Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (276)
Raspunsuri - Pagina 7
alehiam spune:
Neatza!
Zilele astea am intrat doar pentru joaca. Si am uitat sa o pup pe prisi si sa-i urez La multi ani!
Erina, cand o fi sa ne vedem ne-om vedea. Oricum, am inceput sa mergem si noi in weekend in moghioros. Iar robert e indragostit la propriu de masinute si de carusel. Dupa 4 ture, tot nu e plictisit, asa ca mai de fiecare data plecam in urlete.
Cecilia, nu stiu ce sa zic sa faci cu Cristi. Eu de fiecare data cand plec si il las cu bona ii repet " Mami pleca la servici/ sau un pic. Ma intorc dupa ce papi, iesi afara si dormi". Ceva de genul asta.
Acum cu statul cu tati, la mine e parfum cand il las cu tati. Ies pe usa si imi face si pa
. Daca ar pleca insa tati fara el ar fi jale
.
Eu zic sa incepi prin a-l trimite pe tati cat mai mult cu el afara sa se joace cu el. La mine a mers foarte bine asta si cu bona. Nu avea nici o treaba ca iesea cu ea si eu ramaneam acasa. Important era in momentul ala ca iesea afara. Apoi, sa se implice cat mai mult tati in joaca lui. Sa danseze cu el, sa se alerge sa faca chestii mai de baieti
. Ieri, cand am ajuns acasa, Robert se juca in chiuveta de la bucatarie. Incerca sa spele vasele si el. Oricum s-a balacit mai mult de 1 ora, mai ca adormea cu capul pe marginea chiuvetei.
si pe tine si pe cristi.
Si poate ne vedem joi la babyexpo 
Mad
cu
Robert Stefan (09.09.2007)
cecilia L spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui diwana Cecilia,ce-i drept, iau eu mai des initiativa decat sa-l las pe el, vezi doamne ca sa nu se plictiseasca, si sa-l stimulez, si sa-l fac dashtept, dar lui nu-i place asa, se joaca cu ce-i dau, dar nu asculta ce trebuie sa faca si nu se uita la ce fac eu, face tot ce vrea el caposul. Azi am scos iar din ascunzatoare literele si cifrele, i le-am mai dat in vreo 3 ocazii pana acum, doar ca inainte nu i le puteam lasa, fiindca le baga in gura, acum le imprastie pe sub pat, pe sub dulap, pe sub masina de spalat Rabdarea, perseverenta si tactica, cuvintele cheie )Diwana si pitic Rares (14.09.2007) filmulete Rares Piticul se face mare |
De ce tb sa-l inveti literele,maine o sa spui ca nu stie tabla inmultirii
Cecilia si
Cristian Matei(07.09.2007)poze noi
asa crestem
bebeka spune:
Rebeca e innebunita dupa filmuletele de la baby einstein vine cu telecomanda de la dvd-si nu alta- sa-i pun sa se uite.
La fel ii place muzica po****ra cred ca se face lautareasa si o sa-i placa carciumile caci si masa,mai ales pranzul il servim pe ritmuri folclorice.Ii plac si celelate genuri intr-o zi am ascultat amandoua un concert de jazz pe mezzo superb.
Nu va mai zic ca in cartea cu poze e un tort si am cantat la multi ani si melodia cu si-altadata,si-altadata;acu decate ori vede imaginea imi zice sa cant si la sfarsit face pfuu adica suflam in lumanari.
alehiam spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui ramonaiani
Aha, credeam ca Eliza e singura care cand se scoala dimineata cere sa ii dam drumul la combina muzicala! Asta a ajutat la noi foarte mult, pt ca pe langa muzica, mai da si stiri / reclame in limba germana. Asta a ajutat-o sa se familiarizeze cu limba si acum nu mai urla cand stau de vorba in germana cu alte persoane (asa cum facea cand era mica-mica). Noi aveam probleme cu butonul de RESET, pe care il apasa de 20 de ori pe zi - sotul l-a deconectat fizic din calculator, il inchid doar din START. La televizor apasam pe TELETEXT cand ni se pare ca e ceva ce fata n-ar trebui sa vada. Mari, mami de dulceatza Eliza (06.09.07) 22+ |
Eu am butoanele de la calculator acoperite cu hartie si lipite cu scotch. Asta din cauza ca le descoperise cand era mai micut si tot ii placea sa apese pe butoane. Acum am probleme cu intrerupatorul de la priza, cand si cand e interesant sa il inchizi si sa-l deschizi
.Mad
cu
cecilia L spune:
| citat din mesajul lui myral Cecilia, dar tati se joaca cu el asa cum te joci tu? Eu ma gandesc ca daca are o ocupatie interesanta cat esti tu putin plecata uita macar un timp de tine Myral, mami de Elisa(30.08.2007) si Isabela(9.08.1997) |
Innainte tati ii citea, acum nici maar asta nu mai vrea, e adevarat ca tati uneori ajunge tarziu sau nu-l vede 2-3 zile, dar mie mi s-ar parea normal sa-i fie dor de el si cand vine sa sara pe al, asta facea pe la un an, acum ii da pupic si vine sa ne continuam treaba.....da, si tati are vina lui,cand se joaca cu el se mai uita si la TV

Cecilia si
asa crestem
aandreea27 spune:
salutare mamici,nu am mai scris de multisor,sunt un fel de cometa,apar si dispar
.dar de citit ,citesc mereu,cand am timp(sotul meu spune nu intelege cum dupa 10 ore de calculator la birou,cand vin acasa tot cu el in nas).
de la 1 noiembrie m-am reantors la serviciu,unde lucrez si ore suplimentare la ore suplimentare(dintr-o politica,absurda,dupa parerea mea, a conducerii,s-au facut restructurari,iar noi ceilalti trebuie sa acoperim si posturile lor;ca o paranteza la paranteza,acum si-au dat seama ca nu prea au succes asa ca dau din colt in colt).am facut schimb de apartamente cu nasa mea,asa ca acum stam la 4 camere,dar trebuie sa il renovam din temelii,asa ca banutii sunt bineveniti.ne-am gandit ca pana in iunie -iulie sa terminam cu tot ceea ce inseamna zugravit,gresiat,faiantat plus mobilat(in masura pungii desigur),dar macar trei camere plus bucataria,holurile si baia sa reusim.
avand in vedere toate astea,am hotarat sa il ducem pe andrei la parintii mei in oltenia.cu teoria a mers,dar practica ne doboara,nu atat din pct lui de vedere care s-a acomodat foarte bine,cat din pct nostru de vedere care ne uscam,vb unui fin,de dorul lui.meregm week-end-uri pe luna,dar este prea putin ptr noi,care nu ne-am despartit de el niciodata.dar asta este cateva luni nu avem ce face,andrei nu poate creste printre zugraveli,praf si asa mai departe,pe langa faptul ca muncim amandoi foarte mult.este un mare sacrifciu ptr amandoi,dar ne gandim ca este vb de cateva luni,care trec totusi foarte greu fara el.
in rest este un papanash sanatos,slava domnului,se dezvolta bine ptr varsta lui,nu face atat de multe ca alti copilasi despre care am citit,dar fiecare are ritmul lui,asa ca nu ma alarmez.sunt multumita ca este sanatos,vesel,se incadreaza in media celor de varsta lui.nu este nici geniu dar nici ultimul din coada
.in afara de cuvintele uzuale:mama,tata,papa,caca etc,zice baie,apa(adica la baie se spala cu apa);nei,adica andrei,papa,(andrei papa),nei apte(andrei vrea lapte).partile corpului le stie si ni le arata si la el si la noi,stie cum fac pisica si cainele.mai face si altele dar nu mi le amintesc eu acuma.eu cred ca ptr varsta lui este destul de bine,asa ca nu ma alarmez,nici eu nu sunt adepta comparatiilor,dupa cum am spus mai sus,cred ca fiecare copil are ritmul lui.in rest mananca bine,este un papacios(cand ii este foame tipa paap paap si ne ia ne duce la bucatarie),este vesel si jucaus si fooooooooarte neastamparat(dar nu-i nimic,copil cuminte si baba frumoasa nu am mai vazut
)
am scris un mega mesaj sper ca nu v-am plictisit,am pus si poze pe mail-ul comun si sper ca o sa postez mai des,ca de citit va citesc mereu.
papanashii si dulceturile,multe felicitari noilor gravidute si celor care sunt proaspete mamici sa va traiasca bebeii sa fie sanatosi si norocosi.
andreea mami de bibu papacios(10.10.2007)
bebeka spune:
Va rog sa mai spuneti odata la ce ora si cand e teatrul de papusi de la muzeul satului,ca as vrea sa ma duc si eu sambata cu fata.
cecilia L spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui mihailescu teodora
Mami Myral ca bine le mai zici![]() Serios acum,desi multe dintre noi nu recunosc,au cam intrat in panica Cum Dumnezeu sa pretinzi atatea lucruri de la un copilash de nici 1.5 ani?Inca sa-i mai suspectam si de retard intelectual ![]() Hai mai mamici,sa fim serioase totusi! Cu riscul de a-mi lua o remorca de rosii in cap,unele povestioare sunt putin exagerate.Nu dau exemple. Eu chiar sunt hotarata sa-l las pe Mihnea sa-si traiasca frumos copilaria.Pe bune.Il las si la desene animate si pe canalele de muzica.Jucariile sunt cele pentru varsta lui-adica 1 an,1.5 ani.Simple.Are masinute pe care le plimba,niste chestii de contruit de la Fisher Price,de bagat forme,jucarii muzicale. Nu are abecedare,abacuri,puzzleluri....I le voi lua si pe astea,dar cand voi simti ca e pregatit sa le recepteze asa cum trebuie. Carti?Avem,fara numar,fara numar.....Ce face cu ele?Le rupe,le roade,le calca in picioare(la propriu),in niciun caz nu le studiaza atent,nu asculta ce-i spun/citesc,nu se uita la imagini(desi sunt extrem de frumoase si sugestive). Inca o data:nu vreau sa supar pe nimeni cuu mesajul asta,dar eu n-o sa-mi compar niciodata copilul cu altul de varsta lui.Nu am de ce.Poate ca unul care acum capteaza extrem de multe informatii,la un moment dat va intra intr-o faza de platou.Ce sa creada bietul parinte atunci?Va intra in panica ca i s-a ,,nerozit'' odorul. Ii admir sincer pe cei ce sunt f precoci pt varsta lor,dar ATAT.Nu ii consider un etalon si cunostintele lor nu vor constitui un target pt puiul meu! Teodora ,cea mai fericita de Mihnea Andrei(17.10.2007)Mihnea www.flickr.com/photos/21367727@N02/" target="_blank">Papanashul meu iubit Mihnea in actiune Povestea nasterii |
ai dreptate, copilul este unic si are propriul lui ritm.....dar nici nu trebuie ''abandonat'' tb stimulat.
Mihnea cataratorul, dupa ce am vazut filmul cu Mihnea l-am lasat si eu pe Cristi sa se catare, eram curioasa daca reuseste, a reusit sa urce in scaun si sa se aseze, dar la coborare sare...nu-i asa ca l-am comparat
si acum imi pare rau, pt ca nu mai vrea sa-l pun eu in scaun, vrea sa urce singurCecilia si
asa crestem
alehiam spune:
Si Robert e printre cei care iubesc cartile. Si tot asa cum face Cristi de Cecilia, ia cate o carte si imi aduce sa-i povestesc si tot pe picioarele mele sta. Si cand se uita la televizor, ii povestesc ce se intampla acolo. Incerc sa-i povestesc cat mai mult din ce se intampla, desi nu sta in caracter sa vorbesc prea mult. Insa in perioada asta am vazut ca asa prinde cel mai bine.
Are si el puzzle din ala de potrivit animalul, dar inca nu ii iese, asa ca e abandonat dupa ce incearca de vreo 2 ori.
AICI sunt cateva pozici noi cu Robert. Mai putine, ca mi s-a stricat aparatul si nu mai accepta alta memorie in afara de aia interna

Mad
cu
alehiam spune:
| citat din mesajul lui bebeka Va rog sa mai spuneti odata la ce ora si cand e teatrul de papusi de la muzeul satului,ca as vrea sa ma duc si eu sambata cu fata. Bebeka,mamica de REBECA-MARIA(15.09.2007) |
E la muzeul taranului (de langa muzeul antipa). Sambata de la ora 11.
Saptamana asta la muyzeul taranului roman e si targul de martisor
Mad
cu
22+
de
Mihnea Andrei(17.10.2007)
REBECA-MARIA(15.09.2007)