Mamici de Ghiocei Martie-Aprilie 2009 (78)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Leeloo21 spune:

semnam si noi condica..suntem bine..am dormit pana la 13..si apoi de la 15 pana la 16..am dormit azi toata ziua

maria..imi doresc sa iasa casi repejos ..pt tine..cred ca ai ditamai burtica

uff..tare as vrea sa avem mai multe detalii despre floryela! sper ca e bine si ea si bebe

pisigri si noi abia asteptam sa vna sapt 37..ca sa ne apucam de inducerea naturala

Cristina cu bebe mic 36+

nasterea in apa

pozici dragute

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

andreeea, io stiam ca de la 34 de sapt e ok, plaminii sint dezvoltati... poate mai spun si alte fete ce stiu ele??!!

Fille du Sud 35 cu Dragonbella
Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

Pisigri, te inteleg perfect; dar eu nu am rabdare sa ma uit la filme, desi sint o mare cinefila (imi plac, in special filmele vechi); ma tot invirt de colo, colo si nu-mi gasesc starea; sa fac "treaba" nu am chef, de pat m-am saturat; azi au fost si au montat usa la camera lui bebe si, deci, puteam sa fac curatenie dupa ce au plecat "handralaii" (baieti de treaba, de altfel, dar cind i-am vazut pe toti 3 in camera lui bebe, pareau asa, cumva...MARI!) dar nici pt. aceasta activitate placuta altfel, nu am simtit nici un imbold.

Astept ora 20 cind iesim cu nasii la un restaurant. Cika, ne fac baietii surpriza Sa ma fac eu titi...nu merita osteneala: cum poti imbraca si aranja o balena si la sfirsit sa arate..titi?? Mi-am aranjat parul, o sa ma machiez si...imi pare rau ca nu are sotu' ochelari de cal (pentru vreun an, asa!)

Gina 34+

bebe Ian Alexandru

Poze

AMR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyana27 spune:

salut fetele
eu am reusit sa trag o spaima aseara si inca una azi: m-au apucat contractiile, bebe se impingea ca taurasul direct in colul meu cu niste dureri.... apreciabile in....stiti voi ce, asa ca m-am autoconsemnat la pat. azi am reusit sa stau doar 4 ore la servici si am venit acasa, dar na' daca nu sunt obisnuita sa stau, mi-am mai facut de lucru prin casa. acuma chiar m-am pus la pat, am bagat un no-spa la burtica, si stau cuminte. sper sa treaca repede, ca am asa o durere infundata si nesuferita. va pup si va tin la curent

diana 33+ David Gabriel
poze si filmulet 4D bebe mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olishka spune:

Fetelor o s ava pun o intrebare mai ciudata, dar sa nu radeti de mine caci eu sunt f speriata.
M-a sunat sotul si mi-a zis sa merg cu el la piscina. Asa ca eu am inceput cu pregatirile si defrisarile. Bineinteles ca pt partea de jos am avut nevoie de o oglinda caci altfel nu vad nimic...n-am mai vazut-o de saptamani bune. Si cand m-am uitat mai bine m-am ingrozit...este foarte dilatata...sa zic asa...si m-am uitat putin si inauntru si am vazut ceva f urat si vinetiu...ca o bucata de carne sa zic asa sau nu stiu ce este aceea. Oare este normal? Eu nu am facut de la 12 sapt control pe masa si acum sunt f ingrijorata, mai ales ca am programare la ginecolog abia pe 6 martie. Va rog daca stiti ceva sa ma luminati si pe mine...E normal sa fie mai dilatata?

Multumesc

Olga 31+ David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olishka spune:

A, si mi-a mai spus doctorul data trecuta ca sta cu capsorul ff jos. Nu stiu daca are vre-o relevanta...

Olga 31+ David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

Simona, proteinele (in nr. mic) in urina unei gravide sint normale, asa ca nu te ingrijora. Si nu mai minca sfecla!!
Chatonel, eu stiam ca plaminii lui bebe sint ok DUPA 36 de saptamini; deci mai avem un pic
Diana, incearca sa stai cit mai mult in pat; e mai "safe" asa Eu vorbesc care toata ziua ma "vaiet" la...lume ca "vai ce greu e!!!"

Gina 34+

bebe Ian Alexandru

Poze

AMR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kea spune:

Nici Novus, Petrean, Curea, OlgaTarziu parca n-au mai scris de ceva timp. Sau n-am fost eu pe faza? Si Clara cu gemanutele ei parca scria mai des.

Fetele multumesc mult de incurajari, ma agat de ce mi-ati povestit voi ca sa stau linistita pana la urmatorul control de peste 2 saptamani. Azi nu mi-a facut eco! In prima parte a sarcinii nu ma sarea nici un control fara eco aia transvaginala, iar acum, cand as avea ce sa vad...o data da, o data ba. I-am zis ca eu vad ca masuratorile abdomenului sunt sub grafic si cica "verificam data viitoare". Tensiunea era mica, m-a intrebat asistenta de doua ori daca mi-e bine. Era 9 cu 6 in conditiile in care tocmai bausem cafea si mersesem pe jos 20 de minute. M-a pus iar la aparatul ala de monitorizat bataile inimii lui bebe si contractiile. Eu acasa nu stau pe spate, tot pe o parte, sau in fund, asta cand nu misun prin casa. Dar azi dupa ce am stat vreo jumate de ora (nu stiu exact)pe patul ala pe spate, m-am ridicat cu dureri de spate de nu mai puteam. N-am zis nimic, am crezut ca m-am anchilozat stand atata nemiscata, dar cand am plecat acasa, credeam ca nu mai ajung, ca ma rup in doua. Colul e ok, e inchis, asta am uitat sa zic, ca de tuseu vaginal nu scap.

Alina eu iti multumesc tare mult pt site, ma bucur mult, nici nu-ti inchipui!

Si maine il trimit pe barbatu-meu la turci sa-mi ia malai sa fac si eu mamaliga. Ce pofta mi-ati facut!!!

Si eu vreau sa tricotez, desi mai mult de niste fulare n-am facut dar ma gandesc ca niste vestute mici tot o sa reusesc. Cand imi cumpar ce-mi trebuie o sa va rog sa-mi ziceti si mie de unde stiti cam ce marime trebuie sa fie. Voi cum faceti, dupa tipar sau dupa ochi?

Ma duc sa fac ceva de mancare.

31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyana27 spune:

olishka, nu prea stiu ce inseamna dilatata, la mine e mult mai "umflata" toata zona de vreo 2 luni asa, de cand sta bebe cu capul in jos. culoarea e normal sa fie mai accentuata, pentru ca e vascularizatia foarte puternica in perioada asta, si tinde spre "vinetiu"; nu stiu cat te-am ajutat, eu am observat modificarile asa progresiv, tot cu ocazia defrisarilor

diana 33+ David Gabriel
poze si filmulet 4D bebe mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IliesClara spune:

Salutare mari si mici

Despre repaus la pat. Cineva intreba odata ca repaus la pat inseamna ca nu faci absolut nimic?
Da.
Adica faci numai ce poti face din pat. Nu inseamna sezut la calculator, nu inseamna munci casnice usoare. Inseamna literalmente repaus in pat, cu mici escale la baie. In pat se pot face urmatoarele activitati in functie de starea fizica si psihica, de meteodependenta, de prezenta sau nu a membrilor familiei etc.:

- lecturi de romane usoare (citeam mai demult Marc Levy, nu e lectura grea si omoara timpul; sau romane politiste - prima data in viata mea am citit asa ceva- nu consuma, dar face ziua sa treaca);

- navigat pe net daca te tin nervii - pt shopping, pt a ajuta sotzul care cauta didactic tot felul de sarcini de secretara pt nevasta, pt a ajuta tot felul de rude sa isi faca anumite treburi, pt a colabora cu colegii de servici care nu mai razbesc cu rapoartele, pt a pune la punct fotografii si documente carora nu le-a venit randul pana acum (laptop la pat nu am decat de la Anul Nou si inainte tot aveam ce face);

- cand nu mai tin nervii nici la citit si nici la navigat sunt f bune integramele - o prostitutie intelectuala pragmatica - nu inveti nimic din ele, dar fura timpul si mintea;

- in zlele mai bune se poate citi ceva legat de bebei, dar nu nu chiar pe ultima suta de metri, pt ca atunci rabdarea e pe trecute

- de povestit mereu cu bebeii si spontan si organizat (povesti, versuri scurte)!!! de ascultat muzica si facut experimente despre ce sunete le place

- se poate organiza biblioteca bebeilor, macar virtual (o lista cu carti si materiale de stimulare care se pot gasi pe net sau se pot confectiona)

- se poate manca in pat f bine, cu o tava in fata si sprijinita de cotul stang - chiar daca peste cateva luni va fi nevoie de o crema emolienta pt batatuta de pe cot

-se poate face lucru manual, pt cine se pricepe si are chef, pt cine nu - este o buna ocazie sa inceapa

- mai bine decat orice , din pat se pot da indicatiuni pretioase membrilor de familie despre cum sa faca ciorba, unde se gaseste lista de cumparaturi etc

- (personal) in pat mi-am odihnit neuronii si oasele pe care de ani de zile nu am reusit sa le odihnesc, decat in cateva concedii simbolice de 2-3 zile... si si acelea sub forma de drumetii si calatorii documentare- mai cu seama in ultimii doi ani cand cu 2 joburi si un part time in zilele de week-end am si uitat adesea daca sunt baiat sau fata, cine imi sunt parintii si sotul. Asa ca...a fost f bine.

- avantaje: se sudeaza relatia de cuplu - tati devine mai empatic si responsabil; se aleg prietenii de uscaturi, acum se vede cine tine cu adevarat la noi; nu am cheltuit nici un ban pe super scumpele haine de gravida, la dr am mers cu ce amcapatat si si asa mi-au ramas haine nepurtate.

Daca va ganditi ca bebeilor le face bine statul in pat, atunci nu mai este o corvoada. Este o exprimare a dragostei, pt ca pe moment alta metoda nu prea este. Mie nu mi se mai pare ceva deosebit si cu atat mai putin eroic.
In 3 martie se fac 6 luni de cand stau in pat.Iesit numai la controale medicale, f rar biserica si de 2 ori la fini (care sunt vecini de scara cu noi), fara munci casnice si socializare numai cu cei care vin la noi.
... si sunt f fericita. Fetele au crescut si se pot naste de acum incolo cand vrea muschii lor.
Va asigur ca a meritat fiecare secunda in pat.
....................................................................

Slabitul dupa nastere. Citind ce scrieti ma simt ffff prost. Se pare ca sunt defecta rau. Asa de putin imi pasa de formele pe care o sa le am dupa nastere... de zici ca nu-i adevarat. Femeia din mine cred ca doarme un somn f adanc.
Si cand ma gandesc ca odata am fost atat de obsedata de acest aspect in tinerete incat am devenit pt cativa ani anorexica si bulimica...

Am pus pana acum aprox 18-19kg. Dr spune ca suntem in grafic si ca la nastere voi scapa de minim 10kg. Nu suna rau.
Stau linistita in privinta activitatilor pe care o sa le am - nu cred ca voi avea ragaz sa ma mentin grasa atat timp cat voi alerga printre prunci toata ziua. Daca pofta de mancare ramane ca in timpul sarcinii si organismul va sti ce mancaruri sa ceara, ca si pana acum, nu imi fac nici un fel de probleme.
Cred ca vom merge cu fetele la inot pt nou nascuti si si asta ne va ajuta.

....................................................................

Dimensiuni bebei. Am mai povestit l aun moment dat ca la 32sa Dr. a gasit fetele una cu femurul de 31 si capul de 33 si cealalta cu fenmurul de 33 si capul de 31. Nu numai ca exista disproportia, dar nicimacar o masura nu pusca cu varsta reala a lor. Dr era f multumit spunandu-mi "important e ca acesti copii cresc si nu raman in urma unul fata de altul"
Acum, vinerea trecuta s-au echilibrat. Asa ca depinde de stadiul de dezvoltare prin care trece la un moment dat.... si de precizi cu care se masoara.

.....................................................................
Noi raportam 2 zile cu ceva dureri ca la CM (probabil pt ca ne-am lasat de Gynipral) si cu imposibilitatea de a sta in picioare mai mult dde 3-4 minute fara senzatia ca burta se smulte si cade.
Somnolenta neobisnuita, contrar insomniei de saptamana trecuta. Ceva greturi astazi...., si o senzatie ciudata ca se apropie momentul cel mare

Ma iertati ca am lungit-o asa mult. Scriu la mesajul acesta de cateva ore, tot cu bruiaje.

Iulia si Antonia 35+ si mami

Mergi la inceput