Gravidute si mamici de Constanta (44)
Raspunsuri - Pagina 3
madaluta spune:
Citat: |
Mada nu am apucat sa-ti urez casnicie fericita in continuare. Si oaooooooaaaaa... ce multi ani aveti... eu chiar sint novice la capitolul asta... de cind ne-am cunoscut am facut si noi abia 4 ani... - sugari, nu? |
da da... asa se explica iesirile astea in doi..cinele romantice cafenelele de noapte.... doamne ce vremuri....
...iar cu laptele, stai linistita , nu pateste nimic...
roxx: multumesc mult pt linkuri..mi-ai dat de lucru acum
tania: nu te-am uitat, cum sa te uitam...abia astept sa ne cunoastem maine...
Madalina+Darius Cristian (14.12.2006)+
Briana Amelia (08.05.2008)
Crestem mari incet incet
Bazar pentru Mihaita
nastasie spune:
tocmai ce am facut al doilea test cu pipi de dimineata.2 liniute si mi se par mult mai accentuate amandoua.
adina,nu e asa grav maseaua, dar cred ca nu mai dureaza mult.am avut tot timpul probleme cu dantura, de la ea am facut si alergie cu algocalmin, si mai ales dupa razvan am tras:am scos 2 masele dupa ce l-am nascut.
sunt asa.....am senzatia ca nu mai stiu nimic din ce trebuie sa fac gravida.aveam 22 ani la razvan dar eram asa...mai tanara si neexperimentata.tre sa ma apuc sa ma documentez cu ajutorul vostru.acum cat sa mai astept sa ma duc la doctor?3 saptamani?ca ma gandesc ca mai mult de 3 saptamani nu are sarcina.
mada, doamne ce nenorocire si cu cardurile.eu nu mi-am facut.are numai sotul si il pun pe el sa scoata.
tare as vrea sa ajung si eu azi.insa la mine programul e asa incalcit.si se schimba de la ora la ora.
de scorpioni nu mai zic:si eu sunt, si mama si razvan.stiu cum sunt si cu 2 valeleu ce ma asteapta.
adriana&razvan-mihai 01.11.2004
varsta lui razvan
andicu spune:
Salutaree!
LA MULTI ANI, IOAAAN!!![
Il pupam si il uram mai bine dupa-amiaza!
Simona, ce frumoasa e Sara!!! cat despre restul de poze...mi s-a facut un dor de stat acasa si iesit cu puiu la intalniri si plimbari!..
Mada, ce intamplare periculoasa! bine ca n-a avut ganduri ala mai rele, stiu eu, sa vina peste tine si sa-ti smulga si poseta sau ceva asemanator! bine ca n-ai ramas fara bani!
Mav, DOamne-fereste ce se putea intampla! bine ca n-a fost nimic, decat sperieturi!
Adriana (nastasie), FELICITARI !! ma bucur ca s-a intamplat, in sfarsit! iti doresc sarcina usoara!
Roxx, ce mare e Luca! un baietel adevarat! of, nu stiu cum rezistati, voi fetele cu barbati plecati asa mult timp! eu n-as putea sa traiesc asa... Cat despre calatoria cu bebe singura cu avionul, oauu!! 24 de ore!! eu n-am curaj sa plec cu Filip singura nici pt 2 ore doar de zbor!
Ina, stai linistita, ca n-are nimic bebe! si eu ii mai faceam lui Filip de pe la 10 luni gris sau orez cu lapte de vaca, ca nu-i placeau facute cu formula..am inteles ca nu e nimic grav atata vreme cat nu i-l bagi brusc si total in alimentatie..
La multi ani, Alexia! a lui Ghibuadina care n-a mai scris demult!
Eu sunt cam buimaca, am avut vreo 4 zile cam pline si cam nedormite. Filip m-a tot strigat in ultimele nopti, iar de cate 2-3 ori/zi si de duminica trecuta se tot trezeste iar devreme, pe la 7.00, 7.30 cel mai tarziu, chiar si 6.40 (alaltaieri)! cum weekendu e acasa cu copilu, l-am petrecut cu smotru, gatit si plimbat/jucat Filip! asa ca am inceput saptamana mai obosita decat eram!
Ne vedem dupa-amiaza la Ioan! poate vine si tati un pic la inceput si apoi sa ne ia acasa, nu de alta, dar sa apuc si eu sa socializez un pic! mai ramane de vazut daca il conving sa stea mai mult de 2 minute!
Abia astept sa le cunosc si eu pe Umflatel, Simona cu Sara, Ellen, Tania, si poate si pe Adriana (Nastasie)...
Mami de Filip Gabriel (27/06/2007)
Asa cresc
mav spune:
LA MULTI ANI, IOAN!!!
LA MULTI ANI, ALEXIA!!!
'Mamici Adina', sa va traiasca copilasii superbi, sa fiti toti sanatosi si sa aveti parte numai de bucurii!!!
Adriana:
ANALIZE SARCINA
Trimestrul I sau la luarea in evidenta a gravidei, indiferent de trimestru
-Hemoleucograma completa
-Grupa sanguina, RH
-Glicemie
-Examen sumar de urina (albumina, glucoza, corpi cetonici, sediment urinar)
-RBW (VDRL,THPA)
-Test HIV (dupa consiliere, consimtamant informat- efectuata de personal specializat)
-Examen bacteriologic secretie vaginala
-Examen citologic Babes-Papanicolau
-Examen ecografic pelvin
Optionale
-Control stomatologic
-Teste pentru depistarea Chlamydia, Mycoplasma, Toxoplasma, Cytomegalovirus,Rubeola
-Serologie hepatita
-Hiperglicemie provocata
Trimestrul al II-lea
-Repetarea investigatiilor anterioare ale caror rezultate sunt in afara valorilor normale sau exista simptomatologie relevanta
-Examen ecografic obligatoriu
-Teste suplimentare
-Tripla testare (AFP,HCG,estriol)
-Evaluarea riscului de trisomie 21
Trimestrul al III-lea
-RBW (VDRL, TPHA) saptamana 29-32
-Dozare anticorpi anti RH
-Hb,Ht, trombocite
-Glicemie
-Sumar de urina
-Urocultura
-Examen bacteriologic secretie vacinala, cultura col uterin
-Ecografie
sau
Generale: hemoleucograma, glicemie, calcemie, transaminaze, creatinnina+ureea sanguina, colesterolemie, trigliceride, coagulograma, grup sanguin si RH, serologia hepatitelor B+C (HBsAg+HCV), serologia sifilisului+anticorpii (RBW+TPHA), HIV, sumar-urina, urocultura+antibiograma (la nevoie). Este bine ca acest set de analize generale sa fie efectuat de catre ambii viitori parinti. Scopul acestor analize este evaluarea starii generale de sanatate a femeii gravide, depistarea la timp a unor dereglari functionale si corectarea lor, depistarea incompatibilitatii de grup sau (si) RH intre parteneri cu indicatia unor dozari de anticorpi periodic. Toate aceste lamuriri le puteti primii de la medicul D-voastra de familie si medicul obstetrician. O parte din aceste analize sunt compensate de catre casa de asigurari, deci, e bine sa fiti in evidenta unui medic de familie.
B. Dozare anticorpi pentru anumite infectii, ce, in stare acuta pot afecta viitorul copil:
Zoonoze (toxoplasmoza, riketsii, listeria, brucella)
Citomegalovirus
Rubeola
Se pot efectua la Institutul Cantacuzino, sau alte laboratoare particulare unde se efectueaza aceste dozari. Rezultatele sunt reprezentate de doua grupe de anticorpi: Imunoglobulina M (IgM) si Imunoglobulina G (IgG).
IgM caracterizeaza faza acuta a bolii infectioase, ce poate insemna, intr-un procent foarte mare (70-90%), afectarea produsului de conceptie, cu urmari grave, ca malformatii (SNC, sistem oftalmic-atrofie de nerv optic, sistem auditiv-surditate, s.a.). Din pacate este indicata o intrerupere de sarcina.
IgG caracterizeaza cronicizarea bolii (numai prezenta de anticorpi), fara sa fie afectata sarcina.
Mami de baieti nazdravani: Sebi(4 feb 2004) si Antonio(27 oct 2008)
www.youtube.com/watch?v=RYMC822iT4I" target="_blank">CITY OF ANGELS
Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!
nastasie spune:
adina , sa-ti traiasca micutul Ioan! sa fie sanatos, sa va bucurati de el.
alina, saru mana, salvez acum tot.
andicu, multumesc mult.
adriana&razvan-mihai 01.11.2004
varsta lui razvan
madaluta spune:
Alexia
Ioan
Chiar, vorba lui mav :"Adinutelor", sa va traiasca puii, sa creasca mari si sanatosi si sa va aduca numai bucurii
la petrecerea Alexiei, noi am fost samabata si a fost tare frumos. Cred k a fost prima petrecere la care au fost majoritatea fetize. Doar un singur baietel (cam rar asa ceva in zilele astea...)
Mami Adina(Ghibuadina) e foarte ocupata, caci a inceput serviciul si e un job foarte solicitant.
Ii voi transmite k nu le-ati uitat si cred k se vor bucura tare mult.
Madalina+Darius Cristian (14.12.2006)+
Briana Amelia (08.05.2008)
Crestem mari incet incet
Bazar pentru Mihaita
creem spune:
La multi ani!
IOAN
ALEXIA
Adina sa-ti traiasca baiatul si sa fiti cu totii sanatosi si fericiti multi ani inainte!
Nu stiu daca mai intri sa mai citesti, Sofia se simte bine de doua zile, asa ca nu mai e nici un pericol pentru alti copii, prin urmare vom veni si noi diseara.
Andicu...aceeasi problema si la noi cu tati...nu stiu daca va sta 2 minute, probabil unul la venire si unul la plecare
Va pup si ne vedem diseara!
Ecaterina o mamica fericita de MARIA SOFIA (7.11.2007) cu (26.05.2008)
Poze Maria Sofia
www.youtube.com/watch?v=UDawnIQuTRU" target="_blank">uite ce fac eu
mav spune:
Link-uri utile:
www.emedonline.ro/calculator index.htm" target="_blank">Calculul DPN in functie de lungimea ciclului (1),(2), www.mishu.ro/barza.php" target="_blank">(3), www.desprecopii.com/info.asp?ID=138" target="_blank">(4)
www.desprecopii.com/info.asp?id=848" target="_blank">Calculul datei nasterii,www.baby2see.com/development/ultrasound_sonogram/first_trimester_scans.html" target="_blank">Dezvoltare bb dupa saptamani si luni - imagini ecografice, www.babycenter.com/average-fetal-length-weight-chart?Ad=com.bc.common.AdInfo%4041a70bf9" target="_blank">Greutate si centrimetri in burtica la mami, www.desprecopii.com/info.asp?id=135" target="_blank">Sarcina - saptamana cu saptamana, www.visembryo.com/baby/1.html" target="_blank">Dezvoltarea bb-ului din ziua fecundarii, www.youtube.com/watch?v=H_IIIibwyXo&mode=related&search=" target="_blank">In pantecul matern, www.betahcg.it/8094/index.html" target="_blank">Valori beta hCG, www.perinatology.com/calculators/biometry.htm" target="_blank">Calculator pentru verificat masuratori ecograf,www.medicina-materno-fetala.ro/downloaddoc.php?docId=45" target="_blank">Recomandari pentru urmarirea prenatala de rutina a femeii gravide sanatoase,www.desprecopii.com/info.asp?id=5" target="_blank">Intrebari si raspunsuri despre sarcina,www.womensclinicseattle.com/ultrasound.htm" target="_blank">Explicatii masuratori ecograf,www.materneo.com/calcul/CalcWeight.htm" target="_blank">Greutatea viitoarei mamici,www.nzfsa.govt.nz/consumers/food-safety-topics/foodborne-illnesses/pregnancy/" target="_blank">Sa mancam sanatos,www.babycentre.co.uk/pregnancy/fetaldevelopment/" target="_blank">Dezvoltarea fatului, www.wpclinic.org/parenting/fetal-development/first-trimester/" target="_blank">Dezvoltarea fatului 1, www.pregnancy.org/pregnancy/fetaldevelopment1.php" target="_blank">Dezvoltarea fatului 2,www.obfocus.com/calculators/gender.htm" target="_blank">Ghiceste sexul - distrati-va ghicind sexul bebelusului vostru
masuratori utile recomandari gravide
Index subiecte=Analize,ecografii,teste,proceduri,medici,spitale
Incompatibilitatea de grupe sanguine intre soti
calculator sarcina www.pregnancy.org/pregnancycalendar/" target="_blank">pregnancy calendar
alimente interzise in timpul sarcinii www.babycenter.com/general/fetaldevelopement/pregnancy/1290794.html,greutatea" target="_blank">greutatea si cm fat
www.health.state.mn.us/wrtk/handbook.html" target="_blank">poze cu bb in burtica in diferite saptamani filmulet dezvoltare bb
www.pregnancycheck.com/pregnancy-ultrasound.html" target="_blank">ecografii diferite varste sarcina www.pregnancy-weekbyweek.com/pregnancy-week-1-and-2.htm" target="_blank">sarcina saptamana cu saptamana
www.scoalaparintilor.ro/" target="_blank">scoala parintilor 126 zile concediu pre si post natal
www.eva.ro/sanatate/articol284-1.html" target="_blank">exercitii pt travaliu www.eva.ro/sanatate/articol284-2.html" target="_blank">exercitii pentru nastere lista bagaj spital
www.emedicine.com/med/topic3239.htm" target="_blank">nasterea naturala www.emedicine.com/med/topic3283.htm" target="_blank">cezariana www.behindthename.com/" target="_blank">semnificatii nume www.youtube.com/watch?v=H_IIIibwyXo&mode=related&search=" target="_blank">IN BURTICA www.health.state.mn.us/wrtk/handbook.html" target="_blank">pozebb www.visembryo.com/baby/index.html" target="_blank">The Visible Embryo
fetalmedicine, www.topfeminin.ro/bebe/shop/isofix" target="_blank"> sistem siguranta bb in masina 1, sistem siguranta bb in masina 2
www.itmgiurgiu.ro/legislatie/ORDONANTA%20DE%20URGENTA%20nr%2096-2003%20FA.pdf" target="_blank">PROTECTIA MATERNITATII
Rugaciune speciala pentru si pentru din burtici
www.resurse-ortodoxe.ro/rugaciuni/acatiste-si-paraclise/acatistul-cuviosului-parintelui-nostru-stelian/" target="_blank">Acatistul Sfantului Stelian Ocrotitorul Pruncilor
Mami de baieti nazdravani: Sebi(4 feb 2004) si Antonio(27 oct 2008)
www.youtube.com/watch?v=RYMC822iT4I" target="_blank">CITY OF ANGELS
Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!
Leditia spune:
Ioan
Alexia
Isidora,petrecere frumoasa,sa-ti traiasca flacaul,sa creasca mare,sanatos si voios si sa va aduca numai bucurii.
Mada,urata intamplare cu cardul..brrrr..
Mav,multa sanatate va doresc.
Nastasie(Adriana)felicitari.Sarcina usoara si un bb sanatos.
POZE CU NOI
de David Christian
simonasima spune:
La multi ani Ioan!
Sa fii sanatos si sa cresti frumos, sa-i bucuri pe cei dragi numai cu reusite.
Va spun cu mare regret ca noi nu putem ajunge, Sara este mai rau decat ieri, tuse, muci si multa maraiala. La 18.30 mergem la doctor, deci se pare ca nici eu nu pot veni.
Deja va distrati si va invidiez. Promitem sa recuperam data viitoare.
Distratie placuta.
simona si printesa Sara - (02.09.2007)http://community.webshots.com/slideshow/570217118BdgPXT