lumi eu ii dau si cu bibe si cu lingurita (la lingurita papa impreuna cu iaurtel)

fericita de Crina Alexandra
Crinul Meu
Eco
Crina

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui lacribel

Buna, fetele
Tocmai am auzit la stiri ca incepand cu aprilie, mamele de gemeni si tripleti ar putea primi ceva bani in plus pt fiecare copil

Lacrimioara, de Sorana Daria- 18.10.2008

of, ca nici nu stiu ce sa zic, sa rad ca de o gluma.... ca nu cred sa fie altceva... sau sa sper... nope, nu cred. om trai si om vedea.

Am facut mereu doar dupa capul meu si mi-e teama de ziua in care n-am sa mai fiu eu…

GHIDUL MAMEI

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui gaia.nevia

Lumi, .
Poti incerca sa faci cerealele ca pe cutie, adica groase, si sa dai intai pe deget. Vor prinde gustul, degete ai 10...
Si pana la urma vor trece si la lingurite.

Ca tot nu erai decisa cu scaunele, daca imi permiti, iti recomand, daca ai in casa o masa solida care sa nu se rastoarne, www.bimbomarket.it/en/product.asp?Id=1964&c_id=17&cf_id=160" target="_blank">asa ceva.
Ii pui pe amandoi la masa si te distrezi!
Nu ai nici spatiul ocupat prin toata casa, si sunt si portabile, i.e vacante, mare, munte...

Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii ; my blog
Topic: mama... de mai multe ori! ; Topic: nu renunta! Informeaza-te!

Ada, eu vroiam scaun in toata regula... nici masa mea nu e f solida.... in plus, vreau ceva care sa ii tina macar pana la 3 anisori...

merci oricum!

sa stii ca incerc cu degetele....

GHIDUL MAMEI

Mergi la inceput