mese?gustari?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Donia
Mai trebuie sa muncesc sa introduc mai multe seminte/samburi/nuci, dar trebuie sa vad cum si unde. conchita, sugestii?

cel mai usor pentru mine a fost sa le fac praf si sa le adaug in cereale, asa le-am introdus prima oara cand a facut 2 ani - ma refer la nuci, alune, migdale. restul semintelor, le-am pus la gatit sau in salate. pe masura ce am testat cu alergiile, le-am presarat taiate felii printre ce mananca ea de obicei, chiar si la salata de fructe.

germenii de grau si flax seeds sunt de baza, la mine. le pun la orice mancare. ieri iarasi i-am gatit cartof dulce cu cranberries si almonds, de exemplu. cand ii fac piure de cartofi, amestec cu putin unt, un ou, seminte de floarea soarelui, usturoi pisat si bag la cuptor 10 minute. e un deliciu. semintele de floarea soarelui merg in absolut toate salatele, preferata soniei e salata de spanac cu portocale, stafide si nuci. poti sa combini struguri cu almonds pentru o gustare. cu pistachio iese o salata excelenta, combinand cu ananas, banana si marshmallows.

totusi, sa nu-ti imaginezi ca ii dau atat de multe toata ziua. la o masa si-atat, poate inca la o gustare. nu trebuie abuzat, ca se ingrasa. :-))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Incep si eu cu off topicul. Aici toti copii pana in 2 ani cu tot bioritmul lor la ora 7,30 -8 pm sunt in pat si dorm. A mea la fel, la 8 e rupta si doarme si ziua de la 12,30-14.00. Insa dupa ora 3 nu mai doarme in niciun caz.

Cu mesele la 18 luni avem asa:

-trezirea la 7,30, micul dejun lapte cu cereale.
-in jur de 10-11 gustare de fructe, banane mere, pere sau un iaurtel.
-la 12 pranzul cand primeste mancarica gen omleta, sau sandvisuri cu pateu facut in casa, sau sunca coapta.
-cand se trezeste din somnicul de pranz cam la 30 min gustare fructe iar, sau stafide, sau chiar grisine cu branzica philadelphia.
- la 18,30 cina cand este mereu mancarica gatita, si mereu are legume mixe la steamer, plus orez sau cartofi piure plus ceva carnita sau peste.
-Seara la culcare la 20 un biberon de lapte de 200 ml.

Eu stiu ca e bine ca ultima masa sa fie cu 2 ore mai devreme decat ora de culcare.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns axxxa spune:

conchita, wow, ce retete apetisante (pt mine , nu stiu pt copil)...
de unde iei ideile astea de meniu, exista vreo carte, vreun site?
pe la noi nici nu s-a auzit de combinatiile astea
cereale rasnite folosesc si eu, dar in iaurt, e voie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

nu trebuie abuzat, ca se ingrasa. :-))

Multumesc mult pentru sugestii! Azi am cumparat deja flax seeds meal si maine incep sa presar prin mancaruri, in plus am luat migdale si o sa le macin, ca sunt cam tari pentru baietel (nici eu nu-i dau morcov crud). La urmatoarele ture mai iau si seminte de dovleac si de floarea soarelui.
Iar flax seeds au fost o surpriza foarte placuta, mi-a placut mult gustul.

axxxa, eu o sa pun cu siguranta si in iaurt, nu vad de ce n-ar fi voie.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui axxxa

conchita, wow, ce retete apetisante (pt mine , nu stiu pt copil)...
de unde iei ideile astea de meniu, exista vreo carte, vreun site?
pe la noi nici nu s-a auzit de combinatiile astea

axxxa
sa stii ca inca nu am gasit si eu o carte cu meniuri pentru copii care sa ma satisfaca. asa ca inventez la greu si adaptez dupa retetele pentru adulti. nu excelez la capitolul concentrare pe retete si pana termin una de citit, ma loveste imaginatia. dar, in cele mai multe cazuri, purul adevar e ca adun ce am prin casa, respectand formulele de alimentatie de care pomeneam mai devreme.

Donia, eu presar germeni de grau la mamaliga, este absolut delicioasa. si la macaroane, cu oregano si basil. idem cu flax seeds. la mine nu exista salata fara seminte sau fara fructe (uscate eventual). aa, ca mi-am amintit - alta idee de gustare sunt prunele uscate sau stafidele, cu inca niste fibre sau carbs alaturi. cei mici au nevoie sa consume energie, deci si s-o produca.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui axxxa

nu vad de ce nu? si eu amestec cereale normale in iaurt, mai adaug si niste fructe...e delicios si hranitor, cred ca e o gustare completa, are toate elementele necesare. la o adica, poate fi chiar micul dejun, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns axxxa spune:

conchita eu mi-am facut agenda in care notez tot, si de aici si de la celalalt subiect despre alimentatie
deocamdata fara prea mare succes, pt ca am doi copii nemancaciosi, care nici macar nu iau cate mese si gustari ar trebui, pt ca pur si simplu nu li se face foame atat de des
unde ma impotmolesc eu insa, sunt retetele concrete, adica stiu formula de baza, ce ar trebui sa contina fiecare masa, dar stau prost cu imaginatia si sunt vesnic blocata si in pana de idei pe partea asta cu inventatul de retete
asa ca fetelor, atunci cand aveti timp, va rog postati retete

Mergi la inceput