Cat si cum cheltuim pe cosmetice? Trucuri :)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deianira spune:

Inca o chestie care mi-am amintit-o - un demachiant bun, natural si extrem de ieftin e iaurtul . L-am testat de mai multe ori (asta e truc mostenit din familie ) si lasa o piele fina, ca de bebelus.
Mi-ar placea sa il folosesc tot timpul in loc de chimicale, nici eu nu inteleg de ce nu incerc sa ma obisnuiesc asa (prea lung drumul bucatarie-baie? ), mai ales ca la mine in casa se face iaurt natural (dar si cel din comert e bun).

Mama, de exemplu, nu foloseste N produse, rar cate o crema, de machiaj nici vorba, dar isi mai pune si ea ceva masca ccc cu miere, se spala cu zer si foloseste ulei de masline in ingrijirea parului .

Good things happen to good people.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RazaDeSoare spune:

Citat:
citat din mesajul lui deya

Imi puteti recomandra un demachiant de ochi bun?
Sau demachiantul de fata il folositi si la ochi?Nu e prea dur ?

deya

Deya,eu folosesc de ani buni demachiantul de la plant activ cu ulei de catina,mie mi se pare super bun,nu usuca pielea si demachiaza foarte bine.Mai este si cel de la Doina de care vorbeau fetele.

Pentru cearcane/ochi obositi pliculete reci de ceai aplicate cate 20 de minute pe ochi sau castravete.

Am si niste masti de fata bio daca intereseaza pe cineva le postez.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aniela23 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Carrye

Ellinia, Zynerit este o solutie cu care ma dau pe tenul bine demachiat si seara si dimineata direct pe buba, pana dimineata se usuca si in cateva zile dispare de tot. Partea proasta este ca nu are efect decat 3 saptamani, trebuie sa cumperi altul. Adica nu e de tinut asa in casa la nevoie. Dar il fortez eu acum ca e luat la inceputul lui februarie si vad ca inca isi face treaba. Azi m-a salvat de 2 bubite aparute ieri. Il gasesti in farmacie, fara reteta.

Va pup!

Ah, ce va invidiez ca puteti cumpara Zynerit fara prescriptie. Aici se da doar cu prescriptie asa ca, din lipsa de timp de mers la medic, nu mi l-am mai luat de mult. MI SE PARE GENIAL PT COSURI

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Carrye

Cristina, nu stiu cat mai este lira, sa zicem 5 lei. Am facut un calcul cu pretul de 4,5 lire pentru fiecare produs pentru par, fondul de ten ala scump si un singur fard de ochi de 10 lire si am ajuns la suma de 500 de lire. Adica vreo 2500 lei pe aici prin Romanica...
Na, ca m-ai intristat...intrebare, ai incercat vreodata si produse mai ieftine? Sau asta ti-e stilul de viata si atunci nu ti se pare nimic iesit din comun. Te rog sa nu ma intelegi gresit, sunt doar curioasa care este rationamentul tau pentru care folosesti atat de multe produse Chanel si Dior. Eu din pacate nu am incredere ca dand atat de multi bani rezultatul este pe masura si as fi curioasa sa stiu daca mi se intampla asta din zgarcenie, saracie sau lipsa de informatie adecvata pe palierul asta de pruoduse.

Carrye, sa stii ca unele produse ''de firma'' chiar nu sunt vizibil mai bune ca cele ieftine, dar altele sunt si chiar merita investit in ele. De exemplu - fardul de ochi. Decat sa cumperi 10 farduri ieftine care ti se strang pe pleoape nu mai bine unul scump si bun? Eu sunt de felul meu mai economa, dar nu fac compromisuri cand este de vorba de ingrijirea fetzei mele si de produsele cosmetice pe care le folosesc. Tendinta pe care o vad la prietenele mele este sa cumpere tot feluri de cosmetice reduse la pret sau ieftine, sa le foloseasca de cateva ori, iar apoi,nemultumite, sa cumpere altele, la fel de ieftine. Nu multumesc! Eu am cate unul sau 2 produse din fiecare - un rimel, un tus de pleoape, 2 luciuri de buze, etc. In felul asta nu ajung sa-mi arunc cosmeticele pt ca expira, chiar le consum pana se termina. Si apoi, inteleg ca un fond de ten la la Dior sau Clinique este scump, dar te tine multe luni de zile. La fel si rujurile, pudrele si alte produse.La fel si cremele, pe mine ma tin foarte mult. Pielea absoarbe doar o mica cantitate de crema, restul blocheaza porii sau ramane pe perna, noaptea. Ce rost are sa ne inecam fata in crema cand pielea foloseste doar 50% din cat i se da. Si exemplele pot continua.

In fine, sfatul pe care l-as da oricui este CALITATEA INAINTEA CANTITATII. Se aplica nu numai la cosmetice dar si la haine, pantofi, genti.Eu merg pe principiul ''putin si bun'' si cred ca nici in 2 ani nu cheltui £500 pe cosmetice

(sper sa nu te superi ca am raspuns la un mesaj care nu-mi era adresat mie)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olishka spune:

Carrye mie nu-mi place rimelul acela de la L'Oreal tocmai pt ca nu alungeste. Eu am genel f scurte. Asa ca va rog sa recomandati un rimel bun pt alungirea genelor.

Apropos, a folosit cineva ulei de recin pentru gene? A dat rezultate?

Olga 31+ David

Mergi la inceput

SECRETELE MELE pt:

exfoliere - ca sa nu cheltui bani pe gelurile de dus exfoliante (care de regula sunt mai scumpe decat cele obisnuite) si ca sa nu fac zatz de cafea sau malai prin toata baia -folosesc manusi pt exfoliere. Le-am cumparat din boots si mi le pun doar cand vreau sa ma exfoliez (evident, altfel as arata tare nostim).Sunt..subtirele si tare aspre, nu stiu din ce sunt facute.Pun gel de dus pe ele si da-i si freaca...

Pt ten mat - inainte cand eram la munca ma tot pudram pe parcursul zilei imediat ce incepea sa imi luceasca tenul. Evident ca mi se astupau si mai tare porii si ma umplusem de cosuri. Apoi am descoperit foliile anti-luciu (blot films). Preferatele mele sunt de la MAC dar si Clinique au unele bune. Sunt bune acelea care sunt sub forma de pelicula, nu de hartie. Mi se par geniale si absorb doar uleiul de pe fatza, nu si machiajul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bratu Monica spune:

Daca-mi puteti recomanda si mie o crema pentru ten mixt.......
Am un ten super nasol:pe langa nas si barbie este gras iar restul foarte uscat.Dimineata pur si simplu daca nu ma dau cu crema , simt cum "ma tine" pielea.
Am fost la dermatolog mi-a recomandat crema Xerial 5 SVR ,dar sincer nu sunt super incantata.
Va rog daca aveti vreo idee ,referitor la ce m-ar putea ajuta,astept sfatul vostru.

Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Aniela, lucrul asta de care spui tu merge cand ai bani.
Este ca si cum as vrea eu sa-mi iau o masina si as avea de ales intre Matiz si BMW. Da , as avea bani si sa-mi iau BMW , dar nu as avea bani sa platesc benzina la el , sa platesc piesele , schimbul de ulei , verificarea , impozitul , asigurarea , samd.

Spre exemplu am o prietena care lucreaza la un magazin de cosmetice.Mi-a spus ca multe femei prefera sa dea bani pe firma , si de multe ori produsele scumpe sunt mai proaste decat celelalte.
Mi-am cumparat farduri de la Seventeen , 3 farduri costa 20 de lei , sau unul singur 14 lei. Le-am folosit pe cele 3 de revelion si au durat de la ora 7 si ceva pana dupa 2.
Cu acest bani nu-mi cumpar nici macar o urma de Chanel , Dior sau altele .
Unul de la L'oreal costa dublu sau triplu si ca si calitate e acelasi lucru.
Lasand asta la o parte , mi-as permite sa-mi cumpar doar o culoare pe luna sa zicem in loc de minimum 4 cu aceeasi bani.
Bineinteles ca daca as avea 1000E as cumpara lucruri de firma care sa se incadreze in buget. Deocamdata ma incadrez in bugetul meu minuscul
Si cu pantofii este la fel. Eu spre exemplu nu inteleg persoanele care aleg sa aiba 2 perechi de pantofi Guess in loc sa aiba 50 de perechi de pantofi no name.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carrye spune:

Deianira, ieftine??? M-am uitat si eu la un moment dat printr-un catalog Avon si nu mi s-au parut deloc ieftine, concureaza destul de bine cu Rimmel, Seventeen, Margaret Astor si alte firme din zona asta. Am trait si cu salariu de 600 lei (la ai mei, e drept) si tot preferam sa imi cumpar vorba Anielei (cum sa ma supar pe tine? ) un demachiant Vichy care imi ajunge destul. Luna viitoare cumpar un rimel bun si tot nu dau banii pe porcariile alea! Du-te si intreaba orice dermatolog si vezi ce parere are despre chestiile alea frumos ambalate.
Va rog sa nu ma intelegi gresit, nu vrea sa ma luati drept o snoaba care se plictiseste si pune aici intrebari tampite.
Aniela, ai perfecta dreptate in tot ce ai scris si sunt intru totul de acord cu tine. N-ai pe nimeni sa iti trimita Zynerit?
Am o prietena care are demachiantul asta de ochi si ea este artista, se machiaza puternic, a zis ca nu se desparte de el niciodata:
http://www.esteelauder.com/product/spp.tmpl?CATEGORY_ID=CAT684&PRODUCT_ID=2043

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui olishka

Apropos, a folosit cineva ulei de recin pentru gene? A dat rezultate?

Olga 31+ David

Olga, am folosit ulei de ricin pe gene pt o lunga perioada de timp, cand aveam vreo 18-19 ani. Mi se parea ca imi face niste gene luuuungi, dar nu sunt convinsa daca chiar avea efect sau era vorba de autosugestie. Ah, si mai tin minte ca mi le taiam, ca sa creasca mai lungi si mai repede, precum parul. Acum cand imi aduc aminte imi vine sa rad, dar zilele trecute o coafeza mi-a spus ca'' parul se hraneste de la radacina si se creste de la varf'' si ca de aia e atat de important sa il tai mereu la varfuri, sa poata sa respire. Ma gandesc ca daca pe principiul asta cresc si genele, atunci o sa ma apuc iar de tuns gene.

Acum, va rog,dati-mi si mie un sut in fund sa ma duc la bucatarie sa-mi pregatesc cina! Am venit de la munca de 3 ore si stau ca pe DC ca o obsedata, n-am mancat, nu mi-am facut baie, e de jale cu mine!!

Mergi la inceput