Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (64)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alexa si mami spune:

eva, salvat posturile cu diversificarea multumim!
sabinel, felicitari iepurasului!
nikolici, distractie placuta in continuare! cind reveniti acasa?
anamona, buna intrebarea legata de alaptat iepurasii. mie imi e putin teama, d'aia sper sa-i dea dintosii ceva mai tirziu. alexei i-au iesit primii la 8 luni, poate se repeta.
laura , f tare andy alexa nu-l lasa pe frat'su sa se apropie de plusuile ei, din acelasi motiv, balutele:)
lumi, am o cunostinta care e bona de gemenei. ii hranea concomitent, bblushii in scoici cu o singura lingurita, un singur castron. una lui, una ei...si tot asa pina se termina papica. multa bafta!
oana, multumesc tare mult pt link pe 14 martie eveniment in pitesti. f tare!
lidia, multa sanatate piticului stefan si tie!
ramo, cum singura?! noi suntem nimeni? nici gind sa incep inainte de 6 luni. m-am fript la alexa, nu mai fac aceeasi greseala.
joy, superbe pozele si invitatii! Sofia, o minunatie de copil, n-am vazut nici o lacrima:)

alexa(23.10.2004), cipri(02.11.2008) si mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamona spune:

Joy multumim
pozele voastre sunt superbe cat si personajele principale :) Anna Sofia e o dulceata de fetita :) cred ca e genul de copil la care nu te stapanesti sa nu il apuci/ciupesti de un piciorus :), nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lala77 spune:

Nu vreau sa dati cu rosii, insa la Alice am inceput diversificarea cu mazare, conopida si brocoli. In Anglia asa se face si nu e nici o problema. In plus am vazut si in Romania borcanele de la Hipp, recomandate pt 4 luni care aveau conopida si mazare. Noi n-am avut probleme. Am intrebat de curiozitate un pediatru englez de ce se crede ca mazarea se digera greu, etc (ei nici nu cred asta) si mi-a spus ca singurul motiv la care se poate gandi este ca se consuma in cantitati mari. Ea contine fibre f multe care consumate in cantitati exagerate, deranjeaza digestia; recomandarea lui era sa nu fie mai mult de 10% mazare. Mie mi se pare logic; am vazut dealtfel si la englezi ca ei mananca o lingura de mazare fiarta plus alte legume la o masa.

Cocutica, dupa inceperea diversificarii ai nevoie de apa. Eu ii dadeam apa dupa fiecare masa, cat dorea ea, din biberon sau canuta. Nu i-as da ceai de sete pt ca ceaiul nici nu prea tine de sete si pt ca trebuie sa-si formeze niste obiceiuri alimentare serioase.
N-o sa te apuce seara nici cu lingurita; ea o sa bea ceva gen 10-15 ml. Incearca cu canuta; s-ar putea sa mearga.

Noi am reusit sa facem rosu in gat.L-am luat de la sora mai mare. Deocamdata e fara febra, sa speram ca ramane asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lala77 spune:

Nu vreau sa dati cu rosii, insa la Alice am inceput diversificarea cu mazare, conopida si brocoli. In Anglia asa se face si nu e nici o problema. In plus am vazut si in Romania borcanele de la Hipp, recomandate pt 4 luni care aveau conopida si mazare. Noi n-am avut probleme. Am intrebat de curiozitate un pediatru englez de ce se crede ca mazarea se digera greu, etc (ei nici nu cred asta) si mi-a spus ca singurul motiv la care se poate gandi este ca se consuma in cantitati mari. Ea contine fibre f multe care consumate in cantitati exagerate, deranjeaza digestia; recomandarea lui era sa nu fie mai mult de 10% mazare. Mie mi se pare logic; am vazut dealtfel si la englezi ca ei mananca o lingura de mazare fiarta plus alte legume la o masa.

Cocutica, dupa inceperea diversificarii ai nevoie de apa. Eu ii dadeam apa dupa fiecare masa, cat dorea ea, din biberon sau canuta. Nu i-as da ceai de sete pt ca ceaiul nici nu prea tine de sete si pt ca trebuie sa-si formeze niste obiceiuri alimentare serioase.
N-o sa te apuce seara nici cu lingurita; ea o sa bea ceva gen 10-15 ml. Incearca cu canuta; s-ar putea sa mearga.

Noi am reusit sa facem rosu in gat.L-am luat de la sora mai mare. Deocamdata e fara febra, sa speram ca ramane asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns preety spune:

Didididi io mai stau cu diversificarea ca nu ma da nimeni afara din casa... acu vedem cum merge cu ce ne-a recomandat si pe urma mai vedem ce-o mai fi

Nerantula cica Vigantolul are ceva a face cu dezvoltarea capului si cica sa nu-i mai dau vigantol ca sa nu-i ramana capul in urma (ca dezvoltare) ... Asta tradus pe romaneste... Babymoom poate sa ne spuna daca am inteles bine sau nu si despre ce e vorba mai precis!

CosmyB a dormit fimea ieri de la 14.30 la 18.00 cand mai mult am trezit-o eu decat s-a trezit ea.. si toata seara a fost motaita !!! In rest... nici o alta reactie! Sper ca nici la voi si nici la Ada
... Acum am citit si am vazut ca aveti reactii... sper sa treaca repede. Va

Ada felicitari ptr dintzoc!!!

Babytza

Lala multumim mult de raspuns.

ptr toti sarbatoritii zilei de azi!!!

Goghosarul meu drag!!!
Mamica fericita de Sorina Gabriela
Ticker Sorina Gabriela
Bazar pentru Mihaita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didididi spune:

Preety este super ok; eu daca nu incepeam plecam de acasa in lume .

Lidia sa veniti cu vesti bune.

Vai ce de bebei cu dintisori. Si eu care credeam ca i au iesit cam devreme dintisorii (ca na de azi avem 2).

Legat de cereale, cineva m a sfatuit de la noi de pe forum (scuze, nu mai stiu cine) sa nu amestec intr o zi doua tipuri de cereale ca sa nu devina agitat. Eu asa procedez.

Didi si bb Mihail (22.08.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

Lidia, merci mult pentru feedback. Exact de asta fug, de medici cu care nu se poate vorbi. Nu am gasit loc la Badiu, ma pot duce la el printr-o relatie, dar nu am rabdare sa stau la cozi pe coridoarele spitalului. Fiind arondata la CMU daca tot platesc prefer sa ma duc acolo.
Asa ca am ajuns la Grigoriu, ma vad cu ea pe 13 martie. Avand in vedere prin cate maini am trecut... am de gand sa fiu tare si dura.
Sa nu-si permita sa nu ma bage in seama pe banii mei. Nu e admisibil. Daca vine la privat, si acorda consultatii cu jumatatea de ora, in jumatatea aia de ora e a mea.
Si la Tutunaru am invatat asta. Trebuia uneori sa trag de el, era nedormit si obosit si alergat intre spital si clinica. Daca vroiam ceva il agatzam cu o gluma, ii puneam ceva intrebari... nu ma lasam la starea lui. L-am inteles pentru ca l-am vazut si altfel, si pentru ca e genial. Mai multe nu mai spun de el. Se intampla din pacate nenorociri si pentru asta plang si ma inchin. Nu e vorba de nastere aici, ci de o sangerare, un control anual, etc....

Daca voi mai naste vreodata, ori nu va mai fi in tara asta de kko, ori va fi la o clinica privata. Femeile care au nasucut (adica voi...) stiu bine cum e in spital. Nu e posibil sa stea ginecologul cu tine pe toata durata travaliului pentru ca in acelasi timp nasc nu stiu cate alte femei. Exista o echipa cu medici, anestezisti, rezidenti, moase, asistente care trebuie sa aiba grija de toate detaliile si sa fie apti sa cheme medicul cand e cazul. La noi nu se intampla asta. Zaci ca in triaj acolo si nu te baga nimeni in seama, nici cu spaga. Iar cu spaga iti zambeste frumos, te mangaie pe mana si tot nu pune hartie in aparatul de monitorizare fetala si tot nu-l chema pe Tutunaru nici cand atarna capul copilului afara, pentru ca au ura pe el. Ce sa mai spun?!

MA scuzati ca m-a luat valul... dar am o ura cumplita pe mizeria din spitalele noastre.

Multa sanatate lui Stefan sa ii treaca pacatoasa de enterocolita. Sigur nu e rotavirusul, Doamne fereste?! ca am auzit cateva cazuri la bondareii de aprilie-mai2007...
Trece-l pe orez si zeama de orez si nu-i da minic altveca de mancare decat asta si paine prajita si ceaiuri, hydrasec sau smecta si atat.
Si antibiotic daca zice dr. ca e cazul. Inca o data, multa multa sanatate

Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii ; my blog
Topic: mama... de mai multe ori! ; Topic: nu renunta! Informeaza-te!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musettepink spune:

Tzitziri,da asa este am avut o perioada cam de 2 saptamani in care Luca nu a luat nimic in greutate ba chiar scazuse cateva grame apoi a recuperat si per total in luna aceea a luat cam 400 grame.nici acum nu sunt lamurita daca chiar nu luase in greutate sau modalitatea de cantarire nu a fost buna...cert e ca per total am iesit bine ca sa zic asa ceea ce va doresc si voua.Eventual poti incerca sa-i dai sa suga mai des.Dar eu i-am zis pediatrei mele atunci ca a stagnat 2 saptamni si mi-a zis sa nu ma ingrijorez ca se mai intampla si chestii din astea.Tin pumnii sa va recuperati!

andy ce sa facem?ne pregatim de marea aventura a diversificariimi-am aprovizionat camara si asteptam momentul.Pup pe Alexia si pe Andy

Eva am inteles ce zici tu acolo.eu m-am gandit sa incep cu cereale(pe care i le voi da numai ziua nu seara si o cantitate destul de mica) apoi sa trecem la legume.Ma gandesc la dovlecel,mi se pare bun de inceput,e si putin dulceag si apos asa.Se gaseste in orice supermarket cu vreo 15 ron kilogramul.

am uitat sa va spun ca in weekamd i-am dat lui Luca apa.....eram cu un pahar in mana si beam si cand m-a vazut a inceput efectiv sa baleasca,nu-si mai lua ochii de la pahar,intindea mana sa-l apuce,era intr-o mare agitatie asa ca i-am dat si lui din el apa si a lipait f vesel vreo 10 lingurite de apa.de atunci de cate ori ne vede ca bem ceva e lesinat

Si vb noi la un moment dat de o scrisoare de confirmare pt dosarul de indemnizatie,mi-a venit si mie azi,mi-au scris sa se aproba cei 6 ilioane.Cred ca o sa soseasca la toata lumea ca eu nu am avut vreun caz aparte asa ca sa nu va mirati daca o gasiti in cutia postala.Bine ca ea e data 15 dec si a venit la sf de februarie.....

Minunea a venit! de printisor Luca Nicolae

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musettepink spune:

gaia chiar ma miram de ce cauti al dr ginecolog.Nu ai de gand sa mai mergi la Tutu?
Si eu am zis ca daca mai nasc nu o mai fac in tara asta de kk,vad eu cum fac ca la Tutu nu renunt neam,il rapesc si tot ma naste

Minunea a venit! de printisor Luca Nicolae

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

Citat:
citat din mesajul lui alexa si mami
lumi, am o cunostinta care e bona de gemenei. ii hranea concomitent, bblushii in scoici cu o singura lingurita, un singur castron. una lui, una ei...si tot asa pina se termina papica. multa bafta!

sar'na, o sa incerc. deocamdata incerc sa ii obisnuiesc cu lingurita... o iau ca pe o jucarie.... si cand dau cu nasul de laptic si ii simt gustul, sa vezi ce mirati sunt... dar nu prea merge... acum am incercat din nou... sunt prea fomisti ca sa pape de la inceput cu lingurita si apoi sunt prea satui si au chef de joaca..... of of, mai mai....

fetele care ati dat cereale la pui, cum ati inceput? cu biberonul, mai lichid, sau mai solid, direct cu lingurita?

Luminita de Eduard Mihai si Robert Gabriel - 26 septembrie 2008

Am facut mereu doar dupa capul meu si mi-e teama de ziua in care n-am sa mai fiu eu…

poze cu gemenei dulci povestea noastra
GHIDUL MAMEI
Creste bobocelul Edi Creste bobocelul Robi

Mergi la inceput