***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007**(93)
Raspunsuri - Pagina 6
ella_74 spune:
Lavini,
ai o minune de fetita; si cat par are; am o fixatie cu treaba asta, ca din dotare e chel si la 1 an si 10 luni.
Cate kg a avut la nastere? ca pare destul de mare.
Foarte frumoasa poza in care esti cu amandoi.
Arati foarte fericita.
doxinu spune:
6 sfaturi pentru mamicile de baieti
Ca toate mamele, iti doresti ca fiul tau sa fie bine o persoana placuta, fericita si realizata.
Iata 6 sfaturi de urmat pentru a-ti atinge visul.
1. Ajuta-l sa isi exprime emotiile
Mamicile rad si vorbesc mai mult cu fetitele. Rezultatul? Baietii vorbesc in general mai tarziu si mai putin bine decat fetele. Copiii isi exprima prin gesturi emotiile. Fetele plang, baietii se bat. Asadar, de la o varsta cat mai frageda trebuie sa iti incurajezi piciul sa vorbeasca despre emotiile lui, sa-l ajuti sa iasa din mutismul specific, sa exprime cu ajutorul cuvintelor ceea ce simte.
2. Nu il critica prea tare
Baietii sunt foarte sensibili la critici, in special la cele referitoare la comportamentul lor. Atunci cand greseste, explica-i care e problema, insa fara a face comparatie cu sora lui sau cu vreun prieten de joaca (de exemplu, nu ii spune niciodata: "Sora ta nu ar face niciodata ce ai facut tu! Tu o superi mereu pe mami!").
3. Vorbeste pe intelesul lui
Trebuie sa vorbesti cu micutul tau cu fraze directe, concrete, logice, fara sa te pierzi in explicatii.
4. Dezvolta-i partea feminina
Invata-l sa asoreteze culorile, sa se pieptene, sa se ingrijeasca. Un tata nu va face asta cu fiul lui. Este un lucru pozitiv pentru viitor, cand baietelul vostru, devenit barbar, va fi o persoana ingrijita, placuta. Nu trebuie sa-ti fie frica ca va parea prea feminin. Masculinitatea se transmite prin tata sau o alta persoana de acelasi sex (bunic, unchi).
5. Nu face totul pentru el
Nu te grabi sa-i inchei nasturii de la hainuta cand o poate face chiar el. Invata-l si lasa-l sa se imbrace singur, sa se spele singur, accepta faptul ca trebuie sa se departeze un pic de tine, sa se descurce singur.
6. Fii un model pentru el
Mama are grija de copii si de familie. Este foarte bine, insa nu te opri doar la asta. Astazi mamele pot fi, ca si tatii, un model "social" pentru copiii lor. Tot mai multi copiii ai caror mame lucreaza si sunt active, ambitioase, ajung sa spuna: "Vreau sa am aceeasi meserie ca mami".
SURSA: REVISTA MAMI
doxinu spune:
Lvini felicitari,sa fie sanatoasa, iar tu sa te bucuri de puiutii tai.Este superba.Cred ca toate ne aducem aminte acum cum eram la inceput cu mogaldetele noastre
corap spune:
lavini, ai o frumusete de copii! mi s-a facut dor de bbmic cu miros de lapte sa traiti fericiti si sanatosi!
referitor la articol - he, he, al meu baiat se asorteaza si se exprima plangand. batausa-i fi-mea
in schimb chestia cu criticile e adevarata pentru amandoi, eu incerc pe cat posibil sa le evit. oricum n-au nici un rezultat, doar ii amarasc cumplit pe copii.
c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais 07.05.07
margele, zorzonele si briz-brizuri
CarlaV spune:
Lavini, sa-ti traiasca domnisoara, si mie-mi place mult de tot parul, iar tu arati foarte bine cu amandoi in brate. Si mie mi-e dor de bebe mic cu miros de lapte, mai am aproape 4 luni pana atunci.
Carla, s.23 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
Saby in burtica *******poze 15-18 luni *******Burtica bebe2
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
DidiAlex spune:
Lavini, superbi sunteti cu totii!!!
Flore ,
multzumesc de raspuns. Ma inteleg cu el dar are uneori momente cand fiind obisit e nervos ca un adult turmentat
Doxinu, sa inteleg ca lucrezi in invatamant.
Io ma confrunt cu o problema cu care sigur te vei confrunta si tu . Ala mare e ff mamos si simt ca e prea mult. io incerc, ca ajutorul soatei, sa-l desprind nitel de mine, in sensul ca nu e sanatos, pt nici unul.
Am o carte (bibliografia e vasta-pt timpul nostru), din pacate, nu am ce face cu ea.Cum sa fii un tata bun pentru fiica ta - Alain Braconnier, Editura trei, 2008
Incerc sa imi fac rost de partea complementare: relatia mama fiu si sa imi fac timp sa o studiez.
doxinu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui DidiAlex Lavini, superbi sunteti cu totii!!! Flore , multzumesc de raspuns. Ma inteleg cu el dar are uneori momente cand fiind obisit e nervos ca un adult turmentat Doxinu, sa inteleg ca lucrezi in invatamant. Io ma confrunt cu o problema cu care sigur te vei confrunta si tu . Ala mare e ff mamos si simt ca e prea mult. io incerc, ca ajutorul soatei, sa-l desprind nitel de mine, in sensul ca nu e sanatos, pt nici unul. Am o carte (bibliografia e vasta-pt timpul nostru), din pacate, nu am ce face cu ea.Cum sa fii un tata bun pentru fiica ta - Alain Braconnier, Editura trei, 2008 Incerc sa imi fac rost de partea complementare: relatia mama fiu si sa imi fac timp sa o studiez. |
este asa de evident?
corap spune:
si eu cred ca e f important un timp personal al copilului cu fiecare din parinti. ai mei baieti ies o data pe saptamana "ca baietii" (in timpul asta ies si eu cu anais "ca fetele".) plus activitati separate in fiecare seara
anais nu-i extrem de incantata de iesirile in doua, in schimb lui andrei ii crapa camasa pe el de fericire. acum, iarna, merg in principiu la restaurant si o plimbare prin oras. cand se mai incalzeste activitatile sunt mai variate
si in fiecare seara eu coordonez activitatile artistice si gabi pe cele tehnice
DidiAlex spune:
Citat: |
citat din mesajul lui doxinu este asa de evident? |
ce sa fie evident?
Ca lucrezi in invatamant sau ca noi avem copii mamosi?
EDIT:
Cornelia, tu imi faci in ciuda ??? Io am baietii, ce iesiri ca intre fete?
Io ies cu fetele, dar noi fetele, adika mame asa ca mine, copii raman cu tatii..respiro..
corap spune:
hai, mai, ca nu fac in ciuda nimanui... mi-ar fi placut si mie sa iasa ai mei toti "ca baietii" si sa ma lase sa ies si io "ca fata" la un coafor, ceva...
lasa ca creste fata mamii si-i trimit pe toti la meci (nu neaparat de fotbal)