Cat si cum cheltuim pe cosmetice? Trucuri :)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Carrye spune:

Fetelor, va rog mult daca se poate, pe cat reusiti sa treceti si ceva preturi chiar daca sunt aproximative. Mi se pare important ca atunci cand ne tenteaza ceva sa si stim la ce sa ne asteptam.
Olishka, folosesti de multa vreme rimelul L'oreal? Ma gandesc ca poate inca este prea apos si nu se aseaza bine pe gene, eu asa patesc dar am invatat sa am rabdare cu ele. De la Burjois am folosit si eu pana acum cateva luni si am fost foarte multumita dar parca se uscau prea repede. Asta ma tine mult mai mult timp.
Mie Klorane imi usca parul foarte tare in timp.
Ellinia, Zynerit este o solutie cu care ma dau pe tenul bine demachiat si seara si dimineata direct pe buba, pana dimineata se usuca si in cateva zile dispare de tot. Partea proasta este ca nu are efect decat 3 saptamani, trebuie sa cumperi altul. Adica nu e de tinut asa in casa la nevoie. Dar il fortez eu acum ca e luat la inceputul lui februarie si vad ca inca isi face treaba. Azi m-a salvat de 2 bubite aparute ieri. Il gasesti in farmacie, fara reteta.

Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Carrye eu am rimelul telescopic de la l'oreal si pentru cineva care nu are gene ca mine face minuni.Costa destul de mult vreo 14 euro(mie una mi se pare mult).

Cait
Home is where heart is...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RazaDeSoare spune:

Foarte bun subiectul.
Rimel am unu de la Clinique(am dat 10$ pe el,din sua)imi place ca-mi face genele lungi.Rujul de la clinique nu-mi place deloc.Am unu de la Lancome pentru volum,pare mai ok.Gloss am de la Victoria Secrets,e foarte bun,da nu persista la mine pe buze.Crema de fata nu am reusit nici acum sa gasesc una buna,am de la Vichy,da nu cred ca este potrivita tenului meu(si asa foarte pretentios).Fond de ten am unu de la Avon,imi place ca acopera foarte bine.Blush nu folosesc,iar pudra foarte rar.

Sampon folosesc de la freeman,luat din cora,in care pun vitamina A uleioasa sau vitamina E.La fel si balsam de par,ambele sunt pentru volum.Odata pe saptamana folosesc masca galbenus de ou+ulei de ricin+cateva picaturi de zeama de lamaie,optional in loc de ricin mai pun ulei de masline.

Crema de corp Bath&Body Works,in care pun vitamina E sau ulei de migdale sau uleiuri aromatice.Mai nou ma dau cu ulei de masline(am citit aici pe forum despre asta ).Scrub fata+corp imi fac cu zat de cafea.
Manichiura+pedichiura fac acasa,mai rar ma dau cu oja(french vara-folosesc oja no name de pe piata,cea mai ieftina).In rest in fiecare seara ulei de masline+zeama de lamaie si frec pe unghii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deianira spune:

Foarte interesant mi se pare ce ziceti voi de capsule de vitamine in creme. Cumpar de la Plafar capsule de vitamina E (E e buna pentru piele sau care? Exista vreuna de care as putea sa bag in balsamul de par?) si bag in tubul de crema? Si rezista asa? Nu o... "strica"? Nu dati cu pietre, chiar sunt foarte interesata si nu stiu cum sa procedez exact .

O masca foarte faina care mi-o fac eu, mai ales iarna e nemaipomenita cand avem pielea afectata de frig si vant, e miere amestecata cu un pic de lapte. Las cam 15 minute pe fata si gat si clatesc. Imi ramane pielea ca de bebe .

Carrye, buna ideea sa punem si niste preturi aproximative. Eu majoritatea celor de la Body Shop mi le iau din afara, am fost la noi la Body Shop, dar se cam sare calul cu preturile fata de cum sunt in Austria, cremele Dove sunt la un pret modic - ~15 lei, cremele de zi + noapte Avon cam 25 lei/una, dar le mai baga la oferta la 25 lei amandoua si profit sa le iau atunci. Pentru cremele de bronzat, a fost cam 15 lei cea de Dove - bronzare treptata si 55 de lei gelul de la L'Oreal (autobronzant). Cele de la Balea sunt mai ieftine, cam 9 lei un tub mare + ca de obicei au gel de dus "asortat" (alea de ciocolata sunt , le recomand din inima).

Must-have-urile mele: lac de unghii Miss Sporty - 5 lei, crema de galbenele (buna la orice ) - 5 lei, creion de ochi Ada - 1,5 lei .

Edit: Raza de Soare, gloss-ul de la Victoria's Secret sta la mine pe buze cu orele .
Cred ca orice produs are efectul si in functie de "materialul" clientului.

Good things happen to good people.

Mergi la inceput

Ma tentati rau cu glosurile alea de la Victoria. Eu n-am cumparat nici o cosmetica de la ei, doar haine.
Cait, o sa il incerc si pe ala data viitoare, imi place sa le mai schimb din cand in cand doar ca eu sunt obsedata sa nu am ochii mari dupa ce ii machiez si atunci imi plac rimelurile pentru volum nu si pentru alungire, mi se pare ca arat ca o vaca, o caprioara era dulce...
Ma abonez si eu cu deosebit interes in privinta vitaminelor A si E in creme. Le gasesc la plafar?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina1974 spune:

Bun....M-ati lovit rau de tot aici.
Pai sa incep de la par: totul de la gama Aussie,care imi prieste foarte bine, dupa ce am incercat o multime de alte chestii. Deci sampon, balsam,leave in conditioner,ser pt protectie si anti-frizz etc.Preturi,incepand cu £4.5
Fata: demachiant Precision Chanel - £18,tonic de la Dior- £25, crema hidratanta Dior Capture Totale,£85, fond de ten Dior Capture Totale £70 sau Mat Lumiere de la Chanel,£25; mai folosesc un ser de la Chanel pentru aspectul de mat al fetei- £27, pudra mata de la Dior,£23, pudra bronzanta de la Dior, £35;
Ochi: demachiant Precision Chanel £18, crema de ochi Dior Capture Totale £65, farduri de ochi...Dior, Chanel, Mac, Lancome,incepand de pe la £10 monocolor de la MAC si terminand cu £45 de la Dior,;,
- creion de ochi de la Dior, waterproof £23
-tus de ochi de la Dior sau Chanel £24
-Rimel- Dior Show- £28
-Blusher de la Dior - £30
Buze: rujuri si glossuri de la Dior, in special. Mai am si de la Lancome, Victoria's Secrets, Versace,Chanel.
Nu mai pun la socoteala parfumurile,care sunt foarte, foarte, foarte multe.
Pentru corp,de obicei shower gel si lotiuni de corp asortate cu parfumurile pe care le am. Pentru exfoliere, folosesc ceva de la Boots,am uitat cum se cheama.
Ce sa zic,las o gramada de bani in fiecare luna, pe cosmetice.
Aaa, am uitat de unghii. Le am super ok, nu se rup, sunt lungi, culoarea e super ok, cresc repede, iar ca marci de lacuri de unghii ,folosesc cu multa placere pe cele de la Versace, OPI, Revlon si Mary Quan.

Mergi la inceput

Cristina, nu stiu cat mai este lira, sa zicem 5 lei. Am facut un calcul cu pretul de 4,5 lire pentru fiecare produs pentru par, fondul de ten ala scump si un singur fard de ochi de 10 lire si am ajuns la suma de 500 de lire. Adica vreo 2500 lei pe aici prin Romanica...
Na, ca m-ai intristat...intrebare, ai incercat vreodata si produse mai ieftine? Sau asta ti-e stilul de viata si atunci nu ti se pare nimic iesit din comun. Te rog sa nu ma intelegi gresit, sunt doar curioasa care este rationamentul tau pentru care folosesti atat de multe produse Chanel si Dior. Eu din pacate nu am incredere ca dand atat de multi bani rezultatul este pe masura si as fi curioasa sa stiu daca mi se intampla asta din zgarcenie, saracie sau lipsa de informatie adecvata pe palierul asta de pruoduse.

Mergi la inceput

Da, Carrye,am incercat foarte multe la viata mea. De unele am fost foarte multumita, la vremea respectiva. La timpul ala,eram o femeie care lucra pe salar, care era casatorita cu un barbat care si el avea un salar, insa nici una din lefurile noastre nu era ceva extraordinar. Intre timp, s-au schimbat multe in viata noastra. Acum suntem tot noi, cei care am fost si inainte, insa situatia financiara e cu totul alta.
Cheltuielile noastre, si implicit ale mele legate de cosmetice, au crescut. La inceput in suturi, insa pe urma tendinta a fost clara. Ne-am schimbat stilul de viata, s-a schimbat, de fapt, totul. Si de vreo sase ani suntem pe nivelul asta. Eu ,cand am nevoie de ceva, nu ma orientez decat in directia asta,pentru ca imi plac foarte mult, ma impac bine cu ele si, multumesc lui Dzeu, nu se pune problema ca as ramane fara bani.Incerc mereu chestii noi. Uneori le cumpar si a doua oara, uneori le las cu titlul de experienta si atat.

Mergi la inceput

Carrye, sa stii ca si eu am aceeasi parere ca si tine. De exemplu, la capitolul lac de unghii....nu-mi iau de la Dior si Chanel,chiar daca sunt clienta fidela de-a lor. Astea costa mult, ca toate produsele lor, insa nu isi merita pretul. Folosesc de la OPI,Versace, Revlon, Mary Quan,care sunt mai ieftine decat celelalte, insa tin mai mult si arata mai bine pe unghie.Asta e parerea mea. Insa in privinta celorlalte cosmetice,nu prea fac rabat de la Dior sau Chanel,pentru ca ma impac extrem de bine cu ele,din toate punctele de vedere.
Sa-ti mai spun o chestie. Am observat, cu dezamagire, ca desi puterea de cumparare a banilor in Romania este cea care este, preturile cosmeticelor Dior si Chanel, raportate in £,sunt de aproape doua ori mai mari decat in magazinele de High Street din Londra. Ei, si chestia asta nu mi se pare normala deloc.

Mergi la inceput

Carrye...tot eu. Zau ca nu am vrut sa te intristez.
Uite aici de la mine, sa iti treaca supararea.

Mergi la inceput