Cat si cum cheltuim pe cosmetice? Trucuri :)
Asa, cum am spus si in titlu, ideea de baza e cat cheltuim si cum cheltuim pe cosmetice?
Pe ce preferam sa dam o suma mai mare de bani si ce anume putem achizitiona cu mai putini?
Eu de exemplu prefer sa investesc mai mult in produse de ingrijire, decat in produse de machiaj. De ingrijit ma ingrijesc zilnic, bineinteles, de machiat, aproape zilnic, dar in 99% din cazuri, machiaj inseamna la mine rimel + blush + gloss/ruj, deci rar dau bani pe fond de ten, pudra etc.
Pana sa imi descopar crema "mea" de fata, am aruncat bani pe o gramada de marci, ca sa raman la... Hydra Radiance de la Avon
. Acum sfatuiesc pe oricine sa incerce intai cu mostre ca sa nu arunce bani aiurea.
Pentru corp in schimb prefer Dove si The Body Shop (care are o gramada de creme si lotiuni absolut bestiale
) + ca am descoperit cateva cu totul deosebite de la Balea. Pentru bronz am Dove si L'Oreal (nu merg la solar).
Rimel, ori de care as folosi, am fix acelasi rezultat
, am fost odata la o sedinta de machiaj cu produse profesioniste si s-a socat tipa care s-a ocupat de mine, m-a dat cu ceva super rimel si nu se vedea nicicum, deci baza la genele mele ramane acel aparat de intors genele, cam orice rimel de la o firma de incredere e ok
.
Ruj si gloss folosesc des asa ca am de la Maybelline, The Body Shop si Victoria's Secret cateva tare deosebite, care isi merita toti banii
.
Trucuri de-ale mele:
Daca am buzele ranite - intotdeauna le repar cu traditionala crema de galbenele sau cu miere, efect garantat
. Iar pentru par, in afara de masca sau tratamentul de la orice spalare, din cand in cand cate o masca cu ulei de masline face minuni.
Pentru scrub pe corp folosesc gel de dus + malai.
Am avut o tentativa de a invata sa folosesc tus la ochi si am dat bani pe unul de "firma" ca sa ajung la concluzia ca nu ma descurc. Intamplator am primit unul ieftin, no name si cand l-am incercat am avut o revelatie - are o pensula atat de fina si "bleaga" ca mi-a iesit perfect din prima
, tusul asta il incadrez la aceiasi categorie cu minunatul creion de ochi Ada
.
Voi in ce produse super bune investiti mult? Si ce produse mai ieftine, lipsite de promovare agresiva, dar calitative cunoasteti? Ce trucuri aveti?
Raspunsuri
Carrye spune:
Esti sigura? Ca eu am lista lunga....
Eu ma machiez in fiecare zi si ma dau cu fond de ten. Pun pret mai mult pe ingrijire decat pe machiaj exceptie fondul de ten.
Par - am incercat o multime de sampoane refuzand sa dau bani multi. Am parul fin, subtire, blond, dificil si cu un vartej in crestetul capului ceea ce il face sa arate ca o matura acolo. Mi-am luat inima in dinti si am dat 55 lei pe JOICO pentru volum. Nu m-as mai desparti de el. Nici de balsam nu mai am nevoie, este incredibil!
Unghiile - am inceput cu firme ieftinute, le-am luat pe toate la rand - nimic. Am trecut la Peggy Sage si OPI. Fas! Am luat degresant OPI 50 lei, pauza! M-am dus la manichiura, tot degeaba! Le dau cu oja Peggy Sage sau OPI in culori pastelate ca atunci cand incepe sa sara sa nu se vada prea rau.
Corp - m-am dat cu Dove, Nivea, Garnier - nimic spectaculos. Am pielea subtire, uscata. Acum folosesc NEUTROGENA body repair. Este cea mai buna incercata, costa 20 lei. Mor dupa ea! Mi-a luat mama crema de corp de la Elizabeth Arden si o tin in dulap.
Deodorant - le-am incercat pe toate cele ieftine, nu m-a multumit nici unul. Acum folosesc un deodorant Davidoff, mirosul este foarte fin si persista o zi intreaga.
Crema de fata - Nici una din cele de pret macar mediu nu imi place, acum am Eucerin pentru noapte si Clinique pentru zi.
Gel de spalat pe fata - Uriage. Costa 20 lei si este minunat! Dermatocosmetic.
Demachiant - Gerocossen, demachiaza ochii machiati de seara fara nici o problema, nu incarca tenul, 12 lei. Cu o saptamana inainte de menstruatie folosesc Vichy 3 in 1. Cel mai bun.
Apa termala - Avene.
Cosuri aparute din neant - Zynerit. 25 lei.
Fond de ten - Estee Lauder Double Wear: bun pentru imperfectiuni, iarna, are multa pudra. Chanel Pro Lumiere: bun daca ai tenul perfect, da o stralucire aparte. Clinique Balanced Makeup Base: la fel, foarte mica puterea de acoperire. Clinique Supermoisture: acopera bine, cremos, are particule stralucitoare, miroase urat, nu imi plac nuantele. Pupa: neasteptat de bun, putere mare de acoperire, se aseaza frumos pe ten. Christian Dior Diorskin: daca ai tenul curat, asta este cel mai bun fond de ten ever! Arata ca de revista!
Cel mai bun rimel pentru genele mele de blonda: L'oreal Carbon Black Voluminous. Imi face genele foarte bogate, negru intens si costa 40 lei.
Creion de ochi - Ada e bun, e moale dar se intinde repede. Iau de la Burjois, sunt foarte bune, am gasit unul ieri negru intens, 20 lei.
Pe farduri nu pun pret, am de la Deborah, Rimmel, Sephora si Peggy Sage.
Mai nou imi plac rujurile: am cumparat vreo 10 marci pana sa ajung la YSL. Imi place la nebunie! Singurul care are culoare si sta acolo.
Trucuri: ma dau cu o pudra bronzanta pe pometi, tample si deasupra pleoapelor superioare, tenul pare bronzat cu totul. Ma dau cu creion pe sprancene, nu le-as tatua in veci, vopseaua nu sta. Beau multa apa, ma dau cu crema si pun sosete pana dimineata pentru calcaie, folosesc crema de galbenele pentru cicatrici, miere pentru buze uscate. Ma dau cu pudra de talc si spirt pe par daca nu am timp sa il spal.
Imi cer scuze ca m-am intins atat de mult. As mai scrie...
Tecky spune:
Eu investesc in aceeasi masura in produsele de ingrijire cat si in cele de machiat.Sunt multumita de produsele de la L'oreal si imi place glossul Glam Shine care chiar rezista 6 ore pe buze.Mai folosesc o trusa de farduri de la Jade care are niste culori superbe si mate si sidefate.
Deianira spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Carrye Beau multa apa, ma dau cu crema si pun sosete pana dimineata pentru calcaie, folosesc crema de galbenele pentru cicatrici, miere pentru buze uscate. Ma dau cu pudra de talc si spirt pe par daca nu am timp sa il spal. Imi cer scuze ca m-am intins atat de mult. As mai scrie... ![]() |
De trucul cu spirtul si pudra nu stiam. Eu am obervat ca daca folosesc la absolut fiecare spalare dupa sampon, balsam, masca sau tratament, are o rezistenta uimitoare parul (altadata daca foloseam o data placa, puteam sa merg sa imi tund varfurile, asa rapid se despicau, acum imi intind parul frecvent si nu sunt tunsa aproximativ 3 luni si totusi arata bestial), e mai usor de descalcit, se aseaza mai frumos si in plus, ceea ce pentru mine e o minune
Cu crema de picioare ma dau si eu si imi pun sosete peste noapte, e o strategie foarte buna la mine
Carrye, mi-a placut tot ce ai scris, spune tot ce ai pe suflet
.edit ca mi-a scapat ceva: Carrye, cu unghiile am si eu probleme, am incercat tot felul de minuni, ca sa constat ca pentru mine, cel mai bun (si deocamdata singurul care nu sare de pe unghii a doua zi) e Miss Sporty.
Cand am unghiile scurte, le fac in culori mai indraznete, iar cand cresc le fac cu lac incolor.
Deianira spune:
Tecky, am avut si eu in trecut niste produse de la Jade (firma din Germania) si am fost foarte multumita de ele.
nikole spune:
De juma de ora tot zic ca plec la somn, dar nu ma lasa DC-ul.
Raspund si eu rapid, si am tulit-o.
Investesc mai mult in produsele de ingrijire, decat in cele cosmetice.
Totusi, eu investesc muuuulti bani, si is scumpe rau aici, in uleiurile organice, insa , bine macar ca ma tin ceva timp, intr-ucat e suficient o cant. mica lafiecare folosire.
Apoi, unghiile le ingrijesc zilnic, seara, dupa demachiere cu lei caldut de masline/migdale.Le masez pana adorm.Din cand in cand, le grec cu o jumatate de lamaie.
Sunt superbe, desi le pastrez scurtute, patrate, nu se exfoliaza deloc, au o culoare sanatoasa, cresc f repede, sunt elastice si in acelasi timp totusi nu se rup.
La capitolul asta sunt f multumita.
Oja...folosesc des tratamentele ptr unghii, imi place Sally Hansen, face toti banii, mai folosesc din cand in cand Lancome(o porcarie, dar daca tot o am in casa, macar sa termin sticluta), OPI care rezista voiniceste si dupa ce spal in disperare vase/podea/copil, etc...f buna si rezistenta oja!
La fel si pielea mainilor, la mine uleiurile sunt baza, am insa in geanta si o f ieftina crema Nivea, care ma salveaza pe timpul iernii, pe oriunde m-as afla.
Ptr corp, la fel...uleiurile sunt baza, exfoliantele mi le fac in casa, cu cafea, faina de orez, malai,pe care le ameastec cu uleiurile sau citrice, ceai verde,ceai negru.
Apoi pun in cada cu apa cateva picaturi de ulei, si nu mai am nevoie de crema dupa dus.
Buzele...cu ele am o mare problema de cand sunt aici, habar nu am de ce, sunt mai mereu crapate, mi se exfoliaza, desi zilnic inainte de somn le frec si pe ele cu periuta dupa care pun vaselina pura si...la somn.
A doua zi, la scurt timp de la trezire, se usuca, se crapa, o iau de la capat cu vaselina care da rzultate temporare doar....din pacate!
Posibil o cauza interna, cand ajung pe la dr voi intreba de treaba asta.
Ptr par, folosesc produse profesionale, samponul ptr volum Kerastase,masca ptr volum/hidratanta, care face minuni, lasa parul efectiv in valuri, atat e de hidratat(al meu merau statea ca electrocutat), serul ptr varsfuri.
La par, nu ma bag la masti naturale, ptr ca pot fi o catrastofa ptr parul vopsit, nu cunosc, si prefer sa nu ma risc.
Cosmetice:acelasi rimel de la Lancome, hypnose, pe care nu il schimb , glosuri am incercat muuulte, Victoria Secrets e cel mai bun, acum nu il am ,asa ca folosesc ceva ieftin de la Revlon, ptr ochi, mereu farduri de buna calitate, acum am Shiseido,fond de ten...o marca japoneza, e f bun, si...cam atat.
Blush, am ceva de la Chanel...nu e o alegere tocmai sanatoasa, dar mi se potriveste culoarea f bine, si e f discret, imi place rezultatul, asa ca nu ma risc sa iau altceva.
Nikole, mami lui Albastrel
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec
ciuf spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui nikole Apoi, unghiile le ingrijesc zilnic, seara, dupa demachiere cu lei caldut de masline/migdale.Le masez pana adorm.Din cand in cand, le grec cu o jumatate de lamaie. Sunt superbe, desi le pastrez scurtute, patrate, nu se exfoliaza deloc, au o culoare sanatoasa, cresc f repede, sunt elastice si in acelasi timp totusi nu se rup. La capitolul asta sunt f multumita. Oja...folosesc des tratamentele ptr unghii, imi place Sally Hansen, face toti banii, mai folosesc din cand in cand Lancome(o porcarie, dar daca tot o am in casa, macar sa termin sticluta), OPI care rezista voiniceste si dupa ce spal in disperare vase/podea/copil, etc...f buna si rezistenta oja! Nikole, mami lui Albastrel "To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law" Allan Kardec |
Subscriu. Folosesc la greu Sally Hansen si Opi. Am niste unghii foarte lungi care nu mi se rup. Lumea ma tot intreaba daca sunt false
Crema de fata folosesc una cat mai grasa ca la noi clima este tare uscata. Nikole, poate de aceea ti se crapa si buzele tale ca nu e aerul destul de umed sau nu bei suficienta apa.
Nu cheltui multi bani pe produse de machiaj ca adopt un stil mai natural. Folosesc foarte putin dermatograful si un ruj cat mai aproape de culoarea buzelor si cam asta e.
Imi place sa imi fac masti in casa. Is my cheap.
Ah, musai crema sa aiba protectie solara ca aici soarele e foarte puternic.
Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea
mychydutza spune:
*am avut mari probleme cu unghiile: mi se rupeau si se exfoliau la greu....pana am aflat tot de pe DC cateva trucuri: le tratez cu Farmec cu vitamina B5, nu le mai scurtez cu foarfeca, ci folosesc exclusiv pila de carton, cand imi fac manichiura pun in bolul cu apa in care imi inmoi degetele, ulei de masline si gel de dus. din pacate nu pot folosi oja, pr ca mi se crapa si se rup.le tin natur!
*dupa baie ma "hidratez" pe pielea uda cu ulei de masline iar pr scrub folosesc zat de cafea+ulei de masline(de la nikole am invatat
).
*pe par ma spal cu L'Oreal iar ca balsam folosesc cu rezultate excelente Kallos! aplic si masti din galbenus+miere+ulei masline. parul capata o stralucire aparte.....nu sunt vopsita. pentru indesirea parului folosesc "tinctura de ardei iute". frec bine radacina parului si las cel putin o zi.
*rimel am folosit de la Maybelline! foarte multumita! m-am cam saturat de el , asa ca poate incerc un L'Oreal!
*ruj am de la L'Oreal, la fel si Gloss, din ala de tine 6 ore![]()
*pt buze crapate folosesc crema de maini cu glicerina de la Farmec si obligatoriu un ruj hidratant. Color Riche Star Secrets mi se pare foarte ok.
imi place topicul!!!!!!
"cand iti ajung banii de la o leafa la alta.....s-a dus caimacu' vietii!!"
ellinia spune:
Creme de fata zi/noapte si lotiune tonica - Aslavital
Demachiant - Elmiplant cu galbenele
Crema de maini - Garnier
Crema de corp - Nivea pentru piele uscata - ma impac super bine cu ea
Rujuri - ultimul care imi place cel mai mult e Maybeline cel cu hidratarea extrema - tine foarte mult pe buze
Rimel - L'Oreal cel cu tratament, as incerca si altceva, am sa vad
Fond de ten - folosesc o baza de machiaj pe post de fond de ten - iarna asta a fost prima in care am zis sa incerc ceva si dupa multe incercari in care ma alegeam cu o masca pe post de fata am gasit baza asta de machiaj de la Avon, care se potriveste la orice tip de ten.
Pudra - Max Factor, dar nu sunt prea multumita, am sa incerc altceva.
Trucul meu pe care l-am aflat aici pe dc - capsule de vitamina E in creme. In cele de zi/noapte care au 50 ml pun cate o capsula, iar in cea de corp - 400 g am pus si cate 3,4. Nu va pot explica cum arata pielea mea dupa ce fac dus si ma dau cu crema. La fel si la fata, am fost putin reticenta, ma gandeam ca o sa-mi ingrase fata dar efectul e super!
Carye, cum e Zyneritul acela pe care spui ca il folosesti pentru cosuri? Si mie imi mai apar cosuri din cand in cand care ma scot din sarite. Am un baton de la Avon pe care il folosesc, dar sunt dispusa sa incerc orice numai sa dispara mai repede sau sa nu mai apara!
cait spune:
Eu cremele si demachiantul de la tenapin si apidermin sau gerovital H3.
In rest pentru par masti naturale din iulei de masline si galbenus de ou iar sampon am unul cu urzici sau pentru volum.
Pentru unghii nu fac mare lucru ca sunt frumoase de la natura si doar imi dau cu o pasta de la Arcancil si ajunge.
Iar ca farduri un rimel de la l'oreal si cateva farduri tot de la l'oreal.Deci nu mare lucru.
In schimb pentru copr scrub din malai si tarate cu gel de dus, apoi uleiuri organice sau untul de karite.
Cait
Home is where heart is...
olishka spune:
Salutare!!
Investesc mai mult pt ingrijirea zilnica.
Crema am descoperit de curand La Roche-Posay pe care o folosesc impreuna cu demachiantul si lotiunea tonica. Crema este f hidratanta, nu incarca, baza super pt machiaj si are si SPF.
Pe cremele de corp nu prea investesc bani, mi se par toate cam la fel. Acum am una de la Garnier cu care ma dau doar pe picioare, caci in rest ma dau cu cea de la Mustella antivergeturi care mi se pare cam scumputa si se duce tare repede.
Folosesc cam o data pe sapt scrub pt fata, care este unul ieftinut, dar destul de bun: Elmiplant cu samburi de caise.
Cea mai super descoperire este demachiantul de ochi de la Lancome Bi-Facil. Este cel mai bun din cate am incercat vreodata.
Pentru buze crapate folosesc strugurel Neutrogena de care sunt f multumita.
Fond de ten folosesc de la Radiant - Lumi-Lift care acopera f bine si nu incarca deloc tenul. Mai folosesc Vichy Dermablend, fond de ten corector care este mai bun ca orice alt corector. Am cumparat recent unul de la MAC si nu-mi place deloc. Il tin degeaba.
Rimel am folosit Bourjois de care am fost foarte multumita, insa s-a terminat si l-am schimbat cu L'Oreal - cel de care zicea Carrie, care nu imi merge deloc. O sa revin la Bourjois.
Creion dermatograf am tot Bourjois, dar se intinde asa ca sunt in cautari.
Blush am unul de la Zara de 1 an de zile de care sunt f multumita.
Rujuri si glosuri: Korres cu mango (f bun, hidrateaza buzele), Clinique, MaxFactor, Dior Kiss, L'Oreal cam astea folosesc si sunt multumita.
Pe par ma spal mai nou cu Klorane si sunt multumita. Parca nu mai imi cade asa mult parul.
Cam atat deocamdata...
Olga
31+
David