cum sa il adorm?

cum sa il adorm? | Autor: vrajitoarea

Link direct la acest mesaj

baietelul meu are 2ani si 4luni si mai am o fetita de 4luni.andrei nu doarme decat leganat pe perna si nu stiu cum sa fac sa il obisnuiesc altfel.cam tarziu dar trebuie.e un copil fff vioi si seara nu te poti intelelge cu el.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ady80 spune:

Buna. Eu zic sa incerci, sa-i spui, ca atuci cand va implini 2 ani jumate( de exemplu), e baiat mare si trebuie sa adoarma in pat, neleganat. Sa-i spui asa in fiecare zi, dar sa nu faci nimic in privinta asta. Cu cat se apropie termenul stabilit, ii spui ca mai are cateva zile si nu il vei mai legana. Poti sa schimbi ritualul, incercand sa-i citesti o poveste, sa stai langa el pana adoarme, sa-l mangai etc.
La mine strategia asta a functionat la toate schimbarile majore din viata fetitei.Asa am scapat de pampers ( cu totul) asa doarme acum singurica in camera, asa mananca si se imbraca singura. Si are 2 ani si 10 luni. Ei inteleg mai mult decat ne inchipuim, si daca sunt pregatiti din timp pentru schimbare, o accepta mai usor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ady80

Buna. Eu zic sa incerci, sa-i spui, ca atuci cand va implini 2 ani jumate( de exemplu), e baiat mare si trebuie sa adoarma in pat, neleganat. Sa-i spui asa in fiecare zi, dar sa nu faci nimic in privinta asta. Cu cat se apropie termenul stabilit, ii spui ca mai are cateva zile si nu il vei mai legana. Poti sa schimbi ritualul, incercand sa-i citesti o poveste, sa stai langa el pana adoarme, sa-l mangai etc.
La mine strategia asta a functionat la toate schimbarile majore din viata fetitei.Asa am scapat de pampers ( cu totul) asa doarme acum singurica in camera, asa mananca si se imbraca singura. Si are 2 ani si 10 luni. Ei inteleg mai mult decat ne inchipuim, si daca sunt pregatiti din timp pentru schimbare, o accepta mai usor.

Metoda asta cu anuntarea datei dinainte a functionat si la noi. Eu am pus chiar un calendar pe perete (cu personajele preferate din desene), cu cate o luna pe pagina, si chiar daca inca nu intelegea prea clar notiunea de "zile", am perseverat. Am notat, pe langa schimbari necesare (dormit singur, renuntat la pampers noaptea) si datele unor petreceri apropiate. Adica faceam un semn pe ziua respectiva (de cele mai multe ori sugestiv, un desen, pe intelesul lor) iar in fiecare seara coloram patratica cu ziua care s-a terminat. Astfel ei observa scurgerea timpului, si au inteles si cum e cu zilele, saptamanile si lunile. Si, cum spune si Adi08, au timp sa se obisnuiasca cu ideea de schimbare, prezentata lor ca o mare reusita (de la data de.... vei fi baiat mare si nu va mai fi nevoie sa...), cu multe laude anticipante.
Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elara spune:

Super idee!!!

Ma bucur ca ati impartasit-o. Multumesc.
Am intrat la subiect cu gandul ca poate voi fi eu de folos cu un sfat si cand colo am invatat eu ceva pretios.

Fetita mea are acum doar 11 luni si acum adoarme singura foarte usor - o pun in patut si o las singurica...si gata
Desi a fost foarte foarte greu la inceput se trezea imediat... dar cu perseverentza mea, cu rabdare muuuulta multa si adormiri repetate, mereu asezata doar in patutul ei, cu cantece de leagan ...incet incet am ajuns aici

Dar sigur imi va fi de folos mai tarziu pentru alte deprinderi necesare.

Elara, fericita mamica
a Mariei Roxana (20.03.2008)
Albumul printesei mele

www.sansalaviata.ro/implicare.php" target="_blank">Campania - Sansa la viatza!

"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni." Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexas spune:

E destul de mare si ar trebui sa il obisnuiesti sa doarma singurel ca e baiat mare "se uita fetele la el "
ai mei au un an si trei luni si sunt gemeni si seara ii pun in patut pe fiecare le dau lapticu sting becu si plec asa iam invatat,

mami de miruna si andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alyna2000 spune:

incearca sa stai langa el pana se obisnuieste sa nu il mai legani incet se va obisnui singur spuneica e baiat mare si ca la gradi nu o sa fi langa el
incearca poate da roade la mine a mers
te pup bafta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vrajitoarea spune:

multumesc de sfaturi.o sa incerc sa le aplic.va pup.

Mergi la inceput